Wikipedija:ČKNMNW/Imotsko Carstvo

Izvor: Wikipedija
Ova stranica sadrži građu koja se čuva samo zato što se smatra smiješnom.
Sadržaj koji slijedi nije namijenjen ozbiljnijoj uporabi (osim ako se ne radi o istraživanju same Wikipedije).

Imotsko Carstvo (im. Imocko Carstvo) osnovano je u 7. tisućljeću prije Krista na području današnje Imotske krajine. Iako se prije smatralo da su prve civilizacije nastale u Egiptu, Mezopotamiji, Kini i Indiji, iskapanja arheologa dr. Stjepana Majcana iz 2017. godine dokazala su suprotno.

Povijest Carstva[uredi kôd]

Istraživanja su dokazala da prve naseobine na prostoru Imotske krajine datiraju još iz 9. tisućljeća prije Krista. Carstvo kao takvo nastaje u 7. tis. pr. Kr. kada Amte I. ujedinjuje razna imotska plemena. U narednim tisućljećima Imoćani osvajaju gotovo cijelu Europu, a do kraja 3. tisućljeća pr. Kr. šire se i na sve ostale kontinente, uključujući i Antarktiku. U 7. stoljeću pr. Kr. prve imotske rakete slijeću na Mars gdje nastaju kolonije.

Imotsko Carstvo u svom je postojanju srušilo mnoge države, poput Rimskog Carstva, i Zapadnog i Istočnog, Atene, Krete, Sparte, Franačke i Bizanta. Iako se smatralo da su ratovi sa Sinjskim Carstvom bili najteži, dr. Majcan otkrio je da Sinjsko Carstvo nije ni postojalo, već su na tom prostoru bili nepismeni barbari koje je Amte V. pobio u 2. tisućljeću pr. Kr.

Carstvo nikada nije nestalo, već je 1941. godine reduciralo svoj teritorij pod vodstvom Amte Pavelića koji je bio dobar čovjek te je smatrao da nije pošteno da cijeli svijet ima za sebe. 1990. Carstvo mijenja svoje ime u Republika Hrvatska, kako se i danas zove. Središte Carstva od samih je početaka Imotski.

Kultura i vjera[uredi kôd]

Imoćani su bili jednobošci - vjerovali su u boga Mercedesa. Imotska arhitektura bila je slična starogrčkoj što pokazuje utjecaj Imoćana na Grke. Grci su kasnije svoju arhitekturu prenijeli i na druge narode, poput Rimljana. Shodno tome, možemo reći da sva arhitektura vuče korijene upravo iz Imotskog. Bili su jako kulturan narod što dokazuju razna umjetnička djela pronađena u Imotskom i okolnim mjestima. Najpoznatije djelo je Mona Lisa koja se danas čuva u pariškom Louvreu. Imoćani su bili pismen narod, za razliku od ostalih naroda prije nove ere. Pisali su latinicom i glagoljicom, a ćirilica je bila zakonom zabranjena.

Šport[uredi kôd]

Na prostoru Imotskog Carstva pronađeni su najstariji dokazi da se igrao nogomet. Najvažnija sporedna stvar na svijetu u Imotskom igrala se već u 2. tisućljeću prije Krista.