Alien Apocalypse

Izvor: Wikipedija
Alien Apocalypse
Omot DVD izdanja
RedateljJosh Becker
ScenaristJosh Becker
Glavne ulogeBruce Campbell
Renee O'Connor
GlazbaJoe LoDuca
SnimateljDavid Worth
MontažaShawn Piper
DistributerNew Line Cinema
Godina izdanja2005.
Trajanje88 min.
Država SAD
Jezikengleski
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Alien Apocalypse film je napravljen u produkciji TV kuće Sci-Fi prema scenariju i priči Human in Chains, Josha Beckera i Roberta Taperta.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Insektodi u filmu Alien Apocalypse

Astronaut dr. Ivan Hood vraća se na Zemlju s posadom NASA-ine misije postavljanja sonde u doboki svemir, nakon 40 godina hibernacije. No, Zemlju su u međuvremnu napali izvanzemaljci nalik na insekte koji se hrane drvom i ljudima. Ljudski rod je porobljen, a nemilosrdna sječa šuma uništava planet. Posada biva zarobljena i pogubljena, a jedini preživjeli su dr. Hood i njegova družica Kelly, u koju se kasnije zaljubi. Dr. Ivan Hood mora pobjeći iz zatočeništva i pronaći predsjednika koji se navodno godinama skriva u planinama i priprema vojsku za protuudar. Na svome putu susreće razne osobe, prijatelje i neprijatelje, koji mu se pridružuju u njegovoj misiji. Nakon potrage, pronalaze predsjednika živog zajedno s raznim bivšim političarima u skloništu, no nikakva vojska se ne okuplja, a predsjednik je izgubio svaku nadu za oslobođenje od ropstva. No, dr. Ivan Hood ne odustaje te odluči sam voditi pobunjenike u bitku. Nakon prve pobjede, predsjednik se pridružuje borbi i okuplja se vojska pod vodstvom dr. Hooda. Borba za spas čovječanstva je upravo počela.

Likovi[uredi | uredi kôd]

Dr. Ivan Hood

Dr. Ivan Hood (Bruce Campbell) član je NASA-ine misije u duboki svemir. Vraća se na Zemlju koju je zauzela insektoidna izvanzemaljska rasa koja se hrani drvom i ljudima. Postaje vođa zemaljske vojske za oslobođenje, te dobiva nadimak "Veliki istrebljivač".

Kelly

Kelly (Rennee O'Connor) je članica posade NASA-ine misije u duboki svemir. Vraća se na Zemlju s Dr. Hoodom i biva zarobljena. Ona i dr. Hood postaju ljubavni par.

Alex

Alex (Remington Franklin) je jedan od nekolicine zarobljenika koji još uvijek vjeruju u slobodu. Mlad je i naivan. Bježi iz zatvoreničkog logora s Dr. Hoodom i kreće u potragu za nestalim predsjednikom. Između njega i Bizzi javlja se ljubav.

Bizzi

Bizzi (Rosi Chernogorova) je pripadnica jednog od posljednjih slobodnih ljudskih plemena, koje se skriva u planinama. Ona vjeruje u Dr. Hooda i oslobođenje, te se pridružuje njemu i Alexu u njihovoj misiji.

Zanimljvosti[uredi | uredi kôd]

  • Većina filma snimana je u Bugarskoj.
  • Prema komentarima na DVD izdanju filma, mnogi glumci koji su sudjelovali u filmu su Bugari i nisu govorili tečno engleski jezik. Zato je puno dijaloga trebalo biti naknadno nasnimljeno tijekom post-produkcije.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]