Dodatak:Popis pisaca znanstvene fantastike

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Ovo je abecedni popis književnika koji su pisali u žanru znanstvenoj fantastici.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


A[uredi VE | uredi]

Adams, Douglas Noël (1952. - 2001.)
Asimov, Isaac (1920. – 1992.)

B[uredi VE | uredi]

Banks, Iain M. (* 1954.)
Baxter, Stephen (* 1957.) en:Stephen Baxter
Bear, Greg (* 1951.)
Belan, Branko (1912. - 1986.)
Benford, Gregory (* 1941.)
Bradbury, Ray (* 1920.)
Bujold, Lois McMaster (* 1949.)

C[uredi VE | uredi]

Card, Orson Scott (* 1951.)
Carroll, Lewis (1832. - 1898.)
Clarke, Arthur Charles (* 1917.)

Č[uredi VE | uredi]

Čapek, Karel (1890. - 1938.)

Ć[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

Devlić, Radovan (1950. - 2000.)
Dick, Philip K. (1928. - 1982.)

[uredi VE | uredi]

Đ[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

Gavran, Ivan (* 1953.)
Gibson, William (* 1948.)
Gorše, Vesna (* 1961.)
Gigante Dešković, Ernie (* 1979.)

H[uredi VE | uredi]

Heinlein, Robert Anson (1907. - 1988.)
Herbert, Frank (1920. - 1986.)
Huxley, Aldous (1884. - 1963.)

I[uredi VE | uredi]

J[uredi VE | uredi]

Jambrišak, Tatjana (* 1965.)
Jelenović, Slaven (* 1969.)

K[uredi VE | uredi]

L[uredi VE | uredi]

Lem, Stanisław (1921. - 2006.)
Le Guin, Ursula K. (* 1929.)

Lj[uredi VE | uredi]

M[uredi VE | uredi]

Macan, Darko (* 1966.)
Miller, Walter M. (1923. - 1996.)
Mišak, Krešimir (* 1972.)
Morgan, Richard (* 1965.)

N[uredi VE | uredi]

Niven, Larry (* 1938.)

Nj[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

Orvell, George (1903. - 1950.)

P[uredi VE | uredi]

Perković, Dalibor (* 1974.)
Pratchett, Terry (* 1948.)
Pihač, Branko (* 1956.)

Q[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

Raos, Predrag (* 1951.)
Reynolds, Alastair (* 1966.)
Robinson, Kim Stanley (* 1952.)

S[uredi VE | uredi]

Sagan, Carl (1934. - 1996.)
Shelley, Mary (1797. - 1851.)
Spirin, Vanja (* 1963.)
Stephenson, Neal (* 1959.)
Sterling, Bruce (* 1954.)
Strugacki, Arkadij i Boris

Š[uredi VE | uredi]

Šufflay, Milan (1879. - 1931.)

T[uredi VE | uredi]

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

Verne, Jules (1828. – 1905.)
Vinge, Vernor (* 1944.)

W[uredi VE | uredi]

Wells, Herbert George (1866. - 1946.)

X[uredi VE | uredi]

Y[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Zamjatin, Jevgenij
Zelazny, Roger (1937. - 1995.)

Ž[uredi VE | uredi]

Žiljak, Aleksandar (* 1963.)

Vidi još[uredi VE | uredi]

Dodatak:Popis književnih SF djela