Prijeđi na sadržaj

Suradnik:Modem03001

Izvor: Wikipedija

Tara Thaller


Tara Thaller ( rođena Filipović ) (rođena 31. ožujka 1998.) hrvatska je glumica, poznata po glavnoj ulozi u HBO -ovoj TV seriji Uspjeh ( Uspjeh ).

Tara Thaller
Rođen Tara Filipović

31. ožujka 1998. (dob 21)


Zagreb , Hrvatska

Okupacija Glumica
Godine aktivno 2014 prisutan

Osobni život

[uredi | uredi kôd]

Tara Thaller je rođen 1998. godine u Zagrebu , Hrvatska , kao Tara Filipović, te je odrastao u obitelji s pet braće i sestara. Thaller je bilo djevojačko prezime njezine prabake i Tara ga je najprije neformalno koristila na stranicama društvenih medija, ali nakon prve uloge u filmu odlučila je službeno promijeniti prezime u to. 2017. završila je srednju školu i pokušala upisati Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu , ali nije uspjela. Počela je raditi u lancu brze hrane i pripremala se za prijemni ispit za sljedeću godinu, ali sve je to prestalo kad je dobila glavnu ulogu u HBO -ovoj TV seriji Uspjeh ( Uspjeh ).

Od šeste godine Thaller je vegetarijanac .Govori engleski, neki njemački i francuski, svira klavir i zna plesati. Trenirala je skijanje, plivanje i jahanje.

Karijera

[uredi | uredi kôd]

Nakon nekoliko sporednih uloga u većini hrvatskih filmova i TV serija, Thaller se probio s glavnom ulogom Blanke u HBO -ovoj TV seriji Uspjeh ( Uspjeh ), emitovanoj 2019. Nakon čega je potpisala ugovor za švicarski film The Saint filma " Nemoguće" koji će se u New Yorku snimati 2019. godine , čime je produžena međunarodna karijera koja je započela malom ulogom na Ibizi godinu prije.

Iako je njezina karijera trenutno usmjerena na veliki ekran i TV, ona je vrlo zainteresirana za kazališne uloge. Njena najveća ambicija je igrati u mjuziklu.

Filmografija

[uredi | uredi kôd]

filmovi Ljubav ili smrt ( Ljubav ili smrt , 2014.) Ibiza (2018) Televizijski Čuvar dvorca ( Čuvar dvorca , 2017.) Pogrešan čovjek ( Pogrešan čovjek , 2018.-2019.) Uspjeh ( uspjeh , 2019.) Sinkronizacije Soy Luna (2018)

Mediji

[uredi | uredi kôd]

Thaller se 2018. godine pojavio kao natjecatelj u hrvatskom kviz-showu Volim Hrvatska , a u proljeće 2019. pobijedio je u hrvatskoj verziji BBC-jevog pjevačkog showa Just the Two of Us u paru s hrvatskim pjevačem Dinom Jelusićem .