Benediktova opcija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Benediktova opcija – strategija za kršćane u postkršćanskom svijetu (eng. izvornik: The Benedict Option: A Strategy for Christians in a Post-Christian Nation) autora američkoga novinara i publicista Roda Drehera[1] iz 2017. godine. Knjiga je izazvala veliku senzaciju u Americi. I prije nego je prevedena na hrvatski jezik, izazvala je polemike u Hrvatskoj.[2] Na hrvatski ju je prevela Emina Kovačević. Postala je svjetski bestseler. Knjiga je proglašena "najdiskutiranijom i najvažnijom vjerskom knjigom desetljeća". Poziva kršćane izgraditi "snažne korablje za dugačko putovanje mračnim vodama našega doba i usvojiti navike koje će njima i njihovim obiteljima pomoći živjeti" kršćanski u nekršćanskom svijetu. Knjiga je namijenjena "svima koji mogu i znaju čitati znakove vremena". Auktor je pozvao kršćane odbaciti lažni optimizam ili fatalističko očajavanje te usvojiti navike i pristup stvarnosti koji će njih i njihove obitelji poduprijeti u izazovima, krizama i pritiscima s kojima smo svi suočeni.[1]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 (): ‘Benediktova opcija’: Strategija za kršćane u postkršćanskom svijetu, bitno.net. 8. ožujka 2019. Pristupljeno 9. travnja 2019.
  2. D.N.: "Dani kršćanske kulture": Donosimo vam program četvrtog dana manifestacije. Dalmacija news. 9. travnja 2019. Pristupljeno 9. travnja 2019.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]