Dodatak:Popis osvajačica nagrade FIFA Svjetska igračica godine

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

U sklopu ceremonije FIFA Zlatna lopta (FIFA Ballon d'Or) dodjeljuje se i Nagrada za najbolju nogometašicu svijeta, a koju biraju treneri i kapetani svih svjetskih nogometnih reprezentacija.

Godina Pozicija Igračica Nacionalnost Klub
2001.
1.
Mia Hamm Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Washington Freedom
2.
Tiffeny Milbrett Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg New York Power
3.
Sun Wen Flag of the People's Republic of China.svg Kina Flag of the United States.svg Atlanta Beat
2002.
1.
Mia Hamm Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Washington Freedom
2.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
3.
Sun Wen Flag of the People's Republic of China.svg Kina Flag of the United States.svg Atlanta Beat
2003.
1.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
2.
Mia Hamm Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Washington Freedom
3.
Hanna Ljungberg Flag of Sweden.svg Švedska Flag of Sweden.svg Umeå IK
2004.
1.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
2.
Mia Hamm Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg W. Freedom umirovljen
3.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Umeå IK
2005.
1.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
2.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Umeå IK
3.
Shannon Boxx Flag of the United States.svg SAD
2006.
1.
Marta Flag of the United States.svg SAD Flag of Sweden.svg Umeå IK
2.
Kristine Lilly Flag of the United States.svg SAD Flag of Sweden.svg KIF Örebro DFF
3.
Renate Lingor Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
2007.
1.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Umeå IK
2.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt
3.
Cristiane Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Germany.svg VfL Wolfsburg
2008.
1.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Umeå IK
2.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg Frankfurt
3.
Cristiane Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Linköpings/Flag of Brazil.svg Corinthians
2009.
1.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of the United States.svg Los Angeles Sol /Flag of Brazil.svg Santos
2.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg Frankfurt
3.
Kelly Smith Flag of England.svg Engleska Flag of the United States.svg Boston Breakers
2010.
1.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of the United States.svg FC Gold Pride/Flag of Brazil.svg Santos
2.
Birgit Prinz Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg Frankfurt
3.
Fatmire Bajramaj Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg Turbine Potsdam
2011.
1.
Homare Sawa Flag of Japan.svg Japan Flag of Japan.svg INAC Kobe Leonessa
2.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of the United States.svg Western New York Flash
3.
Abby Wambach Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg magicJack
2012.
1.
Abby Wambach Flag of the United States.svg SAD
2.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Tyresö FF
3.
Alex Morgan Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Seattle Sounders Women
2013.
1.
Nadine Angerer Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt/Flag of Australia.svg Brisbane Roar
2.
Abby Wambach Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Western New York Flash
3.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Tyresö FF
2013.
1.
Nadine Kessler Flag of Germany.svg Njemačka Flag of Germany.svg VfL Wolfsburg
2.
Marta Flag of Brazil.svg Brazil Flag of Sweden.svg Tyresö FF / Flag of Sweden.svg FC Rosengård
3.
Abby Wambach Flag of the United States.svg SAD Flag of the United States.svg Western New York Flash

Pobjede po državi[uredi VE | uredi]

Država 1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
1. Flag of Germany.svg Njemačka 5 (2003., 2004., 2005., 2013., 2014.) 5 (2002., 2007., 2008., 2009., 2010.) 2 (2006., 2010.)
2. Flag of Brazil.svg Brazil 5 (2006., 2007., 2008., 2009., 2010.) 4 (2005., 2011., 2012., 2014.) 4 (2004., 2007., 2008., 2013.)
3. Flag of the United States.svg SAD 3 (2001., 2002., 2012.) 5 (2001., 2003., 2004., 2006., 2013.) 4 (2005., 2011., 2012., 2014.)
4. Flag of Japan.svg Japan 1 (2011.)
5. Flag of the People's Republic of China.svg Kina 2 (2001., 2002.)
6. Flag of England.svg Engleska 1 (2009.)
6. Flag of Sweden.svg Švedska 1 (2003.)

Pobjede po klubu[uredi VE | uredi]

Klub 1. mjesto 2. mjesto 3. mjesto
1. Flag of Germany.svg 1. FFC Frankfurt 4 (2003., 2004., 2005., 2013.) 5 (2002., 2007., 2008., 2009., 2010.) 1 (2006.)
2. Flag of Sweden.svg Umeå IK 3 (2006., 2007., 2008.) 1 (2005.) 2 (2003., 2004.)
3. Flag of the United States.svg Washington Freedom 2 (2001., 2002.) 2 (2003., 2004.)
4. Flag of Brazil.svg Santos 2 (2009., 2010.)
5. Flag of Germany.svg VfL Wolfsburg 1 (2014.) 1 (2007.)
6. Flag of Japan.svg INAC Kobe Leonessa 1 (2011.)
Flag of the United States.svg FC Gold Pride 1 (2010.)
Flag of the United States.svg Los Angeles Sol 1 (2009.)
Flag of Australia.svg Brisbane Roar 1 (2013.)
10. Flag of the United States.svg Western New York Flash 2 (2011., 2013.) 1 (2014.)
Flag of Sweden.svg Tyresö FF 2 (2012., 2014.) 1 (2013.)
12. Flag of Sweden.svg KIF Örebro DFF 1 (2006.)
Flag of the United States.svg New York Power 1 (2001.)
14. Flag of the United States.svg Atlanta Beat 2 (2001., 2002.)
15. Flag of Sweden.svg Linköpings 1 (2008.)
Flag of Brazil.svg Corinthians 1 (2008.)
Flag of the United States.svg Boston Breakers 1 (2009.)
Flag of Germany.svg Tribute Potsdam 1 (2010.)
Flag of the United States.svg magicJack 1 (2011.)
Flag of the United States.svg Seattle Sounders Women 1 (2012.)

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]