Dean Martin

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ovaj okvir treba zamijeniti infookvirom
"Infookvir filmski umjetnik".
(Primjeri uporabe predloška)
Dean Martin, screenshot from the trailer for the film Ada.jpg

Dino Paul Crocetti (Steubenville, 7. lipnja 1917. - Beverly Hills, 25. prosinca 1995.), u svijetu show bussinesa poznatiji kao Dean Martin, slavni je američki pjevač, glumac i zabavljač, koji je najveću slavu stekao sredinom 50-ih i tijekom 60-ih godina 20. stoljeća.

Osim po estradnom djelovanju upamćen je i kao član neformalne skupine "Rat Pack" (nešto kao "Štakorska družina"), klana koji je isprva utemeljio Humphrey Bogart, a koji su poslije njegove smrti uglavnom činili Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Joey Bishop i Dean Martin, društvo koje je tijekom 60-ih godina dominiralo centrima američke zabave i estrade (a početkom tih 60-ih godina bilo je i vrlo blisko najvećim američkim političkim, kao i izvaninstitucionalnim centrima moći), društvo koje se je zajedno pojavilo i u kultnom filmu "Ocean's 11", iz 1960. godine (kod nas preveden kao "11 mušketira").

Diskografija[uredi VE | uredi]

Glavni članak: Diskografija Deana MartinaFilmRoll-small.pngP vip.svg Nedovršeni članak Dean Martin koji govori o filmskom umjetniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.