Dodatak:Popis hrvatskih rock sastava

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis hrvatskih glazbenih sastava. Ovdje su popisani hrvatski sastavi koji su izvodili i izvode razne žanrove rock i pop-rock glazbe.

Za mlade neafirmirane sastave, pogledajte članak Hrvatski demo sastavi.
Za heavy metal sastave, pogledajte Dodatak:Popis hrvatskih heavy metal izvođača.
Za popis hrvatskih sastava koji izvode klasičnu glazbu, pogledajte Dodatak:Popis hrvatskih sastava klasične i ozbiljne glazbe.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž

A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

  • The Bambi Molesters
  • VIS Bezimeni
  • Bijele strijele
  • Boa (sastav)

C[uredi VE | uredi]

  • Cacadou Look
  • Crveni koralji
  • Crvena jabuka (izvorno iz Sarajeva, poslije djeluju iz Zagreba)

Č[uredi VE | uredi]

  • Čuvari parka
  • ČKD Praha

D[uredi VE | uredi]

  • Daleka obala
  • Delfini (glazbeni sastav, Zagreb)
  • Denis & Denis
  • VIS Dinamiti
  • Dorian Gray (sastav)
  • Dragonfly
  • Dreletronic
  • Drugi način

[uredi VE | uredi]

Đ[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

  • VIS Ehosi
  • Elektroni (glazbeni sastav)
  • En Face

F[uredi VE | uredi]

  • Fantomi (glazbeni sastav)
  • Feeling
  • Film (glazbeni sastav)
  • Flare

G[uredi VE | uredi]

  • Gatuzo
  • God.name
  • Gori Ussi Winnetou
  • Gracia (glazbeni sastav)
  • Grupa 220

H[uredi VE | uredi]

  • Hard Time
  • Haustor
  • Hladno pivo

I[uredi VE | uredi]

  • Izvan Zakona

J[uredi VE | uredi]

  • VIS Jutarnje zvijezde

K[uredi VE | uredi]

  • Kojoti, Vinkovci
  • Kristali (glazbeni sastav)


L[uredi VE | uredi]

  • Laufer
  • Let 3
  • Lotosi (glazbeni sastav)

M[uredi VE | uredi]

  • Magneti (glazbeni sastav)
  • Majke, Vinkovci
  • Mandrili
  • Maxmett
  • Metak (glazbeni sastav)
  • Mi (glazbeni sastav)
  • Mika Male
  • VIS Mladi

N[uredi VE | uredi]

  • Nola (sastav)
  • NOVI AKORDI, ( sastav) Zagreb

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

  • Paraf (sastav)
  • Parni valjak
  • Pips, Chips & Videoclips
  • VIS Pirati
  • Prva ljubav
  • Psihomodo pop
  • Prljavo kazalište, Zagreb

R[uredi VE | uredi]

  • Ramirez
  • Regata (sastav)
  • VIS Roboti
  • RAS 2VA 3RI[1][2]

S[uredi VE | uredi]

  • Sane
  • VIS Sjene
  • Savant
  • Srebrna krila
  • Svadbas

T[uredi VE | uredi]

  • Teens
  • The orange strips
  • Time (sastav)
  • Tutti Frutti Band

U[uredi VE | uredi]

  • VIS Uragani

V[uredi VE | uredi]

  • Vatra (sastav)
  • Vatrogasci (sastav)
  • Vještice (glazbeni sastav)

Z[uredi VE | uredi]

  • Zabranjeno pušenje
  • VIS Zlatni akordi

Ž[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. [1]
  2. Ras, Scardona
    "Rođen je 1961. u Zagrebu , od prvog dana Ras je okružen glazbom i glazbenicima. Uz majku Kameliju Zavrl, profesoricu klavira i kasnije , brata Aleksandra Miloševa priznatim violoncelistom koji je svirao sa Zagrebackim Solistima...Sa nepunih 18 godina Ras je negdje krajem '79. postao gitaristom legendarnog „Parnog Valjka“...Krajem '80-ih osnovao svoju grupu „Ras 2va 3ri“ , objavio album "Granice"..."

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]