Dodatak:Popis vrsta:Myr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Myra , Myraptera , Myrascia , Myrceugenia , Myrcia , Myrciamyia , Myrcianthes , Myrciaria , Myrciariamyia , Myrcidris , Myrcinus , Myrhessus , Myriactis , Myriactula , Myrialepis , Myriana , Myriangiaceae , Myriangiales , Myriangiella , Myriangiopsis , Myriangium , Myrianida , Myriapoda , Myriapodites , Myriapodites , Myriapora , Myriapora , Myriaporidae , Myriaporidae , Myrica , Myricaceae , Myricales , Myricanthe , Myrice , Myrichthys , Myricomyia , Myriellina , Myrilla , Myrina , Myrine , Myrinia , Myrinia , Myriniaceae , Myrioblephara , Myrioblepharis , Myrioblepharis Thaxt. , Myriocephalus , Myriochele , Myriochile Motschulsky, 1862 , Myriocladia , Myriocladus , Myriococcum , Myriocolea , Myriocoleopsis , Myrioconium , Myriodesma , Myriodiscus , Myriodontium , Myriogenospora , Myrioglobula , Myriogloea , Myriogramme , Myrionema , Myrionema , Myrionemataceae , Myrionemopsis , Myrioneuron , Myriopathes , Myriopathidae , Myriophacidium , Myriophyllia , Myriophyllum , Myriophyllum , Myriosclerotinia , Myriostachya , Myriostephes , Myriostoma , Myriotrema , Myriotrema , Myriotrichia , Myriotrochidae , Myriotrochus , Myriowenia , Myriozoella , Myriozoisis , Myriozoum , Myriozoum , Myripnois , Myripristis , Myristica , Myristicaceae , Myrlaea , Myrmacicelus , Myrmacyba , Myrmaeciella , Myrmarachne , Myrmeblattina , Myrmecacis , Myrmecaelurus , Myrmecaphodius , Myrmecethelum , Myrmechis , Myrmechixenus , Myrmecia , Myrmecia , Myrmecina , Myrmeciophyllum , Myrmeciplana , Myrmecium , Myrmeciza , Myrmecobiidae , Myrmecobius , Myrmecoblatta , Myrmecobrenthus , Myrmecocephalus , Myrmecochilus , Myrmecocichla , Myrmecoclytus , Myrmecocystus , Myrmecodemus Sloane, 1923 , Myrmecodesmus , Myrmecodia , Myrmecodillo , Myrmecolacidae , Myrmecolaelia , Myrmecolax , Myrmecolixus , Myrmecomantis , Myrmecomelix , Myrmecomeris , Myrmecomyces , Myrmecomymar , Myrmeconauclea , Myrmecophaga , Myrmecophagidae , Myrmecophantes , Myrmecophila , Myrmecophilidae , Myrmecophilus , Myrmecophryne , Myrmecophyes , Myrmecopora , Myrmecorhinus , Myrmecorhynchus , Myrmecoscaphiella , Myrmecoscopus , Myrmecosepsis , Myrmecosphecia , Myrmecothea , Myrmecotypus , Myrmecozela , Myrmecridium , Myrmedobia , Myrmegryllus , Myrmekia , Myrmekiaphila , Myrmekiocellio , Myrmekioderma , Myrmelachista , Myrmeleomastax , Myrmeleon , Myrmeleonostenus , Myrmeleontidae , Myrmeleotettix , Myrmeocorus , Myrmephytum , Myrmetes , Myrmex , Myrmexocentroides , Myrmia , Myrmica , Myrmicaria , Myrmicocrypta , Myrmicodipnella , Myrmicolelaps , Myrmidonistis , Myrmissus , Myrmobiota , Myrmobomyia , Myrmoborus , Myrmochanes , Myrmochernes , Myrmoecia , Myrmokata , Myrmolimosina , Myrmophilellus , Myrmopopaea , Myrmorchilus , Myrmornis , Myrmosicarius , Myrmoteras , Myrmothera , Myrmotherula , Myro , Myrocarpus , Myroconger , Myroconger , Myrocongridae , Myroides , Myromeus , Myromexocentrus , Myron , Myronides , Myrophis , Myropsis , Myropyxis , Myrosma , Myrosmodes , Myrospermum , Myrotheciastrum , Myrothecium , Myrovernix , Myroxylon , Myrrhidendron , Myrrhinitis , Myrrhinium , Myrrhis , Myrrhodes , Myrsellus , Myrsidea , Myrsidrum , Myrsila , Myrsinaceae , Myrsine , Myrsinus , Myrsopsis , Myrtaceae , Myrtacebius , Myrtales , Myrtaspis , Myrtastrum , Myrtea , Myrtea , Myrteinae , Myrtella , Myrteola , Myrtesis , Myrteta , Myrtina , Myrtis , Myrtophila , Myrtucina , Myrtus ,

Myra[uredi | uredi kôd]

Myra Leach, 1817[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Leucosioidea → Leucosiidae

Myrc[uredi | uredi kôd]

  1. Myrceugenia
  2. Myrcia
  3. Myrcianthes
  4. Myrciaria
  5. Myrcinus

Myri[uredi | uredi kôd]

  1. Myriactis
  2. Myrialepis
  3. Myriana
  4. Myriangiella
  5. Myriangiopsis
  6. Myriangium
  7. Myrianida

Podkoljeno Myriapoda Latreille, 1802 (stonoge)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia → Arthropoda

Myriapora[uredi | uredi kôd]

  • Myriapora bugei
  • Myriapora coarctata
  • Myriapora orientalis
  • Myriapora subgracile
  • Myriapora subgracilis
  • Myriapora truncata

Animalia > Bryozoa > Gymnolaemata > Cheilostomatida > Myriaporidae

Myriaporidae[uredi | uredi kôd]

Animalia > Bryozoa > Gymnolaemata > Cheilostomatida

Myrica L.[uredi | uredi kôd]

  1. Myrica adenophora Hance
  2. Myrica brevifolia E. Mey. ex C. DC.
  3. Myrica californica Cham. & Schltdl.
  4. Myrica caroliniensis Mill.
  5. Myrica cordifolia L.
  6. Myrica diversifolia Adamson
  7. Myrica esculenta Buch.-Ham. ex D. Don
  8. Myrica faya Dryand.
  9. Myrica gale L.
  10. Myrica hartwegii S. Watson
  11. Myrica heterophylla Raf.
  12. Myrica holdrigeana Lundell
  13. Myrica inodora W. Bartram
  14. Myrica integra (A. Chev.) Killick
  15. Myrica kraussiana Buchinger ex Meisn.
  16. Myrica pensylvanica Mirb.
  17. Myrica nana A. Chev.
  18. Myrica pringlei Greenm.
  19. Myrica quercifolia L.
  20. Myrica rubra (Lour.) Siebold & Zucc.
status nije riješen:
  1. Myrica aethiopica L.
  2. Myrica alaternoides Crantz
  3. Myrica algarbiensis Gand.
  4. Myrica altera C.DC.
  5. Myrica apiculata Urb. & Ekman
  6. Myrica arabica Willd.
  7. Myrica auriculata Ridl.
  8. Myrica australasica F.Muell.
  9. Myrica banksiifolia J.C.Wendl.
  10. Myrica bojeriana Baker
  11. Myrica × burbankii A.Chev.
  12. Myrica burmannii E. Mey. ex C. Dc.
  13. Myrica capensis Steud.
  14. Myrica carolenensis A.Rich.
  15. Myrica caroliniana Ettingsh.
  16. Myrica conifera Burm.f.
  17. Myrica dentulata Baill.
  18. Myrica domingana C.DC.
  19. Myrica dregeana A.Chev.
  20. Myrica elliptica A.Chev.
  21. Myrica esquirolii H.Lév.
  22. Myrica fallax DC.
  23. Myrica faya Aiton
  24. Myrica florida Regel
  25. Myrica fuscata Raf.
  26. Myrica glabrissima A.Chev.
  27. Myrica goetzei Engl.
  28. Myrica hirsuta Mill.
  29. Myrica holtzii Engl. & Brehmer
  30. Myrica humbertii Staner & Lebrun
  31. Myrica ilicifolia Burm.f.
  32. Myrica jamaicensis R.A.Howard & Proctor
  33. Myrica laciniata Willd.
  34. Myrica latiloba Heer
  35. Myrica lobbii Teijsm. & Binn. ex Miq.
  36. Myrica longifolia Teijsm. & Binn. ex C.DC.
  37. Myrica macrophylla Mirb.
  38. Myrica microcarpa Benth.
  39. Myrica microstachya Krug & Urb.
  40. Myrica montana Vahl
  41. Myrica mossii Burtt Davy
  42. Myrica myrtifolia A.Chev.
  43. Myrica nagi Thunb.
  44. Myrica natalensis C.DC.
  45. Myrica oligadenia Peter
  46. Myrica ovata H.L.Wendl.
  47. Myrica picardae Krug & Urb.
  48. Myrica pusilla Raf.
  49. Myrica reticulata Krug & Urb.
  50. Myrica rivas-martinezii A.Santos
  51. Myrica rogersii Burtt Davy
  52. Myrica roraimae Oliv.
  53. Myrica rothmaleriana P.Silva
  54. Myrica rotundifolia Salisb.
  55. Myrica tomentosa Asch. & Graebn.
  56. Myrica trifoliata Turpin
  57. Myrica trifoliata L.
  58. Myrica trifoliolata DC.
  59. Myrica undulata Raf.
  60. Myrica usambarensis Engl.
  61. Myrica verrucosa Raf.
  62. Myrica vidaliana Rolfe

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Fagales → Myricaceae

Myricaceae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Comptonia (sweet fern) (1), Morella (bayberry) (8), Myrica (sweetgale) (4)

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Myricales

Myricales[uredi | uredi kôd]

  • Porodica: Myricaceae

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida

Myricanthe[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Malpighiales > Euphorbiaceae

Myrichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Myrichthys aspetocheiros
  2. Myrichthys breviceps
  3. Myrichthys colubrinus
  4. Myrichthys maculosus
  5. Myrichthys magnificus
  6. Myrichthys ocellatus
  7. Myrichthys paleracio
  8. Myrichthys pantostigmius
  9. Myrichthys pardalis
  10. Myrichthys tigrinus
  11. Myrichthys xysturus

Myriellina[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota

  1. Myrine
  2. Myrinia

Myrioblepharis Thaxt.[uredi | uredi kôd]

Protozoa → Ciliophora → Colpodea → Sorogenida → Sorogenidae

Myriocephalus Benth.[uredi | uredi kôd]

  1. Myriocephalus appendiculatus Benth.
  2. Myriocephalus biflorus Paul G.Wilson
  3. Myriocephalus gascoynensis P.S.Short
  4. Myriocephalus guerinae F.Muell.
  5. Myriocephalus helichrysoides A.Gray
  6. Myriocephalus nudus A.Gray
  7. Myriocephalus occidentalis (F.Muell.) P.S.Short
  8. Myriocephalus oldfieldii (F.Muell.) Paul G.Wilson
  9. Myriocephalus pluriflorus (J.M.Black) D.A.Cooke
  10. Myriocephalus pygmaea (A.Gray) P.S.Short
  11. Myriocephalus rhizocephalus (DC.) Benth.
  12. Myriocephalus rudallii (F.Muell.) Benth.
  13. Myriocephalus scalpellus Paul G.Wilson
  14. Myriocephalus squamatus Paul G.Wilson
  15. Myriocephalus walcottii P.S.Short
status nije riješen:
  1. Myriocephalus cotuloides Turcz.
  2. Myriocephalus decazesii F.Muell.
  3. Myriocephalus dittrichii Muell.
  4. Myriocephalus pygmaeus P.S. Short
  5. Myriocephalus villosissimus Turcz.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Myriochele Malmgren, 1867[uredi | uredi kôd]

Animalia → Annelida → Polychaeta → Sabellida → Oweniidae

Myriocladus[uredi | uredi kôd]

  • Myriocladus cardonae
  • Myriocladus churunensis
  • Myriocladus distantiflorus
  • Myriocladus exsertus
  • Myriocladus grandifolius
  • Myriocladus involutus
  • Myriocladus longiramosus
  • Myriocladus maguirei
  • Myriocladus neblinaensis
  • Myriocladus paludicola
  • Myriocladus simplex
  • Myriocladus steyermarkii
  • Myriocladus virgatus

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Poales > Poaceae

  1. Myriococcum
  2. Myriocolea
  3. Myriocoleopsis
  4. Myrioconium
  5. Myriodiscus

Myriodontium[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota

Myriogenospora[uredi | uredi kôd]

  1. Myrioglobula
  2. Myriogramme
  3. Myrionema
  4. Myrioneuron
  5. Myriopathes
  6. Myriophacidium
  7. Myriophyllum
  8. Myriosclerotinia
  9. Myriostachya
  10. Myriostoma
  11. Myriotrema
  12. Myriotrema
  13. Myriotrochus
  14. Myriowenia
  15. Myriozoella

Myriozoisis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae

  1. Myriozoum
  2. Myripnois

Myripristis[uredi | uredi kôd]

  1. Myripristis adusta
  2. Myripristis amaena
  3. Myripristis astakhovi
  4. Myripristis aulacodes
  5. Myripristis berndti
  6. Myripristis botche
  7. Myripristis chryseres
  8. Myripristis clarionensis
  9. Myripristis earlei
  10. Myripristis formosa
  11. Myripristis gildi
  12. Myripristis greenfieldi
  13. Myripristis hexagona
  14. Myripristis jacobus
  15. Myripristis kochiensis
  16. Myripristis kuntee
  17. Myripristis leiognathus
  18. Myripristis murdjan
  19. Myripristis pralinia
  20. Myripristis randalli
  21. Myripristis robusta
  22. Myripristis seychellensis
  23. Myripristis tiki
  24. Myripristis trachyacron
  25. Myripristis violacea
  26. Myripristis vittata
  27. Myripristis woodsi
  28. Myripristis xanthacra

Myristica[uredi | uredi kôd]

Myrm[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmacicelus
  2. Myrmacyba
  3. Myrmaeciella
  4. Myrmarachne
  5. Myrmecaelurus
  6. Myrmecethelum
  7. Myrmechis
  8. Myrmechixenus
  9. Myrmecia
  10. Myrmeciophyllum
  11. Myrmeciplana

Myrmecium Latreille, 1824[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmecium aurantiacum Mello-Leitão, 1941
  2. Myrmecium bifasciatum Taczanowski, 1874
  3. Myrmecium bonaerense Holmberg, 1881
  4. Myrmecium camponotoides Mello-Leitão, 1932
  5. Myrmecium dacetoniforme Mello-Leitão, 1932
  6. Myrmecium fuscum Dahl, 1907
  7. Myrmecium gounellei Simon, 1896
  8. Myrmecium itatiaiae Mello-Leitão, 1932
  9. Myrmecium latreillei (Lucas, 1857)
  10. Myrmecium monacanthum Simon, 1897
  11. Myrmecium obscurum Keyserling, 1891
  12. Myrmecium reticulatum Dahl, 1907
  13. Myrmecium rufum Latreille, 1824
  14. Myrmecium trifasciatum Caporiacco, 1947
  15. Myrmecium vertebratum (Walckenaer, 1837)
  16. Myrmecium viehmeyeri Dahl, 1907

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

Myrmeciza[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmecobius
  2. Myrmecobrenthus
  3. Myrmecocephalus
  4. Myrmecocichla
  5. Myrmecoclytus
  6. Myrmecoderus
  7. Myrmecodesmus
  8. Myrmecodia
  9. Myrmecodillo

× Myrmecolaelia F.Hanb. ex Rolfe, 1920[uredi | uredi kôd]

  1. × Myrmecolaelia fuchsii Hamer ex J.M.H.Shaw, 2004
  2. Myrmecolaelia tibibrosa (F. Hanb. ex Rolfe) F. Hanb. ex Rolfe, 1920

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

  1. Myrmecolax
  2. Myrmecolixus
  3. Myrmecomantis

Myrmecomelix Millidge, 1993[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmecomelix leucippus Miller, 2007
  2. Myrmecomelix pulcher (Millidge, 1991) tipična

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Myrmecomeris
  2. Myrmecomyces
  3. Myrmeconauclea

Myrmecophaga Linnaeus, 1758[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Pilosa → Vermilingua → Myrmecophagidae

Porodica Myrmecophagidae Gray, 1825[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Pilosa → Vermilingua

  1. Myrmecophila
  2. Myrmecophilus
  3. Myrmecopora
  4. Myrmecorhinus
  5. Myrmecoscaphiella

Myrmecotypus O. Pickard-Cambridge, 1894[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmecotypus fuliginosus O. Pickard-Cambridge, 1894
  2. Myrmecotypus iguazu Rubio & Arbino, 2009
  3. Myrmecotypus jasmineae Leister & Miller, 2014
  4. Myrmecotypus lineatipes Chickering, 1937
  5. Myrmecotypus lineatus (Emerton, 1909)
  6. Myrmecotypus niger Chickering, 1937
  7. Myrmecotypus olympus Reiskind, 1969
  8. Myrmecotypus orpheus Reiskind, 1969
  9. Myrmecotypus pilosus (O. Pickard-Cambridge, 1898)
  10. Myrmecotypus rettenmeyeri Unzicker, 1965

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

Myrmecridium[uredi | uredi kôd]

  1. Myrmegryllus
  2. Myrmekia

Myrmekiaphila Atkinson, 1886[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Euctenizidae

Myrmekiocellio[uredi | uredi kôd]

Myrmekioderma Ehlers, 1870[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Heteroxyidae

  1. Myrmeleomastax
  2. Myrmeleon

Porodica Myrmeleontidae Latreille, 1802[uredi | uredi kôd]

  • Podporodica Myrmeleontinae Latreille, 1802
  • Podporodica Palparinae
  • Rodovi: Abatoleon, Acanthaclisis, Acanthoplectron, Acratoleon, Aeropteryx, Afghanoleon, Ameromyia, Annulares, Anomaloplectron, Antennoleon, Araucaleon, Arcuaplectron, Argentoleon, Atricholeon, Austrogymnocnemia, Austroleon, Baliga, Bandidus, Bankisus, Banyutus, Brachyleon, Brachynemurus, Brachyplectron, Brasileon, Brisus, Bullanga, Callistoleon, Capophanes, Centroclisis, Ceratoleon, Chaetoleon, Chrysoleon, Clathroneuria, Compsoleon, Cosina, Crambomorphus, Creoleon, Csiroleon, Cuca, Cueta, Cymatala, Cymothales, Dejuna, Delfimeus, Delgadus, Dendroleon, Deutoleon, Dictyoleon, Dimarella, Dimares, Distoleon, Distonemurus, Distoplectron, Doblina, Echthromyrmex, Ecualeon, Elachyleon, Elicura, Enrera, Ensorra, Eophanes, Epacanthaclisis, Episalus, Eremoleon, Escura, Euptilon, Euroleon, Exaetoleon, Exiliunguleon, Fadrina, Fenestroleon, Franzenia, Froggattisca, Furgella, Fusoleon, Galapagoleon, Ganguilus, Gatzara, Gepella, Gepus, Geyria, Glenoleon, Glenurus, Gnopholeon, Golafrus, Goniocercus, Graonus, Gymnocnemia, Gymnoleon, Hagenomyia, Heoclisis, Holzezus, Indoclystus, Indoleon, Indopalpares, Iranoleon, Isoleon, Isonemurus, Jaffuelia, Jaya, Kirghizoleon, Lachlathetes, Layahima, Lemolemus, Lopezus, Macronemurus, Madrastra, Maracanda, Maracandula, Maula, Megistoleon, Megistopus, Menkeleon, Mesonemurus, Mestressa, Mexoleon, Millerleon, Mjobergia, Mongoleon, Mossega, Myrmecaelurus, Myrmeleon, Nadus, Nannoleon, Navasoleon, Naya, Nedroledon, Negrokus, Neguitus, Nelebrachys, Neleinus, Nemoleon, Nepsalus, Nesoleon, Neteja, Neulatus, Neuroleon, Noaleon, Nomes, Nophis, Nosa, Nuglerus, Obus, Omoleon, Palparellus, Palpares, Palparidius, Pamares, Pamexis, Paraglenurus, Paranthaclisis, Parapalpares, Parvoleon, Periclystus, Phanoclisis, Phanoleon, Platyleon, Porrerus, Protoplectron, Pseudimares, Pseudoformicaleo, Pseudopalpares, Purenleon, Quinemurus, Riekoleon, Ripalda, Rovira, Scotoleon, Sericoleon, Sical, Solter, Stenares, Stenogymnocnemia, Stenoleon, Stilbopteryx, Stiphroneura, Subgulina, Suca, Synclisis, Syngenes, Thaumatoleon, Tomatarella, Tomatares, Tricholeon, Tyttholeon, Valignanus, Vella, Vellassa, Venezueleon, Visca, Voltor, Weeleus, Xantholeon

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Myrmeleontiformia → Myrmeleontoidea

Podporodica Myrmeleontinae Latreille, 1802[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Myrmeleontoidea → Myrmeleonidae

Nadporodica Myrmeleontoidea[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Myrmeleontiformia

Podred Myrmeleontiformia[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera

Myrmeleotettix[uredi | uredi kôd]

  • Myrmeleotettix angustiseptus
  • Myrmeleotettix antennatus
  • Myrmeleotettix brachypterus
  • Myrmeleotettix kunlunensis
  • Myrmeleotettix longipennis
  • Myrmeleotettix maculatus (Mottled Grasshopper)
  • Myrmeleotettix pallidus
  • Myrmeleotettix palpalis
  • Myrmeleotettix pluridentis
  • Myrmeleotettix zaitzevi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

  1. Myrmeocorus
  2. Myrmephytum
  3. Myrmex
  4. Myrmexocentroides

Myrmia Mulsant, 1876[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Myrmicodipnella
  2. Myrmobiota
  3. Myrmoborus
  4. Myrmochanes
  5. Myrmochernes
  6. Myrmoecia
  7. Myrmophilellus
  8. Myrmopopaea
  9. Myrmorchilus
  10. Myrmornis
  11. Myrmothera
  12. Myrmotherula

Myro[uredi | uredi kôd]

Myro O. Pickard-Cambridge, 1876[uredi | uredi kôd]

  1. Myro jeanneli Berland, 1947
  2. Myro kerguelenensis O. Pickard-Cambridge, 1876
  3. Myro kerguelenensis crozetensis Enderlein, 1903
  4. Myro maculatus Simon, 1903
  5. Myro marinus (Goyen, 1890)
  6. Myro paucispinosus Berland, 1947
  7. Myro pumilus Ledoux, 1991

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

  1. Myrocarpus

Myroconger[uredi | uredi kôd]

  1. Myroconger compressus
  2. Myroconger gracilis
  3. Myroconger nigrodentatus
  4. Myroconger prolixus
  5. Myroconger seychellensis
  6. Myroides
  7. Myromeus
  8. Myromexocentrus
  9. Myron
  10. Myronides

Myrophis Lütken, 1852[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Anguilliformes → Ophichthidae

  1. Myropsis
  2. Myropyxis
  3. Myrosma

Myrosmodes Rchb.f., 1854[uredi | uredi kôd]

  1. Myrosmodes breve (Schltr.) Garay, 1978
  2. Myrosmodes chiogena (Schltr.) C.A.Vargas, 1995
  3. Myrosmodes cleefii Szlach., Mytnik & S.Nowak, 2012
  4. Myrosmodes cochleare Garay, 1978
  5. Myrosmodes filamentosum (Mansf.) Garay, 1978
  6. Myrosmodes gymnandra (Rchb.f.) C.A.Vargas, 2011
  7. Myrosmodes inaequalis (Rchb.f.) C.A.Vargas, 2011
  8. Myrosmodes nervosa (Kraenzl.) Novoa, C.A. Vargas & Cisternas, 2015
  9. Myrosmodes nubigenum Rchb.f., 1854
  10. Myrosmodes paludosa (Rchb.f.) P.Ortiz, 1995
  11. Myrosmodes reticulata Szlach., Mytnik & S.Nowak, 2012
  12. Myrosmodes rhynchocarpum (Schltr.) Garay, 1978
  13. Myrosmodes rostratum (Rchb.f.) Garay, 1978
  14. Myrosmodes subnivalis Szlach., Mytnik & S.Nowak, 2012
  15. Myrosmodes ustulatum (Schltr.) Garay, 1978
  16. Myrosmodes weberbaueri (Schltr.) C.A.Vargas, 1995

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

  1. Myrospermum
  2. Myrotheciastrum
  3. Myrothecium
  4. Myrovernix
  5. Myroxylon

Myrr[uredi | uredi kôd]

  1. Myrrhidendron
  2. Myrrhinium
  3. Myrrhis
  4. Myrrhodes

Myrs[uredi | uredi kôd]

Myrsellus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Myrsidea[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Phthiraptera > Menoponidae

Myrsidrum[uredi | uredi kôd]

  • Myrsidrum bursa
  • Myrsidrum clavatum
  • Myrsidrum dilatatum
  • Myrsidrum ramosum

Plantae > Chlorophyta > Ulvophyceae > Dasycladales > Dasycladaceae

Myrsine[uredi | uredi kôd]

  • Myrsine alyxifolia
  • Myrsine alyxiifolia
  • Myrsine andersonii (kritično ugrožena)
  • Myrsine brownii (kritično ugrožena)
  • Myrsine chathamica
  • Myrsine coriacea
  • Myrsine degeneri
  • Myrsine denticulata
  • Myrsine emarginata
  • Myrsine fernseei
  • Myrsine floridana
  • Myrsine fosbergii
  • Myrsine hartii (kritično ugrožena)
  • Myrsine helleri
  • Myrsine juddii
  • Myrsine kauaiensis
  • Myrsine knudsenii (ugrožena)
  • Myrsine lanaiensis
  • Myrsine lancifolia
  • Myrsine laniensis
  • Myrsine lessertiana
  • Myrsine linearifolia
  • Myrsine longifolia (kritično ugrožena)
  • Myrsine mezii (kritično ugrožena)
  • Myrsine petiolata
  • Myrsine pukooensis
  • Myrsine punctata
  • Myrsine ronuiensis (kritično ugrožena)
  • Myrsine sandwicensis
  • Myrsine vaccinioides
  • Myrsine wawraea

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Primulales > Myrsinaceae

Myrsinus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Myrt[uredi | uredi kôd]

Myrtaceae Juss.[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi:
  1. Acca
  2. Accara
  3. Actinodium
  4. Agonis
  5. Algrizea
  6. Allosyncarpia
  7. Aluta
  8. Amomyrtella
  9. Amomyrtus
  10. Angophora
  11. Archirhodomyrtus
  12. Arillastrum
  13. Astartea
  14. Asteromyrtus
  15. Astus
  16. Austromyrtus
  17. Babingtonia
  18. Backhousia
  19. Baeckea
  20. Balaustion
  21. Barongia
  22. Basisperma
  23. Beaufortia
  24. Blepharocalyx
  25. Britoa
  26. Callistemon
  27. Calothamnus
  28. Calycolpus
  29. Calycorectes
  30. Calyptranthes
  31. Calyptrogenia
  32. Calytrix
  33. Campomanesia
  34. Chamelaucium
  35. Chamguava
  36. Cheyniana
  37. Choricarpia
  38. Chytraculia
  39. Cloezia
  40. Conothamnus
  41. Corymbia
  42. Corynanthera
  43. Curitiba
  44. Cyathostemon
  45. Darwinia
  46. Decaspermum
  47. Enekbatus
  48. Eremaea
  49. Eucalyptopsis
  50. Eucalyptus
  51. Eugenia
  52. Euryomyrtus
  53. Fabricia
  54. Gomidesia
  55. Gossia
  56. Harmogia
  57. Heteropyxis
  58. Homalocalyx
  59. Homalospermum
  60. Homoranthus
  61. Hottea
  62. Hypocalymma
  63. Jambosa
  64. Kanakomyrtus
  65. Kania
  66. Kardomia
  67. Kjellbergiodendron
  68. Kunzea
  69. Lamarchea
  70. Legrandia
  71. Lenwebbia
  72. Leptospermum
  73. Lindsayomyrtus
  74. Lithomyrtus
  75. Lophomyrtus
  76. Lophostemon
  77. Luma
  78. Lysicarpus
  79. Malleostemon
  80. Marlierea
  81. Melaleuca
  82. Meteoromyrtus
  83. Metrosideros
  84. Micromyrtus
  85. Mitranthes
  86. Mitrantia
  87. Mosiera
  88. Myrceugenia
  89. Myrcia
  90. Myrcianthes
  91. Myrciaria
  92. Myrrhinium
  93. Myrtastrum
  94. Myrtella
  95. Myrteola
  96. Myrtus
  97. Neofabricia
  98. Neomitranthes
  99. Neomyrtus
  100. Ochrosperma
  101. Octamyrtus
  102. Osbornia
  103. Oxymyrrhine
  104. Pericalymma
  105. Petraeomyrtus
  106. Phymatocarpus
  107. Pileanthus
  108. Pilidiostigma
  109. Piliocalyx
  110. Pimenta
  111. Pleurocalyptus
  112. Plinia
  113. Pseudanamomis
  114. Psidium
  115. Psiloxylon
  116. Purpureostemon
  117. Regelia
  118. Rhodamnia
  119. Rhodomyrtus
  120. Rinzia
  121. Ristantia
  122. Sannantha
  123. Schizocalomyrtus
  124. Scholtzia
  125. Seorsus
  126. Siphoneugena
  127. Sphaerantia
  128. Stenostegia
  129. Stereocaryum
  130. Stockwellia
  131. Syncarpia
  132. Syzygium
  133. Taxandria
  134. Tepualia
  135. Thaleropia
  136. Thryptomene
  137. Triplarina
  138. Tristania
  139. Tristaniopsis
  140. Ugni
  141. Uromyrtus
  142. Verticordia
  143. Welchiodendron
  144. Whiteodendron
  145. Xanthomyrtus
  146. Xanthostemon
Bez priznatih vrsta:
  1. Abbevillea
  2. Acmena
  3. Amomis
  4. Aulomyrcia
  5. Caryophyllus
  6. Catinga
  7. Cluacena
  8. Eugeniopsis
  9. Guaiava
  10. Guajava
  11. Guapurium
  12. Hexachlamys
  13. Jossinia
  14. × Kunzspermum
  15. Lamarkea
  16. Lencymmoea
  17. Manglesia
  18. Meladendron
  19. Myrcialeucus
  20. Myrtekmania
  21. Opa
  22. Orthostemon
  23. Paramitranthes
  24. Phyllocalyx
  25. Pimentus
  26. Pseudeugenia
  27. Pseudocaryophyllus
  28. Pseudomyrcianthes
  29. Sinoga

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales

Myrtacebius[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Myrtastrum[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Myrtales > Myrtaceae

Myrtea[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Bivalvia > Veneroida > Lucinoidea > Lucinidae

Myrtella[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Myrtales > Myrtaceae

Myrteola[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Myrtales > Myrtaceae

Myrtesis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

× Myrtgerocactus Moran[uredi | uredi kôd]

status nepoznat:

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae

Myrtis Reichenbach, 1854[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

Myrtus[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Myrtales > Myrtaceae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]