Dodatak:Popis knjiga u Harryju Potteru

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Travarstvo[uredi VE | uredi]

  • Enciklopedija magičnih gljiva
  • Magične vodene biljke Sredozemlja i njihova svojstva
  • Magične gljive tropskih krajeva

Povijest[uredi VE | uredi]

Magija kroz povijest[uredi VE | uredi]

  • Antologija čarolija iz osamnaestog stoljeća
  • Stare i zaboravljene čini i čarolije
  • Vodič kroz srednjovjekovno vračanje

Čarobne stvari,mjesta i događaji kroz povijest[uredi VE | uredi]

  • Moderna povijest magije
  • Povijesna čarobnjačka mjesta
  • Povijest Hogwartsa
  • Veliki čarobnjački događaji dvadesetog stoljeća
  • Čarobnjački utjecaj na bezjačke ratove

Povijesni čarobnjaci i vještice[uredi VE | uredi]

  • Prirodno plemstvo: Čarobnjačka genealogija
  • Veliki čarobnjaci dvadesetog stoljeća
  • Uspon i pad crne magije
  • Znamenita čarobnjačka imena našeg doba
  • Zanimljivosti starih čarobnjaka i vještica: Znamo li baš sve o njima?

Drugo[uredi VE | uredi]

  • Prefekti na putu do moći

Udžbenici u Hogwartsu[uredi VE | uredi]

Aritmancija[uredi VE | uredi]

  • Numerologija i gramatika

Bezjačke studije[uredi VE | uredi]

  • Kućni život i društvene navike britanskih bezjaka
  • ' 'Bezjaštvo: Otkrijte bezjaka u sebi!

Čarobni napitci[uredi VE | uredi]

  • Čarobni napici i čajevi; Arsenius Jigger
  • Napredna izrada napitaka

Čarolije[uredi VE | uredi]

  • Zbirka čarobnih formula 1.stupanj (2.,3.,4.,5.,6.,7.); Miranda Goshawk

Obrana od mračnih sila[uredi VE | uredi]

  • Mračne sile:upute za samoobranu; Quentin Trimble
  • Teorija obrambene magije; Wilbert Slinkhard

Djela Gilderoya Lockharta[uredi VE | uredi]

  • Plesovi s vilom narikačom
  • Skitnje s gulovima
  • Na ferijama s vješticama
  • Na putu s trolovima
  • Landranje s vampirima
  • Potucanje s vukodlacima
  • Godinu dana kod jetija

Povijest magije[uredi VE | uredi]

  • Povijest magije; Bathilda Bagshot

Preobrazba[uredi VE | uredi]

  • Preobrazba za početnike; Emeric Switch
  • Preobrazba po fazama
  • Vodič kroz preobrazbu za napredne

Proricanje sudbine[uredi VE | uredi]

  • Odmagljivanje budućnosti; Cassandra Vablatsky
  • Proricanje snova

Proučavanje starih runa[uredi VE | uredi]

  • Kako možete lako naučiti drevne rune

Skrb za magična stvorenja[uredi VE | uredi]

Travarstvo[uredi VE | uredi]

  • 1000 čarobnih trava i gljiva; Phyllida Spore

Čarobna stvorenja[uredi VE | uredi]

Zmajevi[uredi VE | uredi]

  • Uzgoj zmajeva za zabavu i korist
  • Vrste zmajeva u Velikoj Britaniji
  • Od jajeta do pakla: Priručnik za vlasnike zmajeva
  • Muškarci koji previše vole zmajeve
  • Zmajevi Himalaja

Ostalo[uredi VE | uredi]

  • Strašni stanovnici dubina
  • Priručnik psihologije hipogrifa
  • Ludost ili ljudskost? Studija o hipogrifskoj brutalnosti
  • Zašto nisam umro na navjesnikov jauk; Gulliver Pokeby

Magija[uredi VE | uredi]

Magično kuhanje i briga o kućanstvu[uredi VE | uredi]

  • Čarolije u kuharstvu
  • Gilderoy Lockhart vam savjetuje kako da potamanite štetočine u kućanstvu
  • Gozba u tren oka: čarobno!
  • Začarajte sami sebi sir

Obrana[uredi VE | uredi]

  • Čarolije za samoobranu
  • Čini za opčinjene
  • Kako nadmudriti mračne sile
  • Kratki prikaz najčešćih kletvi i njihovih protukletvi

Proricanje budućnosti[uredi VE | uredi]

  • Predviđanje nepredvidljivog: Osigurajte se od šokova
  • Razbijene kugle: Kad vam sreća okrene leđa
  • Znamenja smrti: Što vam je činiti kad znate da su vam dani odbrojeni
  • Najjednostavanije metode proricanja

Liječenje[uredi VE | uredi]

  • Korisne čarolije za lakše bolesti i ozljede
  • Čarobni napitci i čajevi u vidarstvu

Magično kako[uredi VE | uredi]

  • Čudnovate čarobnjačke dileme i njihova rješenja
  • Kad štapić hoće,sve se može

Teorija magije[uredi VE | uredi]

  • Magični hijeroglifi i logogrami
  • Nova teorija numerologije
  • Numerologija i gramatika
  • Teorija magije; Adalbert Waffling

Ostalo iz magije[uredi VE | uredi]

  • Moći koje niste ni slutili da posjedujete i što učiniti s njima sad kad ste se opametili
  • Najbolje čarobnjačke škole Europe
  • Najvažnija suvremena čarobnjačka otkrića
  • Nevidljiva knjiga o nevidljivosti
  • Pregled najnovijeg razvitka čarobnjaštva

Čarobni napitci[uredi VE | uredi]

  • Azijski protuotrovi
  • Najpotentniji čarobni napici
  • Ljekoviti tropski napitci

Čarobne formule[uredi VE | uredi]

Općenite čarolije[uredi VE | uredi]

  • Jednostavni uroci za zaposlene i ljutite
  • Postignuća u čaranju
  • Čarolije jučer, danas i sutra

Čarolije za zabavu i korist[uredi VE | uredi]

  • Mahnita magija za čvrknute čarobnjake
  • Nestašne varke za varave tipove

Sportovi i igre[uredi VE | uredi]

Metloboj[uredi VE | uredi]

  • Čudesni Wigtown Wanderers; Kennilworthy Whisp
  • Letimo s Topnicima
  • Metloboj kroz stoljeća; Kennilworthy Whisp
  • Metlobojske ekipe Britanije i Irske
  • Udaranje maljaca: Analiza obrambenih strategija u metloboju; Kennilworthy Whisp
  • Metlobojska kronologija: Sve metlobojske utakmice u povijesti

Promet[uredi VE | uredi]

  • Koja metla?
  • Priručnik za njegu čarobne metle
  • Sve o letimrežnom sustavu
  • Aparacija: jednostavna i korisna ili opasna i bespotrebna?
  • Knjiga u putoključu
  • Povijest magijskog prometa

Ostalo[uredi VE | uredi]

  • Slovkanova silabarija
  • Sonete jednog čarobnjaka