Susret hrvatskih misionara i misionarki

Izvor: Wikipedija

Susret hrvatskih misionara i misionarki je godišnji susret misionara Katoličke Crkve u Hrvata. Svake se godina održava nekoliko dana u župama biskupije domaćina. Misionari i misionarke pristižu iz cijeloga svijeta. U radnom dijelu susreta dijele iskustva, radosti i poteškoće svoga služenja potrebitima. Do danas su na susretima sudjelovali misionari i misionarke, najviše iz Afrike, iz Gane, Tanzanije, Ruande, Nigerije, Haitija, Benina, DR Konga, Zambije, Madagaskara i Ugande, te drugih kontinenata, Brazila, Čilea, Rusije, Ekvadora, Perua, Bolivije, Solomonskih otoka i dr. Misionari svjedoče o svojem djelovanju i pronošenju evanđelja među one kojI Isusa ne poznaju kao i o brojnim projektima s kojima ljudima omogućuju sigurniju egzistenciju i budućnost. Ljetni susret misionara je blagoslov i izvanredna prigoda za sve vjernike i njihove pastire obnoviti misijski žar u životu župnih zajednica.[1][2]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Hrvatski katolički radio Vijesti iz Crkve: domaće. Karlovac domaćin 30. susreta misionara [ 2.7.2018. ] (pristupljeno 18. kolovoza 2018.)
  2. Šibenski portal 29. Susret hrvatskih misionara i misionarki iz cijelog svijeta u Šibeniku; 29. srpnja 2017. (pristupljeno 18. kolovoza 2018.)