Need for Speed Heat

Izvor: Wikipedija
Need for Speed Heat
ProizvođačGhost Games
Izdavač(i)Electronic Arts
Redatelj(i)Riley Cooper
Dizajner(i)Yoni Rabinowitz
Programer(i)Nicolas Mercier
Umjetnik/umjetniciDarren White
Skladatelj(i)Pedro Bromfman
SerijalNeed for Speed
MotorFrostbite 3
Žanr(ovi)Trkaća
Način(i) igreSingleplayer, Multiplayer
PlatformaWindows
PlayStation 4
Xbox One


Need for Speed Heat (stilizirana pod NFS Heat) trkaća je videoigra razvijena od Ghost Gamesa i izdana od Electronic Artsa. To je 24. nastavak u seriji Need for Speed i obilježava 25. godišnjicu serije. Igra je objavljena 8. studenog 2019., te dobila mješovite recenzije kritičara koji su našli u igri poboljšanje od prethodnika Need for Speed iz 2015. i Payback, ali nedovoljno da bude pravi povratak serije.

Igra[uredi | uredi kôd]

Need for Speed Heat je trkaća igra smještena u otvorenom svijetu, u izmišljenom gradu Palm City (fikcionalna verzija Miamia, Florida) i njegovoj okolici. Za razliku od Need for Speed Paybacka, igra ne uključuje 24-satni ciklus dan-noć, ali igrači mogu mijenjati između dana i noći. Tijekom dana igrači mogu sudjelovati u sankcioniranim utrkama, koje igrače nagrađuju novcem koji troše na nove automobile i nadogradnje. Tijekom noći igrači mogu sudjelovati u nedozvoljenim uličnim utrkama, koje igrače nagrade REP-om. Utrke tijekom noći privuku pažnju policije koja patrolira ulicama Palm Cityja.

U igri se nalazi 127 automobila od 33 proizvođača, a Ferrari se vratio nakon što je izostao iz Paybacka zbog problema s licencom. Za razliku od Paybacka, nadogradnje performansi se više ne isporučuju nasumičnim Speedcard-ima i otključavaju se zarađivanjem REP-a i pobjedama u utrkama.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Reakcije[uredi | uredi kôd]

Need for Speed Heat je dobio "mješovite ili prosječne" recenzije, prema Metacriticu.

Priznanja[uredi | uredi kôd]

Igra je bila nominirana za "Najbolju trkaću igru" na Gamescom Awards, te osvojila nagradu "Game, Franchise Racing" na NAVGTR Awards, dok je druga nominacija bila za "Zbirku pjesama".

Dostignuća[uredi | uredi kôd]

Rezultati
Metacritic PC: 72/100
PS4: 72/100
XONE: 74/100
Recenzije
Game Informer 7.75/10
GameSpot 7/10
GamesRadar+ ☆☆☆☆☆
Hardcore Gamer ☆☆☆☆
IGN 8/10
PC Gamer (US) 75/100
USgamer ☆☆☆☆☆
VG247 ☆☆☆☆

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]