Bitka za Los Angeles

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Bitka za Los Angeles (eng. Battle of Los Angeles ili The Great Los Angeles Air Raid) događaj je koji se zbio 25. veljače 1942. godine kada su radarske postaje navodno otkrile NLO iznad zaljeva Santa Monica, Los Angeles u 2:25 sati.

Tijek događaja[uredi VE | uredi]

Regionalne antizračne postrojbe su krenule u akciju opalivši oko 1500 rundi streljiva u nevjerojatno osvijetljeno nebo. Oglasile su se zračne uzbune koje su probudile na tisuće ljudi; neki su zgrabili oružje i istrčali van u pidžamama. Grad je bio u potpunom mraku čak 5 sati. U panici je pet ljudi poginulo – troje u prometnim nesrećama i dvoje od srčanog udara. Do današnjeg je dana nejasno što se zapravo dogodilo. Japanci poriču da su njihovi avioni ikada letjeli iznad L.A.-a. Neki stanovnici tvrde da su vidjeli trokutaste letjelice na nebu, vojni dužnosnici sve pripisuju napetim živcima i meteorološkim balonima. Nema dokaza da je ikakva bomba bačena s neba ili da je kakav drugi bojni projektil stigao s neba.

Incident je poslužio Stevenu Spielbergu kao inspiracija za komediju 1941.PurportedUFO2cropped.jpg Nedovršeni članak Bitka za Los Angeles koji govori o ufologiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.