Dodatak:Popis antropologa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zaslužnih antropologa[1]

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž

A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

  • David Baerreis (1916. )
  • Frank Baker (1841. - 1918.)
  • Herbert Baldus (1899. - 1970.)
  • Adolph Bandelier (1840. - 1914.)
  • Theodore Bank (1923. - 1981.)
  • Marius Barbeau (1883. - 1969.)
  • Elso Barghoorn (1915. - 1984.)
  • Robert Hamilton Barlow (1918. - 1951.)
  • Homer Barnett (1906. )
  • Victor Barnouw (1915. - 1989.)
  • Julio Caro Baroja (1914. - 1995.)
  • Samuel Alfred Barrett (1879. - 1965.)
  • Fredrick Barth (1928. )
  • Diane Barwick (1938. - 1986.)
  • William R.Bascom (1912. - 1981.)
  • Keith Basso
  • Adolf Bastian (1826. - 1905.)
  • Roger Marius Cesar Bastide (1923. - 1991.)
  • Guillermo Bonfil Batalla (1935. - 1991.)
  • Gregory Bateson (1904. - 1980.)
  • Mary Catherine Bateson (1939. )
  • George Wells Beadle (1903. - 1989.)
  • Ernest Beaglehole (1906. - 1965.)
  • Ralph Beals (1901. - 1985.)
  • Richard King Beardsley (1918. - 1978.)
  • William Martin Beauchamp (1830. - 1925.)
  • Ernest Becker (1925. - 1974.)
  • Stephen F. Bedwell (1931. - 1993.)
  • Manfred Beitak
  • Gertrude Margaret Lowthian Bell (1925. - 1990.)
  • Giovanni Belzoni (1778. - 1823.)
  • Donald R. Bender (1934. - 1969.)
  • Ruth Benedict (1887. - 1948.)
  • Wendell Clark Bennett (1905. - 1953.)
  • James A. Bennyhoff (1926. - 1993.)
  • Jean-Marie Benoist (?. - 1990 .)
  • Clemens Rainer Anton Berger (1930. - 2003.)
  • Ignacio Bernal (1910. - 1992.)
  • Ronald Murray Berndt (1916. - 1990.)
  • Gerald Berreman (1930. )
  • Henry Otley Beyer (1883. - 1966.)
  • Agehananda Bharati (1923. - 1991.)
  • David Bidney (1908. - 1987.)
  • Lewis R. Binford (1930. )
  • Hiram Bingham (1875. - 1956.)
  • Junius Bouton Bird (1907. - 1982.)
  • Joseph Benjamin Birdsell (1908. )
  • Ray L. Birdwhistell (1918. - 1994.)
  • Jacob Black-Michaud (1938. - 1985.)
  • Davidson Black (1884. - 1934.)
  • Gwendoline Harris Block (1906. - 1956.)
  • Leonard Bloomfield (1887. - 1949.)
  • Johann Friedrich Blumenbach (1752. - 1840.)
  • Claudios Villas Boas (1916. - 1998.)
  • Franz Boas (1858. - 1942.)
  • Franziska Marie Boas (1902. - 1988.)
  • Waldemar Bogoras (1865. - 1936.)
  • Paul James Bohannan (1920. )
  • Eric Boman (1867. - 1924.)
  • James A. Boon (1945. )
  • Ludwig Borchardt (1863. - 1938.)
  • Jacques Bordaz (1926. )
  • Charles E. Borden (1905. - 1978.)
  • Francois Bordes (1919. - 1981.)
  • Stephen Francis Borhegyi (1925. - 1990.)
  • Ruth A. Borker
  • Laura Crayton Boulton (unknown. - 1980.)
  • Pierre Bourdieu (1930. )
  • Erika Bourguignon (1924. )
  • Geoffrey H. Bourne (1909. - 1988.)
  • Gordon Bowles (1904. - 1991.)
  • David Boyle (1842. - 1911.)
  • Loring Brace (1930. )
  • Robert Braidwood (1907. )
  • James Lewton Brain (1923. - 1996.)
  • George Walton Brainerd (1909. - 1956.)
  • Joseph Bram (1904. - 1974.)
  • Stanley H. Brandes (1941. )
  • James Henry Breasted (1865. - 1935.)
  • Abbe Henri Breuil (1877. - 1961.)
  • Lloyd Cabot Briggs (unknown. - 1975.)
  • Jane Orstan Bright (1940. - 1964.)
  • Frank J. Broilo (unknown. - 1979.)
  • Oscar (Theodore.) Broneer (1894. - 1992.)
  • Robert Broom (1866. - 1951.)
  • Gordon Brown (1896. - 1955.)
  • James A. Brown
  • Judith K. Brown
  • Dr. Paul Brown
  • Rupert Bruce-Mitford (1914. - 1994.)
  • E.A. Wallis Budge (1857. - 1934.)
  • Jane Ellen Buikstra (1945. )
  • William Rotch Bullard Jr. (1926. - 1972.)
  • Adelaide Kendall Bullen (1908. - 1987.)
  • Richard Burger
  • Robert J. Burgess
  • Cottie Arthur Burland (1905. - 1983.)
  • Robbins Burling (1926. )
  • James Burnett (1714. - 1799.)
  • Swan Moses Burnett (1847. - 1906.)
  • Edwin Grant Burrows (1891. - 1958.)
  • James Burton (1788. - 1862.)
  • David Ives Bushnell Jr. (1875. - 1941.)
  • Douglas Stanley Butterworth (1930. - 1986.)
  • Karl Butzer (1934. - danas)
  • Marius Barbeau (1883. - 1969.)

C[uredi VE | uredi]

Lydia Cabrera (1899. - 1999.) Joseph Caldwell (1916. - 1973.) William Camden (1551. - 1623.) Bernard Campbell (1930. - danas) Joseph Campbell (1904. - 1987.) Robert Cannon (1909. - 1964.) Victor A. Carbone (unknown. - 1986 .) Robert Leonard Carneiro (1927. - danas) Clarence Ray Carpenter (unknown. - 1975.) Lawrence Kidd Carpenter (1948. - 1990.) Antonio Goubaud Carrera (1902. - 1951.) Howard Carter (1874. - 1939.) Joseph B. Casagrande (1915. - 1982.) Alfonso Caso Andrade (1896. - 1970.) Ralph Cassady Jr. (1900. - 1978.) Frederick Catherwood (1799. - 1854.) William Abel Caudill (1920. - 1972.) Giovanni Caviglia (1770. - 1845.) Lynn Ceci (unknown. - 1989.) Wallace Chafe (1927. - danas) Napoleon Chagnon (1938. - danas) Alexander F. Chamberlain (1865. - 1914.) Flavia Waters Champe (1902. - 1992.) John Leland Champe (1892. - 1978.) Jean-Francois Champollion (1790. - 1832.) Kwang-Chih Chang Carl H. Chapman (1902. - 1987.) Desire Charnay Joseph L. Chartkoff (1942. - danas) Alfredo Chavero (1841. - 1906.) Li Chi (1876. - 1979.) Alice Blyth Child (unknown. - 1997.) Vere Gordan Childe (1892. - 1957.) Gregorio Chil Y Naranjo (1831. - 1901.) Mashio Chiri (1909. - 1961.) Noam Chomsky (1928. - danas) William Churchill (1859. - 1920.) John Desmond Clark (1916. - danas) David Leonard Clarke (1937. - 1976.) Elsie Clews Parsons (1874. - 1941.) James Clifford Howard Francis Cline (1915. - 1971.) Montague Cobb (1903. - 1990.) Aidan Cockburn (unknown. - 1981.) Helen F. Codere (1917. - danas) Robert Henry Codrington (1830. - 1922.) Michael Douglas Coe (1929. - danas) William R. Coe II Fay-Cooper Cole (1881. - 1961.) Malcolm Collier (1908. - 1983.) Elizabeth Colson (1917. - danas) John Comaroff (1945. - danas) Harold C. Conklin (1926. - danas) Geoffrey Conrad (1947. - danas) Helen Constas Edwin Aubrey Cook (1932. - 1984.) Warren Cook (1925. - 1989.) Carlton Coon (1904. - 1981.) Peter Penn Cooper II (1925. - 1982.) Elizabeth Cotten (1895. - 1987.) Allan Donald Coult (1931. - 1970.) Earl Wendel Count (1899. - 1996.) Carrel Cowan Ricks (1945. - 1997.) George L. Cowgill Don Crabtree (1912. - 1980.) Bryan Allan Cranstone (1919. - 1989.) Osbert Stanhope Crawford (1886. - 1957.) Helen Creighton (1899. - 1989.) Luther Cressman (1897. - 1994.) Francis Crick (1916. - danas) Constance Cronin (1932. - 1993.) Julia M. Cruikshank Patrick Culbert Stewart Culin (1858. - 1929.) Byron Gregory Cummings (1860. - 1954.) Frank Cushing (1857. - 1900.)

D[uredi VE | uredi]

Truman Washington Daily (1898. - 1996.) George Dalton (1926. - 1991.) Linda Darga Raymond Dart (1893. - 1988.) Charles Darwin (1809. - 1882.) Giovanni D' Athanasi (1798. - 1854.) William H. Davenport Daniel Sutherland Davidson (1900. - 1952.) Donald Herbert Davidson (1917. - 2003.) Nigel Davies (1920. - danas) Edwin Davies (1811. - 1888.) Jonathan Ogden Davis (1948. - 1990.) William Allison Davis (1902. - 1983.) Richard Dawkins (1941. - danas) George Mercer Dawson (1849. - 1901.) John William Dawson (1820. - 1899.) Kathleen Anne Deagan (1948. - danas) Angie Debo (1890. - 1988.) James Fanto Deetz (1930. - 2000.) Donald DeGlopper Diego de Landa Ella Cara Deloria (1889. - 1971.) Raymond DeMallie Arthur A. Demarest Gabriel de Mortillet (1821. - 1898.) Frances Densmore (1867. - 1957.) Jacques Boucher de Perthes (1788. - 1868.) Leo Depuydt (1957. - danas) Thorne Deuel (1890. - 1984.) Irven Devore (1935. - danas) George De Vos (1923. - danas) Dr. Charles C. Di Peso (1920. - 1982.) Richard A. Diehl (1941. - danas) Dena Ferran Dincauze (1934. - danas) Roland Burrage Dixon (1875. - 1934.) Clark A. Dobbs Theodosius Dobzhansky (1900. - 1975.) Frederick J. Dockstade (1919. - danas) Aidan Dodson (1962. - danas) Phyllis C. Dolhinow (1933. - danas) John Dollard (1900. - 1980.) Michael Dorris (1945. - 1997.) George A. Dorsey (1868. - 1931.) James Owen Dorsey (1848. - 1895.) Richard M. Dorson (1916. - 1981.) Andrew Ellicott Douglass (1867. - 1962.) Sterling Dow (1903. - 1995.) Edward Dozier (1916. - 1971.) John Drake (1911. - 1990.) Peter Ferdinand Drucker (1909. - danas) Cora Du Bois (1903. - danas) Eugene Dubois (1858. - 1940.) Alan Dundes (1934. - danas) Alessandro Duranti (1950. - danas) James Verne Dusenberry (1906. - 1966.) Walter Dyk (1899. - 1962.)

E[uredi VE | uredi]

Timothy K. Earle May Mandelbaum Edel (1909. - 1964.) Iorwerth Eiddon Stephen Edwards (1909. - 1996.) Myron Eells (1843. - 1907.) Dorothy Way Eggan (1901. - 1965.) Frederick Russell Eggan (1906. - 1991.) Loren Corey Eiseley (1907. - 1977.) Abdul Hamid El-Zein (1934. - 1979.) Lord Elgin Florence Hawley Ellis (1906. - 1991.) Carol Ember (1943. - danas) Melvin Lawrence Ember (1933. - danas) J. Norman Emerson (1917. - 1978.) Patricia Emerson Walter Bryan Emery (1903. - 1971.) Sebastian Englert (1888. - 1969.) Arturo Escobar Arthur Evans (1851. - 1941.) E.E.Evans-Pritchard (1902. - 1973.) John Canfield Ewers (1909. - 1997.)

F[uredi VE | uredi]

Brian Murray Fagan (1936. - danas) William Buller Fagg (1914. - 1992.) Charles Herron Fairbanks (1913. - 1984.) Peter Farb (1929. - 1980.) Arthur Huff Fauset (1899. - 1983.) Harold William Fehderau (1932. - 1997.) Paul Fejos (1897. - 1963.) Franklin Fenenga (1917. - 1994.) Charles Ferguson (1921. - 1998.) Henry Field (1902. - 1986.) Cecil Mallaby Firth (1878. - 1931.) Raymond Firth (1901. - 2002.) Ann Fischer (1919. - 1971.) Michael D. Fischer (1951. - danas) James Fitting (1939. - danas) Stephen M. Fjellman Kent Flannery (1934. - danas) Alice Cunningham Fletcher (1838. - 1923.) Manning Force (1824. - 1899.) Clellan S. Ford (1909. - 1972.) James A.Ford (1911. - 1968.) Meyer Fortes (1906. - 1983.) Dian Fossey (1932. - 1985.) George M. Foster (1913. - danas) Melvin Fowler Henri Frankfort (1897. - 1954.) Rosalind Franklin (1920. - 1958.) Douglas Fraser (1916. - danas) James George Frazer (1854. - 1941.) Leslie Gordon Freeman (1935. - danas) John Frere (1740. - 1802.) Morton Fried (1923. - 1986.) David Freidel Jonathan Friedlaender Adolph Furtw�ngler (1853. - 1907.)

G[uredi VE | uredi]

Kate Bosse-Griffiths (1910. - 1998.) Manuel Gamio (1883. - 1960.) Alan Gardiner (1879. - 1963.) Viola Edmundson Garfield (1899. - 1983.) Stanley Garn (1922. - danas) Dorothy Annie Elizabeth Garrod (1892. - 1969.) Anna Hadwick Gayton (1899. - 1977.) Clifford Geertz (1923. - danas) Guy Gibbon James Louis Giddings Jr. (1909. - 1964.) Edward Gifford (1887. - 1959.) Lisa Gilad (1957. - 1996.) Eugene Giles (1933. - danas) Francis J. Gillen (1855. - 1912.) John Philip Gillin (1907. - 1973.) Laura Gilpin (unknown. - 1979.) Pedro Bosch Gimpera (1891. - 1974.) Harold Gladwin Max Gluckman (1911. - 1975.) Frank Goddio John Mann Goggin (1916. - 1963.) Antoine Yves Goguet (1716. - 1758.) Alexander Alexandrovich Goldenweiser Esther Schiff Goldfrank (1896. - 1997.) Hetty Goldman (1881. - 1972.) Walter Rochs Goldschmidt (1913. - danas) Dr. Juan Antonio Valdez Gomez (1954. - danas) Jane Goodall (1934. - danas) George Brown Goode (1851. - 1896.) Ward Goodenough (1919. - danas) Chester Gorman (1938. - 1981.) Stephen Gould (1941. - 2002.) Fritz Graebner (1877. - 1934.) Cesar Grana (1919. - 1986.) George Washington Grayson (1843. - 1920.) John Greaves (1602. - 1652.) Vera Mae Green (1928. - 1982.) William Green (1953. - danas) Joseph Greenberg (1915. - danas) Davydd J. Greenwood (1930. - danas) James Bennet Griffin (1905. - 1997.) George Bird Grinnell (1849. - 1938.) Gordon Grosscup (1927. - danas) David Grove John J. Gumperz Erna Gunther Henry Guze (1919. - 1970.)

H[uredi VE | uredi]

Henry Williamson Haynes (1831. - 1912.) Mary Haas (1910. - 1996.) Horatio Emmons Hale (1817. - 1896.) Edward T. Hall (1914. - danas) Alfred Irving Hallowell (1892. - 1974.) John Robert Halsey (1851. - 1941.) William D. Hamilton (1936. - 2000.) Norman Hammond (1944. - danas) Thomas Hare (1952. - danas) John Peabody Harrington (1884. - 1961.) Mark Raymond Harrington (1882. - 1971.) Marvin Harris (1927. - 2001.) Charles William Merton Hart (1905. - 1976.) John Walter Hastings (1883. - 1908.) Emil Haury (1904. - 1992.) Helen Hause (1915. - 1995.) Samuel Foster Haven (1806. - 1881.) William A. Haviland (1934. - danas) Zahi Hawass (1947. - danas) Jacquetta Hawkes (1910. - 1996.) Robert Hay (1799. - danas) Henry Williamson Haynes (1831. - 1912.) Caleb Vance Haynes (1928. - danas) Karl G. Heider (1935. - danas) Robert Heizer (1915. - 1979.) John S. Henderson (1945. - danas) Dale Henning (1931. - danas) Jules Henry (1866. - 1936.) Melville Jean Herskovits (1895. - 1963.) Michael Herzfeld (1900. - danas) Thor Heyerdahl (1914. - danas) Marie Inez Hilger (1891. - 1977.) James Newlin Hill (1934. - 1997.) Kim Hill Charles F. Hockett (1916. - danas) Ian Hodder (1949. - danas) Carleton Taylor Hodge (1917. - 1998.) Frederick Webb Hodge (1846. - 1965.) Mary G. Hodge (1946. - 1996.) Richard Hodgson (1855. - 1905.) Michael A. Hoffman (1944. - 1990.) Ian Hogbin (1904. - 1984.) Christy A. Hohman-Caine (1944. - danas) Harry Hoijer (1904. - 1976.) William Curry Holden (1896. - 1993.) Frank Hole (1931. - danas) William Holmes (1846. - 1933.) John Joseph Honigmann (1914. - 1977.) Earnest Albert Hooten (1887. - 1954.) F. Clark Howell William Howells (1908. - danas) Ales Hrdlicka (1869. - 1943.) Sarah Blaffer Hrdy Eva Verbitsky Hunt (1934. - 1980.) William Reed Huntington (1838. - 1909.) Zora Neale Hurston (1891. - 1960.) Thomas Henry Huxley (1825. - 1895.) Dell Hymes (1927. - danas)

I[uredi VE | uredi]

Joaquin Garcia Icazbalceta (1916. - 1992.) Eleanor Cynthia Irwin (1910. - 1973.) Glynn L. Isaac Billie Jean Isbell (1937. - danas)

J[uredi VE | uredi]

Melville Jacobs (1902. - 1971.) Roman Jakobson (1896. - 1982.) Thomas Jefferson (1743. - 1826.) Arthur J. Jelinek (1938. - danas) Myra Ellen Jenkins (1916. - 1993.) Albert Ernest Jenks (1869. - 1953.) Dorothy Cross Jensen (1906. - 1972.) Gustave Jequier (1868. - 1946.) Wlademar Jochelson (1855. - 1937.) Donald Johanson (1943. - danas) Elden Johnson (1923. - danas) Clifford J. Jolly (1939. - danas) Kent Louis Clark Jones (1908. - 1990.) William Jones (1871. - 1909.) Neil Merton Judd (1887. - 1976.) James Judge Carl Jung (1875. - 1961.)

K[uredi VE | uredi]

Phyllis Kaberry (1910. - 1977.) Solomon H. Katz (1909. - 1985.) Arthur Keith (1866. - 1955.) Kevin Kelly Kenneth A.R. Kennedy Kate Peck Kent (1914. - 1987.) Kathleen Mary Kenyon (1906. - 1978.) Alfred Kidder (1885. - 1963.) Arden Ross King (1916. - 1992.) Edward King, Lord Kingsborough (1795. - 1837.) Anthony Thomas Kirsch (1930. - 1999.) Hermann Klaatsch (1863. - 1916.) Clyde Kluckhohn (1905. - 1960.) Melvin J. Konner Gustaf Kossinna (1858. - 1931.) Alfred Kroeber (1876. - 1960.) Theodora Kroeber-Quinn (1897. - 1979.) Wilton M. Krogman (1903. - 1987.) Hilda Kuper (1911. - 1992.) Kenneth L. Kvamme

L[uredi VE | uredi]

Barry Laffan (1937. - 1996.) Carobeth Tucker Laird (1895. - 1983.) C.C. Lamberg-Karlovsky (1940. - danas) Bernd Lambert (1932. - danas) Ruth Landes (1908. - 1991.) Edouard Armand Lartet (1801. - 1871.) Gabriel Ward Lasker (1912. - 2002.) Donald Ward Lathrap (1927. - 1990.) Austen Henry Layard (1817. - 1894.) Edmund Ronald Leach (1910. - 1989.) Louis Leakey (1903. - 1972.) Mary Leakey (1913. - 1996.) Richard B. Lee Anthony Leeds (1913. - 1989.) Donald Jayne Lehmer (1918. - 1975.) Mark Lehner Dorothea Leighton (1908. - 1989.) Michel Leiris (1901. - 1990.) Jean Baptiste Lemarck (1744. - 1829.) Mark Leone (1940. - danas) Augustus Le Plongeon (1825. - 1908.) Karl Richard Lepsius (1810. - 1884.) Leonard Lesko Paul Leser (1899. - unknown.) Claude Levi-Strauss (1908. - danas) Robert A LeVine Roger David Lewin (1946. - danas) Madeline Kneberg Lewis (1902. - 1996.) Oscar Lewis (1914. - 1970.) Ralph Kepler Lewis (1912. - 1997.) Thomas M. N. Lewis Edward Lhuyd (1670. - 1709.) Willard Frank Libby (1908. - 1980.) Carolus Linnaeus (1900. - danas) Ralph Linton (1893. - 1953.) Frank B. Livingstone (1907. - 1982.) Albert Lancaster Lloyd (1908. - 1982.) William Longacre (1937. - danas) Owen C. Lovejoy Bobbi S. Low Robert H. Lowie (1883. - 1957.) John Lubbock (1834. - 1913.) Charles Lyell (1797. - 1875.)

M[uredi VE | uredi]

Carol MacCormack George Grant Maccurdy (1863. - 1947.) Richard Stockton MacNeish (1918. - 2001.) Henry James Sumner Maine (1822. - 1888.) Bronislaw Malinowski (1884. - 1942.) Sir Max Mallowan (1904. - 1978.) Alan E. Mann Robert Manners (1913. - 1996.) William Maples (1937. - 1997.) Auguste Mariette (1821. - 1881.) Alice Marriott (1910. - 1992.) Geoffrey Thorndike Martin (1934. - danas) Mungo Martin (1879. - 1962.) Paul Sidney Martin (1899. - 1974.) Karl Heinrich Marx (1818. - 1883.) Otis Tufton Mason (1838. - 1908.) August Mau (1840. - 1909.) Alfred Maudslay (1850. - 1931.) Marcel Mauss (1872. - 1950.) Moreau Sanford Maxwell (1918. - 1998.) David Maybury-Lewis (1929. - danas) William James Mayer-Oakes (1923. - danas) Ernst Walter Mayr (1904. - 2005.) Patricia McAnany Theodore McCown (1908. - 1969.) William John McGee (1853. - 1912.) Charles McGimsey (1925. - danas) W.C. McKern (1892. - 1988.) Margaret Mead (1901. - 1978.) Phillip Means (1892. - 1944.) Betty Meggers (1921. - danas) Clement Meighan (1925. - 1997.) James Mellaart (1925. - danas) Gregor Mendel (1822. - 1884.) John Cowan Messenger (1920. - danas) Alfred Metraux (1902. - 1963.) Michael George Michlovic (1949. - danas) Eric Michaels (1948. - 1988.) Ren� Millon Horace Miner (1912. - 1993.) Jerome R. Mintz (1930. - 1997.) Winifred Mitchell Nancy Modiano (1930. - danas) Theodor Mommsen (1817. - 1903.) Ashley Montagu (1905. - danas) Oscar Montelius (1843. - 1921.) Pierre Montet (1885. - 1966.) James Mooney (1861. - 1921.) Warren King Moorehead (1866. - 1939.) Lewis Henry Morgan (1818. - 1881.) Sylvanus Griswold Morley (1883. - 1948.) Michael Edward Moseley (1941. - danas) Hallam Leonard Movius (1907. - 1987.) George Peter Murdock (1897. - 1985.)

N[uredi VE | uredi]

Siegfried F. Nadel (1903. - 1956.) Laura Nader Jesse Logan Nusbaum (1887. - 1975.) Manning Nash (1924. - danas) Nels Christian Nelson (1875. - 1964.) Robert Netting (1934. - 1995.) William Wells Newell (1839. - 1907.) Carsten Niebuhr (1733. - 1815.) Friedrich Nietzsche (1844. - 1900.) Edward Norbeck (1915. - danas) Charles Norton (1827. - 1908.) Jesse Logan Nusbaum (1887. - 1975.)

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

Vance Packard (1914. - 1996.) Edward Palmer (1830. - 1911.) Willard Z. Park (1906. - 1965.) Doug Parks Elsie Clew Parsons (1874. - 1941.) Lee Allen Parsons (1930. - danas) Talcott Parsons James Edwin Pearce (1868. - 1938.) Chris Peebles John Campbell Pelzel (1914. - danas) William Pengelly (1812. - 1894.) Dexter Perkins (1952. - danas) John Shae Perring (1813. - 1869.) Prince Peter (1908. - 1980.) Flinders Petrie (1853. - 1942.) John Pfeiffer Jean Piaget (1896. - 1980.) Alexandre Piankoff (1897. - 1996.) Stuart Piggott (1910. - 1996.) Kenneth Lee Pike (1912. - danas) David Pilbeam (1940. - danas) Arnold R. Pilling (1926. - 1994.) Augustus Henry Lane-Fox Pitt-Rivers (1827. - 1900.) Fred Plog (1944. - 1992.) Jack Plumley (1910. - 1999.) Richard Pococke (1704. - 1765.) Frank Eugene Poirier (1940. - danas) Steven Polgar (1931. - 1978.) Natalia Polosmak Saxton Temple Pope (1875. - 1926.) Hortense Powdermaker (1900. - 1970.) John Wesley Powell (1834. - 1902.) Tatiana Proskouriakoff (1909. - 1985.) Dennis Puleston (1940. - 1978.) Raphael Pumpelly (1873. - 1959.) Frederic Ward Putnam (1839. - 1915.) Rufus Putnam (1738. - 1824.)

Q[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

A. R. Radcliffe-Brown (1881. - 1955.) David Scott Radford (1956. - danas) Paul Radin (1883. - 1959.) Froelich Rainey (1907. - 1992.) Robert Rapoport (1924. - 1996.) Roy A. Rappaport (1926. - 1997.) Rasmussen Knud Johan Victor (1879. - 1933.) William Rathje (1945. - danas) Philip I. Ravenhill (1945. - 1997.) Henry Creswicke Rawlinson (1810. - 1895.) Margaret Helen Read (1889. - 1991.) Robert Redfield (1897. - 1958.) Donald B. Redford Charles Redman Carl Nicholas Reeves (1956. - danas) Gladys Armanda Reichard (1893. - 1955.) Bill Reid (1920. - 1998.) Darcy Ribeiro (1922. - 1997.) Claudius James Rich (1787. - 1820.) David Rindos (1947. - 1996.) Robert Ritzenthaler (1911. - 1980.) Paul Rivet (1876. - 1958.) John Milton Roberts (1916. - 1990.) Kathleen Roetzel (1951. - danas) Geza Roheim (1891. - 1953.) David M. Rohl Alfonso Villa Rojas (1897. - 1998.) Gary O. Rollefson (1942. - danas) Michelle Z. Rosaldo (unknown. - 1981.) John Howland Rowe (1918. - danas) Vera Dourmashkin Rubin (1911. - 1985.) Alberto Ruz Huiller (1906. - danas)

S[uredi VE | uredi]

Jeremy Arab Sabloff Carl Sagan (1934. - 1996.) Marshall Sahlins (1930. - danas) Edward Said (1935. - danas) Richard Frank Salisbury (1926. - 1989.) Henry Salt (1785. - 1827.) Julian Samora (1920. - 1996.) Peggy Reeves Sanday (1937. - danas) William T. Sanders Edward Sapir (1884. - 1939.) Vincent M. Sarich (1934. - danas) Claude Everett Schaeffer (1901. - 1969.) George B. Schaller (1931. - danas) Linda Schele (1942. - 1998.) Michael Brian Schiffer (1947. - danas) Ron Schirmer (1967. - danas) Heinrich Schliemann (1822. - 1890.) Wilhelm Schmidt (1868. - 1954.) Karl Schmitt (1915. - 1952.) David Schneider (1918. - 1995.) Harold Kenneth Schneider (1925. - 1987.) Albert Henry Schroeder (1914. - 1993.) Michael Scullin (1937. - danas) William Hulse Sears (1920. - 1996.) Bernard Second (unknown. - 1988.) Charles G. Seligman (1873. - 1940.) Donovan Senter Elman Service (1915. - 1996.) Frank Maryl Setzler (1902. - 1975.) Orrin Shane Harry Lionel Shapiro (1902. - 1990.) Lauriston Sharp (1907. - 1993.) Mary Thygeson Shepardson (1907. - 1997.) Annemarie Anrod Shimony (1928. - 1995.) Marjorie Shostak (unknown. - 1996.) George Gaylord Simpson (1902. - 1984.) Ruth Simpson (1918. - 2000.) Milton B. Singer (1912. - 1994.) Kent A. Skaar (1963. - danas) Grafton Elliot Smith (1871. - 1937.) Clyde Snow (1928. - danas) Olga Soffer (1944. - danas) Son of Many Beads (1866. - 1954.) Albert Spaulding (1914. - 1990.) Janet Spector Baldwin Spencer (1860. - 1929.) Herbert Spencer (1820. - 1903.) Leslie Spier (1893. - 1961.) Vittorio Spinazzola (1863. - 1943.) Herbert Spinden (1879. - 1967.) Louise Schaubel Spindler (1917. - 1997.) Baruch Spinoza (1632. - 1677.) Brian Spooner Robert Spott (1888. - 1953.) Ephraim George Squier (1821. - 1888.) Frederick Starr Gitel P. Steed (1914. - 1977.) John Stephens Curt Stern (1902. - 1981.) Matilda Coxe Stevenson (1849. - 1915.) Julian Steward (1902. - 1972.) Thomas Dale Stewart Jr. (1901. - 1997.) Ezra Stiles (1727. - 1795.) Matthew Williams Stirling (1896. - 1975.) James Bernard Stoltman (1935. - danas) Richard Strachan (1946. - danas) Marilyn Strathern (1941. - danas) William Strong (1899. - 1962.) Stuart Struever (1931. - danas) Shirley Carol Strum (1947. - danas) William Stukeley (1687. - 1765.) Margaret Sumner (1915. - 1995.) Morris Swadesh (1909. - 1967.) Swan Moses Burnett (1847. - 1906.) John Reed Swanton (1873. - 1958.) John F. Szwed (1936. - danas)

T[uredi VE | uredi]

John Tait Stanley Tambiah (1929. - danas) Clara Lee Fraps Tanner (1905. - 1997.) Sol Tax (1907. - 1995.) Herbert C. Taylor Jr. (1924. - 1990.) Walter Willard Taylor (1913. - 1997.) Walter Willard Taylor (1913. - 1997.) Kazuo Terada (1928. - 1987.) Cyrus Thomas (1825. - 1910.) Edward Herbert Thompson (1856. - 1935.) John Eric Sidney Thompson (1898. - 1975.) Gertrude Caton Thompson (1888. - 1985.) Christian Jurgensen Thomsen (1786. - 1865.) Peter Throckmorton Bruce Allan Tindall (1943. - 1976.) Phillip V. Tobias (1925. - danas) Thomas Wingate Todd (1885. - 1938.) Harriot Topsey (unknown. - 1995.) Richard Townsend Alfred Marston Tozzer (1877. - 1954.) Bruce Trigger (1937. - danas) Ruth E. Tringham Robert Trivers (1943. - danas) Carobeth Tucker (1895. - unknown.) Colin M. Turnbull (1924. - 1994.) Victor W. Turner (1920. - 1983.) Ronald Frank Tylecote (1916. - 1991.) Edward Tylor (1832. - 1917.)

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

W[uredi VE | uredi]

X[uredi VE | uredi]

/

Y[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]