Dodatak:Popis vrsta:Axo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Axoclinus , Axona , Axonchium , Axonolaimidae , Axonolaimus , Axonopsidae , Axonopsis , Axonopus , Axonya Andrewes, 1923 , Axonyina , Axopodorhabdus , Axoprunum , Axos ,

Axoc[uredi | uredi kôd]

Axoclinus ,

Axoclinus Fowler, 1944[uredi | uredi kôd]

  1. Axoclinus cocoensis Bussing, 1991
  2. Axoclinus lucillae Fowler, 1944
  3. Axoclinus multicinctus Allen & Robertson, 1992
  4. Axoclinus nigricaudus Allen & Robertson, 1991
  5. Axoclinus rubinoffi Allen & Robertson, 1992
  6. Axoclinus storeyae (Brock, 1940)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Tripterygiidae

Axon[uredi | uredi kôd]

Axona , Axonchium , Axonolaimidae , Axonolaimus , Axonopsidae , Axonopsis , Axonopus , Axonya Andrewes, 1923 , Axonyina ,

Axonchium[uredi | uredi kôd]

  1. Axonchium amplicolle
  2. Axonchium gigas
  3. Axonchium micrans Thorne, 1939
  4. Axonchium parvum
  5. Axonchium serpens

Porodica Axonolaimidae Filipjev, 1918[uredi | uredi kôd]

Animalia → Nematoda → Adenophorea → Araeolaimida → Axonolaimoidea

Nadporodica Axonolaimoidea De Coninck, 1965[uredi | uredi kôd]

Animalia → Nematoda → Adenophorea → Chromadoria → Araeolaimida

Axonolaimus de Man, 1889[uredi | uredi kôd]

Animalia → Nematoda → Adenophorea → Araeolaimida → Axonolaimoidea → Axonolaimidae

Axonopsidae[uredi | uredi kôd]

TrombidiformesArachnidaArthropodaAnimalia

Axonopsis[uredi | uredi kôd]

  1. Axonopsis cullasaja
  2. Axonopsis pallida
  3. Axonopsis rivophila
  4. Axonopsis setoniensis

AxonopsidaeTrombidiformesArachnidaArthropodaAnimalia

Axonopus[uredi | uredi kôd]

  1. Axonopus amapaensis
  2. Axonopus anceps
  3. Axonopus andinus
  4. Axonopus apricus
  5. Axonopus arcuatus
  6. Axonopus argentinus
  7. Axonopus arsenei
  8. Axonopus aureus
  9. Axonopus boliviensis
  10. Axonopus brasiliensis
  11. Axonopus canescens
  12. Axonopus capillaris
  13. Axonopus casiquiarensis
  14. Axonopus caulescens
  15. Axonopus centralis
  16. Axonopus chaseae
  17. Axonopus chimantensis
  18. Axonopus chrysoblepharis
  19. Axonopus chrysostachyus
  20. Axonopus ciliatifolius
  21. Axonopus comans
  22. Axonopus comatus
  23. Axonopus complanatus
  24. Axonopus compressus
  25. Axonopus corymbosus
  26. Axonopus cuatrecasasii
  27. Axonopus debilis
  28. Axonopus deludens
  29. Axonopus elegantulus
  30. Axonopus eminens
  31. Axonopus equitans
  32. Axonopus fastigiatus
  33. Axonopus fissifolius
  34. Axonopus flabelliformis
  35. Axonopus flexuosus
  36. Axonopus furcatus
  37. Axonopus grandifolius
  38. Axonopus herzogii
  39. Axonopus hirsutus
  40. Axonopus iridifolius
  41. Axonopus jeanyae
  42. Axonopus jesuiticus
  43. Axonopus junciformis
  44. Axonopus kuhlmannii
  45. Axonopus laxiflorus
  46. Axonopus laxus
  47. Axonopus leptostachyus
  48. Axonopus longispicus
  49. Axonopus magallanesiae
  50. Axonopus marginatus
  51. Axonopus mathewsii
  52. Axonopus mexicanus
  53. Axonopus micay
  54. Axonopus monticola
  55. Axonopus morronei
  56. Axonopus obtusifolius
  57. Axonopus oiapocensis
  58. Axonopus paschalis
  59. Axonopus passourae
  60. Axonopus pellitus
  61. Axonopus pennellii
  62. Axonopus piccae
  63. Axonopus poiophyllus
  64. Axonopus polydactylus
  65. Axonopus polystachyus
  66. Axonopus pressus
  67. Axonopus previpedunculatus
  68. Axonopus pruinosum
  69. Axonopus pubivaginatus
  70. Axonopus purpusii
  71. Axonopus ramboi
  72. Axonopus ramosus
  73. Axonopus rosei
  74. Axonopus rosengurttii
  75. Axonopus rupestris
  76. Axonopus scoparius
  77. Axonopus senescens
  78. Axonopus siccus
  79. Axonopus steyermarkii
  80. Axonopus succulentus
  81. Axonopus suffultiformis
  82. Axonopus suffultus
  83. Axonopus sulcatus
  84. Axonopus surinamensis
  85. Axonopus triglochinoides
  86. Axonopus uninodis
  87. Axonopus villosus
  88. Axonopus volcanicus
  89. Axonopus yutajensis
  90. Axonopus zuloagae

Axop[uredi | uredi kôd]

Axopodorhabdus F.H.Wind & S.W.Wise, 1977[uredi | uredi kôd]

Chromista → Hacrobia → Haptophyta → Haptophyta incertae sedis

Axoprunum Haeckel, 1887[uredi | uredi kôd]

Chromista → Rhizaria → Radiozoa → Polycystina → Spumellaria → Actinommidae

Axos[uredi | uredi kôd]

Axos Gray, 1867[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tethyida → Hemiasterellidae

Sinonimi:

Axosiphon Areschoug, 1854[uredi | uredi kôd]

Sinonim = Erythroclonium Sonder, 1853

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]