Suradnik:Ivi104/ToDo/Amy Farrah Fowler

Izvor: Wikipedija
Mayim Bialik

Amy Farrah Fowler, Ph.D. (Mayim Bialik) je neuroznanstvenica (isti doktorat ima i glumica), i Sheldonova ljubav. Ima doktorat u neurobiologiji, a provodi istraživanja usmjerena na ovisnosti u primata i beskralježnjaka, te ponekad spomene pokuse koje provodi, poput navikavanje kapucina na cigarete ili zvjezdača na kokain.

Raj i Howard su pronašli Amy kroz online dating web stranicu nakon što su potajno stvoriti račun u Sheldonovo ime. Stranica je povezala nju i Sheldona, jer oboje imaju mnogo sličnosti. Nakon što se upozna sa Sheldon, Sheldon definira njihovu povezanost kao: "djevojka koja mi je prijateljica ali ne 'djevojka'". Kratko su prekinuli prijateljstvo kad su se posvađali oko toga čije radno polje je superiornije.[1] Sheldon i ona na početku komuniciraju putem računala, ali na poticaj grupe, počinju se i uživo viđati..

Amy je u stvari ženski pandan Sheldonu. Ona je hladno racionalna, pokazuje malo emocija, neugodna u društvenim situacijama, u rasponu od dražesnog do sramotnog, ponekad je snishodljiva prema onima manje znanstvene spoznaje. [epizoda, potreban] U 5. sezoni, Sheldon želi učvrstiti njihovu vezu kao dečko/cura, te uvodi Sporazum o odnosima na 31 stranici.

Amy Farrah Fowler[uredi | uredi kôd]

U epizodi "Ubrzanje lansiranja", Amy počinje kampanju kako bi povečala Sheldonove osjećaje prema njoj, pa postaje uključenija u njegove interese, uključujući i video igre, i Zvjezdane staze, te se odnosi prema njemu, kao majka. Za vrijeme svadbe Howarda i Bernadette, Sheldon joj govori kako je s njom sretan jednako kao kad je sam,[2] što povrijedi Amyine osjećaje, ali ju spontano primi za ruku dok Howarda lansiraju u svemir.

Do početka 6 sezone redovito se drže za ruke, na nagovor Amy, ali Sheldon je u više navrata otporan na sve njene pokušaje da se uključe u daljnje fizičke intimnosti. Do sredine sezone, Sheldon vidi Amyine intimne dijelove, dok je imala gripu, što ga povlači u tradicionalni odnos s njom. Ona pruža Sheldonu umirujuće zagrljaje. Sheldon ju je jednom prilikom lupio po stražnjici dok je bio pijan, i svima je rekao kako je ona "super curka".

Amy se pokušava preseliti u Sheldonov apartman kada ga je Leonard privremeno napustio, ali mora odustati. Sheldon, nakon što ga Barry Кripke ispituje djevojci, laže o spolnim odnosima s Amy, iako priznaje Penny da je i to moguće između njega i Amy, a kasnije istu stvar priznaje i Amy, za vrijeme igre D&D. U 7. sezoni, Sheldon sarkastično kaže kako će pružiti Amy romantiku za kojom žudi, pa ju s užitkom poljubi u usta. U epizodi "Ekvivalencija maturalne večeri", Sheldon i Amy priznaju svoju ljubav jedno prema drugom.

Iako je Amy na početku bila ambivalentna i često snishodljiva prema Penny i Bernadette, postupno počne provoditi s njima više vremena, čak i na račun svog vremena s Sheldonom. Kako prolazi vrijeme, mijenja strogu i udaljenu osobnost za stereotipno žensku i socijalnu, iako i dalje ima određenu dozu društvene nelagode. Svoje osjećaje prema Sheldonu također znatno više iskazuje, te vjeruje da je on idealan je gotovo u svakom pogledu, iako se ponekad jednako naljuti i uzruja Sheldonovim tikovima kao i drugi.

Amy želi da njezina veza sa Sheldonom napreduje do toga da uključuje seksualnu intimu, što predstavlja radikalan odmak od svojih prvotnih susreta sa Sheldonovim krugom prijatelja. Penny smatra bliskom prijateljicom, a u nekim prilikama joj priznaje da je za cijeli njen socijalni život zaslužna upravo ona. Penny voli Amy, te se jednom i trudi spasiti njihovo prijateljstvo nakon što je nenamjerno povrijedila Amy. Amy često ne razumije pojam ženskih razgovora, pod čime smatra razgovore o ženskoj higijeni i anatomiji.




  1. "The Zazzy Substitution". The Big Bang Theory. br. 3, sezona 4. 5:53 minutes in.
  2. "The Countdown Reflection". The Big Bang Theory. br. 24, sezona 5.