Živko Kolega

Izvor: Wikipedija

Živko Kolega (Kali na otoku Ugljanu, 6. lipnja 1946.), hrvatski političar i bivši gradonačelnik Zadra.[1] [2]

Osnovnu školu pohađao je u Kalima i Zadru, gdje je završio i gimnaziju. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a specijalizaciju iz kirurgije završio je u Saveznoj Republici Njemačkoj. Duži niz godina bio je zaposlen u Općoj bolnici Zadar kao specijalist kirurgije. Subspecijalist je abdominalne kirurgije. Niz godina bio je šef kirurgije u Općoj bolnici Zadar. Bio je predsjednik Skupštine općine Zadar 1992./1993. godine te zastupnik u Županijskom domu Sabora od 1997.2001. godine. Od 2004. do 2005. obnašao je dužnost zamjenika tadašnje gradonačelnice Zadra Ane Lovrin, a zatim dužnost gradonačelnika Zadra. Bio je oženjen za poznatu zadarsku profesoricu geografije i povijesti Vjekoslavu Kolega sve do njezine iznenadne smrt nakon teške bolesti. Član je HDZ-a.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Dr. Živko Kolega novi gradonačelnik Zadra!
  2. Živko Kolega * Dr. Živko Kolega rođen je 6. lipnja 1946.godine u Kalima. Osnovnu kolu pohađao je - životopis, savjest.com. savjest.com. Pristupljeno 15. ožujka 2022.
Nedovršeni članak Živko Kolega koji govori o hrvatskom političaru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.