Razgovor sa suradnikom:Donatus/Arhiv 11

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Sadašnja stranica za razgovor: Razgovor sa suradnikom:Donatus

Loreto[uredi kôd]

Hvala što si već prepravio članak! I sama sam željela promijeniti ime članka ali nisam znala kako. suradnik:Nati

Odabir slike.[uredi kôd]

Dragi Donatuse,

odabir slike je Andrejeva i moja interna spika, koju je on sigurno ispravno shvatio kao kompliment i uvjerena sam da se nije uvrijedio. Ako je potrebno, detalje cu ti poslati na mail. Ygraine 23:21, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Dragi Donatuse, poslala sam ti mail, da preduhitrim moguce nesporazume. Ygraine 00:08, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Valute[uredi kôd]

Pozdrav!

Na popis valuta po državama idu samo valute u optjecaju, i nema smisla dodavati stare valute. Na popis valuta bi se moglo dodati neke stare valute, ili otovorit novi popis :). Osobno nisam zainteresiran za taj posao --Suradnik13 18:17, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Slovenija[uredi kôd]

Pozdrav Donate!

Evo me natrag s godišnjeg. Odličan si posao obavio u vezi svih tih pokrajina, pogotovo Češke. Budem se ubacio malo i došminkao te predloške :-)) Sale 10:10, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Hehe, hvala! Evo ubacio sam ono otkrij-sakrij u predložak o slovenskim pokrajinama. Nadam se da valja, ako ne-vrati na staru verziju!Sale 10:29, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Austrijske nasljedne zemlje[uredi kôd]

To uopće nije neprecizno. Zato je i u hrvatskoj literaturi zapravo i češći naziv Austrijske nasljedne zemlje jer to je najvećim dijelom područje današnje Austrije i to treba napomenuti. --161.53.241.69 12:33, 14. kolovoz 2007. (CEST)

No to je krivo, jer je u to spadala i čitava današnja Slovenija (bez Prekmurja) i Trst i Goriška i Gradiška. Zato je neprecizno i nepotrebno, jer je u nastavku točno navedeno koje su zemlje u to spadale.--Donatus 12:35, 14. kolovoz 2007. (CEST)
Bilo krivo ili pravo tako je, ali dobro. Ne treba praviti gungulu od toga. --161.53.241.69 12:41, 14. kolovoz 2007. (CEST)
Još sam malo prema Klaiću ispravio jedan naziv, ali ovaj put prijavljen što mi je dopušteno. --Flopy 2 12:20, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Jutrac[uredi kôd]

evo jedne od mnogih :-)) --Roberta F. 04:36, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Idem :-) --Roberta F. 04:41, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Calvin[uredi kôd]

Treba patrolirat. Hvala. --Ante Perkovic 14:14, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Wicca[uredi kôd]

Bok,

Mozes li propatrlorat ovo? --Ante Perkovic 12:04, 16. kolovoz 2007. (CEST)

copyright ili ne?[uredi kôd]

Bok,

U Kategorija:Neodgovarajući sadržaj 14. kolovoza 2007. je ostalo jos 4 clanka, a vidim da si ti razgovarao s "autorom", pa odluci sto cemo s tim. Moze? --Ante Perkovic 12:59, 16. kolovoz 2007. (CEST)

joj izvii promaklo mi je. Kako nisam prije uređivo takve tkstove, onda mi nije promaklo. Stravno izvini. Neće se sad brisat moj tekst ? --Edgar Allan Poe 13:49, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Silađi[uredi kôd]

Hvala na informaciji, sada sam veoma zauzet u poduzeću tako da prijevod ide slabije (sporije), ali rado prihvatam tvoj prijedlog i Povijest Mađarske ulazi na srpsku viki već vjerojatno u nedelju (kada ne radim) :0))----László (talk) 04:29, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Srbosjek[uredi kôd]

Bog Donatus,

Ja trenutno (su)uredjujem clanak "Srbosjek" na engleskoj wikipediji. Trenutno je stanje takvo da je clanak prosao "Afd" (Articles for deletion) diskusiju i momentalno je gotovo u cjelini baziran isklucivo na knjigama iz Beograda (Colic, Bulajic, Dedijer, Nikolic) i na knjizi "Wanted!" Howarda Bluma. Ni jedan od navedenih izvora nije dostupacan online, tako da je situacija takva da nitko osim dva editora iz Srbije nije u stanju pridonijeti clanku, jer jedino oni imaju pristupacnu literaturu koja se uopce bavi predmetom, te nitko drugi nema nacina evaluirati POV i nepristranost te literature ili prikazati protuargumente, jer druge litereture osim navedene nema. Posto je clanak "Srbosjek", kako sam slucajno otkrio, na hr-Wikipediji postojao te dva puta bio brisan, mozete li mi dati odgovarajuce linkove hrvatskih Afd diskusija da se upoznam sa argumentacijom koja je vodila njegovoj obradi i brisanju. Pozdrav,

Wicca[uredi kôd]

Kad Ante neće, ja ću ti reći... Pogledaj [1]... -- Dvorsky 12:58, 20. kolovoz 2007. (CEST)

Pridstavništva[uredi kôd]

Je, posli ću. I međuwikije i t.d.. Kubura 14:41, 22. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava Kraljevine SHS definitivno nije bila crven-bijel-plavi, već obrnuto, kako sam i stavio, jer se nije mijenjala kad je nastala Kraljevina Jugoslavija.

A što se tiče osoba, ako je netko rođen u Zagrebu 1900, onda je rođen u Državi koja se zove Austro-Ugarska, a ne Republika Hrvatska, dakle radi se o čistoj faktografiji, a ne o politikanstvu, dakle tamo gdje postoji rubrika "država rođenja", onda je to stanje kada je rođen a ne "država u kojoj je sada mjesto rođenja" - Nadam se da razumiješ na šta mislim, naime uopće mi nije namjera i zazirem od bilo kakvih povijesnih i političkih filozofiranja, dakle radi se, ponavljam, o čistoj faktografiji --Jure Grm 10:26, 25. kolovoz 2007. (CEST)...

primjetio sam da si vratio na staru zastavu, ali zastava Kraljevina SHS i Jugoslaije su bile identične, odnosno nije se mijenjala kada je SHS promijenila ima u Jugoslavija, ima nebrojeno izvora za to, ali evo jedan od najrelevantnijih kod nas, Željko Heimer, predsjednik Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva, na stranicama The Flags & Arms of the Modern Era:
...Za narodnu zastavu novostvorene države izabrana je trobojnica u bojama koje su već koristile sva tri tada priznata južnoslavenska naroda, ali u redoslijedu koji nijedan nije koristio ... Jugoslavija je nastavlia koristiti zastave koje su usvojene prije prmojene imena, naravno. ...
stoga molim da se vrati na plav-bijel-crven, kako je bilo postavljeno, ali je obrisana promjena--Jure Grm 10:54, 25. kolovoz 2007. (CEST)

SHS + Austro-Ugarska[uredi kôd]

Volim argumentirane rasprave, čestitam, zahvaljujem na ukazivanju na argumente, i ispričavam se za grešku! Oko države rođenja bi se dalo raspravljati, ali poštujem odluku većine da se stavlja sadašnje stanje! Još jedan pozdrav! --Jure Grm 11:26, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Tolkien[uredi kôd]

Tekstovi koje dodajem su cpoy/paste sa Ea - hrvatskog Tolkien portala. Dogovorila sam sa adminima da malo "pojačamo" na taj način Tolkien sekciju na Wikipediji. Dakle, treba mi 5 min da kopiram članak i postavim ga ovdje, toliko vremena imam. Budem ih i uredila tj. ubacila unutarnje poveznice kad budem malo bolje s vremenom (na poslu sam usred jednog projekta i ovo je vrhunac vremena koje mogu odvojiti) :-( --Gal 16:15, 26. kolovoz 2007. (CEST)

Btw. kad si već ovdje da te pitam nešto što sama nikako ne mogu otkriti - kako dobijem one podnaslove (npr. 1.1, 1.2, 1.3...)? --Gal 17:32, 26. kolovoz 2007. (CEST)

Trčim isprobati--Gal 17:40, 26. kolovoz 2007. (CEST)

Nisi dosadan - sama sam pitala za pomoć :-) Velika sam slova već ispravila - idem ubaciti rečenicu --Gal 17:54, 26. kolovoz 2007. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Želio bih Vam zahvaliti na početničkim savjetima i uputama!

Suradnik:Gi-gi

Pridstavništva[uredi kôd]

Donatuse, Ante je onaj put bia brži.
Ako mi promakne, pa dobro, jesan li ubia čovika, pa da me ovako hvatate?
Bilo bi bolje da se bavite sa ovim IP-trolom šta mi se bia uhvatia mudrovat na mojoj stranici za razgovor. Kubura 15:09, 30. kolovoz 2007. (CEST)

Eno, trol ustraje. Došao/došla me je zavlačiti i gnjaviti sa glupim pitanjima o Cefeju. Čitala je tekst i "nejasni" joj dio o Cefeju, a bila je velika rasprava i žučna uz dosta argumentacije (za i protiv Cefeja i Kefeja). I sad mi dolazi meni dodijavat sa pitanjima u svezi sa stvarima koje su izraspravljene. Pravi se blesava, očigledno. Kubura 15:13, 30. kolovoz 2007. (CEST)

Ma, napravit ću priusmiravanje posli. Ionako još iman izdodavat natjecanja, godine, rizultate, a to je dosta posla. Kubura 15:15, 30. kolovoz 2007. (CEST)

Vijesti[uredi kôd]

Jučerašnja vijest jeste bila u obliku da se na današnji dan obilježava Međunarodni dan nestalih osoba ali su mi rekli da je skratim i izbacim nepotrebno - pa sam izbacila. Za današnju ne mogu napisati da je počeo kad počinje večeras u 19.30 sati (kad neću biti kraj kompa) a rekli ste da ne smije biti u formi najave.
Inače, ako nekom nije jasno u kakvoj su vezi datum ispred vijesti i sama vijest - možda bi mu bolje bilo da ju ni ne čita ;-)
Uglavnom, kao diplomirani novinar i urednica u IP-u najvećeg elektronskog medija u Hrvata (gdje radim više od 15 god) dopuštam si utvarati da znam što je vijest i kako ju napisati ;-)p.s. No hard feelings --Gal 09:50, 31. kolovoz 2007. (CEST)


Sorry, bila sam na sastanku i nisam to stigla maknuti na vrijeme. Ali vidim da netko već jeste. Jel mogu računati da će netko tu vijest staviti večeras u 19.30 kada se PIF svečano otvara? Ja, kako sada stvari stoje tada neću biti pri kompu --Gal 11:14, 31. kolovoz 2007. (CEST)

Budem ja onda probala večeras oko 22 sata to staviti - da ipak ima današnji datum (sutra to više, nažalost nije vijest) --Gal 12:14, 31. kolovoz 2007. (CEST)


Imam ja ideju - budem se ostavila Vijesti na naslovnici - zbog moje profesije (u kojoj je brzina i točnost najvažnija stvar) ne mogu se prebaciti na ovaj light način shvačanja novosti - pa da ne bi bilo daljnjih nesporazuma - nek to radi netko neopterečen politikom.--Gal 12:59, 31. kolovoz 2007. (CEST)

Znam da je točnost ovdje izuzetno važna - samo sam htjela reći da moj mozak (glede vijesti) radi na potpuno drugom principu, opterećen je politikom i sličnim glupostima - i ne mogu pod stare dane početi razmišljati drugačije. Zato bolje da se u to ne petljam - samo radim dodatan posao adminima (oko upozoravanja i brisanja) a nikakve koristi od toga --Gal 13:18, 31. kolovoz 2007. (CEST)

Vojvodina[uredi kôd]

Kingdom of Srem

Možeš li mi objasniti zašto forsiraš kralja Dragutina. Trenutačna verzija koju podržavaš je lažna. Kao primjer za to ću uzeti riječi da je vladao Srijemom i Mačvom što je čista neupitna laž. On nikada nije vladao Srijemom ili bolje govoreći on je vladao južnim Srijemom koji se danas zove Mačva. Tu verziju kako je on vladao i Srijemom i Mačvom nemaju niti engleske niti srpska wiki tako da ne znam otkuda ti to ? O njegovom kraljevstvu bolje od svega će reći povijesna karta napravljena od strane srpskih suradnika wiki .Možda ja griješim ali Vojvodina je sjeverno od granica njegove države, pa što on radi u tekstu o Vojvodini ??

Jovan Nenad je bio srpski plaćenik koji se pobunio nakon Mohačke bitke i samoproglasio za cara. Koji je tvoj problem s verzijom da je oko njegove vladavine kraće od godinu dana stvoren mit u Vojvodini tijekom 90-tih godina ?? Engleska wiki govori da je prije pobune bio vođa čete srpskih plaćenika tako da ne shvaćam što je problem s mojom verzijom. --Rjecina 07:10, 1. rujan 2007. (CEST)

Izvini na tonu, ali iskreno govoreći eksplodirao sam nakon čitanja kako tekst govori o Dragutinu. Ovu facu srpski nacionalisti koriste (služeći se izmišljenim podacima) kako bi dokazali da je Slavonija srpska zemlja od XIII stoljeća pošto je on vladao :"Srijemom, a neki izvori navode i Slavonijom" (kraj citata). Oko toga smo imali nekoliko mjeseci raspravu na engleskoj wiki u tekstu Serbs of Croatia i na kraju smo ga koristeći se dokazima uspjeli izbaciti. Sutra ću se s Vojvodinom baviti, sada idem spavat.--Rjecina 07:31, 1. rujan 2007. (CEST)