Dodatak:Popis utakmica hrvatske ženske rukometne reprezentacije – Olimpijske Igre

Izvor: Wikipedija

Popis utakmica hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama, uključujući i kvalifikacije.

Po natjecanjima[uredi | uredi kôd]

1976. - 2004. [uredi | uredi kôd]

Na Olimpijskim igrama od 1976. do 1988. hrvatske rukometašice su se natjecale za jugoslavensku reprezentaciju
Na Olimpijskim Igrama od 1992. do 2004., hrvatska ženska reprezentacija nije sudjelovala, a tada nisu ni održavane zasebne kvalifikacije za Olimpijske Igre.

2008.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Kvalifikacije za Olimpijske igre - Turnir 1 (Ženski olimpijski kvalifikacijski turnir 1) / Ženske interkontinentalne olimpijske kvalifikacije - Skupina A
1. utakmica 28. ožujka 2008. Flag of Germany.svg Leipzig, Arena Leipzig Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:25
(18:15)
Flag of Cuba.svg Kuba izvještaj1
izvještj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Germany.svg Njemačka Olimpijske Igre
2. Flag of Sweden.svg Švedska
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska
4. Flag of Cuba.svg Kuba
[1] [2]
2. utakmica 29. ožujka 2008. Flag of Germany.svg Leipzig, Arena Leipzig Flag of Germany.svg Njemačka 22:16
(7:5)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[1] [2]
3. utakmica 30. ožujka 2008. Flag of Germany.svg Leipzig, Arena Leipzig Flag of Sweden.svg Švedska 24:22
(11:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[1] [2]

Reprezentacije Njemačke i Švedske su se plasirale na Olimpijske Igre.
Ostali izvori: [3] [4] [5] [6]

2012.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Kvalifikacije za Olimpijske igre - Turnir 2 (Ženski olimpijski kvalifikacijski turnir 2) / Ženske interkontinentalne olimpijske kvalifikacije - Skupina B
1. utakmica 25. svibnja 2012. Flag of Spain.svg Guadalajara, Palacio Multiusos de Guadalajara Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:29
(12:14)
Flag of the Netherlands.svg Nizozemska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska Olimpijske Igre
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of the Netherlands.svg Nizozemska
4. Flag of Argentina.svg Argentina
[7]
2. utakmica 26. svibnja 2012. Flag of Spain.svg Guadalajara, Palacio Multiusos de Guadalajara Flag of Argentina.svg Argentina 21:31
(10:18)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[7]
3. utakmica 27. svibnja 2012. Flag of Spain.svg Guadalajara, Palacio Multiusos de Guadalajara Flag of Spain.svg Španjolska 22:23
(10:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[7]

Reprezentacije Španjolske i Hrvatske su se plasirale na Olimpijske Igre.
Ostali izvori: [8] [9] [10] [11] [12]

Olimpijske igre[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
A skupina
1. utakmica 28. srpnja 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:24
(10:9)
Flag of Brazil.svg Brazil izvještaj1
izvještaj2
zvještaj3
izvještaj4
izvještaj5
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Brazil.svg Brazil četvrtzavršnica
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
4. Flag of Montenegro.svg Crna Gora
5. Flag of Angola.svg Angola
6. Flag of the United Kingdom (3-5).svg Velika Britanija
[13] [14]
2. utakmica 30. srpnja 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Flag of Angola.svg Angola 23:28
(11:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
izvještaj5
[13] [14]
3. utakmica 1. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 28:30
(15:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
izvještaj5
[13] [14]
4. utakmica 3. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:26
(12:12)
Flag of Montenegro.svg Crna Gora izvještaj1
izvještaj2
[13] [14]
5. utakmica 5. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 37:14
(17:6)
Flag of the United Kingdom (3-5).svg Velika Britanija izvještaj1
izvještaj2
[13] [14]
četvrtzavršnica 7. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom (3-5).svg London, Copper Box Flag of Spain.svg Španjolska 25:22
(13:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
izvještaj5
[13] [14]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na sedmo mjesto.
Ostali izvori: [15] [16] [17] [18] [19] [20]

2016. - 2020. [uredi | uredi kôd]

Hrvatska reprezentacija nije sudjelovala u kvalifikacijama za Olimpijske Igre, niti se plasirala na Olimpijske Igre.

Ukupno protiv protivnika[uredi | uredi kôd]

Olimpijske Igre[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.OI z.OI OI ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of the United Kingdom (3-5).svg Velika Britanija  VB 2012. 2012. 1 1 1 0 0 37 14 +23 100,00
Flag of Angola.svg Angola 2012. 2012. 1 1 1 0 0 28 23 +5 100,00
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 2012. 2012. 1 1 1 0 0 30 28 +2 100,00
Flag of Montenegro.svg Crna Gora 2012. 2012. 1 1 1 0 0 27 26 +1 100,00
Flag of Brazil.svg Brazil 2012. 2012. 1 1 0 0 1 23 24 -1 0,00
Flag of Spain.svg Španjolska 2012. 2012. 1 1 0 0 1 22 25 -3 0,00

zaključno sa rukometnim turnirom na Olimpijskim Igrama 2012.

Kvalifikacije za Olimpijske Igre[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.KOI z.KOI KOI ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of Argentina.svg Argentina 2012. 2012. 1 1 1 0 0 31 20 +10 100,00
Flag of Cuba.svg Kuba 2008. 2008. 1 1 1 0 0 31 25 +6 100,00
Flag of Spain.svg Španjolska 2012. 2012. 1 1 1 0 0 23 22 +1 100,00
Flag of the Netherlands.svg Nizozemska 2012. 2012. 1 1 0 0 1 28 29 -1 0,00
Flag of Sweden.svg Švedska 2008. 2008. 1 1 0 0 1 22 24 -2 0,00
Flag of Germany.svg Njemačka 2008. 2008. 1 1 0 0 1 16 22 -6 0,00

zaključno s kvalifikacijama za Olimpijske Igre 2012. godine

VB  Velika Britanija - također i kao Ujedinjeno Kraljevstvo

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > 2008 Beijing Olympic Games > QUALIFYING EVENTS > 2008 Women's Olympic Qualification Tournaments, pristupljeno 25. kolovoza 2021.
  2. a b c (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Qualification Tournaments / Match Results, wayback arhiva
  3. (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Qualification Tournaments, wayback arhiva
  4. (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Qualification Tournaments / TOURNAMENT Rankings, wayback arhiva
  5. (engl.) todor66.com, Women Handball Intercontinental Olympic Qualification 2008 - 28-30.03, pristupljeno 25. kolovoza 2021.
  6. (engl.) the-sports.org, Handball - Women's Tournament 1 - 2008, pristupljeno 25. kolovoza 2021.
  7. a b c (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > Women’s Olympic Qualification Tournament 2012-ESP > Fixtures and Results, pristupljeno 22. rujna 2021.
  8. (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > Women’s Olympic Qualification Tournament 2012-ESP, pristupljeno 22. rujna 2021.
  9. (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > Women’s Olympic Qualification Tournament 2012-ESP > Teams Ranking, pristupljeno 22. rujna 2021.
  10. (engl.) archive.ihf.info, Women's Olympic Qualification Tournaments - Spain - Cumulative Statistics - CRO - Croatia, objavljeno 27. svibnja 2012., preuzeto 22. rujna 2021.
  11. (engl.) todor66.com, Women Handball Olympic Games 2012 Intercontinental Qualification, pristupljeno 22. rujna 2021.
  12. (engl.) the-sports.or, Handball - Women's Tournament 2 - 2012, pristupljeno 22. rujna 2021.
  13. a b c d e f (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > Olympic Games London 2012 > Fixtures and Results, pristupljeno 23. rujna 2021.
  14. a b c d e f (engl.) olympedia.org, Home / Games / Games / 2012 Summer Olympics / Handball / Handball, Women, pristupljeno 23. rujna 2021.
  15. (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > Olympic Games > Olympic Games London 2012, pristupljeno 23. rujna 2021.
  16. (engl.) archive.ihf.info, Olympic Games London 2012 > Official results book, preuzeto 23. rujna 2021.
  17. (engl.) todor66.com, Women Handball Olympic Games 2012 London (GBR) 28.07-11.08 +1 GMT - Winner Norway, pristupljeno 23. rujna 2021.
  18. (engl.) the-sports.org, Handball - Women's Olympic Games - 2012, pristupljeno 23. rujna 2021.
  19. (engl.) the-sports.org, Handball - Women's Olympic Games - Group A - 2012 - Detailed results, pristupljeno 23. rujna 2021.
  20. (engl.) the-sports.org, Handball - Women's Olympic Games - Final round - 2012 - Detailed results, pristupljeno 23. rujna 2021.