Dodatak:Popis vrsta:Asc

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Ascagilis , Ascalapha , Ascalaphidae , Ascalaphodes , Ascalaphomerus , Ascalaphus , Ascalenia , Ascalobyas , Ascalohybris , Ascaloptynx , Ascalorphne , Ascaltis , Ascandra , Ascaphus , Ascaptesyle , Ascaridia , Ascaridida , Ascarididae , Ascaridiidae , Ascarina , Ascaris , Ascarophis , Asceles , Ascelichthys , Ascelis , Asceloconchaspis , Asceparnus , Asceptrulum , Ascerodes , Ascetocythere , Ascetophacus , Ascetophantes , Ascetotettix , Asceua , Aschema , Aschemonella , Aschersonia , Aschersoniodoxa , Aschiphasma , Aschiphasmatidae , Aschiphasmatoidea , Aschiphasmodes , Aschisma , Aschistanthera , Aschistodesmus , Aschistonyx , Aschistophleps , Aschitus , Aschnarhyparus , Ascia , Asciadium , Asciaporrecta , Asciaporrectidae , Ascidae , Ascidia , Ascidiacea , Ascidicola , Ascidicolidae , Ascidiella , Ascidieria , Ascidiidae , Ascidiogyne , Ascidiophilus , Ascidiota , Ascidioxynus , Asciodema , Asciodes , Ascionana , Ascioplaga , Ascitendus , Ascius , Asclepiadaceae , Asclepiadorrhynchus , Asclepias , Asclera , Asclerina , Ascleriocheilus , Asclerobia , Asclerocheilus , Ascluella , Ascobius , Ascobolaceae , Ascobolus , Ascobotryozyma , Ascobulla , Ascocalathium , Ascocalvatia , Ascocalyx , Ascocentropsis , Ascocentrum , Ascocephalophora , Ascochalara , Ascochilopsis , Ascochilus , Ascochyta , Ascochytella , Ascochytites D.N. Babajan & Tasl. † , Ascochytopsis , Ascochytula , Ascochytulina , Ascocladium , Ascoclavulina , Ascocodinaea , Ascocoma , Ascoconidium , Ascocorticiaceae , Ascocorticiellum , Ascocorticium , Ascocoryne , Ascocotyle , Ascocratera , Ascocyclus , Ascodesmidaceae , Ascodesmis , Ascodesmisites Trivedi, Chaturv. & C.L. Verma † , Ascodichaena , Ascodichaenaceae , Ascodipteron , Ascofascicula , Ascogaster , Ascoglena , Ascoglossum , Ascographa , Ascoidea , Ascoideaceae , Ascolacicola , Ascolaimus , Ascolectus , Ascolepis , Ascomauritiana , Ascominuta , Ascomorpha , Ascomorphella , Ascomycota , Ascomyzon , Asconema , Asconiscidae , Asconiscus , Ascoparia , Ascopariidae , Ascophanus , Ascophora , Ascophyllum , Ascopolyporus , Ascoporia , Ascoporiaceae , Ascorhiza , Ascorhiza , Ascorhizoctonia , Ascorhombispora , Ascorhynchus , Ascorhytis , Ascoronospora , Ascosacculus , Ascoseira , Ascoseiraceae , Ascoseirales , Ascoseirophila , Ascosia , Ascosiidae , Ascosorus , Ascosparassis , Ascospermum Schulzer , Ascosphaera , Ascosphaeraceae , Ascosphaerales , Ascostratum , Ascosubramania , Ascotaiwania , Ascothamnion , Ascothoracidae , Ascothorax , Ascotis , Ascotolinx , Ascotremella , Ascotricha , Ascotrichella , Ascotrichia , Ascotrichosporon Kock.-Krat., E. Sláviková, Zemek & Kuniak , Ascovaginospora , Ascovirgaria , Ascoviridae , Ascovirus , Ascoyunnania , Ascozonus , Ascumnella , Ascurisoma , Ascuta , Ascute , Ascyltus , Ascyssa

Asca[uredi VE | uredi]

Ascagilis , Ascalapha , Ascalaphidae , Ascalaphodes , Ascalaphomerus , Ascalaphus , Ascalenia , Ascalobyas , Ascalohybris , Ascaloptynx , Ascalorphne , Ascaltis , Ascandra , Ascaphus , Ascaptesyle , Ascaridia , Ascaridida , Ascarididae , Ascaridiidae , Ascarina , Ascaris , Ascarophis ,

Ascagilis[uredi VE | uredi]

  • Ascagilis bipolaris

Fungi > Ascomycota > Dothideomycetes > Jahnulales > Aliquandostipitaceae

Ascalaphidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Abascalaphus, Abronius, Acheron, Acmonotus, Agrionosoma, Albardia, Allocormodes, Ameropterus, Amoea, Amoeridops, Angustacsa, Apamoeridops, Ascalaphodes, Ascalaphus, Ascalobyas, Ascalohybris, Ascaloptynx, Ascalorphne, Aspoeckiella, Balanopteryx, Brevibarbis, Bubomyiella, Bubopsis, Campylophlebia, Cirrops, Cordulecerus, Cormodophlebia, Deleproctophylla, Dentalacsa, Dicolpus, Disparomitus, Dixonotus, Encyoposis, Encyopsidius, Eremoides, Farakosius, Fillus, Forcepacsa, Glyptobasis, Haploglenius, Helcopteryx, Idricerus, Iranoidricerus, Kimulodes, Libelloides, Lobalacsa, Mabiza, Mansellacsa, Mansellia, Megacmonotus, Melambrotus, Nagacta, Nanomitus, Neocampylophlebia, Neohaploglenius, Neomelambrotus, Nephelasca, Nephoneura, Nicerus, Nousera, Ogcogaster, Paramelambrotus, Paramoeridops, Parascalaphus, Parasuphalomitus, Phalascusa, Pictacsa, Pilacmonotus, Proctarrelabis, Proctolyra, Protacheron, Protidricerus, Protmesibasis, Protobubopsis, Pseudencyoposis, Pseudodisparomitus, Pseudohybris, Pseudoproctarrelabris, Ptyngidricerus, Puer, Rudebeckia, Siphlocerus, Sodirus, Stephanolasca, Strixomyia, Stylascalaphus, Suhpalacsa, Suphalomitus, Tmesibasis, Tytomyia, Ululodes, Ululomyia, Umbracsa, Venacsa, Verticillecerus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Neuroptera

Ascalaphomerus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Leptoceroidea > Calamoceratidae

Ascaltis Haeckel, 1872[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Clathrinida → Leucascidae

Ascandra Haeckel, 1872[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Clathrinida → Leucaltidae

Porodica Ascaphidae Fejérváry, 1923 (2 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura

Ascaphus Stejneger, 1899 (2 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Ascaphidae

Ascaridia[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Ascaridida > Ascaridiidae

Ascaridida[uredi VE | uredi]

Ascarididae[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Ascaridida

Ascaridiidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Ascaridida

Ascarina[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Piperales > Chloranthaceae

Ascaris[uredi VE | uredi]

Animalia > Nemertea

Ascarophis[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Spirurida > Spiruridae

Asce[uredi VE | uredi]

Asceles ,

Ascelichthys[uredi VE | uredi]

  1. Ascelichthys rhodorus

Ascelis , Asceloconchaspis , Asceparnus ,

Asceptrulum Duplessis & Reiswig, 2004[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Farreidae Ascerodes , Ascetocythere , Ascetophacus ,

Ascetophantes Tanasevitch & Saaristo, 2006[uredi VE | uredi]

  1. Ascetophantes asceticus (Tanasevitch, 1987)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Ascetotettix , Asceua ,

Asch[uredi VE | uredi]

Aschema , Aschemonella , Aschersonia , Aschersoniodoxa , Aschiphasma , Aschiphasmatidae , Aschiphasmatoidea , Aschiphasmodes , Aschisma , Aschistanthera , Aschistodesmus , Aschistonyx , Aschistophleps , Aschitus , Aschnarhyparus ,

Aschelminthes (Oblenjaci)[uredi VE | uredi]

Acanthocephala, Chaetognatha, Cycliophora, Gastrotricha, Kinorhyncha, Loricifera, Nematoda, Nematomorpha, Priapulida, Rotifera.

  1. Aschema
  2. Aschersonia
  3. Aschersoniodoxa
  4. Aschisma
  5. Aschistanthera
  6. Aschistodesmus

Asci[uredi VE | uredi]

Ascia , Asciadium , Asciaporrecta , Asciaporrectidae , Ascidae , Ascidia , Ascidiacea , Ascidicola , Ascidicolidae , Ascidiella , Ascidieria , Ascidiidae , Ascidiogyne , Ascidiophilus , Ascidiota , Ascidioxynus , Asciodema , Asciodes , Ascionana , Ascioplaga , Ascitendus , Ascius ,

  1. Asciadium
  2. Asciaporrecta

Ascidae[uredi VE | uredi]

MesostigmataArachnidaArthropodaAnimalia

  1. Ascidia
  2. Ascidicola
  3. Ascidiella
  4. Ascidieria
  5. Ascidiogyne
  6. Ascidiophilus
  7. Ascidiota
  8. Ascidioxynus
  9. Ascionana
  10. Ascioplaga
  11. Ascitendus

Ascl[uredi VE | uredi]

Asclepiadaceae , Asclepiadorrhynchus , Asclepias , Asclera , Asclerina , Ascleriocheilus , Asclerobia , Asclerocheilus , Ascluella ,

  1. Asclepiadorrhynchus
  2. Asclepias

Asclepiadaceae (svileničevke)[uredi VE | uredi]

Rodovi: Araujia, Asclepias, Calotropis, Cryptostegia, Cymanchum, Cynanchum, Funastrum, Gonolobus, Gymnema, Hoya, Marsdenia, Matelea, Metaplexis, Morrenia, Oxypetalum, Pergularia, Periploca, Sarcostemma, Stapelia, Telosma

  1. Asclera
  2. Ascleriocheilus
  3. Asclerocheilus
  4. Ascluella

Asco[uredi VE | uredi]

Ascobius , Ascobolaceae , Ascobolus , Ascobotryozyma , Ascobulla , Ascocalathium , Ascocalvatia , Ascocalyx , Ascocentropsis , Ascocentrum , Ascocephalophora , Ascochalara , Ascochilopsis , Ascochilus , Ascochyta , Ascochytella , Ascochytites D.N. Babajan & Tasl. † , Ascochytopsis , Ascochytula , Ascochytulina , Ascocladium , Ascoclavulina , Ascocodinaea , Ascocoma , Ascoconidium , Ascocorticiaceae , Ascocorticiellum , Ascocorticium , Ascocoryne , Ascocotyle , Ascocratera , Ascocyclus , Ascodesmidaceae , Ascodesmis , Ascodesmisites Trivedi, Chaturv. & C.L. Verma † , Ascodichaena , Ascodichaenaceae , Ascodipteron , Ascofascicula , Ascogaster , Ascoglena , Ascoglossum , Ascographa , Ascoidea , Ascoideaceae , Ascolacicola , Ascolaimus , Ascolectus , Ascolepis , Ascomauritiana , Ascominuta , Ascomorpha , Ascomorphella , Ascomycota , Ascomyzon , Asconema , Asconiscidae , Asconiscus , Ascoparia , Ascopariidae , Ascophanus , Ascophora , Ascophyllum , Ascopolyporus , Ascoporia , Ascoporiaceae , Ascorhiza , Ascorhiza , Ascorhizoctonia , Ascorhombispora , Ascorhynchus , Ascorhytis , Ascoronospora , Ascosacculus , Ascoseira , Ascoseiraceae , Ascoseirales , Ascoseirophila , Ascosia , Ascosiidae , Ascosorus , Ascosparassis , Ascospermum Schulzer , Ascosphaera , Ascosphaeraceae , Ascosphaerales , Ascostratum , Ascosubramania , Ascotaiwania , Ascothamnion , Ascothoracidae , Ascothorax , Ascotis , Ascotolinx , Ascotremella , Ascotricha , Ascotrichella , Ascotrichia , Ascotrichosporon Kock.-Krat., E. Sláviková, Zemek & Kuniak , Ascovaginospora , Ascovirgaria , Ascoviridae , Ascovirus , Ascoyunnania , Ascozonus ,

Ascobius[uredi VE | uredi]

FolliculinidaeHeterotrichidaHeterotricheaCiliophoraProtozoa

Ascobolaceae[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales

Ascobolus[uredi VE | uredi]

  • Ascobolus albidus
  • Ascobolus americanus
  • Ascobolus asininus
  • Ascobolus barbatus
  • Ascobolus behnitziensis
  • Ascobolus bistisii
  • Ascobolus brassicae
  • Ascobolus brunneus
  • Ascobolus calesco
  • Ascobolus carbonarius
  • Ascobolus carletonii
  • Ascobolus cervinus
  • Ascobolus ciliatus
  • Ascobolus crenulatus
  • Ascobolus crosslandii
  • Ascobolus dadei
  • Ascobolus degluptus
  • Ascobolus denudatus
  • Ascobolus egyptiacus
  • Ascobolus elegans
  • Ascobolus epimyces
  • Ascobolus equinus
  • Ascobolus foliicola
  • Ascobolus geophilus
  • Ascobolus hansenii
  • Ascobolus hawaiiensis
  • Ascobolus immersus
  • Ascobolus leveillei
  • Ascobolus lignatilis
  • Ascobolus lineolatus
  • Ascobolus macrosporus
  • Ascobolus mancus
  • Ascobolus masseei
  • Ascobolus michaudii
  • Ascobolus minutus
  • Ascobolus perplexans
  • Ascobolus pezizoides
  • Ascobolus purpurascens
  • Ascobolus rhytidosporus
  • Ascobolus roseopurpurascens
  • Ascobolus sacchariferus
  • Ascobolus stercorarius
  • Ascobolus stictoideus
  • Ascobolus viridis
  • Ascobolus winteri

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales > Ascobolaceae

  1. Ascobotryozyma
  2. Ascobulla
  3. Ascocalathium
  4. Ascocalvatia
  5. Ascocalyx
  6. Ascocentropsis
  7. Ascocentrum
  8. Ascocephalophora
  9. Ascochalara
  10. Ascochilopsis
  11. Ascochilus
  12. Ascochyta
  13. Ascochytella
  14. Ascochytopsis
  15. Ascochytula
  16. Ascochytulina
  17. Ascocladium
  18. Ascoclavulina
  19. Ascocodinaea
  20. Ascocoma
  21. Ascoconidium
  22. Ascocorticiellum
  23. Ascocorticium
  24. Ascocoryne
  25. Ascocotyle
  26. Ascocratera

Ascodesmidaceae[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales

  1. Ascodesmis
  2. Ascodichaena

Ascofascicula[uredi VE | uredi]

Fungi > Ascomycota > Pezizomycetes > Pezizales

  1. Ascoglossum
  2. Ascographa
  3. Ascoidea
  4. Ascolacicola

Ascolaimus[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Adenophorea > Araeolaimida > Axonolaimidae

  1. Ascolectus
  2. Ascolepis

Ascoleucetta Dendy & Frederick, 1924[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Clathrinida → Leucascidae

  1. Ascomauritiana
  2. Ascominuta
  3. Ascomorpha

Ascomorphella[uredi VE | uredi]

Animalia > Rotifera > Eurotatoria > Ploima > Trichocercidae

Koljeno Ascomycota Caval.-Sm.; (mješinarke)[uredi VE | uredi]

  • Ostali rodovi pobliže nedoznačeni:

Abgliophragma, Abropelta, Abrothallus, Abyssomyces, Acanthoderma, Acarellina, Acaroconium, Acarocybe, Acarocybellina, Acarocybiopsis, Acaropeltis, Achoropeltis, Acinula, Acontium, Acremoniella, Acremoniula, Acroconidiellina, Acrodictyella, Acrodictyopsis, Acrodictys, Acrodontiella, Acrodontium, Acrophialophora, Acrophragmis, Acrospeira, Acrospira, Acrostaurus, Acrotheciella, Acrothecium, Actinocladium, Actinodochium, Actinotexis, Actinothecium, Acumispora, Aegeritella, Aenigmatospora, Agaricodochium, Agarwalia, Agarwalomyces, Agrabeeja, Agyriella, Agyriellopsis, Ahmadia, Ajrekarella, Alatosessilispora, Albophoma, Alciphila, Aleurodomyces, Algonquinia, Allantophoma, Allonema, Alloneottiosporina, Allothyriella, Allothyrina, Allothyriopsis, Alpakesa, Alpakesiopsis, Alveophoma, Alysidiella, Alysidiopsis, Amallospora, Amblyosporium, Ambrosiaemyces, Ameliella, Amerodiscosiella, Amerodiscosiellina, Ameromassaria, Amerosporiella, Amerosporiopsis, Amerosympodula, Amoenodochium, Amoenomyces, Amphichaetella, Amphisphaerellula, Amphophialis, Amphoropycnium, Ampullifera, Ampulliferina, Amylis, Anaphysmene, Anarhyma, Ancoraspora, Ancorasporella, Angiopomopsis, Angulospora, Annellodentimyces, Annellodochium, Annellolacinia, Annellophora, Annellophorella, Annellophragmia, Annellosympodia, Antennopsis, Anthina, Anthopsis, Anthostomaria, Anthostomellina, Anthracoderma, Antimanoa, Antromyces, Anulohypha, Aoria, Aphanofalx, Apiocarpella, Apiotypa, Apogloeum, Aporellula, Aposporella, Aquapoterium, Arachnophora, Arachnospora, Arborillus, Arborispora, Arbusculina, Arcuadendron, Ardhachandra, Argopericonia, Aristastoma, Arnaudina, Arnoldiella, Arthrobotryomyces, Arthrobotryum, Arthrocladium, Arthrocristula, Arthrosporium, Arthrowallemia, Articularia, Articulophora, Artocarpomyces, Arxiella, Asbolisiomyces, Ascochytopsis, Ascochytulina, Ascocorticiellum, Ascomauritiana, Ascorhiza, Ascosorus, Ashtaangam, Aspilaima, Assoa, Astelechia, Asterinothyriella, Asterinothyrium, Asteroconium, Asteromidium, Asteromyces, Asteronectrioidea, Asteropsis, Asteroscutula, Asterosporium, Asterostomopora, Asterostomopsis, Asterostomula, Asterostomulina, Astomella, Astrodochium, Astronatelia, Ateleothylax, Atractilina, Atractium, Atrosetaphiale, Aulospora, Aurantiosacculus, Avesicladiella, Avettaea, Azbukinia, Bachmanniomyces, Bacillopeltis, Bactridium, Bactrodesmiastrum, Bactrodesmiella, Bactrosphaeria, Baculospora, Badarisama, Bahuchashaka, Bahukalasa, Bahusaganda, Bahusandhika, Bahusutrabeeja, Balaniopsis, Balanium, Barbarosporina, Barnettella, Basauxia, Basididyma, Basramyces, Batistina, Batistospora, Beauveriphora, Beccopycnidium, Beejadwaya, Belemnospora, Bellulicauda, Beltrania, Beltraniopsis, Beniowskia, Benjpalia, Beverwykella, Bharatheeya, Bhargavaella, Biatoridium, Bibanasiella, Biflagellospora, Biflagellosporella, Biflua, Bilboque, Bilgramia, Bimeris, Bioconiosporium, Biophomopsis, Bispora, Bisseomyces, Bitunicostilbe, Bizzozeriella, Blarneya, Blastacervulus, Blastocatena, Blastoconium, Blastocystis, Blastodictys, Blastofusarioides, Blastomyces, Blastophorella, Blastophorum, Blastophragma, Blennoriopsis, Blodgettia, Bombardiastrum, Bomplandiella, Bostrichonema, Botryodeorsum, Botryoderma, Botryodiplodina, Botryomonilia, Botryomyces, Botryosporium, Brachydesmiella, Brachyhelicoon, Brachysporiellina, Brachysporiopsis, Brefeldiopycnis, Brenesiella, Bresadolina, Briosia, Broomeola, Brycekendrickia, Bulbilopycnis, Bulbocatenospora, Bullaserpens, Byssophytum, Byssotheciella, Cacumisporium, Calcarispora, Calcarisporiella, Calceispora, Caleutypa, Callistospora, Calocline, Calosphaeriopsis, Camarographium, Camaropycnis, Camarosporellum, Camarosporiopsis, Camarosporulum, Camposporidium, Camposporium, Camptomeris, Campylospora, Canalisporium, Candelabrum, Candelosynnema, Capitorostrum, Capsicumyces, Carmichaelia, Carnia, Carrismyces, Castanedaea, Catenella, Catenocuneiphora, Catenophora, Catenophoropsis, Catenospegazzinia, Catenosubulispora, Catenosynnema, Catenulaster, Catinopeltis, Ceeveesubramaniomyces, Cephalodochium, Ceracea, Ceratocladium, Ceratophorum, Ceratopycnis, Ceratosporella, Cercosperma, Ceuthosira, Ceuthosporella, Chaetantromycopsis, Chaetasbolisia, Chaetendophragmia, Chaetoamphisphaeria, Chaetoblastophorum, Chaetoconidium, Chaetocytostroma, Chaetodiplis, Chaetodiplodina, Chaetopeltaster, Chaetophiophoma, Chaetophoma, Chaetopsis, Chaetopyrena, Chaetosclerophoma, Chaetoseptoria, Chaetospermopsis, Chaetospermum, Chaetosphaeronema, Chalara, Chalarodendron, Chalarodes, Chantransiopsis, Characonidia, Chardonia, Charomyces, Cheilaria, Cheiromyceopsis, Cheiromyces, Cheiromycina, Cheiropolyschema, Cheirospora, Chiastospora, Chikaneea, Chionomyces, Chithramia, Chlamydomyces, Chlamydopsis, Chlamydorubra, Choanatiara, Choreospora, Chromosporium, Chrysachne, Chrysalidopsis, Chryseidea, Chuppia, Cicadocola, Ciferria, Ciferriella, Ciferrina, Ciferriopeltis, Ciliochora, Ciliochorella, Ciliofusospora, Ciliophora, Ciliophorella, Ciliospora, Ciliosporella, Circinoconis, Circinotrichum, Cirrosporium, Cissococcomyces, Civisubramaniania, Cladochasiella, Cladoconidium, Cladographium, Cladoniicola, Cladosphaera, Cladosporiella, Clasteropycnis, Clathroconium, Clauzadeomyces, Clavariana, Cleistocystis, Cleistophoma, Cleistothelebolus, Clohesyomyces, Clypeoceriospora, Clypeochorella, Clypeolum, Clypeopatella, Clypeophialophora, Clypeopycnis, Clypeoseptoria, Clypeosphaerulina, Clypeostagonospora, Coccogloeum, Codonmyces, Coelographium, Coelosporium, Colemaniella, Coleodictyospora, Coleophoma, Coleoseptoria, Colispora, Collecephalus, Collembolispora, Colletoconis, Colletosporium, Collodochium, Collostroma, Columnodomus, Columnophora, Columnothyrium, Comatospora, Comocephalum, Condylospora, Coniambigua, Conicomyces, Conidiocarpus, Conioscyphopsis, Coniothecium, Coniothyrina, Conjunctospora, Conostoma, Consetiella, Cooksonomyces, Corallinopsis, Corallomyces, Cordana, Coremiella, Corethropsis, Corethrostroma, Cornucopiella, Cornutispora, Cornutostilbe, Coryneliella, Corynesporella, Corynesporina, Corynesporopsis, Cosmariospora, Costanetoa, Craneomyces, Cremasteria, Creodiplodina, Creonecte, Creoseptoria, Creothyriella, Cribropeltis, Crinigera, Crinitospora, Cristula, Crucellisporiopsis, Crucellisporium, Crustodiplodina, Cryptoascus, Cryptoceuthospora, Cryptocoryneopsis, Cryptocoryneum, Cryptomela, Cryptomycina, Cryptophiale, Cryptophialoidea, Cryptosporium, Cryptostroma, Cryptumbellata, Ctenosporium, Cubasina, Cucurbitopsis, Culicidospora, Culicinomyces, Cumulospora, Curculiospora, Curucispora, Curvidigitus, Curvulariopsis, Cuticularia, Cyanopatella, Cyclomarsonina, Cylindrocarpostylus, Cylindrogloeum, Cylindromyces, Cylindrothyrium, Cylindroxyphium, Cymbothyrium, Cystidiella, Cystotrichiopsis, Cytodiscula, Cytogloeum, Cytonaema, Cytoplacosphaeria, Cytopleastrum, Cytosphaera, Cytosporella, Cytosporina, Cytosporium, Cytostagonospora, Cytotriplospora, Dacrymycella, Dactylifera, Darwiniella, Dasysphaeria, Dasysticta, Davisiella, Dearnessia, Deichmannia, Delortia, Delpinoella, Dematium, Dendroclathra, Dendrodomus, Dendrographiella, Dendrographium, Dendroseptoria, Dendrospora, Dendrosporium, Dendryphiosphaera, Dennisographium, Denticularia, Dentocircinomyces, Descalsia, Desertella, Desmidiospora, Dexhowardia, Diaboliumbilicus, Diacrochordon, Diademospora, Dialaceniopsis, Diaphanium, Diarimella, Dicellispora, Dichelostroma, Dicholobodigitus, Dichotomophthora, Dichotomophthoropsis, Dicoccum, Dictyoarthrinium, Dictyoarthrinopsis, Dictyocatenulata, Dictyochorina, Dictyodesmium, Dictyophrynella, Dictyopolyschema, Dictyorostrella, Dictyospiropes, Didymobotryum, Didymochaeta, Didymochaetina, Didymopsis, Didymosporium, Didymothozetia, Didymotrichella, Diedickea, Digitodochium, Digitomyces, Digitopodium, Digitoramispora, Digitosarcinella, Dimastigosporium, Diplocladiella, Diplodiella, Diplodinis, Diplolaeviopsis, Diploöspora, Diploplenodomus, Diplorhynchus, Diplosporonema, Diplozythiella, Discocolla, Discogloeum, Discomycetoidea, Discosiellina, Discosporina, Discosporium, Discotheciella, Discozythia, Dissitimurus, Dissoacremoniella, Ditangifibula, Divinia, Dokmaia, Domingoella, Dontuzia, Dothideodiplodia, Dothioropsis, Drepanospora, Drudeola, Drumopama, Dryosphaera, Dualomyces, Duosporium, Dwayabeeja, Dwayaloma, Dwayalomella, Dwibahubeeja, Dwibeeja, Dwiroopella, Dyrithium, Ebollia, Echinocatena, Echinochondrium, Ectostroma, Eiona, Elachopeltella, Elachopeltis, Elaeodema, Elattopycnis, Eleutheromycella, Ellisiella, Enantioptera, Endobotrya, Endobotryella, Endocalyx, Endocolium, Endoconospora, Endocoryneum, Endophragmia, Endophragmiopsis, Endoplacodium, Endoramularia, Endosporoideus, Endostilbum, Endozythia, Enerthidium, Engelhardtiella, Enridescalsia, Enthallopycnidium, Entoderma, Epaphroconidia, Ephelidium, Epicladonia, Epiclinium, Epicoccospora, Epidochiopsis, Episporogoniella, Epistigme, Eriomycopsis, Eriosporella, Eriosporopsis, Eriothyrium, Erispora, Ernakulamia, Erysiphopsis, Erythrogloeum, Esdipatilia, Esfandiariomyces, Esteya, Evanidomus, Everhartia, Everniicola, Eversia, Evlachovaea, Excipularia, Exochalara, Exophoma, Exosporella, Exosporium, Exserticlava, Fairmaniella, Farriolla, Favomicrosporon, Favostroma, Feltgeniomyces, Fenestroconidia, Filosporella, Fissuricella, Flabellocladia, Flabellospora, Flosculomyces, Fontanospora, Foveostroma, Frigidispora, Fujimyces, Fuligomyces, Fumago, Fumagopsis, Funicularius, Furcaspora, Fusamen, Fusariella, Fusariopsis, Fuscophialis, Fusicatena, Fusichalara, Fusicolla, Fusidium, Fusisporella, Fusoma, Fusticeps, Gaeumanniella, Gallaicolichen, Gampsonema, Gamsia, Gangliophora, Gangliostilbe, Garnaudia, Gaubaea, Geastrumia, Gelatinocrinis, Gelatinopycnis, Geminoarcus, Gemmulina, Gilmaniella, Giulia, Glabrotheca, Glaphyriopsis, Glenosporopsis, Glioannellodochium, Glioblastocladium, Gliophragma, Globuliroseum, Gloeocoryneum, Gloeodes, Gloeosporiella, Gloiosphaera, Glutinium, Goidanichiella, Gonatobotryum, Gonatophragmiella, Gonatorrhodum, Gonyella, Goosiella, Goosiomyces, Gorgomyces, Grallomyces, Granularia, Graphiothecium, Groveolopsis, Guedea, Gymnodochium, Gymnoxyphium, Gyoerffyella, Gyrophthorus, Gyrothrix, Habrostictis, Hadronema, Hadrosporium, Haematomyxa, Halysiomyces, Hansfordia, Hansfordiopeltis, Hansfordiopeltopsis, Hapalosphaeria, Haplariella, Haplariopsis, Haplobasidion, Haplolepis, Haplosporidium, Hapsidascus, Haptocara, Haradamyces, Harmoniella, Harpagomyces, Harpographium, Hawksworthia, Hawksworthiana, Heimiodora, Helhonia, Heliastrum, Helicoceras, Helicofilia, Helicogoosia, Helicominopsis, Helicorhoidion, Helicosingula, Helicosporina, Helicostilbe, Helicothyrium, Helicoubisia, Heliocephala, Heliscella, Heliscina, Helminthophora, Hemibeltrania, Hemicorynesporella, Hemidothis, Hemisphaeropsis, Hemisynnema, Hendersoniella, Hendersonina, Hendersonulina, Henicospora, Hermatomyces, Herposira, Herreromyces, Heterocephalum, Heteroconidium, Heteroseptata, Heterosporiopsis, Heuflera, Hexacladium, Heydenia, Himantia, Hinoa, Hirudinaria, Hobsoniopsis, Hoehneliella, Holubovaea, Holubovaniella, Homalopeltis, Hormiactella, Hormiactis, Hormiscioideus, Hormisciopsis, Hormiscium, Hormocephalum, Hormocladium, Hormographis, Hughesinia, Humicolopsis, Hyalocamposporium, Hyalocladium, Hyaloderma, Hyalodermella, Hyalodictyum, Hyalohelicomina, Hyalopleiochaeta, Hyalosynnema, Hyalothyridium, Hyalotiastrum, Hyalotiella, Hydrometrospora, Hymenella, Hymeniopeltis, Hymenobactron, Hymenobia, Hymenopsis, Hymenula, Hyphochlaena, Hyphodiscosia, Hyphodiscosioides, Hyphopolynema, Hyphostereum, Hyphothyrium, Hypocline, Hypogloeum, Hysteridium, Hysteropycnis, Ialomitzia, Idiocercus, Imicles, Imimyces, Impudentia, Inesiosporium, Infrafungus, Infundibulomyces, Inifatiella, Intercalarispora, Intralichen, Ionophragmium, Iraniella, Irpicomyces, Isariella, Ischnostroma, Isthmolongispora, Isthmophragmospora, Isthmotricladia, Ityorhoptrum, Iyengarina, Jahniella, Jainesia, Janetia, Javonarxia, Jerainum, Jubispora, Junctospora, Junewangia, Kalchbrenneriella, Kaleidosporium, Kamatella, Kameshwaromyces, Karsteniomyces, Keissleriomyces, Kendrickomyces, Ketubakia, Kiliophora, Kionocephala, Kionochaeta, Kmetia, Kmetiopsis, Knemiothyrium, Knufia, Kodonospora, Kolletes, Konenia, Kontospora, Koorchalomella, Korunomyces, Kostermansinda, Kostermansindiopsis, Kramabeeja, Kramasamuha, Kravtzevia, Kreiseliella, Krishnamyces, Kumanasamuha, Kurssanovia, Kyphophora, Lacellina, Lacellinopsis, Lachnodochium, Laciniocladium, Lactydina, Laeviomyces, Lagenomyces, Lambdasporium, Lambinonia, Lamproconium, Lappodochium, Lasiophoma, Lasiothyrium, Lasmenia, Lasmeniella, Latericonis, Lateriramulosa, Laterispora, Lauriomyces, Lawalreea, Leandria, Lecanostictopsis, Lecythispora, Leeina, Leightoniomyces, Lembuncula, Lemkea, Lentescospora, Leprieurina, Leprieurinella, Leptochlamys, Leptodermella, Leptodiscella, Leptomelanconium, Leptophyllosticta, Leptosacca, Leptosphaerella, Leptosporina, Leptostromella, Leptothyrella, Leptothyrium, Leucoconiella, Leucoconis, Leucodochium, Leucopenicillifer, Leuliisinea, Libertiella, Lichenobactridium, Lichenoconium, Lichenodiplis, Lichenodiplisiella, Lichenohendersonia, Lichenopeziza, Lichenopuccinia, Lichenostella, Lichenosticta, Linkosia, Linochorella, Linodochium, Listeromyces, Lobatopedis, Lomaantha, Lomachashaka, Ludwigomyces, Lunulospora, Luzfridiella, Lylea, Lyonella, Lysotheca, Mackenziella, Macrodiplodia, Macrodiplodiopsis, Magdalaenaea, Mahabalella, Mammariopsis, Manginella, Manoharachariomyces, Mapletonia, Martinellisia, Massalongina, Massariothea, Mastigomyces, Mastigosporium, Matruchotia, Matsushimaea, Matsushimiella, Matsushimomyces, Mauginiella, Medusamyces, Megacapitula, Megalodochium, Megaster, Melanocephala, Melanodiscus, Melanographium, Melanophoma, Melanosella, Melophia, Menidochium, Menoidea, Mercadomyces, Metadiplodia, Metazythia, Metazythiopsis, Microblastosporon, Microclava, Microcyclephaeria, Microdiscula, Microdothiorella, Microhendersonula, Micropera, Microperella, Microtyle, Microxyphiella, Microxyphiopsis, Micula, Milospium, Mindoa, Miniancora, Minimelanolocus, Minimidochium, Minutoexcipula, Minutophoma, Mirimyces, Mixtoconidium, Monilochaetes, Monochaetiella, Monochaetopsis, Monodia, Monodidymaria, Monodisma, Monodorus, Monosporiella, Monosporium, Monotosporella, Monotrichum, Moorella, Moralesia, Morrisographium, Mucobasispora, Mucosetospora, Muiaria, Muiogone, Muirella, Multicladium, Multipatina, Myceloderma, Mycobacillaria, Mycocentrodochium, Mycochaetophora, Mycochlamys, Mycoenterolobium, Mycofalcella, Mycomyces, Mycopara, Mycospraguea, Mycosticta, Mycosylva, Mycotribulus, Mycousteria, Myiocoprula, Myriellina, Myriodontium, Myrmecomyces, Myropyxis, Myrotheciastrum, Mystrosporiella, Mystrosporium, Myxofusicoccum, Myxoparaphysella, Myxosporella, Myxosporidiella, Myxosporium, Myxostomellina, Myxothyriopsis, Myxothyrium, Naemosphaera, Naemosphaerella, Naemospora, Nagrajia, Nagrajomyces, Nakatopsis, Nanoschema, Naothyrsium, Naranus, Natarajania, Navaneethospora, Necraphidium, Negeriella, Nematogonum, Nematographium, Nemozythiella, Neoalpakesa, Neoarbuscula, Neochaetospora, Neocryptospora, Neodiplodina, Neofuckelia, Neohendersonia, Neoheteroceras, Neojohnstonia, Neolamya, Neoligniella, Neomelanconium, Neoovularia, Neopeltis, Neopericonia, Neophoma, Neoplaconema, Neoramularia, Neospegazzinia, Neosporidesmium, Neothyridaria, Neottiospora, Neottiosporina, Neta, Nidulispora, Nigromacula, Nigropuncta, Normandina, Nothospora, Novozymia, Nummospora, Nusia, Nyctalospora, Nypaella, Obeliospora, Obstipipilus, Obstipispora, Ochroconis, Ochrosphaera, Octopodotus, Odontodictyospora, Oedothea, Ojibwaya, Olpitrichum, Omega, Ommatosporella, Oncopodiella, Oncopodium, Oncospora, Oncosporella, Oncostroma, Onychophora, Oothyrium, Ophiomassaria, Ophiosira, Orbimyces, Orcadia, Ordus, Orphanocoela, Ostracodermidium, Ovadendron, Paathramaya, Pachycladina, Pactilia, Palawaniopsis, Paliphora, Panchanania, Papilionospora, Pappimyces, Paraaoria, Paraarthrocladium, Paraceratocladium, Parachionomyces, Paracostantinella, Paracryptophiale, Paracytospora, Paradactylaria, Paradactylella, Paradendryphiopsis, Paradictyoarthrinium, Paradidymobotryum, Paradiplodia, Paradischloridium, Paradiscula, Paraepicoccum, Parafulvia, Paraharknessia, Parahyalotiopsis, Paramassariothea, Paramenisporopsis, Parapericonia, Parapericoniella, Paraphaeoisaria, Paraphialocephala, Parapithomyces, Parapleurotheciopsis, Parapyricularia, Pararobillarda, Parasarcopodium, Parasphaeropsis, Paraspora, Parastenella, Parastigmatellina, Parasympodiella, Paratetraploa, Paratomenticola, Paratrichoconis, Paraulocladium, Parvosympodium, Paspalomyces, Patellina, Patouillardiella, Patriciomyces, Peethasthabeeja, Pellionella, Peltasterella, Peltasterinostroma, Peltasteropsis, Peltistroma, Peltistromella, Peltosoma, Peltostromellina, Peltostromopsis, Penzigomyces, Perelegamyces, Periola, Perisporium, Perizomella, Pestalozziella, Petrakia, Petrakiopsis, Phacostroma, Phacostromella, Phaeoblastophora, Phaeobotrys, Phaeocandelabrum, Phaeocytostroma, Phaeodactylella, Phaeodactylium, Phaeodiscula, Phaeodomus, Phaeodothiopsis, Phaeohiratsukaea, Phaeohymenula, Phaeoidiomyces, Phaeoisaria, Phaeolabrella, Phaeomonilia, Phaeomonostichella, Phaeophloeosporella, Phaeosphaera, Phaeosporobolus, Phaeothyrium, Phaeotrichoconis, Phalangispora, Phellostroma, Phialea, Phialoarthrobotryum, Phialogangliospora, Phialomyces, Phialophaeoisaria, Phialophorophoma, Phialoselanospora, Phialosporostilbe, Phialostele, Phialotubus, Phloeoconis, Phloeosporina, Phlyctaeniella, Phomachora, Phomyces, Phragmocephala, Phragmodochium, Phragmogloeum, Phragmopeltis, Phragmospathula, Phragmospathulella, Phragmotrichum, Phthora, Phyllocelis, Phylloedium, Phyllohendersonia, Physalidiella, Physalidiopsis, Pilulina, Pinatubo, Piperivora, Piricauda, Piricaudilium, Piricaudiopsis, Pirispora, Pirostoma, Pirostomella, Pirozynskiella, Pithosira, Pittostroma, Placella, Placodiplodia, Placodothis, Placonema, Placosphaerina, Placothea, Placothyrium, Plagiostigmella, Plectonaemella, Plectopeltis, Plectophomella, Plectophomopsis, Plectosira, Plectronidiopsis, Plectronidium, Plectrothrix, Pleiochaeta, Plenocatenulis, Plenophysa, Plenotrichaius, Plenotrichopsis, Plenotrichum, Plenozythia, Pleocouturea, Pleosphaeria, Plesiospora, Pleurodesmospora, Pleurodiscus, Pleurodomus, Pleuropedium, Pleurophoma, Pleurophragmium, Pleuroplaconema, Pleuroplacosphaeria, Pleurotheciopsis, Pleurothyriella, Pleurothyrium, Pleurovularia, Pocillopycnis, Podocapsa, Podosporiella, Podosporium, Poikilosperma, Polybulbophiale, Polycladium, Polydesmus, Polyetron, Polylobatispora, Polyschema, Polyscytalina, Polyscytalum, Polystomellomyces, Polystratorictus, Polysynnema, Polythrinciella, Polythrinciopsis, Polytretophora, Pontogeneia, Porobeltraniella, Porocladium, Porodiscus, Poroisariopsis, Poropeltis, Porophilomyces, Porosubramaniania, Porrectotheca, Powellia, Prathigada, Prismaria, Proboscispora, Prophytroma, Prosthemiella, Protostegia, Protostegiomyces, Protostroma, Psammina, Pseudoacrodictys, Pseudoanguillospora, Pseudoaristastoma, Pseudoasperisporium, Pseudobasidiospora, Pseudobeltrania, Pseudocamptoum, Pseudocanalisporium, Pseudocenangium, Pseudochuppia, Pseudoclathrosphaerina, Pseudoconium, Pseudocytoplacosphaeria, Pseudocytospora, Pseudodichomera, Pseudodidymaria, Pseudodiplodia, Pseudodiscula, Pseudoepicoccum, Pseudofuscophialis, Pseudogaster, Pseudogliophragma, Pseudographiella, Pseudohansfordia, Pseudohelicomyces, Pseudohendersonia, Pseudohepatica, Pseudolachnea, Pseudoneottiospora, Pseudopapulaspora, Pseudopatellina, Pseudopeltistroma, Pseudoperitheca, Pseudopetrakia, Pseudophloeosporella, Pseudophragmotrichum, Pseudopolystigmina, Pseudoramularia, Pseudorhizopogon, Pseudorobillarda, Pseudosaccharomyces, Pseudoschizothyra, Pseudoseptoria, Pseudosigmoidea, Pseudostegia, Pseudostilbella, Pseudostracoderma, Pseudothyrium, Pseudotorula, Pseudotracylla, Pseudotripoconidium, Pseudozythia, Pterulopsis, Pterygosporopsis, Pucciniospora, Pulchromyces, Pullospora, Pulvinella, Pulvinotrichum, Pumilus, Punctillina, Pycnidioarxiella, Pycnidiopeltis, Pycnis, Pycnodactylus, Pycnodallia, Pycnoharknessia, Pycnomma, Pycnomoreletia, Pycnopleiospora, Pycnothera, Pycnothyriella, Pyramidospora, Pyrgostroma, Pyriculariopsis, Pyripnomyces, Quadracaea, Quadricladium, Quasidiscus, Queenslandia, Quezelia, Radiatispora, Radiciseta, Radulidium, Raizadenia, Ramakrishnanella, Ramaraomyces, Ramicephala, Ramoconidiifera, Ramulaspera, Ranojevicia, Redbia, Refractohilum, Reichlingia, Remersonia, Retiarius, Retroconis, Rhabdoclema, Rhabdomyces, Rhabdostromella, Rhamphosphaeria, Rhexoacrodictys, Rhexoampullifera, Rhexodenticula, Rhexoprolifer, Rhinocladium, Rhinotrichella, Rhinotrichum, Rhipidocephalum, Rhizohypha, Rhizophila, Rhizosphaerina, Rhodesiopsis, Rhodothallus, Rhombostilbella, Rhopographella, Rhynchodiplodia, Rhynchomyces, Rhynchoseptoria, Rhynchosporina, Riclaretia, Rileya, Robakia, Robillarda, Rogergoosiella, Roigiella, Romellina, Roscoepoundia, Rosulomyces, Rota, Rotaea, Rubikia, Ruggieria, Rutola, Sadasivania, Saliastrum, Sanjuanomyces, Santapauinda, Saprophragma, Sarbhoyomyces, Sarcinodochium, Sarcinomyces, Sarcopodium, Satchmopsis, Scaphidium, Scenomyces, Sceptrifera, Scharifia, Schizothyra, Schizothyrella, Schizothyropsis, Schizotrichum, Schroeteria, Schwarzmannia, Scirrhophoma, Sclerococcum, Scleroconium, Sclerodiscus, Sclerographiopsis, Sclerographium, Scleromeris, Scleropycnis, Sclerotiella, Sclerozythia, Scolecobasidiella, Scolecobasidium, Scolecodochium, Scolecotheca, Scolecozythia, Scoliotidium, Scopaphoma, Scopularia, Scopulariella, Scothelius, Scotiosphaeria, Scutisporus, Scutopeltis, Scutopycnis, Scyphostroma, Seifertia, Seimatosporiopsis, Selenodriella, Selenosira, Selenosporopsis, Septocyta, Septocytella, Septodochium, Septogloeum, Septopatella, Septosporium, Septotrullula, Sessiliospora, Setolibertella, Setophiale, Setosporella, Setosynnema, Seychellomyces, Seynesiopsis, Shawiella, Sheariella, Shrungabeeja, Siamia, Sigmatomyces, Sirexcipula, Sirocyphis, Sirodochiella, Sirogloea, Siroligniella, Sirophoma, Siroplacodium, Siropleura, Siroscyphellina, Sirosperma, Sirosphaera, Sirosporonaemella, Sirothecium, Sirothyriella, Sirothyrium, Sirozythia, Sirozythiella, Sitochora, Slimacomyces, Solheimia, Solicorynespora, Soloacrospora, Solosympodiella, Soloterminospora, Spegazzinia, Speiropsis, Spermatoloncha, Spermochaetella, Spermospora, Spermosporella, Spermotrichum, Sphaeridium, Sphaeriothyrium, Sphaerocolla, Sphaerocybe, Sphaeromma, Sphaeronaema, Sphaerophoma, Sphaeropsis, Sphaerosporium, Sphaerulomyces, Sphondylocephalum, Spicaria, Spicularia, Spinulospora, Spiralum, Spiropes, Spogotteria, Spondylocladiella, Spondylocladiopsis, Spondylocladium, Sporendonema, Sporoctomorpha, Sporocystis, Sporoglena, Sporophiala, Sporophora, Stachybotryella, Stachybotryna, Stachycoremium, Stachylidium, Stagonopatella, Stagonopsis, Stagonosporina, Stagonostromella, Staheliella, Stalagmochaetia, Staphylotrichum, Stauriella, Stauronema, Stauronematopsis, Staurophoma, Stearophora, Stegolerium, Stegophorella, Stellifraga, Stellomyces, Stellopeltis, Stellospora, Stellothyriella, Stenocephalopsis, Stenocladiella, Stenospora, Stephanosporium, Stephembruneria, Sterigmatobotrys, Stevensomyces, Stevensonula, Stichospora, Stictopatella, Stictosepta, Stigmatellina, Stigmella, Stigmopeltis, Stilbellula, Stilbophoma, Stilbospora, Stomatogenella, Strasseria, Strasseriopsis, Stratiphoromyces, Strickeria, Striosphaeropsis, Stromatopogon, Stromatopycnis, Stromatostysanus, Strongylothallus, Strumellopsis, Stygiomyces, Stylaspergillus, Subramania, Subramaniomyces, Subulispora, Surculiseries, Sutravarana, Suttoniella, Suttonina, Syamithabeeja, Sylviacollaea, Symbiotaphrina, Symphysos, Sympodiella, Sympodiocladium, Sympodioclathra, Sympodiophora, Sympodioplanus, Synchronoblastia, Syncladium, Synnemaseimatoides, Synnematomyces, Synnemellisia, Synnmukerjiomyces, Synostomina, Syphosphaera, Systremmopsis, Taeniolina, Talekpea, Talpapellis, Tandonia, Tarsodisporus, Tawdiella, Taxomyces, Tectacervulus, Telioclipeum, Telligia, Temerariomyces, Teratosperma, Tetrabrachium, Tetrabrunneospora, Tetrachaetum, Tetracoccosporium, Tetrameronycha, Tetranacriella, Tetranacrium, Tetraposporium, Textotheca, Thallospora, Thamnogalla, Thaptospora, Tharoopama, Thelidiella, Thirumalacharia, Tholomyces, Thoracella, Thrinacospora, Thyridella, Thyriostromella, Thyrostromella, Thyrsidina, Tiarosporellivora, Ticogloea, Tilakiopsis, Titaeopsis, Titaeospora, Tomenticola, Torula, Torulopsiella, Torulopsis, Toxosporiella, Toxosporiopsis, Toxosporium, Tracylla, Trematophoma, Tremellidium, Tretocephala, Tretophragmia, Tretospeira, Tretovularia, Triacutus, Triadelphia, Tribolospora, Tricellula, Trichaegum, Trichobolbus, Trichobotrys, Trichoconis, Trichodiscula, Trichodochium, Trichomatomyces, Trichopeltulum, Trichoseptoria, Trichospermella, Trichosphaeropsis, Trichosporodochium, Tricladiella, Tricladiopsis, Tricladiospora, Tridentaria, Trifurcospora, Triglyphium, Trigonosporium, Tripoconidium, Triposporina, Triramulispora, Triscelophorus, Triscelosporium, Trisulcosporium, Tritirachium, Trochophora, Tromeropsis, Troposporella, Troposporium, Troposporopsis, Trullula, Tryssglobulus, Tuberculariopsis, Tuberculispora, Tumularia, Tunicago, Turturconchata, Tylomyces, Tympanosporium, Uberispora, Ubrizsya, Ulocoryphus, Umbellidion, Uncispora, Urohendersonia, Urohendersoniella, Uvarispora, Vagnia, Vamsapriya, Vanakripa, Vanbeverwijkia, Vanderystiella, Vanibandha, Vanterpoolia, Variocladium, Vasculomyces, Vasudevella, Velutipila, Ventrographium, Venustisporium, Venustocephala, Venustosynnema, Veracruzomyces, Veramyces, Verdipulvinus, Vermispora, Vermisporium, Veronaea, Veronaella, Veronidia, Verrucariella, Verrucophragmia, Verticicladus, Verticimonosporium, Vesicularia, Vestigium, Virgariella, Virgatospora, Viridiannula, Viscomacula, Vittalia, Volucrispora, Volutellaria, Volutellis, Vonarxia, Vouauxiella, Vouauxiomyces, Wadeana, Waihonghopes, Wardinella, Waydora, Websteromyces, Weissia, Weufia, Wiesneriomyces, Wojnowicia, Wolkia, Xanthoriicola, Xenidiocercus, Xenobotrytis, Xenochalara, Xenochora, Xenodomus, Xenoheteroconium, Xenokylindria, Xenomyxa, Xenopeltis, Xenoplaca, Xenostroma, Xepicula, Xepiculopsis, Xeroconium, Xiambola, Xiphomyces, Xylochia, Xyloglyphis, Xylogone, Xylohypha, Xylohyphopsis, Yalomyces, Yinmingella, Yuccamyces, Yunnania, Zakatoshia, Zanclospora, Zebrospora, Zelandiocoela, Zelopelta, Zelotriadelphia, Zernya, Zetesimomyces, Zevadia, Zilingia, Zinzipegasa, Zopheromyces, Zunura, Zygosporium, Zythia, Zyxiphora

Biota → Eukaryota → Unikonta → Opisthokonta → Fungi

Ascomyzon[uredi VE | uredi]

Asconema Kent, 1870[uredi VE | uredi]

  1. Asconema foliatum (Fristedt, 1887)
  2. Asconema fristedti Tabachnick & Menshenina, 2007
  3. Asconema megaatrialia Tabachnick & Menshenina, 2007
  4. Asconema setubalense Kent, 1870
  5. Asconema topsenti Tabachnick & Menshenina, 2007

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Lyssacinosida → Rossellidae

  1. Asconiscus
  2. Ascoparia
  3. Ascophanus
  4. Ascophora
  5. Ascopolyporus
  6. Ascoporia
  7. Ascorhiza
  8. Ascorhiza
  9. Ascorhizoctonia
  10. Ascorhombispora
  11. Ascorhynchus
  12. Ascorhytis
  13. Ascoronospora
  14. Ascosacculus
  15. Ascosia
  16. Ascosorus
  17. Ascosparassis
  18. Ascosphaera
  19. Ascostratum
  20. Ascosubramania
  21. Ascotaiwania
  22. Ascothamnion
  23. Ascothorax
  24. Ascotremella
  25. Ascotricha
  26. Ascotrichella
  27. Ascotrichia
  28. Ascovaginospora
  29. Ascovirgaria
  30. Ascovirus
  31. Ascoyunnania
  32. Ascozonus

Ascu[uredi VE | uredi]

Ascumnella , Ascurisoma , Ascuta ,

Ascute Dendy & Row, 1913[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Leucosolenida → Leucosoleniidae

Ascy[uredi VE | uredi]

Ascyltus ,

Ascyssa Haeckel, 1872[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Leucosolenida → Leucosoleniidae

Izvori[uredi VE | uredi]