Brandon Walsh

Izvor: Wikipedija
Brandon Walsh
Lik iz serije Beverly Hills, 90210
Premijera "Class of Beverly Hills"
Odlazak "Brandon Leaves"
Razlog odlazak u Washington D.C. zbog posla.
Kreator Darren Star
Glumi Jason Priestley
Broj epizoda 1-9 sezone
Detalji
Nadimak Bran
Spol Muško
Zanimanje učenik
kongresnik
Obitelj Jim Walsh otac
Cindy Walsh majka
Brenda Walsh sestra
Nacionalnost Amerikanac

Brandon Walsh je lik iz serije Beverly Hills, 90210 kojeg je glumio kanadsko-američki glumac Jason Priestley. U seriji je bio jedan od glavnih likova do odlaska iz serije u 9. sezoni.


Kratki opis[uredi | uredi kôd]

Brandon Walsh je šestnaestogodišnjak koji se s obitelji seli iz Minneapolisa u predgrađe Hollywooda u Beverly Hills. Otac mu je Jim Walsh a majka Cindy Walsh koji su jako dobri roditelji.

Brandonova sestra Brenda nije bila sretna s odlaskom iz Minnesote pa ju je Brandon stalno tješio. Kada je došao u srednju školu, Brandon se sprijateljio s Steveom Sandersom, školskim zabavljačem koji je većinu školskih dana proveo u kazni.

Tokom godina Brandon je imao i konflikata s Brendinim dečkom Dylanom McKayom koji je imao poteškoće s alkoholom. Kroz cijeli tok vremena Brandon je od svih drugih ljudi imao najmanje problema i bio je uvijek taj koji je smirivao situaciju jer nije pio, pušio i nije se drogirao. U 9. sezoni Brandon je dobio posao u Washington D.C-u te je napustio Beverly Hills. Brandon je tako bio posljednji iz obitelji Walsh koji je napustio Beverly Hills, i jedino njegovo pojavljivanje u seriji nakon njegovog odlaska je bilo na video snimci na kojoj je prikazano vjenčanje Donne i Davida.

Ljubav[uredi | uredi kôd]

Tijekom boravka u Beverly Hillsu, Brandon je imao mnogo veza, Jedna od prvih veza bila mu je s Andreom Zuckerman s kojom je imao neseksualni odnos, kasnije se Andrea udala. Imao je mnogo prolaznih veza s Emily Valentine, Nikki Witt, Lucinda Nicholson i mnogim drugima.

Ljubav s Kelly Taylor počela je kada je Dylan prekinuo s njom, trajala je sve dok Brandon nije otišao u Washington. Tijekom te veze nekoliko puta se potukao s Dylanom zbog Kelly.