Da'wa

Izvor: Wikipedija

Da'wa je pojam iz propagiranja islama.[1] Označava misionarsko djelovanje.[2] Podrazumijeva prenošenje poruke islama nemuslimanima i indiferentnim muslimanima, koji ne prakticiraju islam. Kod muslimana je cilj iznova poučavati (islamizirati) i motivirati da bi postali bolji vjernici.[3] U Hrvatskoj pri Mešihatu islamske zajednice u Hrvatskoj djeluje Ured za da'wu i mladež koji organizira Susret islamske mladeži Hrvatske. Prvi Susret islamske mladeži održan je u Zagrebu, drugi na Krku, treći u Zagrebu, četvrti na Bjelolasici, peti u Osijeku i evo, 6. ponovno u Zagrebu. Sedmi je bio u Rijeci,[2] osmi u Puli, deveti u Topuskom i Vojniću, deseti u Poreču.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (boš.) Al Jazeera Balkans Osman Softić: Nastanak i historijski razvoj selefizma (I) , 4. travnja 2014. (pristupljeno 23. travnja 2019.)
  2. a b Islamska zajednica u HrvatskojArhivirana inačica izvorne stranice od 23. travnja 2019. (Wayback Machine) moderator: NAŠA MLADOST JE NAŠA BUDUĆNOST, 15. lipnja 2013. (pristupljeno 23. travnja 2019.)
  3. (boš.) Bošnjaci.net Senad Agić: ISLAM JE JOŠ UVIJEK NAJNESHVAĆENIJA RELIGIJA – ZAŠTO?, 9. veljače 2008. (pristupljeno 23. travnja 2019.)