Dodatak:Popis vrsta:Dipt

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Diptacus , Diptera , Diptera Linnaeus, 1758 , Dipteretrum , Dipteriformes , Dipterina , Dipterocarpaceae , Dipterocladia , Dipterocolax , Dipterocome , Dipterocypsela , Dipteronotus , Dipterophagus , Dipterophlebiodes Demoulin, 1954 , Dipterosiphonia , Dipterygina , Dipterygonotus , Dipteryx , Diptilomiopidae , Diptilomiopus , Diptilon , Dipturus , Diptychandra , Diptychia , Diptychis , Diptychocarpus , Diptychoeme , Diptychophora , Diptychus ,

Dipta[uredi VE | uredi]

Diptacus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Prostigmata > Diptilomiopidae

Dipte[uredi VE | uredi]

Diptera, Diptera Linnaeus, 1758, Dipteretrum, Dipteriformes, Dipterina, Dipterocarpaceae, Dipterocladia, Dipterocolax, Dipterocome, Dipterocypsela, Dipteronotus, Dipterophagus, Dipterophlebiodes Demoulin, 1954, Dipterosiphonia, Dipterygina, Dipterygonotus, Dipteryx

Red Diptera Linnaeus, 1758 (dvokrilci)[uredi VE | uredi]

  1. Velika porodica Tipuloidea
  2. Porodica Acartophthalmidae
  3. Porodica Acroceridae
  4. Porodica Agromyzidae
  5. Porodica Anisopodidae
  6. Porodica Anthomyiidae
  7. Porodica Anthomyzidae
  8. Porodica Apioceridae
  9. Porodica Apsilocephalidae
  10. Porodica Apystomyiidae
  11. Porodica Asilidae
  12. Porodica Asteiidae
  13. Porodica Atelestidae
  14. Porodica Athericidae
  15. Porodica Aulacigastridae
  16. Porodica Australimyzidae
  17. Porodica Austroleptidae
  18. Porodica Axymyiidae
  19. Porodica Bibionidae
  20. Porodica Blephariceridae
  21. Porodica Bolbomyiidae
  22. Porodica Bolitophilidae
  23. Porodica Bombyliidae
  24. Porodica Brachystomatidae
  25. Porodica Braulidae
  26. Porodica Calliphoridae
  27. Porodica Camillidae
  28. Porodica Canacidae
  29. Porodica Canthyloscelidae
  30. Porodica Carnidae
  31. Porodica Cecidomyiidae
  32. Porodica Celyphidae
  33. Porodica Ceratopogonidae
  34. Porodica Chamaemyiidae
  35. Porodica Chaoboridae
  36. Porodica Chironomidae
  37. Porodica Chloropidae
  38. Porodica Chyromyidae
  39. Porodica Clusiidae
  40. Porodica Coelopidae
  41. Porodica Conopidae
  42. Porodica Corethrellidae
  43. Porodica Cryptochetidae
  44. Porodica Ctenostylidae
  45. Porodica Culicidae
  46. Porodica Curtonotidae
  47. Porodica Cypselosomatidae
  48. Porodica Deuterophlebiidae
  49. Porodica Diadocidiidae
  50. Porodica Diastatidae
  51. Porodica Diopsidae
  52. Porodica Ditomyiidae
  53. Porodica Dixidae
  54. Porodica Dolichopodidae
  55. Porodica Drosophilidae
  56. Porodica Dryomyzidae
  57. Porodica Empididae
  58. Porodica Ephydridae
  59. Porodica Evocoidae
  60. Porodica Fanniidae
  61. Porodica Fergusoninidae
  62. Porodica Glossinidae
  63. Porodica Gobryidae
  64. Porodica Helcomyzidae
  65. Porodica Heleomyzidae
  66. Porodica Helosciomyzidae
  67. Porodica Hesperinidae
  68. Porodica Heterocheilidae
  69. Porodica Heteromyzidae
  70. Porodica Hilarimorphidae
  71. Porodica Hippoboscidae
  72. Porodica Homalocnemiidae
  73. Porodica Huttoninidae
  74. Porodica Hybotidae
  75. Porodica Inbiomyiidae
  76. Porodica Ironomyiidae
  77. Porodica Keroplatidae
  78. Porodica Lauxaniidae
  79. Porodica Lonchaeidae
  80. Porodica Lonchopteridae
  81. Porodica Lygistorrhinidae
  82. Porodica Marginidae
  83. Porodica Megamerinidae
  84. Porodica Micropezidae
  85. Porodica Milichiidae
  86. Porodica Mormotomyiidae
  87. Porodica Muscidae
  88. Porodica Mycetophilidae
  89. Porodica Mydidae
  90. Porodica Mystacinobiidae
  91. Porodica Nannodastiidae
  92. Porodica Natalimyzidae
  93. Porodica Nemestrinidae
  94. Porodica Neminidae
  95. Porodica Neriidae
  96. Porodica Neurochaetidae
  97. Porodica Nothybidae
  98. Porodica Nymphomyiidae
  99. Porodica Odiniidae
  100. Porodica Oestridae
  101. Porodica Opetiidae
  102. Porodica Opomyzidae
  103. Porodica Oreogetonidae
  104. Porodica Oreoleptidae
  105. Porodica Pachyneuridae
  106. Porodica Pallopteridae
  107. Porodica Pantophthalmidae
  108. Porodica Pelecorhynchidae
  109. Porodica Periscelididae
  110. Porodica Perissommatidae
  111. Porodica Phaeomyiidae
  112. Porodica Phoridae
  113. Porodica Piophilidae
  114. Porodica Pipunculidae
  115. Porodica Platypezidae
  116. Porodica Platystomatidae
  117. Porodica Psilidae
  118. Porodica Psychodidae
  119. Porodica Ptychopteridae
  120. Porodica Pyrgotidae
  121. Porodica Rangomaramidae
  122. Porodica Rhagionidae
  123. Porodica Rhiniidae
  124. Porodica Rhinophoridae
  125. Porodica Richardiidae
  126. Porodica Ropalomeridae
  127. Porodica Sarcophagidae
  128. Porodica Scathophagidae
  129. Porodica Scatopsidae
  130. Porodica Scenopinidae
  131. Porodica Sciaridae
  132. Porodica Sciomyzidae
  133. Porodica Sepsidae
  134. Porodica Simuliidae
  135. Porodica Somatiidae
  136. Porodica Sphaeroceridae
  137. Porodica Stratiomyidae
  138. Porodica Syringogastridae
  139. Porodica Syrphidae
  140. Porodica Tabanidae
  141. Porodica Tachinidae
  142. Porodica Tachiniscidae
  143. Porodica Tanyderidae
  144. Porodica Tanypezidae
  145. Porodica Tephritidae
  146. Porodica Teratomyzidae
  147. Porodica Thaumaleidae
  148. Porodica Therevidae
  149. Porodica Trichoceridae
  150. Porodica Ulidiidae
  151. Porodica Valeseguyidae
  152. Porodica Vermileonidae
  153. Porodica Xenasteiidae
  154. Porodica Xylomyidae
  155. Porodica Xylophagidae
  1. Ostali rodovi: Afrotricha, Anthepiscopus, Asteia, Bibio, Clidonia, Culex, Diastata, Aegle, Freemanomyia, Helina, Iteaphila, Loicia, Mosillus, Musca, Nemotelus, Odinia, Oestrus, Pararibia, Promachus, Rhagio, Sapromyza, Scathophaga, Sciaropota, Sciarosoma, Sephanilla, Starkomyia, Stylophora, Tauromyia, Taxicnemis, Tendeba, Tipula, Trichoceromyza, Volucella

Animalia → Arthropoda → Insecta → Pterygota → Neoptera → Holometabola

Dipteretrum[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Blattodea > Blaberoidea > Blattellidae

Red Dipteriformes[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Osteichthyes

Dipterocladia[uredi VE | uredi]

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Dasyaceae

Dipterocolax[uredi VE | uredi]

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Rhodomelaceae

Dipterocome[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

Dipterocypsela[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

Dipterophagus[uredi VE | uredi]

Dipterosiphonia[uredi VE | uredi]

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Rhodomelaceae

Dipterygonotus[uredi VE | uredi]

  1. Dipterygonotus balteatus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Caesionidae

Dipteryx[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Fabales > Fabaceae

Dipti[uredi VE | uredi]

Diptilomiopidae , Diptilomiopus , Diptilon ,

Diptilomiopidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Prostigmata

Diptilomiopus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Prostigmata > Diptilomiopidae

Diptu[uredi VE | uredi]

Dipturus ,

Dipturus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Rajiformes > Rajidae

Dipty[uredi VE | uredi]

Diptychandra , Diptychia , Diptychis , Diptychocarpus , Diptychoeme , Diptychophora , Diptychus ,

Diptychandra[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Fabales > Fabaceae

Diptychocarpus[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Capparales > Brassicaceae

Diptychoeme[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Diptychus Steindachner, 1866[uredi VE | uredi]

  1. Diptychus maculatus Steindachner, 1866
  2. Diptychus sewerzowi Kessler, 1872

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Di