Zlatni kavez (televizijska serija)

Izvor: Wikipedija
Zlatni kavez
Naslov izvornika
Yalı Çapkını
Formatromantika, drama
RedateljGülseren Budayıcıoğlu
GlazbaGüldiyar Tanrıdağlı
GlumciAfra Saraçoğlu
Mert Ramazan Demir
Çetin Tekindor
Država podrijetla Turska
Jezikturski
Broj epizoda 36+
68+
Broj sezona2
Produkcija
LokacijaIstanbul, Gaziantep
Trajanje epizode 120 minuta
45 minuta
Prikazivanje
TV kućaStar TV
U HrvatskojNova TV
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Zlatni kavez (turski: Yalı Çapkını) turska je televizijska serija koja se snima od 2022. godine. Glavne uloge glume: Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir i Çetin Tekindor.[1]

U Hrvatskoj se od 29. svibnja 2023. prikazuje na Novoj TV.[2]

Radnja[uredi | uredi kôd]

Jedna od lokacija u seriji.

U središtu je zbivanja obitelj Korhan koja posjeduje pravo carstvo nakita. Halis-aga glava je obitelji Korhan koja od nule pokreće veliku tvrtku za proizvodnju nakita. On je autoritaran čovjek koji uvijek ima zadnju riječ u obitelji. Iako ima zdravstvenih problema i obiteljski posao prepušta sinu Orhanu, ipak donosi najvažnije odluke. Ferit je unuk Halis-age. Diplomirao je na sveučilištu u SAD-u. Nakon povratka u Istanbul, Ferit nastavlja bezbrižan život. Sušta je suprotnost svom bratu Fuatu i ocu Orhanu. Nije poslušan i želi živjeti kako želi. Međutim, ovisi o novčanoj pomoći svoje obitelji i zbog toga nema hrabrosti pobuniti se protiv svoje obitelji.

Ferit se zaljubio u djevojku Seyran; zaljubljeni mladi par teži modernom načinu života, što je u suprotnosti sa shvaćanjima njihovih tradicionalnih obitelji. Na kraju prve sezone, baš kad su odlučili da im ništa neće stati na put da ostvare svoju ljubav, ljubomorni Tarik koji želi Seyran samo za sebe, pucao je u Ferita dok je pokušavao odvesti Seyran iz konaka u Gaziantepu.

U drugoj sezoni ‘Zlatnog kaveza’ Ferit nastavlja pokazivati da neće odustati od Seyran te se mladi par ponovno vjenča. Račune će im pokušati pomrsiti Halisova kći Nükhet koja živi u Londonu.[3]

Uloge[uredi | uredi kôd]

Glavni likovi[uredi | uredi kôd]

Lik Glumac/glumica
Seyran Şanlı Afra Saraçoğlu
Ferit Korhan Mert Ramazan Demir
Pelin Yılmaz Buçe Buse Kahraman
Orhan Korhan Emre Altuğ
İfakat Korhan Gülçin Santırcıoğlu
Gülgün Korhan Gozde Kansu
Suna Şanlı Beril Pozam
Halis Korhan Çetin Tekindor
Kazım Şanlı Diren Polatoğulları
Esme Şanlı Sezin Bozacı
Hatice Hattuç Şanlı Şerif Sezer
Abidin Ersin Arıcı
Asuman Korhan Öznur Serçeler
Kaya Sönmez Taro Emir Tekin
Nükhet Korhan Binnur Kaya
Zerrin Yılmaz Toprak Şağlam

Pregled serije[uredi | uredi kôd]

U Hrvatskoj serija se prikazuje na kanalu Nova TV, gdje su epizode prepolovljene po minutaži pa ima duplo više epizoda. Na Novinoj streaming platformi Nova Plus, broj epizoda je po turskom rednom broju i cjelovitoj minutaži od 120 minuta.

Sezona Epizoda Tursko prikazivanje Hrvatsko prikazivanje
Premijera sezone Finale sezone Premijera sezone Finale sezone
1. 36

68

23. rujna 2022. 9. lipnja 2023. 29. svibnja 2023.[2] 1. rujna 2023.[4]
2.

15. rujna 2023. 1. siječnja 2024.[5]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor’u buluşturan Yalı Çapkını'nın yayın günü belli oldu NTV Preuzeto 19. siječnja 2024.
  2. a b Nova turska uspješnica Zlatni kavez od 29. svibnja na Novoj TV!. Nova TV. 23. svibnja 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 6. lipnja 2023. Pristupljeno 9. veljače 2023.
  3. Hit serija Zlatni kavez vraća se na male ekrane! Nova TV Preuzeto 19. siječnja 2024.
  4. Pogledajte što vas očekuje u finalnoj epizodi serije "Zlatni kavez"!. Nova TV. 1. rujna 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 3. rujna 2023. Pristupljeno 9. veljače 2024.
  5. Zlatni kavez: Nastavljaju se intrige između dviju obitelji - što se dogodilo s Kazimom?. Nova TV. 1. siječnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 1. siječnja 2024. Pristupljeno 9. veljače 2024.