Makezine

Izvor: Wikipedija

Make (ili MAKE) ime je za američki časopis koji izlazi svaka tri mjeseca. Vlasnik ove publikacije je[1] O'Reilly Media i fokusira na projekte Uradi sam ili Napravi s drugima. Projekti uključivaju razne discipline ili tehnologije: računarstvo, elektronika, robotika, drvodijelstvo kao i druge discipline. Ovaj časopis se promiče osobama koje vole stvarati i ponekada obrađuju projekte koji koriste obične materijale koji se mogu pronaći po kući. Make časopis se u SAD-u smatra kao središnjim organom stvaralačke supkulture.[2]

Prvi broj izašao je u siječnju 2005. godine. Moto magazina jest tehnologija u vašem tempu i časopis je također dostupan u elektroničkom izdanju, koji je dostupan pretplatnicima. Web stranice makezine dozvoljavaju pretraživanje i uključuje dodatne sadržaje kao video, blog, podcast i internetske forume.

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. See FAQArhivirana inačica izvorne stranice od 10. prosinca 2014. (Wayback Machine)
  2. More than just digital quilting: The "maker" movement could change how science is taught and boost innovation. It may even herald a new industrial revolution. The Economist. 3. prosinca 2011.