Armitage III

Izvor: Wikipedija
Armitage III
Naslov izvornika
Armitage III
RedateljHiroyuki Ochi
ScenaristAkunori Endo,
Chiaki Konaka
Glavne ulogeHiroko Kasahara,
Yasunori Masutani
Godina izdanja1994.
Trajanje100 minuta
DržavaJapan
JezikJapanski
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

"Armitage III" je japanski anime ZF film. Postoji OVA serija iz 1994. od samo 4 epizode, anime film "Armitage III: Poly-Matrix" iz 1997. (koji je samo kraća verzija serije) te nastavak "Armitage III: Dual-Matrix".

Filmska ekipa[uredi | uredi kôd]

Režija: Hiroyuki Ochi

Glasovi: Hiroko Kasahara (Armitage), Yasunori Masutani (Ross Sylibus), Ryusei Nakao (D'Anclaude), Wataru Takagi (Lowell Grantz) i drugi.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Godina je 2179. Mars je postao nastanjiv a policajac sa Zemlje, Ross Sylibus, je stigao na njegov aerodrom kako bi postao član Marsovskog policijskog ureda. Ubrzo upozna svoju novu partnericu, živopisnu policajku Naomi Armitage, koja u obračunu na aerodromu napadne i likvidira dva kriminalca dok treći, D'Anclaude, uspije pobjeći i ostaviti kovčeg u kojem s nađe leš od Kelly McCannon, Country pjevačice sa Zemlje. No iznenađenje je da je ona bila android "3. tipa", koji se gotovo uopće ne razlikuje od ljudi. D'Anclaude na televiziji objavi da želi eliminirati sve androide "3. tipa". Ross ne voli robote jer mu je supruga poginula u nesreći od robota, ali se iznenadi kada otkrije da je i Armitage android "3. tipa". Iako se njih dvoje posvađaju, na kraju se zaljube...

Kritike[uredi | uredi kôd]

Kritičar na siteu Animeacademy.com je u svojoj recenziji napisao: "Ono u čemu ovaj anime uistinu blista je priča. Počinje kao jedna misterija koja vas drži na rubu sjedala te se pretvori u jednu drugu, ozbiljniju. Ima čak i nekoliko lijepih romantičnih trenutaka, koji igraju važnu ulogu u priči. Većinom se akcijske scene primjereno uklapaju i ima ih u pravilnoj količini. Kažem "većinom", jer sam bio jako razočaran sa završnicom" dok je onaj na siteu Animecritic.com zdvojno komentirao: "Nisam mario za kraj. Bez da išta otkrivam, moram reči da je bio tipična epska bitka, koja je ispala poprilično zbunjujuča. Iako je bilo par objašnjenja koji su pomogli pojasniti priču, mislim da je akcija trebala biti zamijenjena potpuno s nečim što bi vodilo priču".

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]