Razgovor sa suradnikom:4r5eN

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošli na hrvatsku Wikipediju!

Prilog svakog suradnika se cijeni, no wikipedija je enciklopedija i stoga vaši prilozi ne mogu biti uređeni (formatirani) onako slobodno kako mogu biti na nekom forumu ili vašim web stranicama, nego moraju poštivati pravila wikipedije. Stoga molim proučite Wikipedija:Tečaj za neznalice, a preporučam i Wikipedija A-Ž.

Pošto je gornja uputa vrlo neodređena, konkretan primjer: članak Orlovi rano lete nema:

  • nijedne wikipoveznice
  • nije kategoriziran
  • nije u skladu sa stranicom Wikipedija:Tipski članci koja propisuje izgled članaka o filmovima

Primjer dobrog članka o filmu je Terminator (film). Dotični članak posjeduje wikipoveznice, kategoriziran je, i svi podaci o ljudima koji su radili na filmu je pregledan (korišten je predložak).

Ne drže se svi članci na wikipediji pravila, no dužnost je administratora držati broj članaka koji ne odgovaraju nekim minimalnim zahtjevima pod kontrolom. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 11:53, 22. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

Jurski park[uredi kôd]

Članak je kakav treba biti, englezi bi rekli well done! Ja sam mu dodao međuwikipoveznice, što nisam ni ja dodavao prvih mjesec-dva kad sam došao na wikipediju :-)

Ukratko, dodavanje međuwikipoveznica je posao botova, no oni moraju imati bar jednu poveznicu kao referencu, stoga treba pri pisanju članka navesti ili na hr wikipediji en, de ili koju već stranu wikipediju gdje postoji odgovarajući članak (ako postoji), ili pak dodati hr poveznicu na en, de wikipediji (u zadnje vrijeme radim oboje).

No kako rijetko koji članak od prve bude savršen, često prvo napišem tekst, pa ga kategoriziram, pa dodam međuwikipoveznice. Kad zaboravim, drugi suradnici dodaju kategoriju prije mene (izvjesni Ante zvani Veliki kategorizator :-))) SpeedyGonsales 11:52, 23. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

Hrvatski jezik[uredi kôd]

Pozdrav,

Članci bi trebali biti na hrvatskom. Pretpostavljam da ćete ga vrlo brzo prevesti, no ipak to napominjem, za svaki slučaj.

Ostane li tekst na engleskom, vjerojatno će brzo biti pobrisan.

Pozdrav,

Sombrero

Neka bude... Ja odvojim vremena koliko stignem, jer uz Wiki imam ja i ostalih obaveza... Ne volim kad mi drugi nabijaju tempo...

Zapravo, vjerojatnije je da će tekst na bilo kojem stranom jeziku biti prebačen na stranicu za razgovor. Dakel, ako jednog dana ne budeš mogao naći svoj tekst na engleskom, pogledaj postoji li stranica za razgovor tog članka. Znamo i mi da nema smisla brisati nešto što je nekom oduzelo vremena za pisanje, no pravila nalažu da takav tekst ne može predugo ostati u glavnom imenskom prostoru.

Pozdrav,

Sombrero

Članak preveden... ;-)

Predlošci[uredi kôd]

Evo pogledajte malo ovdje. --Andrej Šalov 16:56, 17. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Prvi wiki rođendan[uredi kôd]

Čestitam ti prvu wiki godišnjicu. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 01:28, 11. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče 4r5eN,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:17, 15. studenog 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.