Dodatak:Popis vrsta:Aiz

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni: Aizoaceae , Aizoanthemum , Aizoon

Aizo[uredi | uredi kôd]

Aizoaceae[uredi | uredi kôd]

  • Porodica: Acrodon, Acrosanthes, Aethephyllum, Aizoanthemum, Aizoon, Aloinopsis, Amphibolia, Antegibbaeum, Antimima, Apatesia, Aptenia, Arenifera, Argyroderma, Aridaria, Aspazoma, Astridia, Bergeranthus, Berresfordia, Bijlia, Braunsia, Brianhuntleya, Brownanthus, Calamophyllum, Carpanthea, Carpobrotus, × Carruanthophyllum, Carruanthus, Caryotophora, Caulipsolon, Cephalophyllum, Cerochlamys, Chasmatophyllum, Cheiridopsis, Circandra, Cleretum, Conicosia, Conophytum, Corpuscularia, Cylindrophyllum, Cypselea, Dactylopsis, Deilanthe, Delosperma, Dicrocaulon, Didymaotus, Dinteranthus, Diplosoma, Disphyma, Dorotheanthus, Dracophilus, Drosanthemum, Eberlanzia, Ebracteola, Enarganthe, Erepsia, Esterhuysenia, Eurystigma, Faucaria, Fenestraria, Frithia, Galenia, Geocapron, , Gibbaeum, Glottiphyllum, Gunniopsis, Hallianthus, Hammeria, Hereroa, Herrea, Hymenocyclus, Hymenogyne, Ihlenfeldtia, Jacobsenia, Jordaaniella, Juttadinteria, Kensitia, Khadia, Lampranthus, Lapidaria, Leipoldtia, Lithops, Machairophyllum, Macrocaulon, Malephora, Maughaniella, Mesembryanthemum, Mestoklema, Meyerophytum, Micropterum, Mitrophyllum, Monilaria, Mossia, Namibia, Nananthus, Neohenricia, Neorhine, Octopoma, Odontophorus, Oophytum, Ophthalmophyllum, Opophytum, Ottosonderia, Phyllobolus, Platythyra, Pleiospilos, Prepodesma, Psammophora, Psilocaulon, Punctillaria, Rabiea, Rhinephyllum, Rhombophyllum, Ruschia, Ruschianthemum, Saphesia, Sarcozona, Sceletium, Semnanthe, Sesuvium, Skiatophytum, Smicrostigma, Sphalmanthus, Stigmatocarpum, Stoeberia, Synaptophyllum, Tanquana, Tetragonia, Thyrasperma, Titanopsis, Trianthema, Tribulocarpus, Vanheerdea, Vanzijlia, Verrucifera, Zaleya, Zeuktophyllum

CaryophyllalesMagnoliopsidaMagnoliophytaPlantae

Aizoanthemum[uredi | uredi kôd]

  1. Aizoanthemum dinteri (Schinz) Friedrich
  2. Aizoanthemum galenioides (Fenzl) Friedrich
  3. Aizoanthemum hispanicum (L.) H.E.K.Hartmann
  4. Aizoanthemum membrum-connectens Dinter ex Friedrich
  5. Aizoanthemum membrumconnectens Dinter Ex Friedr.
  6. Aizoanthemum mossamedense (Welw. ex Oliv.) Friedrich
  7. Aizoanthemum rehmannii (Schinz) H.E.K.Hartmann

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales > Aizoaceae

Aizoon[uredi | uredi kôd]

  1. Aizoon burchellii N.E.Br.
  2. Aizoon canariense L.
  3. Aizoon giessii Friedrich
  4. Aizoon glabrum Ewart
  5. Aizoon glinoides L.f.
  6. Aizoon karooicum Compton
  7. Aizoon kochii J.Wagner
  8. Aizoon paniculatum L.
  9. Aizoon rigidum L.f.
  10. Aizoon rodwayi Ewart
  11. Aizoon sarmentosum L.f.
  12. Aizoon schellenbergii Adamson
  13. Aizoon theurkauffii Maire
  14. Aizoon virgatum Welw. ex Oliv.
  15. Aizoon zeyheri Sond.

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales →Aizoaceae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ai