Preponsko jahanje: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m kat. + predlošci
MayaSimFan (razgovor | doprinosi)
poveznice, iw, slika, {{commons}}
Redak 1: Redak 1:
[[slika:Baltic Cup Shannon Mejnert Sandy1.jpg|thumb|Preponsko jahanje]]
{{wikipedizirati}}
{{wp+}}


'''Slobodno preponsko jahanje''' [[Olimpijske igre|olimpijska]] je disciplina konjičkog sporta.
Slobodno preponsko jahanje održava se u ringu punom prepona.Ako ih sve preskočite zacrtanim redom, bez rušenja dobit ćete rozetu.Druga vrsta natjecanja je da nakon izvršenja prvoga zadatka u ringu prelazite na sljedeću razinu, odnosno sudjelujete u "nadmetanju", obično s vremenskim ograničenjem.Natjecatelji nastupaju određenim redom, tako da najbrži i oni koji nisu imali niti jednu grešku budu prvi.Također postoje natjecanja kao što su "Najbolji jahaći konji" i "Najbolji obiteljski konj".Na nekim se procjenjuje izgled i građa konja, dok se druga više bave držanjem i ponapanjem konja.

Održava se u ringu punom prepona. Ako ih jahač sve preskoči zacrtanim redom, bez rušenja, dobiva rozetu. Druga vrsta natjecanja je da se nakon izvršenja prvoga zadatka u ringu prelazi na sljedeću razinu, odnosno sudjeluje se u "nadmetanju", obično s [[vrijeme|vremenskim]] ograničenjem. Natjecatelji nastupaju određenim redom, tako da najbrži i oni koji nisu imali niti jednu grešku budu prvi.

Također postoje natjecanja kao što su "Najbolji jahaći konji" i "Najbolji obiteljski konj". Na nekima se procjenjuje izgled i građa [[konj]]a, dok se druga više bave držanjem i ponašanjem konja.

== Ostalo ==
{{commonstiny|Category:Show jumping|Preponsko jahanje}}


[[Kategorija:Sportovi]]
[[Kategorija:Sportovi]]

<!-- interwiki -->

[[cs:Parkurové skákání]]
[[da:Ridebanespringning]]
[[de:Springreiten]]
[[en:Show jumping]]
[[et:Takistussõit]]
[[es:Salto (equitación)]]
[[fr:Saut d'obstacles]]
[[it:Salto ostacoli]]
[[nl:Springconcours]]
[[ja:障害飛越競技]]
[[no:Sprangridning]]
[[pl:Skoki przez przeszkody]]
[[pt:Saltos (hipismo)]]
[[ro:Săritură la obstacole]]
[[ru:Конкур]]
[[fi:Esteratsastus]]
[[sv:Banhoppning]]

Inačica od 23. lipnja 2007. u 16:47

Preponsko jahanje

Slobodno preponsko jahanje olimpijska je disciplina konjičkog sporta.

Održava se u ringu punom prepona. Ako ih jahač sve preskoči zacrtanim redom, bez rušenja, dobiva rozetu. Druga vrsta natjecanja je da se nakon izvršenja prvoga zadatka u ringu prelazi na sljedeću razinu, odnosno sudjeluje se u "nadmetanju", obično s vremenskim ograničenjem. Natjecatelji nastupaju određenim redom, tako da najbrži i oni koji nisu imali niti jednu grešku budu prvi.

Također postoje natjecanja kao što su "Najbolji jahaći konji" i "Najbolji obiteljski konj". Na nekima se procjenjuje izgled i građa konja, dok se druga više bave držanjem i ponašanjem konja.

Ostalo

Predložak:Commonstiny