Dean Martin

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Ovaj okvir treba zamijeniti infookvirom
"Infookvir filmski umjetnik".
(Primjeri uporabe predloška)
Dean Martin, screenshot from the trailer for the film Ada.jpg

Dino Paul Crocetti (Steubenville, 7. lipnja 1917. - Beverly Hills, 25. prosinca 1995.), u svijetu show bussinesa poznatiji kao Dean Martin, slavni je američki pjevač, glumac i zabavljač, koji je najveću slavu stekao sredinom 50-ih i tijekom 60-ih godina 20. stoljeća.

Osim po estradnom djelovanju upamćen je i kao član neformalne skupine "Rat Pack" (nešto kao "Štakorska družina"), klana koji je isprva utemeljio Humphrey Bogart, a koji su poslije njegove smrti uglavnom činili Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Joey Bishop i Dean Martin, društvo koje je tijekom 60-ih godina dominiralo centrima američke zabave i estrade (a početkom tih 60-ih godina bilo je i vrlo blisko najvećim američkim političkim, kao i izvaninstitucionalnim centrima moći), društvo koje se je zajedno pojavilo i u kultnom filmu "Ocean's 11", iz 1960. godine (kod nas preveden kao "11 mušketira").

Diskografija[uredi VE | uredi]

Glavni članak: Diskografija Deana MartinaFilmRoll-small.pngP vip.svg Nedovršeni članak Dean Martin koji govori o filmskom umjetniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.