Dalibor Bosančić

Izvor: Wikipedija
Dalibor Bosančić

Dalibor Bosančić (Srijemska Mitrovica, 13. studenoga 1970.) hrvatski je televizijski novinar.

Urednik je i voditelj emisije “Zdravlje na kvadrat” na Novoj TV.[1]

Radio je kao dugogodišnji vanjski suradnik na HRT-u, a zatim na Z1 televiziji, Mreži TV te kao urednik i voditelj Vijesti na nekoliko radio postaja. Od 2018. godine uređuje, a zadnjih godina i vodi, zdravstvenu emisiju na Novoj TV.

Dalibor je svoje medijsko iskustvo započelo rano. Od početka svoje karijere 1990. g. radio je na više od trideset projekata i pratio gotovo sve glavne vijesti, često izvještavajući s lica mjesta. Moderirao je desetke rasprava te kao voditelj sudjelovao na mnogobrojnim projektima. Pomogao je riješiti probleme desetak obitelji. U tome je i uspio.

Osobni život[uredi | uredi kôd]

Dalibor je rođen u Srijemskoj Mitrovici. Majka mu je podrijetlom iz Dugopolja, ali je rođena u BiH, a otac je rođen u Njemačkoj i nosi prezime Bikicki. Budući da ga otac nije priznao Dalibor nosi prezime majke, koja ga je također ostavila samoga. Zbog toga, do šeste godine, Dalibor odrasta u udomiteljskoj obitelji. Zatim prelazi majci, vrlo kratko, a nakon toga dio djetinjstva provodi uz baku i dio obitelji. O tomu je i dao intervju za Jutarnji list.[2] Početkom Domovinskog rata dolazi u Zagreb. Oženjen je.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b Dalibor Bosančić - Urednik i voditelj emisije "Zdravlje na kvadrat". Pristupljeno 21. svibnja 2023. |url-status=dead zahtijeva |archive-url= (pomoć)
  2. Jutarnji list - Dalibor Bosančić: 'Ljudi me pitaju za savjete o zdravlju, ali i za pomoć s listama čekanja'. www.jutarnji.hr. 3. kolovoza 2021. Pristupljeno 21. svibnja 2023.