David Cullen (hokejaš)

Izvor: Wikipedija
David Cullen
Državljanstvo Kanada
Rođenje 30. prosinca 1976.
St. Catharines, Ontario, Kanada
Visina 1,88 m
Težina 99 kg
Položaj branič
Bivši klubovi Phoenix Coyotes (NHL)
Minnesota Wild (NHL)
DEG Metro Stars (DEL)
Färjestads BK

David Cullen (St. Catharines, Ontario, 30. prosinca 1976.) kanadski je profesionalni hokejaš na ledu. Desnoruki je branič. U svojoj NHL karijeri je igrao za Phoenix Coyotese i Minnesota Wildse. Veći dio karijere proveo je igrajući u AHL-u, rangu ispod NHL-a.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Sj. Amerika[uredi | uredi kôd]

Cullen je za Phoenix Coyotese, NHL ekipu koja ga je 1999. kao slobodnog igrača dovela u svoju organizaciju, odigrao 16 susreta i na kontu ostvario učinak od nula bodova i šest kaznenih minuta. Uglavnom je igrao za njihovu AHL podružnicu, Springfield Falcons.

Početkom mjeseca siječnja 2002. godine mjenjan je u Minnesota Wildse za francuskog napadača Sébastiena Bordeleaua. Za Wildse odigrao je samo tri susreta, s učinkom od nula bodova ili kaznenih minuta. Također je većinu vremena proveo u AHL-u, igrajući ovaj put za Houston Aeros. Nakon dvije sezone provedene u Wildsima, tri je sezone bio član Rochester Americansa, prije nego što se 2006. odlučio na odlazak u Europu.

Europa[uredi | uredi kôd]

Prvi europski angažman pronašao je u DEG Metro Starsima u njemačkom DEL-u, a u kolovozu 2007. postao je igračem Färjestadsa. Ostatak sezone proveo je u AHL-u za momčad Syracuse Cruncha. U srpnju 2008. postao je član austrijskog Graza 99ers iz EBEL-a.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

  • Profil na The Internet Hockey Database