Dodatak:Popis indijanskih rezervata u Brazilu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

U Brazilu postoji 670 rezervata (Terras Indígenas)[1]

A[uredi | uredi kôd]

  • Acapuri de Cima
  • Acimã
  • Aconã
  • Água Grande
  • Água Limpa
  • Água Preta/Inari
  • Águas Belas
  • Aldeia Kondá
  • Aldeia Limão Verde
  • Aldeia Renascer
  • Aldeia Velha
  • Aldeinha
  • Alto Rio Guamá
  • Alto Rio Negro
  • Alto Rio Purus
  • Alto Sepatini
  • Alto Tarauacá
  • Alto Turiaçu
  • Amambai
  • Anacé
  • Anambé
  • Ananás
  • Anaro
  • Andirá-Marau
  • Aningal
  • Aningalzinho
  • Anta
  • Apiaká do Pontal e Isolados
  • Apiaká-Kayabi
  • Apinayé
  • Apipica
  • Apucarana
  • Apurinã do Igarapé Mucuim
  • Apurinã do Igarapé São João
  • Apurinã do Igarapé Tauamirim
  • Apurinã km-124 BR-317
  • Apyterewa
  • Araçá
  • Araguaia
  • Aranã
  • Arandu Mirim (Saco do Mamanguá)
  • Arara
  • Arara da Volta Grande do Xingu
  • Arara do Rio Amônia
  • Arara do Rio Branco
  • Arara/Igarapé Humaitá
  • Araribá
  • Araribóia
  • Arary
  • Araweté/Igarapé Ipixuna
  • Areões
  • Areões I
  • Areões II
  • Aripuanã
  • Aripuanã
  • Ariramba
  • Arroio do Conde
  • Arroio-Korá
  • Atikum
  • Atikun Bahia
  • Avá-Canoeiro
  • Avá Canoeiro do Araguaia
  • Avá Guarani/Ocoí
  • Awá

B[uredi | uredi kôd]

  • Bacia Amambaipeguá
  • Bacia Apapegua
  • Bacia Brilhante-Peguá
  • Bacia Dourados-Amambaipeguá
  • Bacia Iguatemipeguá
  • Bacia Nhandeva-Pegua
  • Bacurizinho
  • Bacurizinho área ampliada
  • Badjônkôre
  • Baía dos Guató
  • Baixo Rio Negro
  • Baixo Rio Negro II
  • Bakairi
  • Balaio
  • Banawá
  • Barão de Antonina I
  • Barata/Livramento
  • Barra
  • Barragem
  • Barra Velha
  • Barra Velha do Monte Pascoal
  • Barreira da Missão
  • Barreirinha
  • Barro Alto
  • Batelão
  • Batovi
  • Baú
  • Betânia
  • Boa Vista
  • Boa Vista do Sertão do Pró-Mirim
  • Boa Vista (Sul)
  • Boca do Acre
  • Bom Intento
  • Bom Jesus
  • Boqueirão
  • Borari/Alter do Chão
  • Borboleta
  • Bragança/Marituba
  • Brejo do Burgo
  • Buriti
  • Buritizinho

C[uredi | uredi kôd]

  • Caarapó
  • Cabeceira do Rio Acre
  • Cabeceiras dos rios Muru e Iboiaçu
  • Cacau do Tarauacá
  • Cachoeira dos Inácios
  • Cachoeira Seca do Iriri
  • Cachoeirinha
  • Cacique Doble
  • Cacique Fontoura
  • Cahy-Pequi
  • Caiçara/Ilha de São Pedro
  • Caieiras Velhas II
  • Caititu
  • Cajueiro
  • Cajuhiri Atravessado
  • Camadeni
  • Cambirela
  • Camicuã
  • Campinas/Katukina
  • Cana Brava
  • Canauanim
  • Canoanã
  • Cantagalo
  • Capivara
  • Capivari
  • Capoto/Jarina
  • Caramuru/Paraguassu
  • Carazinho
  • Carretão I
  • Carretão II
  • Carreteiro
  • Caru
  • Catipari/Mamoriá
  • Cerco Grande
  • Cerrito
  • Chão Preto
  • Chiquitano
  • Coatá-Laranjal
  • Cobra Grande
  • Comboios
  • Coroa Vermelha
  • Córrego João Pereira
  • Corveta I e II
  • Coxilha da Cruz
  • Cué-Cué/Marabitanas
  • Cuia
  • Cuiú-Cuiú
  • Cunhã-Sapucaia

D[uredi | uredi kôd]

  • Deni
  • Diahui
  • Dourados

E[uredi | uredi kôd]

  • Enawenê Nawê
  • Entre Serras
  • Erikpatsa
  • Escondido
  • Escrivão
  • Espírito Santo
  • Estação Parecis
  • Estivadinho
  • Estrela
  • Estrela da Paz
  • Évare I
  • Évare II

F[uredi | uredi kôd]

  • Faxinal
  • Fazenda Bahiana (Nova Vida)
  • Fazenda Canto
  • Fazenda Cristo Rei
  • Fazenda Guarani
  • Figueiras
  • Fortaleza do Castanho
  • Fortaleza do Patauá
  • Fulni-ô
  • Funil

G[uredi | uredi kôd]

  • Galibi
  • Garuva
  • Gavião
  • Geralda/Toco Preto
  • Governador
  • Guaimbé
  • Guajahã
  • Guanabara
  • Guapenu
  • Guarani Barra do Ouro
  • Guarani de Águas Brancas
  • Guarani de Araça'í
  • Guarani de Araponga
  • Guarani de Barão de Antonina
  • Guarani de Itaporanga
  • Guarani do Aguapeú
  • Guarani do Bracuí
  • Guarani do Krukutu
  • Guarani do Rio Pequeno
  • Guarani Votouro
  • Guarita
  • Guasuti
  • Guató
  • Guyraroká

H[uredi | uredi kôd]

I[uredi | uredi kôd]

  • Ibirama-La Klãnõ
  • Ibotirama
  • Icatu
  • Igarapé Capanã
  • Igarapé do Caucho
  • Igarapé Grande
  • Igarapé Lage
  • Igarapé Lourdes
  • Igarapé Paiol
  • Igarapé Ribeirão
  • Igarapé Taboca do Alto Tarauacá
  • Ikpeng
  • Ilha da Cotinga
  • Ilha da Tapera/São Felix
  • Ilha do Camaleão
  • Imbiriba
  • Inauini/Teuini
  • Inãwébohona
  • Inhacapetum
  • Inhacorá
  • Ipixuna
  • Irantxe
  • Irapuã
  • Itaitinga
  • Itaóca
  • Itapuã
  • Itariri (Serra do Itatins)
  • Itixi Mitari
  • Ituna/Itatá
  • Ivaí

J[uredi | uredi kôd]

  • Jaboti
  • Jacamim
  • Jacaré de São Domingos
  • Jacareúba/Katawixi
  • Jaguapiré
  • Jaguari
  • Jamamadi do Lourdes
  • Jaminawa/Arara do Rio Bagé
  • Jaminawa da Colocação São Paulino
  • Jaminawa do Caiapucá
  • Jaminawa do Igarapé Preto
  • Jaminawa do Rio Caeté
  • Jaminawa/Envira
  • Japuíra
  • Jaquir
  • Jaraguá
  • Jarara
  • Jarawara/Jamamadi/Kanamanti
  • Jarudore
  • Jata Yvary
  • Jatuarana
  • Jauary
  • Jeripancó
  • Juininha
  • Juma
  • Juminá

K[uredi | uredi kôd]

Ka´aguy Guaxy/Palmital

Ka´aguy Poty

Kadiwéu

Kaingang de Iraí

Kalancó

Kambiwá

Kampa do Igarapé Primavera

Kampa do Rio Amônea

Kampa e Isolados do Rio Envira

Kanamari do Rio Juruá

Kanela

Kanela-Buriti Velho

Kantaruré

Kapinawá

Kapotnhinore

Karajá de Aruanã I

Karajá de Aruanã II

Karajá de Aruanã III

Karajá Santana do Araguaia

Karapotó

Kararaô

Karipuna

Kariri-Xokó

Karitiana

Karuguá (Araçá´i)

Katukina/Kaxinawa

Kawahiva do Rio Pardo

Kaxarari

Kaxinawa/Ashaninka do Rio Breu

Kaxinawa da Colônia Vinte e Sete

Kaxinawa do Baixo Jordão

Kaxinawa do Rio Humaitá

Kaxinawa do Rio Jordão

Kaxinawa do Seringal Curralinho

Kaxinawa Nova Olinda

Kaxinawa Praia do Carapanã

Kaxinawa Seringal Independência

Kaxixó

Kaxuyana e Tunayana

Kayabi

Kayapó

Kiriri

Koatinemo

Kokue Y

Krahô-Kanela

Kraolândia

Krenak

Krikati

Kulina do Igarapé do Pau

Kulina do Médio Juruá

Kulina do Rio Envira

Kumaru do Lago Ualá

Kuruáya

Kwazá do Rio São Pedro

L[uredi | uredi kôd]

M[uredi | uredi kôd]

  • Macarrão
  • Mãe Maria
  • Malacacheta
  • Mamoadate
  • Manchineri do Seringal Guanabara
  • Mangueira
  • Mangueirinha
  • Manoá/Pium
  • Manoki
  • Mapari
  • Maraã/Urubaxi
  • Maraitá
  • Maraiwatsede
  • Marajaí
  • Marakaxi
  • Maranduba
  • Marechal Rondon
  • Maró
  • Marrecas
  • Massacará
  • Massaco
  • Massiambu/Palhoça
  • Mata da Cafurna
  • Mata Medonha
  • Matintin
  • Mato Castelhano
  • Mato Preto
  • Mawetek
  • Maxakali
  • Mbiguaçu
  • Médio Rio Negro I
  • Médio Rio Negro II
  • Menkragnoti
  • Méria
  • Merure
  • Migueleno
  • Miguel/Josefa
  • Miratu
  • Monte Caseros
  • Morro Alto
  • Morro Branco
  • Morro do Coco
  • Morro do Osso
  • Morro dos Cavalos
  • Moskow
  • Mundo Novo/Viração
  • Mundurucu
  • Munduruku-Taquara
  • Muratuba
  • Muriru
  • Murutinga
  • Myky

N[uredi | uredi kôd]

  • Nambiquara
  • Ñande Ru Marangatu
  • Natal/Felicidade
  • Nawa
  • Nhamundá-Mapuera
  • Nioaque
  • Nonoai
  • Nonoai Rio da Várzea
  • Nossa Senhora de Fátima
  • Nova Esperança do Rio Jandiatuba
  • Nova Jacundá
  • Nova Rodelas (área urbana)
  • Nove de Janeiro
  • Novo Xengu
  • Nukini

O[uredi | uredi kôd]

P[uredi | uredi kôd]

  • Pacaás-Novas
  • Pacajá
  • Pacheca
  • Pacovão
  • Pacurity (Ilha do Cardoso)
  • Padre
  • Palmas
  • Panambi - Lagoa Rica
  • Panambizinho
  • Panará
  • Pankaiuká
  • Pankará da Serra do Arapuá
  • Pankararé
  • Pankararu
  • Pankararu de Araçuaí
  • Pantaleão
  • Paquiçamba
  • Parabubure
  • Paracuhuba
  • Parakanã
  • Paraná do Arauató
  • Paraná do Boá-Boá
  • Paraná do Paricá
  • Parati-Mirim
  • Pareci
  • Passo Grande
  • Passo Grande do Rio Forquilha
  • Patauá
  • Paukalirajausu
  • Paumari do Cuniuá
  • Paumari do Lago Manissuã
  • Paumari do Lago Marahã
  • Paumari do Lago Paricá
  • Paumari do Rio Ituxi
  • Peneri/Tacaquiri
  • Pequizal
  • Pequizal do Naruvôtu
  • Perigara
  • Peruíbe
  • Petim/Arasaty
  • Piaçaguera
  • Pilade Rebuá
  • Pimental
  • Pimentel Barbosa
  • Pinatuba
  • Pindoty
  • Pinhalzinho
  • Pipipã
  • Pirahã
  • Piraí
  • Pirajuí
  • Pirakuá
  • Pirineus de Souza
  • Piripkura
  • Pitaguary
  • Pium
  • Ponciano
  • Ponta da Formiga
  • Ponta da Serra
  • Pontão
  • Ponte de Pedra
  • Porquinhos
  • Porquinhos dos Canela-Apãnjekra área ampliada
  • Portal do Encantado
  • Porto Limoeiro
  • Porto Praia
  • Potiguara
  • Potiguara de Monte-Mor
  • Potrero Guaçu
  • Poyanawa
  • Praia do Índio
  • Praia do Mangue
  • Prosperidade
  • Puroborá

Q[uredi | uredi kôd]

Queimadas

Quixabá

R[uredi | uredi kôd]

Raimundão

Rancho Jacaré

Raposa Serra do Sol

Recreio/São Félix

Reta

Riachão/Luiza do Vale

Riacho do Bento

Ribeirão Silveira

Rio Apapóris

Rio Areia

Rio Arraias

Rio Biá

Rio Bonito

Rio Branco

Rio Branco (do Itanhaém)

Rio das Cobras

Rio do Meio

Rio dos Índios

Rio dos Pardos

Rio Formoso

Rio Gregório

Rio Guaporé

Rio Jumas

Rio Manicoré

Rio Mequéns

Rio Negro/Ocaia

Rio Negro Ocaia (área ampliada)

Rio Omerê

Rio Paru d'Este

Rio Pindaré

Rio Tea

Rio Urubu

Riozinho

Riozinho do Alto Envira

Rodeador

Roosevelt

S[uredi | uredi kôd]

  • Sagarana
  • Sai Cinza
  • Salto Grande do Jacuí
  • Sambaqui
  • Sangradouro/Volta Grande
  • Santa Cruz da Nova Aliança
  • Santa Inês
  • Santana
  • São Domingos
  • São Domingos do Jacapari e Estação
  • São Francisco do Canimari
  • São Gabriel/São Salvador
  • São Jerônimo da Serra
  • São Leopoldo
  • São Luis do Tapajós
  • São Marcos
  • São Marcos (Xavante)
  • São Pedro
  • São Pedro do Sepatini
  • São Sebastião
  • Sapotal
  • Sararé
  • Sarauá
  • Sassoró
  • Sepoti
  • Serra da Moça
  • Serra Morena
  • Serrinha
  • Seruini/Marienê
  • Sete Cerros
  • Sete de Setembro
  • Setemã
  • Sissaíma
  • Sombrerito
  • Sororó
  • Sucuba
  • Sucuriy
  • Sururuá

T[uredi | uredi kôd]

  • Tabalascada
  • Tabocal
  • Tadarimana
  • Taihantesu
  • Taim
  • Takuaraty/Yvykuarusu
  • Tanaru
  • Tapeba
  • Tapirapé/Karajá
  • Tapy'i (Rio Branquinho)
  • Taquaperi
  • Taquara
  • Tarumã
  • Taunay/Ipegue
  • Tekoa Amba Porá
  • Tekoa Guaviraty (Subaúma)
  • Tekoa Itaoka (Icapara II)
  • Tekoa Itapuã (Icapara I)
  • Tekoa Jaikoaty
  • Tekoa Jejyty (Toca do Bugio)
  • Tekoa Peguaoty
  • Tekoa Pindoty
  • Tekoa Uruity
  • Tekohá Añetete
  • Tekoha Araguaju
  • Tekoha Marangatu
  • Tekoha Porã
  • Tembé
  • Tenharim do Igarapé Preto
  • Tenharim/Marmelos
  • Tenharim Marmelos (Gleba B)
  • Terena Gleba Iriri
  • Teresa Cristina
  • Tibagy/Mococa
  • Tikuna de Santo Antônio
  • Tikuna Feijoal
  • Tikuna Porto Espiritual
  • Tingui Botó
  • Tirecatinga
  • Toldo Chimbangue
  • Toldo Chimbangue II
  • Toldo Imbu
  • Toldo Pinhal
  • Torá
  • Tracajá
  • Tremembé da Barra do MundaÚ
  • Tremembé de Acaraú
  • Tremembé de Almofala
  • Tremembé de Queimadas
  • Tremembé Mundo Novo/Viração
  • Trincheira
  • Trincheira/Bacajá
  • Trocará
  • Trombetas/Mapuera
  • Truaru
  • Truká
  • Tubarão/Latundê
  • Tukuna Umariaçu
  • Tumbalalá
  • Tumiã
  • Tumucumaque
  • Tupã-Supé
  • Tupinambá de Belmonte
  • Tupinambá de Olivença
  • Tupiniquim
  • Turé-Mariquita
  • Turé Mariquita II
  • Tuwa Apekuokawera
  • Tuxá de Inajá/Fazenda Funil
  • Tuxá de rodelas

U[uredi | uredi kôd]

  • Uaçá I e II
  • Uati-Paraná
  • Ubawawe
  • Uirapuru
  • Umutina
  • Uneiuxi
  • Urubu Branco
  • Urucu-Juruá
  • Uru-Eu-Wau-Wau
  • Utaria Wyhyna/Iròdu Iràna
  • Utiariti

V[uredi | uredi kôd]

  • Vale do Guaporé
  • Vale do Javari
  • Vanuire
  • Vargem Alegre
  • Varzinha
  • Ventarra
  • Vila Real
  • Vista Alegre
  • Votouro
  • Votouro-Kandóia
  • Vui-Uata-In

W[uredi | uredi kôd]

  • Wahuri
  • Waiãpi
  • Waimiri-Atroari
  • Wai-Wai
  • Wassu-Cocal
  • Wawi
  • Wedezé

X[uredi | uredi kôd]

  • Xakriabá
  • Xakriabá Rancharia
  • Xambioá
  • Xapecó
  • Xapecó Glebas A e B
  • Xerente
  • Xetá
  • Xikrin do Cateté
  • Xingu
  • Xipaya
  • Xucuru
  • Xukuru de Cimbres
  • Xukuru-Kariri

Y[uredi | uredi kôd]

  • Yanomami
  • Yanwaka
  • Yvy Katu
  • Yvyporã Laranjinha

Z[uredi | uredi kôd]

  • Zo´é
  • Zoró
  • Zuruahã

Izvori[uredi | uredi kôd]