Branko Bobić

Izvor: Wikipedija

Branko Bobić (Kučan gornji kraj Varaždina, 16. studenog 1943.) hrvatski slikar

Životopis[uredi | uredi kôd]

Počeo je slikati 1969. godine, kada je imao i prvu izložbu.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Likovnog udruženja Varaždina (LUV).

Sudjelovao je na više od 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Takoder je sudjelovao na izložbama slikara Zagorja i Međimurja. Djela su mu bila izložena i na 14. i 15. izložbi suvremene umjetnosti koju je organiziralo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Godine 1987. bio je na dvomjesečnom boravku u Parizu. Te iste godine sudjelovao je na 19. bijenalu u Košicama, Slovačka.

Godine 1990. sudjelovao je na 19. Bienalu u Zagrebačkom salonu, te na izložbi pod nazivom "Umjetnost Istočne Europe" koja se održala u Dordrechtu u Nizozemskoj.

Godine 1994. sudjelovao je na izložbi "POOAART" koja se održala u Mariboru, Slovenija.

Od 1980. imao je samostalne izložbe u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, Čakovcu, Križevcima (Hrvatska), Ptuju (Slovenija), Genevei (Švicarska), Kölnu, Hurtu i Münchenu (Njemačka), Komarnu (Slovačka).

Godine 2007. u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin likovnoj publici predstavlja svoj ciklus "Vlakovi".

O Bobiću su pisali mnogi istaknuti hrvatski profesori: Josip Depolo, Damir Grubic, Miroslav Gašparović, Stjepan Hajduk, Marijan Špoljar, Višnja Burek, Ernest Fišer, Darko Sačić.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]