Wikipedija:Susreti Wikipedista/Izvještaj 4.

Izvor: Wikipedija
Branka i Treecko ispred Meksičkog
Vrijeme Mjesto
nedjelja, 11. veljače 2007. – od 11 do 14:30 sati Meksički restoran – Savska ulica, Zagreb

U Nedjelju, 11. veljače, u jedanaest sati (po dogovorenome) našla su se trojica suradnika: Branka France, Treecko i Luka Krstulović kod ekonomskog fakulteta u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. Kako nam je suradnik Treecko došao skroz iz Pule zbog prijašnjeg susreta, a danas je odlazio, morali smo ga počastiti s još malo "zagrebačke kuhinje". Naime, otišli smo u Meksički restoran na Savskoj ulici, kako niti jedan drugi nije radio. Branka nas je vozila po cijelom gradu sve dok nismo našli pravi, ali kada se nađu wikipedisti, vrijeme kao ni tema razgovora nije problem :-))


Meksički iznutra

Ušli smo u lijepo uređeni restoran i sjeli blijedo gledajući u raskošni menú, čekajući da netko nešto naruči. Na kraju smo se nekako složili za dvije porcije tortilja s janjetinom i piletinom, tijestom, zelenom salatom, kukuruzom, umacima, rajčicom i nečim očekivano ljutim :) Pošto smo naručili, odmah smo se složili da moramo staviti članak i o Meksičkoj kuhinji a tema razgovora varirala je manje-više od wikipedije do wikipedije :))

Moje tortilje, ispred pepeljara ala Mehico i Branka kako uživa ;-)

Tada je, iznenada nazvala Roberta i javila kako smo već izašli u jutarnjem od jučerašnjeg susreta od proslave četvrtog rođendana hr.wikipedije. Dok je Branka čekala, Treecko i ja smo otrčali do obližnjeg kioska i kupili tri primjerka jutarnjeg. Čitajući na putu, u polu-smijehu (gotovo nas je pregazio auto dok smo prelazili cestu) vratili smo se u restoran. Nismo dugo čekali dok nam konobar nije donio izgledom primamljive porcije. Iz neobjašnjivih razloga, nakon jela prešli smo na temu ljute hrane i još koješta. Kada smo završili s jelima posvetili smo se kafenišenju (imali su jako dobru kavu :), i čitanju meksičkih izraza na podlošcima za tanjure ;)


Treecko (na prstima :-) i ja u oproštajnoj pozi

Branka nas je na kraju počastila s još jednom porcijom kave jer smo bili krepani od jučerašnjeg višenja na IRCu pa nam je falilo malo kofeina u krvi :-)) Otišli smo, računajući s vremenom kako je Treecku bus išao u 3. Tako smo odlučili da se mene odveze a oni su nastavili put kolodvora. Oprostili smo se (uz još jedan foto session :) s dogovorom da ćemo što prije ponoviti ovakav ruča..., pardon, susret wikipedista :-)) (L.K.)

Još malo medija[uredi kôd]