Zarija Alajbeg Galuf

Izvor: Wikipedija

Zarija Alajbeg Galuf, hrvatska pijanistica[1]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Diplomirala je glasovir 1991. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Ksenija Kos), gdje se je dodatno posvetila studiranju komorne glazbe kod A. Petrača. Interes za komorno glazbarenje odveo ju je do Scuole superiore del Trio di Trieste koju je apsolvirala kao stipendistica United World College of Adriatic. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim seminarima i majstorskim tečajevima vrhunskih pedagoga u zemlji i inozemstvu (R. Kehrer, E. Timakin, K. Taylor, D. Kraus, G. Veemayer, D. Grigorjan). Koncertna karijera uključuje solističke i komorne recitale u sklopu Dubrovačkog ljetnog festivala i Osorskih glazbenih večeri, Bolskog, Hvarskog i Trogirskog ljeta te u koncertnim dvoranama u Splitu i Zagrebu. Koncertirala je u Italiji, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. Djelovala je kao umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao i na ljetnim seminarima Trija Orlando u Sorentu te M. Hayashija i K. Botvaya u Grožnjanu. S flautisticom Anom Domančić objavila je CD pod nazivom Francuska glazba za flautu i glasovir s početka stoljeća, članica je ansambla Trio Osor uz Renatu Penezić ( flauta) i Andreja Petrača (violončelo).[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b (): Zarija Alajbeg GalufArhivirana inačica izvorne stranice od 6. lipnja 2019. (Wayback Machine), Muzički informativni centar. Pristupljeno 6. lipnja 2019. / izvor: www.kdz.hr, 2013.
     
    Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Muzičkog informativnog centra (http://quercus.mic.hr/quercus/person/132). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Muzički_informativni_centar_Koncertne_direkcije_Zagreb.
    Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
    Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.