4 drame

Izvor: Wikipedija

4 drame zbirka je drama četvero mladih hrvatskih dramatičara. Tea Matanović, Espi Tomičić, Luka Vlašić i Rona Žulj autorski potpisuju ovo izdanje Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Studentskoga centra u Zagrebu, a koje je izdano u sklopu Male dramske biblioteke Teatra &TD.

O knjizi[uredi | uredi kôd]

Prema riječima Tomislava Zajeca, nagrađivanog hrvatskog dramatičara, dramski su to tekstovi različitih tematskih preokupacija, kao i načina njihova oblikovanja. Tekstovi ulaze u zanimljiv međusobni dijalog, kroz koji pratimo neprekidno pulsiranje između duboko intimnih uvida i njihove javne prezentacije, odabira motiva koji su uvijek provokativni po svojoj angažiranoj opni i načina na koji uvezuju narativ. Kroz knjigu je dostupan presjek tematskih tendencija u dramskome stvaralaštvu, kao i duboko zarezivanje u najbitnija čvorišta naše stvarnosti. Autori su izabrali teme koje svjesno pogađaju aktualnost trenutka.[1][2][3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. U sklopu SC-ove Male dramske biblioteke izdana zbirka „4 drame"; danas promocija - Studentski.hr. studentski.hr. Pristupljeno 9. srpnja 2021.
  2. Promocija zbirke drama '4 drame' u Teatru &TD. tportal.hr. Pristupljeno 9. srpnja 2021.
  3. Promocija zbirke drama '4 drame'. mvinfo.hr. Pristupljeno 9. srpnja 2021.