Conrad Martin

Izvor: Wikipedija
Conrad Martin

Državljanstvo Kanada
Rođenje 25. listopada 1982.
Toronto, Ontario, Kanada
Visina 1,85 m
Težina 98 kg
Položaj branič
hvata/puca D
Karijera 2001.-
Bivši klubovi San Diego Gulls
Hamilton Bulldogs
Cincinnati Cyclones
HK Acroni Jesenice

Conrad Martin (Toronto, Ontario, Kanada, 25. listopada 1982.) kanadski je profesionalni hokejaš na ledu. Igra na poziciji braniča. Bio je član hrvatskog KHL Medveščaka u EBEL-u.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Conrad Martin u KHL Medveščak Zagreb.

Martin je karijeru započeo 2001. godine u Wexford Raidersima (danas Toronto Jr. Canadiens) koji su se natjecali u Ontario Provincial Junior A Hockey League (OPJHL). Od 2002. do 2005. godine igrao je za hokejašku momčad koledža Mercyhurst. Profesionalni dio karijere započeo je pred sam kraj sezone 2005./06. zaigravši za San Diego Gulls koji su nastupali u ECHL. Već sljedeće sezone prelazi u Cincinnati Cyclones koji su se natjecali u istoj ligi te tamo ostaje tri sezone. U sezoni 2007./08. usporedno je i igrao za klupsku podružnicu Hamilton Bulldogs koji se natjecao u AHL-u. Usred sezone 2008./09. napušta Cyclonese i prelazi u Acroni Jesenice za koje igra u EBEL-u i Slohokej ligi. Iste sezone s Jesenicama osvaja Slohokej ligu.

KHL Medveščak (2009.)[uredi | uredi kôd]

Nakon Jesenica Martin karijeru nastavlja u KHL Medveščak. Na polovini sezone skupio je 6 bodova (5 golova i asistencija), ali ujedno i 89 kaznenih minuta, najviše u momčadi.

Statistika karijere[uredi | uredi kôd]

Bilješka: OU = odigrane utakmice, G = gol, A = asistencija, Bod = bodovi, +/- = plus/minus, KM = kaznene minute, GV = gol s igračem više, GM = gol s igračem manje, GO = gol odluke

Sezona Klub Liga   Regularna sezona   Doigravanje
OU G A Bod +/- KM GV GM GO OU G A Bod +/- KM GV GM GO
2009./10. KHL Medveščak EBEL 27 5 1 6 -3 89 3 0 0

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Conrad Martin