She-Hulk: Attorney at Law

Izvor: Wikipedija
She-Hulk
Formathumoristična serija
drama
AutorJessica Gao
GlumciTatiana Maslany
Mark Ruffalo
Tim Roth
Ginger Gonzaga
Renée Elise Goldsberry
Jameela Jamil
Država podrijetla SAD
Jezikengleski
Broj epizoda10
Broj sezona1
Produkcija
Izvršni producent(i)Kevin Feige
Louis D'Esposito
Victoria Alonso
Kat Coiro
Jessica Gao
Brad Winderbaum
Trajanje epizode30 minuta
Prikazivanje
TV kućaDisney+
Emitiranje17. kolovoza 2022.12. listopada 2022.
Vanjske poveznice
Internetska stranica
Članak o seriji na IMDb-u

She-Hulk: Attorney at Law američka je televizijska serija koju je Jessica Gao razvila za Disney+ i temelji se na istoimenom liku Marvel Comicsa.

Miniserija je radnjom smještena u 4. fazu Marvel Cinematic Universea (MCU) u kontinuitetu s filmovima u franšizi.

Serija je emitirana od 17. kolovoza do 12. listopada 2022. godine na platformi Disney+ i sastoji se od devet epizoda od kojih svaka traje 30-38 minuta.[1]

Glumačka postava[uredi | uredi kôd]

  • Tatiana Maslany kao Jennifer Walters / She-Hulk: Odvjetnica specijalizirana za slučajeve koji uključuju ljude sa supermoćima i može postati velika, moćna, zelena verzija sebe slična njezinu rođaku Bruce Banneru.
  • Mark Ruffalo kao Bruce Banner / Hulk: Osvetnik, genijalan znanstvenik i rođak Jennifer Walters koji je stekao nadljudsku snagu nakon eksperimentiranja s gama-zračenjem.
  • Tim Roth kao Emil Blonsky / Abomination: Bivši časnik rođen u Rusiji u zapovjedništvu Kraljevskih marinaca Ujedinjenog Kraljevstva koji je kombinirao serum supervojnika i gama-zračenje kako bi se transformirao u humanoidno čudovište snažno kao Hulk. Lik Abominationa također se kratko pojavio u Shang-Chiju i Legendi o deset prstenova (2021.).
  • Ginger Gonzaga kao najbolja prijateljica Jennifer Walters.
  • Renée Elise Goldsberry kao Amelia.
  • Jameela Jamil kao Titania: Suparnica She-Hulk nevjerojatne snage.

Glumačka ekipa također uključuje Renée Elise Goldsberry kao Ameliju, Benedicta Wonga kao Wonga, Josha Segarra i Griffina Matthewsa u ulogama koje još nisu objavljene. Frogman, lik iz MCU-a se također pojavljuje u seriji.

Megan Thee Stallion pojavljuje se kao fiktivna inačica same sebe.

Pregled serije[uredi | uredi kôd]

Sezona Epizode Datum objavljivanja Datum završetka
1 9 17. kolovoza 2022. 12. listopada 2022.

Produkcija[uredi | uredi kôd]

Razvoj[uredi | uredi kôd]

U rujnu je 2018. godine Marvel Studios razvijao nekoliko ograničenih serija za Disney+ streaming servis koji se usredotočio na sekundarne likove iz filmova Marvel Cinematic Universe koji nisu glumili u vlastitim filmovima. Glumci koji su igrali likove u filmovima morali su reprizirati svoje uloge za ograničene serije. Očekivalo se da će se serija sastojati od 6 do 8 epizoda i da će imati znatan proračun koji se natječe s onima velike studijske produkcije. Seriju bi producirao Marvel Studios, a ne Marvel Television, koji je producirao prethodne MCU televizijske serije. Vjerovalo se da predsjednik Marvel Studija Kevin Feige preuzima "praktičnu ulogu" u razvoju svake serije,[2] usredotočujući se na "kontinuitet priče" s filmovima i "tretman" glumaca koji će ponoviti svoje uloge iz prethodnih filmova. Serija je službeno najavljena na sajmu D23 Expo 2019. U rujnu 2020. godine Kat Coiro angažirana je za režiju pilot epizode i nekoliko sljedećih epizoda.

Scenarij[uredi | uredi kôd]

Scenarij je napisao tim scenarista Dana Schwartz, Melissa Hunter, Cody Ziglar i Zeb Wells. Dana Schwartz 5. svibnja 2020. Twitterom je objavila da je faza pisanja TV serije završena.[3]

Snimanje[uredi | uredi kôd]

Snimanje je prvotno trebalo započeti u srpnju 2020. u Atlanti,[4] pod radnim nazivom Libra, ali u ožujku iste godine najavljeno je da će početi u studenom.[5] Dana 23. ožujka 2021. Kat Coiro putem svojih profila na društvenim mrežama objavila je službeni početak snimanja[6] koji je službeno završio 20. kolovoza iste godine.

Promocija[uredi | uredi kôd]

Na dan 12. studenog 2021. prikazan je službeni teaser serije tijekom Disney+ Daya. Dana 17. svibnja 2022. izašao je prvi trailer.[7] Trailer je kritiziran zbog svog CGI-a, a mnogi obožavatelji na internetu izrazili su svoje razočaranje.[8] Trailer je pregledan 78 milijuna puta u 24 sata nakon objavljivanja, što je bio drugi po broju pregleda za MCU Disney+ trailer u 24-satnom vremenskom okviru, samo iza The Falcon and the Winter Soldier sa Super Bowla.[9]

Serija je 24. srpnja promovirana na San Diego Comic-Conu 2022., uz izdanje drugog trailera.[10]

Budućnost[uredi | uredi kôd]

U studenom 2019. godine Feige je izjavio da će, nakon što se She-Hulk predstavi u seriji, njezin lik prijeći u MCU filmove.[11]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. How long are Marvel Disney+ shows episodes
  2. Loki, Scarlet Witch, Other Marvel Heroes to Get Own TV Series on Disney Streaming Service (EXCLUSIVE). Variety. 18. rujna 2018. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  3. Dana Schwartz, tweet o završenom pisanju serije na twitter.com
  4. Marvel's She-Hulk Show Reportedly Starts Filming This Summer. Screenrant. 22. siječnja 2020. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  5. She-Hulk to Reportedly Begin Filming in November. Comic Book. 1. ožujka 2020. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  6. Kat Coiro instagram na instagram.com
  7. "'She-Hulk: Attorney at Law': How Many Episodes Are There in the New Disney+ Marvel Series?". Collider. 17. kolovoza 2022. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  8. The She-Hulk trailer has everyone talking about Marvel's CGI. Games Radar. 18. svibnja 2022. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  9. 'She-Hulk: Attorney at Law' Trailer Smashes 78M Views in 24 Hours. The Hollywood Reporter. 19. svibnja 2022. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  10. "SDCC 2022: Marvel Studios' 'She-Hulk: Attorney at Law' Trailer and Poster Released". Marvel. 24. srpnja 2022. Inačica izvorne stranice arhivirana 24. srpnja 2022. Pristupljeno 26. srpnja 2022.
  11. She-Hulk will appear on the big screen after their Disney+ debuts

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]