Daylight (pjesma Taylor Swift)

Izvor: Wikipedija
»Daylight«
Taylor Swift
Singl s albuma Lover
Format digitalni download
Objavljeno 23. kolovoza 2019.
Snimanje 2018.
Žanr Električni pop pop
Trajanje 4:53
Izdavač Republic, Taylor Swift
Tekstopisac Taylor Swift
Producent(i) Jack Antonoff • Taylor Swift
Pozicija na albumu – Lover
"It's Nice To Have A Friend" "Daylight"  
Videospot
"Daylight" na YouTube-u

"Daylight" je pjesma američke pop kantautorice Taylor Swift s njezina sedmog studijskog albuma "Lover" (2019.). Swift je sama napisala pjesmu. "Daylight" je synth-pop balada koja sadrži sintisajzere i minimalističke zvukove. Pjesma je također uspoređivana sa Swiftinom "najemotivnijim" albumom "Red" (2012.). Swift je potvrdila kako se album "Lover" prvobitno trebao zvati Daylight.

O pjesmi[uredi | uredi kôd]

"Daylight" govori o ostavljanju vremena tame i prihvaćanju oproštaja za sebe i druge. Riječ je o tome da naučimo vjerovati i voljeti u sigurnoj vezi i da oboje ljudi pronalaze iscjeljenje jedni pored drugih. Može biti s ljubavnikom, prijateljem ili članom obitelji. Kritičari su "Daylight" nazvali pjesmoma "nade" jer nam pokazuje da možemo biti izliječeni i oprošteni. Pjesma nam pokazuje da čak i nakon „20-godišnje mračne noći“ ili više, još uvijek možemo zakoračiti na danje svjetlo i naučiti istraživati ljepotu i dubinu ljubavi.[1]

U intervjuu koji je vodila s Elle magazinom, Swift je rekla: "Došla sam do spoznaje da moram sebi oprostiti zbog pogrešnog izbora, vjerovanja pogrešnoj osobi ili figurativnog pada na lice pred svima. Zakorači na danje svjetlo i pustiti sve."[2][3] Swift je potvrdila kako se album "Lover" prvobitno trebao zvati 'Daylight', ali je promijenila ime albuma zato što je smatrala kako naziv album previše "udara na nos" zbog njenog prijašnjeg albuma.[4]

Ljestvice[uredi | uredi kôd]

Ljestvice[5][6] Najviša pozicija
Filipini 89
Sjedinjene Američke Države 26


Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. What does "Daylight" by Taylor Swift mean?. The Pop Song Professor (engleski). Pristupljeno 28. prosinca 2020.
  2. What does "Daylight" by Taylor Swift mean?. The Pop Song Professor (engleski). Pristupljeno 28. prosinca 2020.
  3. Swift, Taylor. 6. ožujka 2019. 30 Things I Learned Before Turning 30. ELLE (engleski). Pristupljeno 28. prosinca 2020.
  4. Taylor Swift Has Some Big Ideas for Lover Fest - YouTube. www.youtube.com. Pristupljeno 28. prosinca 2020.
  5. Daylight. www.top-charts.com (engleski). Pristupljeno 28. prosinca 2020.
  6. iTunesCharts.net: 'Daylight (Live From Paris)' by Taylor Swift (American Songs iTunes Chart). www.itunescharts.net. Pristupljeno 28. prosinca 2020.


,