Barty Crouch ml.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Lik iz Harryja Pottera
Barty Crouch, jr HP4.jpg
Barty Crouch ml.
Rod muškarac
Boja kose crna
Boja očiju crna
Dom vjerojatno Slytherin
Čistoća krvi čistokrvan
Vjernost Lord Voldemort
Glumac David Tennant
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Barty Crouch ml. je lik iz Harryja Pottera engleske spisateljice J.K.Rowling. Mrtvi je smrtonoša. Ima istoimenoga oca Bartyja Croucha.

Barty Crouch je prisustovao ubojstvu Franka Brycea. Kada je Voldemort saznao da je živ, odlučio ga je vratiti. Barty Crouch je u Hogwartsu preuzeo obličje Divljookog Moodyja što je otkriveno tek ubrzo nakon Tromagijskog turnira. Davao je Harryu savjete u vezi zadataka koje je morao uraditi za Tromagijski turnir te je začarao trofej pretvorivši ga u putoključ. Nastojao je "pomagati" Harryu jer je želio da on prvi dođe do trofeja koji ga je zapravo doveo do grobnice na kojoj su bili lord Voldemort i njegov pomoćnik Peter Pettigrew zvan Crvorep. On je također ubacio Harryjevo ime u Plameni pehar, iako Harry nije bio punoljetan.

Nakon što je Harry pobjegao Voldemortu, Crouch je odveo Harryja u svoj kabinet. Popričao je s njim i sve mu otkrio te ga pokušao ubiti, no na vrijeme su stigli Dumbledore, McGonagallica i Snape te su ga omamili. Dumbledore je ostavio profesoricu McGonagall da pazi na Croucha, no došao je Fudge u pratnji dementora. Dementor je poljubio Croucha i isisao mu dušu.


HP books.png Nedovršeni članak Barty Crouch ml. koji govori o Harryju Potteru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.