Brigitte Young

Izvor: Wikipedija
Brigitte Young.

Brigitte Young (Groß Sankt Florian, 26. svibnja 1946.), austrijska je razvojna ekonomistica i politologinja, stručnjakinja za međunarodnu političku ekonomiju te publicistkinja. Bavi se i vanjskotrgovinskim poslovanjem, monetarnom politikom i gospodarskim učincima globalizacije. Surađivala je i s ustanovama i tijelima Europske unije i SAD-a na stvaranju gospodarskih okvira i provođenju monetarne politike.

Studirala je na Kalifornijskom sveučilištu Santa Barbara, Kalifornijskom sveučilištu Davis i Sveučilištu Wisconsin-Madison. Nakon obrane doktorata na temu međunarodne političke ekonomije predaje na Sveučilištu Wesleyan u Connecticutu, Sveučilišta Georgetown u Washingtonu, kasnije i na Slobodnom berlinskom sveučilištu.

Godine 1999. postala je profesoricom političkih znanosti na Münsterskom sveučilištu, na čijem je Institutu za političke znanosti 2011. postala profesorom emeritusom međunarodne političke ekonomije.[1] Kao gostujući profesor predavala je i na Science Politique u Parizu, Srednjoeuropskom sveučilištu te Sveučilištu u Warwicku.

Autorica je više knjiga i više desetaka članaka u znanstvenim i stručnim časopisima.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Young, Brigitte, Prof. em. Ph.D. Profil na Münsterskom sveučilištu (pristupljeno 12. travnja 2018.)
  2. Objavljena djela u Katalogu Njemačke nacionalne knjižnice (pristupljeno 12. travnja 2018.)