Arena (časopis)

Izvor: Wikipedija
Arena
Logotip
Tip tjednik
Vlasnik Europapress Holding (EPH)
Izdavač Arena d.d.
Glavni urednik Mark Cigoj
Utemeljen 26. travnja 1959.
Jezik hrvatski
Prestao izlaziti 29. prosinca 2009.
Sjedište Zagreb, Hrvatska
OCLC 10085709
(nije aktivno) Službene internetske stranice

Arena je bivši hrvatski obiteljski tjednik s dugom povijesti izlaženja. Prvi broj Arene izašao je 26. travnja 1959. godine. Posljednji broj[1][2] Arene objavljen je 29. prosinca 2009. godine, nakon 50 godina neprekinutog izlaženja.[3] Posljednji glavni urednik Arene bio je Mark Cigoj.

U tjedniku Areni radili su mnogi respektabilni hrvatski novinari, a karijeru je tu ostvario i Tomislav Wruss, bivši glavni urednik i začetnik Jutarnjeg lista. Arena je izlazila utorkom, a obrađivala je teme iz obiteljskog i društvenog života, sudbine običnih ljudi i probleme iz svakodnevice. Distribuirala se diljem Hrvatske, ali velik krug čitatelja imala je i u drugim zemljama, poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Australije, mahom među Hrvatima iz dijaspore. Za ovaj list je pisao poznati hrvatski novinar i publicit Armando Černjul.

Arena d.d. poduzeće je u sklopu medijskog koncerna Europapress Holding (EPH).

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. EPH u gubicima: Nakon 50 godina 29.12. izlazi zadnji broj „Arene" - Necenzurirano - Istraživački novinarski portal. Inačica izvorne stranice arhivirana 22. siječnja 2018. Pristupljeno 22. svibnja 2012. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. Business.hr > Ugasio se tjednik Arena, EPH prodaje naslov[neaktivna poveznica] (Objavljeno: 12. siječnja 2010.)
  3. Ugašen prvi hrvatski tjednik Arena | Ostale vijesti | REP.HR (Objavljeno: 12. siječnja 2010.)


HR-WikinewS-CRO.jpg Nedovršeni članak Arena (časopis) koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.