Dodatak:Popis stanovništva u Hrvatskoj 1991.: Dubrovnik

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Općina Dubrovnik

  • površina: 979 km2
  • br. stanovnika: 71.419
  • br. naseljenih mjesta: 115

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Apsolutna etnička većina:

██ Hrvati (115)

Nacionalni sastav stanovništva općine Dubrovnik, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Babino Polje 398 386 1 2 9
Banići 126 123 0 0 3
Blato 77 73 0 0 4
Boljenovići 99 98 0 0 1
Brijesta 130 126 0 0 4
Broce 107 106 0 0 1
Brotnice 34 34 0 0 0
Brsečine 85 81 1 0 3
Cavtat 1,930 1,498 151 81 200
Čepikuće 115 115 0 0 0
Česvinica 87 86 0 0 1
Čilipi 867 816 13 3 35
Dančanje 44 44 0 0 0
Doli 253 253 0 0 0
Donja Banda 194 184 1 0 9
Donja Vrućica 65 65 0 0 0
Drače 48 45 0 0 3
Drvenik 77 76 1 0 0
Duba Konavoska 100 100 0 0 0
Duba Pelješka 67 66 0 0 1
Duba Stonska 38 35 0 0 3
Dubrava 161 159 0 0 2
Dubravica 39 39 0 0 0
Dubravka 313 307 1 1 4
Dubrovnik 49,728 38,521 4,342 1,026 5,839
Dunave 231 225 0 1 5
Đurinići 166 153 1 3 9
Gabrili 190 188 2 0 0
Gornja Vrućica 79 76 1 0 2
Goveđari 179 167 3 0 9
Gromača 167 165 0 0 2
Gruda 892 837 21 1 33
Hodilje 201 198 0 0 3
Imotica 86 86 0 0 0
Janjina 333 329 2 0 2
Jasenice 38 37 0 0 1
Kliševo 71 70 0 0 1
Koločep 148 139 0 0 9
Komaji 329 319 1 2 7
Korita 90 87 0 0 3
Kozarica 32 29 0 0 3
Kuna Konavoska 46 46 0 0 0
Kuna Pelješka 292 284 2 0 6
Lisac 52 52 0 0 0
Lopud 348 323 7 2 16
Lovorno 213 211 0 0 2
Luka 159 153 1 0 5
Ljubač 81 81 0 0 0
Ljuta 214 208 1 0 5
Majkovi 273 273 0 0 0
Mali Ston 152 151 1 0 0
Maranovići 60 60 0 0 0
Metohija 176 175 1 0 0
Mihanići 157 153 2 0 2
Mikulići 116 114 1 0 1
Močići 367 360 0 1 6
Molunat 199 195 2 0 2
Mravinjac 102 102 0 0 0
Mravnica 57 57 0 0 0
Mrčevo 137 136 0 0 1
Okuklje 16 16 0 0 0
Orašac 515 466 15 5 29
Oskorušno 185 181 0 0 4
Osobjava 47 47 0 0 0
Osojnik 392 388 1 0 3
Ošlje 118 116 0 0 2
Palje Brdo 159 155 1 0 3
Pijavičino 166 161 2 0 3
Pločice 119 117 2 0 0
Podgora 33 33 0 0 0
Podimoć 33 33 0 0 0
Podobuče 35 34 0 1 0
Polače 123 118 1 2 2
Poljice 90 88 0 2 0
Pomena 50 50 0 0 0
Popova Luka 56 54 2 0 0
Popovići 296 276 19 0 1
Potomje 264 253 0 2 9
Pridvorje 266 245 8 0 13
Prožura 78 78 0 0 0
Prožurska Luka 15 13 1 1 0
Putniković 160 150 1 2 7
Radovčići 243 238 0 0 5
Ropa 19 18 0 0 1
Saplunara 32 30 0 0 2
Slano 512 458 16 12 26
Smokovljani 125 115 0 0 10
Sobra 68 65 0 3 0
Sparagovići 151 146 0 0 5
Sreser 71 59 2 3 7
Ston 581 558 4 6 13
Stravča 71 71 0 0 0
Stupa 95 92 0 0 3
Suđurađ 221 214 2 0 5
Šilješki 36 36 0 0 0
Šipanska Luka 279 250 0 4 25
Štedrica 45 45 0 0 0
Točionik 43 43 0 0 0
Tomislavovac 88 86 0 0 2
Topolo 157 152 0 0 5
Trnova 74 73 0 0 1
Trnovica 34 34 0 0 0
Trpanj 660 596 10 4 50
Trstenik 106 100 2 0 4
Trsteno 240 229 2 0 9
Uskoplje 128 127 1 0 0
Visočani 147 141 0 0 6
Vitaljina 300 281 2 3 14
Vodovađa 226 222 0 2 2
Zabrđe 90 89 0 0 1
Zastolje 142 140 0 0 2
Zaton 707 603 37 7 60
Zaton Doli 172 170 1 0 1
Zvekovica 519 412 73 7 27
Žuljana 206 196 0 0 10
ukupno 71,419 58,836 4,765 1,189 6,629

Izvori[uredi VE | uredi]

  • Izdanje Državnog zavoda za statistiku RH: Narodnosni sastav stanovništva RH od 1880-2001. godine