MediaWiki:Uploadtext/hrwithpermission

Izvor: Wikipedija
Postavljanje datoteke koju je napravio netko drugi

Ova je stranica za postavljanje datoteka koje je napravio netko drugi tko je dao dopuštenje za njihovo postavljanje na Wikipediju. Kako biste postavili datoteku iz nekog drugog izvora, vratite se na čarobnjaka za postavljanje datoteka.

Molimo Vas da prvo pročitate ovu važnu poruku

Wikipedija ne prihvaća slike koje su licencirane za «nekomercijalnu» uporabu, čije je korištenje dopušteno samo na Wikipediji, za koje je potrebno dopuštenje kako bi se ponovno uporabile, ili one koje ne dopuštaju stvaranje izvedenih radova (derivative works). Misija Wikipedije objavljivanje je slobodnog sadržaja, a slike opterećene restriktivnim licencijama u suprotnosti su s tom misijom.

Što sada mogu učiniti?

Možda je moguće koristiti sliku, ali nužno je da vlasnik autorskog prava proglasi sliku javnim vlasništvom ili dopusti njezino objavljivanje pod slobodnom licencijom kao što su na primjer GFDL ili primjerena Creative Commons licencija. Objavljivanje pod «slobodnom licencijom» znači da svima dopuštate uporabu slike iz bilo kojeg razloga, uključujući i uporabu u komercijalne svrhe.

Pogledajte Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja za primjer upita za dopusnicu.

Ako se vlasnik autorskog prava slaže s objavljivanjem slike

Ako se vlasnik autorskog prava slaže s objavljivanjem slike pod slobodnom licencijom kao što je na primjer GFDL, molimo snimite dopusnicu na stranicu Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja.

Molimo da u sažetku kod postavljanja slike, u predlošku infoslika, jasno naznačite:

  1. Originalni izvor slike, uključujući i ime vlasnika autorskog prava te, ako je moguće, URL web stranice s koje je slika preuzeta
  2. Poveznicu na stranicu Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja
Kopirajte ovo u sažetak i ispunite predložak:
{{Infoslika
|Opis= 
|Izvor=
|Datum=
|Autor=  
|Objašnjenje= 
}}
Pozor: Vaša će datoteka biti obrisana ako ne popunite predložak "Infoslika" i odaberete odgovarajuću licenciju! Hvala na razumijevanju.