ESTUDENT: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Nesmir Kudilovic je premjestio stranicu EStudent na ESTUDENT preko preusmjeravanja: usklađivanje
uskl.
Redak 1: Redak 1:
{{DISPLAYTITLE:eSTUDENT}}

[[Datoteka:ESTUDENT_manji.jpg|mini|250px|'''eSTUDENT logo''']]
[[Datoteka:ESTUDENT_manji.jpg|mini|250px|'''eSTUDENT logo''']]


Redak 192: Redak 190:
https://www.estudent.hr/
https://www.estudent.hr/


{{POKAŽINASLOV:eSTUDENT}}

[[Kategorija: Hrvatske studentske udruge]]
[[Kategorija: Hrvatske studentske udruge]]

Inačica od 24. prosinca 2016. u 04:50

Datoteka:ESTUDENT manji.jpg
eSTUDENT logo

eSTUDENT[1] je neprofitna studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu danas čine studenti mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, broji preko 300 članova, a svake godine iznova organizira preko dvadesetak projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske i regije. Udrugu, projekte, radionice i inicijative vode sami studenti motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz niz projekata, potpora te podizanje kvalitete studija.

Članstvo u udruzi

eSTUDENT jednom godišnje, na početku akademske godine organizira pristupni proces. Prijaviti se mogu studenti sveučilišnog preddiplomskog, dodiplomskog, diplomskog, integralnog preddiplomskog i diplomskog studija, stručnog ekvivalentnog studija ili visokih škola. Učlaniti se mogu svi studenti (redoviti i izvanredni) sa svih fakulteta koji su u mogućnosti biti aktivni u Zagrebu. Svaki eSTUDENT na kraju akademske godine dobiva eSTUDENT certifikat koji dokazuje njegovo članstvo i aktivnosti u Udruzi.

Grupe unutar udruge

U eSTUDENTu postoji 8 skupina koje se sastoje od jednog ili više timova.

Skupina zajednica (community)

Društveno odgovorno poslovanje

Tim za društveno odgovorno poslovanje (DOP) ili Angels (anđeli) nizom projekata koje provodi tijekom cijele akademske godine nastoji djelovati na dobrobit kako same udruge, tako i ukupne akademske zajednice. Želja im je poticati studente na promjene i ohrabriti ih pri postizanju ciljeva vlastitim znanjem, a zajednicu potaknuti na humanitarnost. Članovi tima rade na projektima Bez veze nije bezveze, Nepotrebno je nekome potrebno, Kopačka solidarnosti, Vodič za brucoše.

Međunarodna suradnja

Grupa za međunarodnu suradnju je tim s dugogodišnjom tradicijom organiziranja projekta Dubrovnik Summer School - internacionalne ljetne škole koja se svake godine održava u Dubrovniku. Cilj škole je donijeti studentima jedinstvenu priliku učenja i upoznavanja prakse iz različitih industrija. Uz Dubrovnik Summer School, organiziraju i projekt eBUDDY koji okuplja strane studente koji su odlučili dio svog obrazovnog razdoblja provesti u Zagrebu i njihove mentore.

Popularizacija znanosti

Grupa za popularizaciju znanosti radi na projektima Znanost za sve i Mozak voli zdravo. Njihov cilj je na zabavan i jednostavan način djeci objasniti raznolike teme iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Radionice izvode u brojnim vrtićima, školama i na znanstvenim događanjima kako bi kod najmlađih probudili interes za znanstvenim istraživanjima.

Poslovno savjetovanje

Grupa za poslovno savjetovanje nudi usluge savjetovanja mikro i malih poduzeća, obrta i udruga. Poslovno savjetovanje koje se pruža sastoji se od različitih dijelova poput financija, marketinga, organizacije, menadžmenta, revizije te drugih. Omogućuje članovima stjecanje vještine strateškog, taktičkog i operativnog planiranja te razvijaju sposobnost razmišljanja o poduzeću kao sustavu koji u potpunosti funkcionira tek kada svi njegovi dijelovi funkcioniraju zasebno, ali i simultano kao cjelina. Nadalje kroz organizaciju niza internih radionica, edukacija i predavanja članovi dobivaju iskustvo u poslovnoj komunikaciji, organizaciji događaja i poslovnom pristupu rješavanja problema.

Predavanja i radionice

Grupa organizira predavanja i radionice prvenstveno za studentsku populaciju, ali se ovisno o temi, pridružuju i ostali koji su zainteresirani. Tim organizira projekt Po miseca kulture.

Skupina financije

Računovodstvo i financije

Računovodstvo i financije je tim koji vodi brigu o novcu kojim raspolaže udruga. Odgovorni, precizni i marljivi članovi tima bave se izradom budžeta, knjiženjem računa te sastavljanjem izvještaja. Također organiziraju projekt „Financial Week“ u sklopu kojeg se održavaju zanimljiva predavanja i radionice.

Skupina informacijske tehnologije

Informacijske tehnologije (IT)

Grupa za informacijske tehnologije (IT) potporni je tim udruge. Potpora koju pružaju sastoji se od brige o svim sustavima, web aplikacijama i stranicama eSTUDENTA, pri čemu koriste moderne tehnologije kako bi udruga što efikasnije funkcionirala. Osim programiranja, web-dizajna te održavanja kompletnih sustava u IT-u njeguju važnost zajedništva i timskog rada i organiziraju različite edukativne radionice.

Skupina ljudski potencijali

Ljudski potencijali

Osnovni cilj tima za ljudske potencijale je briga za članove te povezivanje svih članova Udruge. Fokusiraju se na rast i razvijanje pojedinčevih potencijala i vještina kroz razne aktivnosti. Bave se organizacijom teambuildinga, tuluma i ostalih aktivnosti kroz koje se članovi međusobno povezuju kako bi mogli međusobno skladno funkcionirati i surađivati unutar eSTUDENTa uz maksimalnu produktivnost. Organiziraju razne edukacije u kojima članovi mogu naučiti nove stvari te razviti svoje već postojeće vještine. Provode dva evaluacijska sustava kroz koje je moguće iskazati zadovoljstvo Udrugom i članovima te predložiti promjene u svrhu ostvarivanja ciljeva i daljnjeg poboljšanja Udruge.

Skupina marketing

Marketing

Uloga tima je prezentacija svih projekata eSTUDENTa, ali i same Udruge na najbolji mogući način kroz splet offline i online kampanja. Radom u marketing timu članovi dobivaju priliku razvijati vlastite ideje, voditi društvene mreže s više tisuća fanova, naučiti funkcionirati u timu.

Multimedija

Tim za multimediju odgovoran je za fotografiranje i snimanje svih događaja eSTUDENTa, od predavanja i radionica, do druženja i izlazaka.

Vizualne komunikacije

Tim Vizualne komunikacije tijekom cijele godine oblikuje veliki broj raznih formata tiskanih i digitalnih promotivnih materijala kojima se Udruga i projekti predstavljaju javnosti i ciljanoj skupini na originalan i kreativan način.

Skupina natjecanja

App Start Contest

App Start Contest je edukativno natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. Članovi tima, kao organizatori, imaju priliku biti dio ICT sektora u Hrvatskoj.

Case Study Competition

Tim studentima nudi mogućnost sudjelovanja u organizaciji natjecanja kojem je cilj spojiti gospodarsku i akademsku zajednicu na obostrano zadovoljstvo. Glavni zadatak članova tima je biti dobra i kvalitetna poveznica između sudionika i partnera te organizacija i osmišljavanje svih aktivnosti vezanih uz projekt.

Elektroboj

Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Tim okuplja ambiciozne i poduzetne studente koji organiziraju natjecanje, te brojna predavanja i radionice u sklopu natjecanja.

Moot Court Croatia

MCC tim bavi se organizacijom i provedbom Moot Court Croatia, natjecanja u obliku simuliranog suđenja u kojem timovi studenata, uz pomoć mentora, pronalaze najbolja rješenja za zadani hipotetski pravni slučaj. Tim organizira i koordinira sve aspekte natjecanja od promocije i prijava studenata sa svih pravnih fakulteta u RH do same završnice.

Mozgalo

Mozgalo je tim koji čini skup studenata zainteresiranih za Big Data, data mining i prediktivnu analizu koji organiziraju natjecanje Mozgalo . Pojmovi kao što su Big Data, data mining i sl. odnose se na pronalaženje korisnih informacija iz velikih količina podataka pomoću tehnika strojnog učenja, statističkih metoda i analitičkog razmišljanja.

Smartup

Članovi organizacijskog tima Smartup natjecanja bave se event managmentom, marketingom vizualnim komunikacijama i poslovnom korespondencijom, a sve u svrhu što bolje promocije samog natjecanja među studentskom populacijom, poslodavcima i članovima akademske zajednice. Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje.

Vizionar

Članovi tima organiziraju Vizionar, najveće studentsko natjecanje u dizajnu namijenjeno ne samo profesionalcima, nego i amaterima, svima kreativnog duha. Kroz provedbu natjecanja, članovi tima stječu iskustvo u organizaciji projekata, razvijaju svoje komunikacijske vještine kroz komunikaciju sa studentima i partnerskim poduzećima te surađuju s predstavnicima najuglednijih agencija za oglašavanje u Hrvatskoj.

Skupina odnosi s javnošću

Event management

Grupa za upravljanje događaja (event management) razrađuje specifičnu ideju odgovarajuću pojedinom natjecanju (tematika natjecanja, obveze prema partnerima, specifičnost publike, svrhe otvorenja/završnice…) i prijedloge prezentira organizacijskom timu, nakon čije potvrde kreće u samu realizaciju događaja. U organizaciji događaja članovi organizacijskog tima natjecanja sudjeluju u smislu odgovornosti za dijelove događaja specifične za natjecanje (nabavljanje materijala za predstavljanje partnera, izjave prošlogodišnjih natjecatelja i slično), dok EM tim osmišljava koncept, osigurava lokaciju, izrađuje program i minutnicu, osigurava voditelja događaja, odrađuje operativne poslove na samom događanju (postavljanje dvorane, dekorativnih materijala, tehničke opreme i slično) i brine se za cjelokupan dojam koji Udruga komunicira događanjem.

Odnosi s javnošću (PR)

Odnosi s javnošću je tim koji se bavi vanjskom i unutarnjom komunikacijom u eSTUDENTu. Unutarnja komunikacija obuhvaća sve timove i njihove projekte, kao i organizaciju komunikacije između svih sastavnica Udruge. Vanjska komunikacija tima za odnose s javnošću uključuje cjelokupnu zajednicu studenata, suradnika i poslovnih partnera.

Skupina starter

Starter

Starter grupa sudjeluje u različitim aktivnostima kojima je cilj povezivanje studenata i budućih poslodavaca. Sudjeluju u organizaciji radionica izrade životopisa, motivacijskog pisma te pripreme za intervju. Putem Starter sustava prosljeđuju oglase za posao studentima prema njihovim interesima, a organiziraju i posjete potencijalnim poslodavcima. U sklopu Startera izrađuju Starter priručnik o zapošljavanju mladih i organiziraju Starter konferenciju. Da bi poduzećima zahvalili za njihov doprinos studentskoj zajednici, dodjeljuju Zlatni indeks – nagradu poduzećima koja su svojim radom, ulaganjem i trudom pridonijela razvoju studentske populacije

Projekti eSTUDENTa

U okviru udruge, na inicijativu studenata, pokrenuto je više uspješnih projekata.

CVhelpdesk

CV helpdesk je interaktivna radionica izrade životopisa u kojoj uspješna poduzeća i studenti s bogatim iskustvom pomažu studentima da njihova vrijednost bude prepoznata na tržištu rada.

Izlet na buduće radno mjesto (IBRM)

Izlet na buduće radno mjesto omogućuje druženje s potencijalnim poslodavcem. Namijenjeno je onima koji se pitaju kako izgleda prosječan dan zaposlenika u njihovom poduzeću iz snova i što oni očekuju od svog idealnog kandidata, onima koji žele ostaviti dobar dojam na poslodavca već za vrijeme studiranja. Studenti imaju priliku saznati sve što ih zanima na licu mjesta, u poduzeću i to od poduzeća. Zaposlenici će im dočarati svakodnevnu radnu atmosferu, a njihovo iskustvo pomoći će im u daljnjem studentskom životu, ali i kasnije.

Priručnik za apsolvente

U svrhu što bolje pripreme studenata za tržište rada, eSTUDENT krajem svake akademske godine izdaje Priručnik za apsolvente koji obiluje profesionalnim savjetima i pokojim trikom kako što bolje napisati životopis, kako se pripremiti za intervju te kako dobiti posao iz snova! Također, u samom priručniku vodeća poduzeća u Republici Hrvatskoj otkrivaju kako izgleda njihov idealan kandidat te što od njega očekuju, koje ga karakteristike trebaju krasiti i koje osobne mora posjedovati.

Starter konferencija

Starter konferencija vodeća je studentska konferencija o zapošljavanju mladih. Već dugi niz godina, eSTUDENT okuplja predstavnike ljudskih potencijala vodećih poduzeća u Republici Hrvatskoj kako bi svim zainteresiranim studentima prenijeli praktična znanja i uputili ih kako se što bolje pripremiti za tržište rada. Konferencija se organizira na svim većim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu i uključuje sve industrije. Izrazito je interaktivnog karaktera, omogućuje studentima da odgovore na sva pitanja dobiju na licu mjesta te osobno upoznaju ljude koji će ih sutra intervjuirati.

Starter sustav

Najsuvremenija tehnološka i programerska rješenja omogućila su nam da svakom studentu koji traži praksu, pripravništvo ili zaposlenje ponudu za posao pošaljemo direktno u elektronski sandučić. Za razliku od klasičnog student servisa gdje studenti traže posao, prijavom u Starter sustav posao pronalazi studente! Prijava na Starter je besplatna, brza i jednostavna, a pruža izravan pristup odličnim poslovima, praksama i stipendijama.

Zlatni indeks

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire. Ocjenjivanje poduzeća se vrši od strane samih studenata, a glavni cilj ovog projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.

Bez ‘veze’ nije bezveze

Bez ‘veze’ nije bezveze projekt je koji je osmišljen kako bi pokazao mladima da se uspjeti može svojim vlastitim trudom, radom i zalaganjem! Inspirativni predavači, koji su danas izuzetno uspješni u svojem području, kroz ciklus predavanja u srednjim školama i na fakultetima dokazuju svojim primjerom kako je moguće uspjeti na pošten način. Unutar ovog projekta obilježava se i međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9.12., na uvijek zabavan i zanimljiv način – imajući inspiriranje pozitivnim primjerom uvijek na umu!

Financial Week

Financial Week tjedan je prikazivanja zabavne strane financija! Ovo je projekt edukativnog karaktera koji kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što (ne) znamo o financijama. Posjeti institucijama koje su povezane uz ovaj sektor omogućavaju izravan uvid u svakodnevnicu njihovog posla!

Kopačka solidarnosti

Kopačka solidarnosti humanitarni je malonogometni turnir potaknut od strane studenata koji su svojim primjerom i aktivnim zalaganjem željeli doprinijeti izgradnji osvještenijeg društva. Svrha projekta je kroz sportske aktivnosti ukazati na potrebe djece i mladih u društvu te na taj način poboljšati kvalitetu obrazovanja kako bi svako dijete imalo mogućnost ostvariti svoje potencijale.

Nepotrebno je nekome potrebno

Nepotrebno je nekome potrebno je projekt humanitarnog karaktera čiji je cilj prikupiti materijalne potrepštine od onih kojima više nisu potrebne i donirati ih domovima i udrugama koji trebaju pomoć. Prikupljanje stvari odvija se tijekom ožujka svake godine na nekoliko fakulteta, a osim studenata pozvani su da daruju i šira javnost i partneri.

Mozak voli zdravo

Mozak voli zdravo posvećen je popularizaciji pravilne prehrane i zdravog načina života. Kroz edukativne radionice, stručna predavanja i natjecanje, mladima su na kreativan način predočene sve pogodnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i, iznimno važne, motivacije. Jednako tako, mladi mogu steći i uvid u jednostavnost zdravog življenja unatoč svim fakultetskim obvezama. Kroz natjecanje se pobuđuje natjecateljski duh u kojem sudionici mogu odmjeriti i svoje kulinarske vještine u pripremi zdravih i brzih studentskih obroka. Cijeli projekt vođen je u suradnji sa stručnjacima iz dotičnog područja.

Po miseca kulture

Po miseca kulture je dvotjedni projekt koji studentskoj populaciji približava razna područja iz umjetnosti, kulture i sporta. Zamišljen je kao ciklus predavanja i radionica te ostalih dodatnih sadržaja koji odstupaju izvan klasičnih okvira obaveznih fakultetskih predavanja.

Vodič za brucoše

Vodič za brucoše priručnik je i aplikacija koja olakšava snalažanje u studentskom životu kroz brojne savjete o svemu s čime se novi ali i stari studenti mogu susresti u toj fazi života kako bi se mogli koncentrirati na ono najvažnije – studiranje!

Znanost za sve

Znanost za sve projekt je koji obuhvaća ideje studenata s raznih fakulteta sa zajedničkim ciljem: svoju ljubav za znanost prenijeti mlađim generacijama na zabavan i zanimljiv način. U obliku edukativnih radionica koje osmišljavaju, organiziraju i vode studenti, projekt se odvija po brojnim školama i vrtićima u Zagrebu i okolici te na znanstvenim festivalima diljem Hrvatske. Cilj radionica je potaknuti učenje i djelovanje u STEM polju – zanimanja i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Brošura ljetnih škola

Radi se o brošuri koja kao projekt eSTUDENTa već dugi niz godina pomaže studentima u pronalasku što bolje i kvalitetnije ljetne škole. Same škole su zamišljene kao posebni programi koji nude više od predavanja i provjera znanja. Najčešće se učenje temelji na nekim praktičnim primjerima, posjetima tvrtkama, a sve to uz predavanja stranih predavača koji nas uvijek mogu naučiti više nego što učimo na fakultetima. Uz dozu učenja, u ljetnim školama uvijek postoji doza zabave. Tako studenti upoznaju ljude iz cijelog svijeta, njihove kulture i stječu doživotna prijateljstva.

Dubrovnik Summer School

Dubrovnik Summer School je međunarodni ljetni seminar koji od 2004. godine, u Dubrovniku, organizira studentska udruga eSTUDENT. Dubrovnik Summer School promiče timski rad, komunikacijske vještine i razmišljanje "izvan okvira". Iza cijele priče krije se intelektualni kapital, moćno oružje svakodnevnice ključno za postizanje i očuvanje održivog razvoja te konkurentnosti u 21.stoljeću, koji je glavna tema seminara. Osim glavne, svake godine seminar ima i sporednu temu, aktualnu i karakterističnu za stanje u svijetu (2016. bio je usmjeren na poslovne slobode). S obzirom da je Dubrovnik prvi intelektualni glavni grad na svijetu, idealno je mjesto za ovakav događaj. Nastala kao rezultat stvaralačke primjene znanja, svake godine ova ljetna škola ide korak naprijed u cilju formiranja osoba (studenata) koji su spremni suočiti se s današnjim svijetom, potaknuti razvitak populacije mladih ljudi koji će u svakom problemu vidjeti rješenje, a u svakom rješenju priliku za postizanje bolje budućnosti. Ove godine cilj je organizirati kratka predavanja i opširne radionice na kojima će domaći i strani studenti imati priliku implementirati svoje znanje u nove projekte uz pomoć nadobudnih i vještih hrvatskih te stranih predavača. Svaki dan radionice će biti poput studija slučaja. Performans svakog sudionika će pratiti i ocjenjivati mentori te će sudionici skupljati bodove. Na kraju svaki od sudionika prima certifikat sa personaliziranim bodovanjem i karakteristikama, a najbolji osvajaju i nagrade. Predavanja i radionice su multidisciplinarne te važne i primjenjive na sva područja zanimanja (područja intelektualnog kapitala, management znanja i ljudskih potencijala, pokrivaju teme kao što su dizajnersko promišljanje (design thinking), big data, diplomacija, poslovna inteligencija, razvoj karijere i inovacija).


eBUDDY

eBUDDY je projekt započet 2013. godine u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Projekt okuplja strane studente koji su odlučili dio svog obrazovnog razdoblja provesti u Zagrebu i njihove mentore. Svrha je olakšati stranim studentima život u glavnom gradu Lijepe naše osiguravajući im pakete dobrodošlice, besplatne kratke izlete, popuste na letove te popuste za kupovinu hrvatskih proizvoda čime potičemo promociju Hrvatske u svijetu.

Cilj Udruge je ostvariti suradnju s Uredima za međunarodnu suradnju preostalih fakulteta u Zagrebu i pronaći još partnera i sponzora koji će pomoći u realizaciji projekta.

App Start Contest

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inžinjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i znanje, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta podržavaju ih i savjetuju mentori i predstavnici poduzeća. Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je kvalitete ovog natjecanja te mu dodijelio status vještine pod nazivom “Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje” kroz koju studenti mogu osvojiti 4 ECTS boda ako ispune propisane zahtjeve. Natjecanje obiluje brojim edukativnim i zabavnim događajima što je idealna prilika za povezivanje studenata i partnerskih poduzeća. Brojni natjecatelji su upravo sudjelovanjem na App Start Contestu pronašli svoje prvo zaposlenje ili praksu, investitora za svoj startup ili upoznali druge iznimno nadarene studente s kojima danas imaju uspješne tvrtke na svim kontinentima.

Case Study Competition

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva namijenjeno studentima različitih područja interesa. Studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni.

Elektroboj

Elektroboj je edukativno studentsko natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Cilj natjecanja je potaknuti studente na samostalan rad i učenje o izradi elektroničkih sklopova izvan okvira nastave te razvoj svoje kreativnosti i tehničke stručnosti. Studenti se educiraju kroz predavanja, radionice i mentorstvo te se imaju prilike dokazati pred predstavnicima poduzeća. Studenti se prijavljuju na natjecanje u timovima i zatim predaju tehničku dokumentaciju s opisom i planom izrade svog rješenja. Stručni žiri ocjenuje i odobrava određeni broj dokumentacija timova koji zatim prolaze u drugi krug natjecanja u kojem se izrađuju, uz dodijeljeni budžet, izrađuju rješenja. U finalu natjecanja bira se najbolje rješenje, tj. pobjednički tim koji osvaja bogatu nagradu.

Moot Court Croatia

MOOT COURT CROATIA je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Kroz pripreme, natjecatelji stječu vrijedno iskustvo rada u timu, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja. S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.

Mozgalo

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od 2 do 4 osobe. Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se područje može smatrati zanimanjem budućnosti.

Smartup

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Edukacije natjecatelja usmjerene su na Lean metodologiju jer bi ju Udruga htjela približiti studentskoj populaciji te im na taj način pomoći u razvoju njihovih budućih startupova. Tijekom natjecanja studenti će imati priliku proći kroz razne edukativne radionice i rad s mentorima koji će im pomoći u realizaciji njihove ideje. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva.

Vizionar

Vizionar je najveći projekt u Hrvatskoj organiziran kao natječaj za dizajn namijenjen studentskoj populaciji. Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Osim toga, svrha projekta je omogućiti mladim profesionalcima da putem natječaja pokažu svoj talent i stečene vještine te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Ciljevi projekta su povezivanje studenata društvenih i umjetničkih usmjerenja, stvaranje referentnog mjesta za spajanje studenata, mladih profesionalaca i poduzetnika, promicanje dizajna kao elementa uspješnosti i prepoznatljivosti poduzeća, poticanje poduzetničkog duha i proaktivnosti te stvaranje najvećeg studentskog natjecanja iz područja dizajna.

Izvori

  1. http://www.estudent.hr Službene stranice eSTUDENTA

https://www.estudent.hr/