Barney Stinson

Izvor: Wikipedija

Barney Stinson je izmišljeni lik koji se pojavljuje u seriji Kako sam upoznao vašu majku. Glumi ga Neil Patrick Harris.

Barney Stinson
Ime: Barnabus "Barney" Stinson
Nadimci: The Barnacle
Awesome
Swarley
Datum rođenja: oko 1976. (ne zna se točan datum)
Spol: muški
Boja kože: bijelac
TV emisija: Kako sam upoznao vašu majku
Prva pojava: Pilot
Zadnja pojava: Last Forever
Glumac: Neil Patrick Harris
Zanimanja: PLEASE...! (Provide Legal Exculpation and Sign Everything)
Doušnik FBI-a
Bloger
Obitelj: Loretta Stinson (majka)
Jerome Whittaker (otac)
Cheryl Whittaker (maćeha)
James Stinson (polubrat)
Jerome "J.J." Whittaker, Jr. (polubrat)
Carly Whittaker (polusestra)
Rodbina: Tom (šogor)
Eli Stinson (nećak)
Sadie Stinson (nećakinja)
Supruga: Robin Scherbatsky (oženjeni 2013.2016.)
Djeca: Ellie Stinson
Najbolji prijatelji: Ted Mosby
Marshall Eriksen
Lily Aldrin
Robin Scherbatsky
Nacionalnost: 75% Amerikanac
25% Kanađanin

O Barneyu Stinsonu[uredi | uredi kôd]

Barney Stinson rođen je između 1974. i 1976. godine. Njegov točan datum rođenja se ne zna. Odrastao je na Staten Islandu. On je pravi ženskar i biznismen. Barney je iluzionist, kao i njegov glumac Neil Patrick Harris. Njegovi trikovi često uključuju vatru, kao što je viđeno u 10. epizodi 2. sezone "Single Stamina" i u 4. epizodi 4. sezone "Intervention". Njegovi načini prikupljanja žena se nalaze u knjizi "The Playbook" koja je prvi put viđena u 8. epizodi 5. sezone "The Playbook".

Nakon što ga je njegova cura Shannon ostavila 1998. godine, odlučio je promijeniti svoj život. Odlučio se početi oblačiti u odijela te se zaposlio u kompaniji AltruCell Corporation.

Kasnije je upoznao najbolje prijatelje Teda, Marshalla, Lily i Robin. Kasnije u seriji Barney se zaljubljuje u Robin te ju zaprosi u epizodi "The Final Page".

Najbolji prijatelji[uredi | uredi kôd]

Ted Mosby[uredi | uredi kôd]

Barney i Ted su se upoznali 2001. u MacLaren's Pubu. Barney je tada rekao Tedu da će ga naučiti "kako živjeti". Barney i Ted se druže tražeći cure. Barney misli da je Ted njegov najbolji prijatelj, bez obzira na to što Ted kaže da je njegov najbolji prijatelj Marshall.

Marshall Eriksen[uredi | uredi kôd]

Ted je međusobno upoznao Barneya i Marshalla. Od tada su njih dvojica jako dobri prijatelji. Bore se za naslov Tedovog najboljeg prijatelja.

U epizodi "Slap Bet" Marshall i Barney su se okladili na pitanje je li Robin bila pornozvijezda u prošlosti. Utvrdi se da nije te Marshall može ošamariti Barneya 5 puta; bilo kada, bilo gdje. Ošamari ga u epizodama "Slap Bet", "Stuff", "Slapsgiving", "Slapsgiving 2: Revenge of the Slap", "Slapsgiving 3: Slappointment in Slapmarra" i "The End of the Aisle".

Lily Aldrin[uredi | uredi kôd]

Barney i Lily su jako dobri prijatelji. Barney misli da tajno privlači Lily, ali Lily to nikada ne potvrdi. Voli njezinu vještinu manipuliranja i laganja ljudi. Lily često naziva Barneya "najvećim perverznjakom na svijetu", ali ga naziva jednim od njezinih najboljih prijatelja.

Robin Scherbatsky[uredi | uredi kôd]

Barney i Robin se međusobno upoznaju preko Teda. U 16. epizodi 3. sezone "Sandcastles in the Sand" Barney i Robin spavaju zajedno. U 4. sezoni Barney ju počinje voljeti te počnu biti u vezi u zadnjoj epizodi iste sezone "The Leap". U 7. epizodi 5. sezone "The Rough Patch" prekinu, ali u epizodi "The Final Page" (u 8. sezoni) Barney zaprosi Robin. Ona prihvati, te se ožene u epizodi "The End of the Aisle". Budući Ted otkriva da su se rastali 2016.

Izvori[uredi | uredi kôd]