Dodatak:Popis vrsta:Porodice/Animalia

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Sadržaj

Acanthocephala[uredi VE | uredi]

Palaeacanthocephala[uredi VE | uredi]

Eoacanthocephala[uredi VE | uredi]

Archiacanthocephala[uredi VE | uredi]

Annelida[uredi VE | uredi]

Clitellata[uredi VE | uredi]

Polychaeta[uredi VE | uredi]

Arthropoda[uredi VE | uredi]

Arachnida[uredi VE | uredi]

Branchiopoda[uredi VE | uredi]

  • Artemiidae
  • Bosminidae
  • Branchinectidae
  • Branchipodidae
  • Cercopagididae
  • Chirocephalidae
  • Chydoridae
  • Cyclestheriidae
  • Cyzicidae
  • Daphniidae
  • Holopediidae
  • Ilyocryptidae
  • Leptestheriidae
  • Leptodoridae
  • Limnadiidae
  • Lynceidae
  • Macrothricidae
  • Moinidae
  • Neothricidae
  • Parartemiidae
  • Podonidae
  • Polyphemidae
  • Sayciidae
  • Sididae
  • Streptocephalidae
  • Tanymastigiidae
  • Thamnocephalidae
  • Triopsidae

Cephalocarida[uredi VE | uredi]

Chilopoda[uredi VE | uredi]

  • Aphilodontidae
  • Ballophilidae
  • Craterostigmidae
  • Cryptopidae
  • Dignathodontidae
  • Eriphantidae
  • Eucratonychidae
  • Geophilidae
  • Gonibregmatidae
  • Henicopidae
  • Himantariidae
  • Linotaeniidae
  • Lithobiidae
  • Macronicophilidae
  • Mecistocephalidae
  • Neogeophilidae
  • Oryidae
  • Pselliodidae
  • Schendylidae
  • Scolopendridae
  • Scolopocryptopidae
  • Scutigeridae
  • Scutigerinidae
  • Tampiyidae

Collembola[uredi VE | uredi]

Diplopoda[uredi VE | uredi]

  • Abacionidae
  • Adritylidae
  • Allopocockiidae
  • Altajellidae
  • Ammodesmidae
  • Andrognathidae
  • Anthogonidae
  • Anthroleucosomatidae
  • Aphelidesmidae
  • Aprosphylosomatidae
  • Apterouridae
  • Atopetholidae
  • Atopogestidae
  • Attemsiidae
  • Biokoviellidae
  • Blaniulidae
  • Brachychaeteumatidae
  • Branneriidae
  • Callipodidae
  • Cambalidae
  • Cambalopsidae
  • Campodesmidae
  • Caseyidae
  • Caspiopetalidae
  • Chamaesomatidae
  • Chelodesmidae
  • Chelojulidae
  • Choctellidae
  • Chordeumatidae
  • Chytodesmidae
  • Cleidogonidae
  • Comodesmidae
  • Conotylidae
  • Craspedosomatidae
  • Cryptodesmidae
  • Cyrtodesmidae
  • Dalodesmidae
  • Diplomaragnidae
  • Doderiidae
  • Doratodesmidae
  • Dorsoporidae
  • Dorypetalidae
  • Entomobielziidae
  • Epinannolenidae
  • Eudigonidae
  • Eurymerodesmidae
  • Euryuridae
  • Floridobolidae
  • Fuhrmannodesmidae
  • Galliobatidae
  • Glomeridae
  • Glomeridellidae
  • Glomeridesmidae
  • Glyphiulidae
  • Golovatchiidae
  • Gomphodesmidae
  • Haaseidae
  • Haasiidae
  • Haplobainosomatidae
  • Haplodesmidae
  • Harpagophoridae
  • Heterochordeumatidae
  • Heterolatzeliidae
  • Hirudisomatidae
  • Hoffmaneumatidae
  • Holistophallidae
  • Hypogexenidae
  • Iulomorphidae
  • Julidae
  • Kashmireumatidae
  • Kiusiozoniidae
  • Lankasomatidae
  • Lophoproctidae
  • Lusitaniosomatidae
  • Macrochaeteumatidae
  • Macrosternodesmidae
  • Mastigophorophyllidae
  • Megalotylidae
  • Messicobolidae
  • Metopidiotrichidae
  • Mongoliulidae
  • Nearctodesmidae
  • Nemasomatidae
  • Neoatractosomatidae
  • Niponiosomatidae
  • Odontopygidae
  • Okeanobatidae
  • Oniscodesmidae
  • Opisotretidae
  • Opisthocheiridae
  • Origmatogonidae
  • Oxydesmidae
  • Pachybolidae
  • Paeromopodidae
  • Paracortinidae
  • Paradoxosomatidae
  • Parajulidae
  • Pericambalidae
  • Peterjohnsiidae
  • Platydesmidae
  • Platyrhacidae
  • Polydesmidae
  • Polyxenidae
  • Polyzoniidae
  • Pseudonannolenidae
  • Pseudonemasomatidae
  • Pseudospirobolellidae
  • Pygmaeosomatidae
  • Pyrgodesmidae
  • Rhachodesmidae
  • Rhinocricidae
  • Rhiscosomididae
  • Rhopaloiulidae
  • Schizopetalidae
  • Sinocallipodidae
  • Siphoniulidae
  • Siphonocryptidae
  • Siphonophoridae
  • Siphonorhinidae
  • Siphonotidae
  • Speophilosomatidae
  • Sphaeriodesmidae
  • Sphaeropoeidae
  • Sphaerotheriidae
  • Spirobolellidae
  • Spirobolidae
  • Spirostreptidae
  • Stemmiulidae
  • Striariidae
  • Stylodesmidae
  • Synxenidae
  • Telsonemasomatidae
  • Tingupidae
  • Trachygonidae
  • Trichoblaniulidae
  • Trichopetalidae
  • Trichopolydesmidae
  • Tridontomidae
  • Trigoniulidae
  • Typhlobolellidae
  • Urochordeumatidae
  • Vaalogonopodidae
  • Vandeleumatidae
  • Verhoeffiidae
  • Xystodesmidae
  • Zephroniidae
  • Zosteractiidae

Diplura[uredi VE | uredi]

Entognatha[uredi VE | uredi]

  • Acerentomidae
  • Actaletidae
  • Anajapygidae
  • Antelientomidae
  • Arrhopalitidae
  • Bourletiellidae
  • Brachystomellidae
  • Campodeidae
  • Collophoridae
  • Cyphoderidae
  • Dicyrtomidae
  • Entomobryidae
  • Eosentomidae
  • Fujientomidae
  • Hesperentomidae
  • Hypogastruridae
  • Isotomidae
  • Japygidae
  • Katiannidae
  • Neanuridae
  • Neelidae
  • Odontellidae
  • Oncopoduridae
  • Onychiuridae
  • Pachytullbergiidae
  • Parajapygidae
  • Paronellidae
  • Poduridae
  • Procampodeidae
  • Projapygidae
  • Protentomidae
  • Sinentomidae
  • Sminthuridae
  • Sminthurididae
  • Tomoceridae
  • Tullbergiidae

Insecta[uredi VE | uredi]

  • Acanaloniidae
  • Acanthametropodidae
  • Acanthopidae
  • Acanthopteroctetidae
  • Acanthosomatidae
  • Acartophthalmidae
  • Achilidae
  • Achilixiidae
  • Aclerdidae
  • Aclopidae
  • Acrididae
  • Acroceridae
  • Acrolepiidae
  • Acrolophidae
  • Adelgidae
  • Adelidae
  • Aderidae
  • Adiheterothripidae
  • Aegialiidae
  • Aenictopecheidae
  • Aeolothripidae
  • Aeshnidae
  • Agaonidae
  • Agathemeridae
  • Agathiphagidae
  • Agonoxenidae
  • Agromyzidae
  • Aididae
  • Aleyrodidae
  • Alucitidae
  • Alydidae
  • Ameletidae
  • Ameletopsidae
  • Ametropodidae
  • Amorphoscelidae
  • Amphientomidae
  • Amphipsocidae
  • Amphipterygidae
  • Amphizoidae
  • Ampulicidae
  • Anaxyelidae
  • Ancistropsyllidae
  • Andesembiidae
  • Andrenidae
  • Anisacanthidae
  • Anisembiidae
  • Anisolabididae
  • Anisopodidae
  • Anobiidae
  • Anomalopsychidae
  • Anomoeotidae
  • Anomosetidae
  • Anostostomatidae
  • Anthelidae
  • Anthicidae
  • Anthocoridae
  • Anthomyiidae
  • Anthomyzidae
  • Anthribidae
  • Antipodoeciidae
  • Apataniidae
  • Aphelinidae
  • Aphididae
  • Aphodiidae
  • Aphrophoridae
  • Apidae
  • Apioceridae
  • Apionidae
  • Apsilocephalidae
  • Apteropanorpidae
  • Apystomyiidae
  • Aradidae
  • Archembiidae
  • Archeocrypticidae
  • Archipsocidae
  • Arctiidae
  • Argidae
  • Arrhenophanidae
  • Artematopodidae
  • Artheneidae
  • Arthropleidae
  • Ascalaphidae
  • Aschiphasmatidae
  • Asilidae
  • Asiopsocidae
  • Asteiidae
  • Atelestidae
  • Athericidae
  • Atriplectididae
  • Attelabidae
  • Aulacidae
  • Aulacigastridae
  • Aulonocnemidae
  • Australembiidae
  • Australimyzidae
  • Austroleptidae
  • Austroperlidae
  • Austropetaliidae
  • Austrophasmatidae
  • Axiidae
  • Axymyiidae
  • Bacillidae
  • Baetidae
  • Baetiscidae
  • Bahiaxenidae
  • Barbarochthonidae
  • Batrachedridae
  • Bedelliidae
  • Beesoniidae
  • Behningiidae
  • Belidae
  • Belohinidae
  • Belostomatidae
  • Beraeidae
  • Berothidae
  • Berytidae
  • Bethylidae
  • Bibionidae
  • Biphyllidae
  • Bittacidae
  • Blaberidae
  • Blastobasidae
  • Blattidae
  • Blephariceridae
  • Blissidae
  • Bohartillidae
  • Bolboceratidae
  • Bolbomyiidae
  • Bolitophilidae
  • Bombycidae
  • Bombyliidae
  • Boopiidae
  • Boreidae
  • Boridae
  • Bostrichidae
  • Bothrideridae
  • Brachodidae
  • Brachycentridae
  • Brachyceridae
  • Brachypsectridae
  • Brachypteridae
  • Brachystomatidae
  • Braconidae
  • Brahmaeidae
  • Braulidae
  • Brentidae
  • Bryopsocidae
  • Bucculatricidae
  • Buprestidae
  • Byrrhidae
  • Byturidae
  • Caeciliusidae
  • Caenidae
  • Calamoceratidae
  • Caliscelidae
  • Callidulidae
  • Calliphoridae
  • Callirhipidae
  • Calocidae
  • Calophyidae
  • Calopterygidae
  • Camillidae
  • Canacidae
  • Cantacaderidae
  • Cantharidae
  • Canthyloscelidae
  • Capniidae
  • Carabidae
  • Carayonemidae
  • Carcinophoridae
  • Carnidae
  • Carposinidae
  • Carsidaridae
  • Carthaeidae
  • Castniidae
  • Cecidomyiidae
  • Cecidosidae
  • Celyphidae
  • Cephidae
  • Cerambycidae
  • Ceraphronidae
  • Ceratocombidae
  • Ceratophyllidae
  • Ceratopogonidae
  • Cercopidae
  • Cerococcidae
  • Cerophytidae
  • Cerylonidae
  • Cetoniidae
  • Chaeteessidae
  • Chalcididae
  • Chamaemyiidae
  • Chaoboridae
  • Charilaidae
  • Charipidae
  • Chathamiidae
  • Chelisochidae
  • Chelonariidae
  • Chimaeropsyllidae
  • Chironomidae
  • Chlorocyphidae
  • Chloroperlidae
  • Chloropidae
  • Choreutidae
  • Choristidae
  • Chorotypidae
  • Chrysididae
  • Chrysomelidae
  • Chrysopidae
  • Chrysopolomidae
  • Chyromyidae
  • Cicadellidae
  • Cicadidae
  • Ciidae
  • Cimbicidae
  • Cimicidae
  • Cixiidae
  • Clambidae
  • Clastopteridae
  • Cleridae
  • Clothodidae
  • Clothodinae
  • Clusiidae
  • Coccidae
  • Coccinellidae
  • Coelopidae
  • Coenagrionidae
  • Coleophoridae
  • Colletidae
  • Coloburiscidae
  • Conchaspididae
  • Coniopterygidae
  • Conoesucidae
  • Conopidae
  • Cooloolidae
  • Copromorphidae
  • Coptopsyllidae
  • Cordulegastridae
  • Corduliidae
  • Coreidae
  • Corethrellidae
  • Corioxenidae
  • Corixidae
  • Corydalidae
  • Corydiidae
  • Corylophidae
  • Cosmopterigidae
  • Cossidae
  • Crabronidae
  • Crambidae
  • Crinopterygidae
  • Crowsoniellidae
  • Cryptocercidae
  • Cryptochetidae
  • Cryptolaryngidae
  • Cryptophagidae
  • Ctenostylidae
  • Cucujidae
  • Culicidae
  • Cupedidae
  • Curculionidae
  • Curtonotidae
  • Cyclotornidae
  • Cydnidae
  • Cylindrachetidae
  • Cylindrotomidae
  • Cymidae
  • Cynipidae
  • Cypselosomatidae
  • Dactylopiidae
  • Dalceridae
  • Damasippoididae
  • Dascillidae
  • Dasydemellidae
  • Delphacidae
  • Derbidae
  • Dericorythidae
  • Dermestidae
  • Derodontidae
  • Deuterophlebiidae
  • Diadocidiidae
  • Diamphipnoidae
  • Diapheromeridae
  • Diapriidae
  • Diaspididae
  • Diastatidae
  • Dicteriadidae
  • Dictyopharidae
  • Dilaridae
  • Diopsidae
  • Diprionidae
  • Dipseudopsidae
  • Dipsocoridae
  • Discolomatidae
  • Ditomyiidae
  • Dixidae
  • Doidae
  • Dolichopodidae
  • Douglasiidae
  • Drepanidae
  • Drosophilidae
  • Dryinidae
  • Dryomyzidae
  • Dryophthoridae
  • Dryopidae
  • Dudgeoneidae
  • Dynastidae
  • Dytiscidae
  • Eccoptarthridae
  • Echinophthiriidae
  • Ecnomidae
  • Ectobiidae
  • Ectopsocidae
  • Elachistidae
  • Elateridae
  • Elenchidae
  • Elipsocidae
  • Elmidae
  • Embiidae
  • Embolemidae
  • Embonychidae
  • Empididae
  • Empusidae
  • Encyrtidae
  • Enderleinellidae
  • Endomychidae
  • Endromidae
  • Enicocephalidae
  • Eoichneumonidae
  • Eomeropidae
  • Epermeniidae
  • Ephemerellidae
  • Ephemeridae
  • Ephydridae
  • Epicopeiidae
  • Epimetopidae
  • Epiophlebiidae
  • Epipsocidae
  • Epipygidae
  • Epipyropidae
  • Episactidae
  • Eremiaphilidae
  • Eriococcidae
  • Eriocottidae
  • Eriocraniidae
  • Erirhinidae
  • Erotylidae
  • Ethmiidae
  • Eucharitidae
  • Euchiridae
  • Eucinetidae
  • Eucnemidae
  • Eulichadidae
  • Eulophidae
  • Eumastacidae
  • Eumenidae
  • Eupelmidae
  • Euphaeidae
  • Eupterotidae
  • Eurhynchidae
  • Eurybrachidae
  • Eurytomidae
  • Euschmidtiidae
  • Eustheniidae
  • Euthyplociidae
  • Evaniidae
  • Evocoidae
  • Fanniidae
  • Fauriellidae
  • Fergusoninidae
  • Figitidae
  • Flatidae
  • Forficulidae
  • Formicidae
  • Fulgoridae
  • Galacticidae
  • Gasteruptiidae
  • Gelastocoridae
  • Gelechiidae
  • Gengidae
  • Geocoridae
  • Geometridae
  • Georyssidae
  • Geotrupidae
  • Gerridae
  • Glaphyridae
  • Glaresidae
  • Glossinidae
  • Glossosomatidae
  • Glyphipterigidae
  • Gobryidae
  • Goeridae
  • Gomphidae
  • Gracillariidae
  • Gripopterygidae
  • Gryllacrididae
  • Gryllidae
  • Grylloblattidae
  • Gryllotalpidae
  • Gyrinidae
  • Gyropidae
  • Haematomyzidae
  • Haematopinidae
  • Halictidae
  • Halictophagidae
  • Halimococcidae
  • Haliplidae
  • Hamophthiriidae
  • Hebridae
  • Hedylidae
  • Helcomyzidae
  • Heleomyzidae
  • Helicophidae
  • Helicopsychidae
  • Heliodinidae
  • Heliozelidae
  • Helophoridae
  • Heloridae
  • Helosciomyzidae
  • Hemerobiidae
  • Hemiphlebiidae
  • Hemipsocidae
  • Henicocoridae
  • Hepialidae
  • Heptageniidae
  • Hermatobatidae
  • Hesperiidae
  • Hesperinidae
  • Heterobathmiidae
  • Heteroceridae
  • Heterocheilidae
  • Heterogastridae
  • Heterogynaidae
  • Heterogynidae
  • Heteromyzidae
  • Heteronemiidae
  • Heteropterygidae
  • Heterothripidae
  • Hilarimorphidae
  • Himantopteridae
  • Hippoboscidae
  • Histeridae
  • Holcopogonidae
  • Homalocnemiidae
  • Homotomidae
  • Hoplopleuridae
  • Huttoninidae
  • Hyblaeidae
  • Hybophthiridae
  • Hybosoridae
  • Hybotidae
  • Hydraenidae
  • Hydrobiosidae
  • Hydrochidae
  • Hydrometridae
  • Hydrophilidae
  • Hydropsychidae
  • Hydroptilidae
  • Hydrosalpingidae
  • Hydroscaphidae
  • Hymenopodidae
  • Hyocephalidae
  • Hypochthonellidae
  • Hystrichopsyllidae
  • Ibaliidae
  • Ichneumonidae
  • Idiostolidae
  • Immidae
  • Inbiomyiidae
  • Incurvariidae
  • Inocelliidae
  • Iridopterygidae
  • Ironomyiidae
  • Ischnopsyllidae
  • Isonychiidae
  • Isostictidae
  • Issidae
  • Ithonidae
  • Ithyceridae
  • Jacobsoniidae
  • Joppeicidae
  • Jurodidae
  • Kalotermitidae
  • Kermesidae
  • Keroplatidae
  • Kerriidae
  • Kinnaridae
  • Kokiriidae
  • Labiduridae
  • Labiidae
  • Lachesillidae
  • Lacturidae
  • Laemobothriidae
  • Laemophloeidae
  • Lamproblattidae
  • Lampyridae
  • Languriidae
  • Largidae
  • Lasiocampidae
  • Lathiceridae
  • Latridiidae
  • Lauxaniidae
  • Lecanodiaspididae
  • Lecithoceridae
  • Leiodidae
  • Lemoniidae
  • Lentulidae
  • Lepidopsocidae
  • Lepidostomatidae
  • Lepidotrichidae
  • Lepismatidae
  • Leptoceridae
  • Leptohyphidae
  • Leptophlebiidae
  • Leptopodidae
  • Leptopsyllidae
  • Lestidae
  • Lestoideidae
  • Leucospidae
  • Leuctridae
  • Libellulidae
  • Limacodidae
  • Limnephilidae
  • Limnichidae
  • Limnocentropodidae
  • Limoniidae
  • Linognathidae
  • Liposcelididae
  • Lithidiidae
  • Liturgusidae
  • Lonchaeidae
  • Lonchopteridae
  • Lophocoronidae
  • Lophopidae
  • Lutrochidae
  • Lycaenidae
  • Lychnocolacidae
  • Lycidae
  • Lycopsyllidae
  • Lygaeidae
  • Lygistorrhinidae
  • Lymantriidae
  • Lymexylidae
  • Lyonetiidae
  • Maamingidae
  • Machaerotidae
  • Machilidae
  • Macropsyllidae
  • Macroveliidae
  • Malacopsyllidae
  • Malcidae
  • Mantidae
  • Mantispidae
  • Mantoididae
  • Mantophasmatidae
  • Margarodidae
  • Marginidae
  • Masaridae
  • Mastacideidae
  • Meenoplidae
  • Megachilidae
  • Megalopodidae
  • Megalopygidae
  • Megamerinidae
  • Megapodagrionidae
  • Megaspilidae
  • Meinertellidae
  • Melandryidae
  • Melanthripidae
  • Melittidae
  • Meloidae
  • Melolonthidae
  • Melyridae
  • Membracidae
  • Mengenillidae
  • Menoponidae
  • Meropeidae
  • Merothripidae
  • Mesopsocidae
  • Mesoveliidae
  • Metachandidae
  • Metallyticidae
  • Metretopodidae
  • Micrococcidae
  • Micromalthidae
  • Micropezidae
  • Microphysidae
  • Micropterigidae
  • Microthoraciidae
  • Milichiidae
  • Mimallonidae
  • Miridae
  • Mirinidae
  • Mnesarchaeidae
  • Mogoplistidae
  • Molannidae
  • Momphidae
  • Monotomidae
  • Morabidae
  • Mordellidae
  • Mormotomyiidae
  • Muscidae
  • Mutillidae
  • Mycetophagidae
  • Mycetophilidae
  • Mycteridae
  • Mydidae
  • Myerslopiidae
  • Mymaridae
  • Mymarommatidae
  • Myopsocidae
  • Myrmecolacidae
  • Myrmecophilidae
  • Myrmeleontidae
  • Mystacinobiidae
  • Nabidae
  • Nannochoristidae
  • Nannodastiidae
  • Nanophyidae
  • Natalimyzidae
  • Naucoridae
  • Nemestrinidae
  • Neminidae
  • Nemonychidae
  • Nemopteridae
  • Nemouridae
  • Neoephemeridae
  • Neolinognathidae
  • Neopetaliidae
  • Neopseustidae
  • Neotheoridae
  • Nepidae
  • Nepticulidae
  • Neriidae
  • Nesameletidae
  • Neurochaetidae
  • Nevrorthidae
  • Nicoletiidae
  • Ninidae
  • Nitidulidae
  • Nocticolidae
  • Noctuidae
  • Nogodinidae
  • Nolidae
  • Nosodendridae
  • Noteridae
  • Nothybidae
  • Notodontidae
  • Notoligotomidae
  • Notonectidae
  • Notonemouridae
  • Nymphalidae
  • Nymphidae
  • Nymphomyiidae
  • Ochodaeidae
  • Ochteridae
  • Odiniidae
  • Odontoceridae
  • Oeconesidae
  • Oecophoridae
  • Oedemeridae
  • Oenosandridae
  • Oestridae
  • Oligoneuriidae
  • Oligotomidae
  • Omethidae
  • Ommatidae
  • Ommexechidae
  • Oniscigastridae
  • Opetiidae
  • Opomyzidae
  • Opostegidae
  • Oreogetonidae
  • Oreoleptidae
  • Ormyridae
  • Orphnidae
  • Orsodacnidae
  • Ortheziidae
  • Orussidae
  • Osmylidae
  • Oxycarenidae
  • Oxycorynidae
  • Pachygronthidae
  • Pachyneuridae
  • Pachypodidae
  • Pachytroctidae
  • Paedembiidae
  • Palaeosetidae
  • Palaephatidae
  • Palingeniidae
  • Pallopteridae
  • Pamphagidae
  • Pamphiliidae
  • Panorpidae
  • Panorpodidae
  • Pantheidae
  • Pantophthalmidae
  • Papilionidae
  • Passandridae
  • Pecaroecidae
  • Pediciidae
  • Pedicinidae
  • Pediculidae
  • Pelecinidae
  • Pelecorhynchidae
  • Peloridiidae
  • Peltoperlidae
  • Pentatomidae
  • Pergidae
  • Perilampidae
  • Perilestidae
  • Peripsocidae
  • Periscelididae
  • Perissommatidae
  • Perlidae
  • Perlodidae
  • Petaluridae
  • Petrothrincidae
  • Phacopteronidae
  • Phaeomyiidae
  • Phalacridae
  • Phasmatidae
  • Phenacoleachiidae
  • Phengodidae
  • Philopotamidae
  • Philopteridae
  • Philorheithridae
  • Philotarsidae
  • Phlaeothripidae
  • Phoenicococcidae
  • Phoridae
  • Phryganeidae
  • Phryganopsychidae
  • Phylliidae
  • Phylloxeridae
  • Pieridae
  • Piesmatidae
  • Piophilidae
  • Pipunculidae
  • Pisuliidae
  • Plataspidae
  • Platycnemididae
  • Platygastridae
  • Platypezidae
  • Platystictidae
  • Platystomatidae
  • Plectrotarsidae
  • Pleidae
  • Pleocomidae
  • Plutellidae
  • Pneumoridae
  • Polycentropodidae
  • Polyctenidae
  • Polymitarcyidae
  • Polyplacidae
  • Polystoechotidae
  • Polythoridae
  • Pompilidae
  • Potamanthidae
  • Praeichneumonidae
  • Prionoglarididae
  • Prisopodidae
  • Proctotrupidae
  • Prodoxidae
  • Propalticidae
  • Prophalangopsidae
  • Proscopiidae
  • Prostomidae
  • Protoneuridae
  • Prototheoridae
  • Psephenidae
  • Pseudironidae
  • Pseudocaeciliidae
  • Pseudococcidae
  • Pseudolestidae
  • Pseudophasmatidae
  • Pseudostigmatidae
  • Psilidae
  • Psocidae
  • Psoquillidae
  • Psychidae
  • Psychodidae
  • Psychomyiidae
  • Psychopsidae
  • Psyllidae
  • Psyllipsocidae
  • Pterolonchidae
  • Pteromalidae
  • Pteronarcyidae
  • Pterophoridae
  • Pthiridae
  • Ptiliidae
  • Ptilodactylidae
  • Ptinidae
  • Ptychopteridae
  • Pulicidae
  • Pygiopsyllidae
  • Pyralidae
  • Pyrgacrididae
  • Pyrgomorphidae
  • Pyrgotidae
  • Pyrochroidae
  • Pyrrhocoridae
  • Pythidae
  • Rallidentidae
  • Rangomaramidae
  • Raphidiidae
  • Rapismatidae
  • Ratemiidae
  • Raymondionymidae
  • Reduviidae
  • Rhagionidae
  • Rhagophthalmidae
  • Rhaphidophoridae
  • Rhiniidae
  • Rhinophoridae
  • Rhinotermitidae
  • Rhipiceridae
  • Rhipiphoridae
  • Rhopalidae
  • Rhopalopsyllidae
  • Rhopalosomatidae
  • Rhyacophilidae
  • Rhynchitidae
  • Rhyparochromidae
  • Rhysodidae
  • Ricaniidae
  • Richardiidae
  • Riodinidae
  • Ripipterygidae
  • Roeslerstammiidae
  • Romaleidae
  • Ropalomeridae
  • Rossianidae
  • Rotoitidae
  • Rutelidae
  • Saldidae
  • Salpingidae
  • Sarcophagidae
  • Saturniidae
  • Scarabaeidae
  • Scathophagidae
  • Scatopsidae
  • Scelionidae
  • Scenopinidae
  • Schizodactylidae
  • Schizopodidae
  • Schizopteridae
  • Schreckensteiniidae
  • Sciaridae
  • Sciomyzidae
  • Scirtidae
  • Sclerogibbidae
  • Scoliidae
  • Scopuridae
  • Scraptiidae
  • Scutelleridae
  • Scydmaenidae
  • Scythrididae
  • Sematuridae
  • Sepsidae
  • Sericostomatidae
  • Sesiidae
  • Sialidae
  • Sibyllidae
  • Signiphoridae
  • Silphidae
  • Silvanidae
  • Simaethistidae
  • Simuliidae
  • Siphlaenigmatidae
  • Siphlonuridae
  • Siricidae
  • Sisyridae
  • Smicripidae
  • Somabrachyidae
  • Somatiidae
  • Spercheidae
  • Sphaeritidae
  • Sphaeriusidae
  • Sphaeroceridae
  • Sphaeropsocidae
  • Sphecidae
  • Sphindidae
  • Sphingidae
  • Spongiphoridae
  • Staphylinidae
  • Stenocephalidae
  • Stenopelmatidae
  • Stenopsocidae
  • Stenopsychidae
  • Stenotrachelidae
  • Stenotritidae
  • Stephanocircidae
  • Stictococcidae
  • Stigmaphronidae
  • Stivaliidae
  • Stratiomyidae
  • Styloperlidae
  • Stylopidae
  • Symmocidae
  • Synchroidae
  • Synlestidae
  • Synthemistidae
  • Syringogastridae
  • Syrphidae
  • Tabanidae
  • Tachinidae
  • Tachiniscidae
  • Taeniopterygidae
  • Tanaoceridae
  • Tanaostigmatidae
  • Tanyderidae
  • Tanypezidae
  • Tanzaniophasmatidae
  • Tarachodidae
  • Tasimiidae
  • Telegeusidae
  • Tenebrionidae
  • Tenthredinidae
  • Tephritidae
  • Teratembiidae
  • Teratomyzidae
  • Termitaphididae
  • Termitidae
  • Termitotrogidae
  • Termopsidae
  • Tessaratomidae
  • Tetracampidae
  • Tetratomidae
  • Tetrigidae
  • Tettigometridae
  • Tettigoniidae
  • Thaumaleidae
  • Thaumastocoridae
  • Therevidae
  • Thericleidae
  • Thespidae
  • Thripidae
  • Throscidae
  • Thyreocoridae
  • Thyrididae
  • Timematidae
  • Tineidae
  • Tineodidae
  • Tiphiidae
  • Tipulidae
  • Tischeriidae
  • Tortricidae
  • Torymidae
  • Toxoderidae
  • Trachypachidae
  • Trichoceridae
  • Trichodectidae
  • Trichogrammatidae
  • Trichopsocidae
  • Tricorythidae
  • Tridactylidae
  • Trigonopterygidae
  • Triozidae
  • Tristiridae
  • Trogidae
  • Trogiidae
  • Trogossitidae
  • Tropiduchidae
  • Tryonicidae
  • Tungidae
  • Uenoidae
  • Ulidiidae
  • Uraniidae
  • Urodidae
  • Valeseguyidae
  • Vanhorniidae
  • Veliidae
  • Vermileonidae
  • Vermipsyllidae
  • Vespidae
  • Whalleyanidae
  • Xenasteiidae
  • Xeninae
  • Xiphiopsyllidae
  • Xiphocentronidae
  • Xiphydriidae
  • Xyelidae
  • Xylomyidae
  • Xylophagidae
  • Xyronotidae
  • Yponomeutidae
  • Ypsolophidae
  • Zopheridae
  • Zorotypidae
  • Zygaenidae

Malacostraca[uredi VE | uredi]

  • Amphionididae
  • Acanthaspidiidae
  • Acanthonotozomellidae
  • Acidopsidae
  • Actaeciidae
  • Aegidae
  • Aethridae
  • Agathotanaidae
  • Agnaridae
  • Alavatanaidae
  • Albuneidae
  • Allocrangonyctidae
  • Alloniscidae
  • Alpheidae
  • Alvinocarididae
  • Amathillopsidae
  • Ampeliscidae
  • Amphilochidae
  • Amphisopidae
  • Ampithoidae
  • Anapronoidae
  • Anarthruridae
  • Anchistioididae
  • Ancinidae
  • Anisogammaridae
  • Antarcturidae
  • Antheluridae
  • Anthuridae
  • Anuropidae
  • Aoridae
  • Aphanodactylidae
  • Apseudellidae
  • Apseudidae
  • Archaeoscinidae
  • Arcturidae
  • Arcturididae
  • Argissidae
  • Aristeidae
  • Aristiidae
  • Armadillidae
  • Armadillidiidae
  • Artesiidae
  • Asconiscidae
  • Asellidae
  • Astacidae
  • Atelecyclidae
  • Atlantasellidae
  • Atyidae
  • Austrarcturellidae
  • Axiidae
  • Balloniscidae
  • Barybrotidae
  • Bateidae
  • Bathynataliidae
  • Bathynellidae
  • Bathypalaemonellidae
  • Bathysquillidae
  • Bathytropidae
  • Belliidae
  • Benthesicymidae
  • Bentheuphausiidae
  • Berytoniscidae
  • Biancolinidae
  • Bodotriidae
  • Bogidiellidae
  • Bopyridae
  • Bougisidae
  • Bresiliidae
  • Buddelundiellidae
  • Bythograeidae
  • Cabiropidae
  • Calabozoidae
  • Calappidae
  • Callianassidae
  • Callianideidae
  • Calliopiidae
  • Calocarididae
  • Cambaridae
  • Camptandriidae
  • Campylonotidae
  • Cancridae
  • Caprellidae
  • Caprellinoididae
  • Carpiliidae
  • Ceinidae
  • Ceratocumatidae
  • Chaetiliidae
  • Chasmocarcinidae
  • Cheiragonidae
  • Cheluridae
  • Chirostylidae
  • Chuneolidae
  • Cirolanidae
  • Coenobitidae
  • Colletteidae
  • Colomastigidae
  • Colypuridae
  • Conleyidae
  • Corallanidae
  • Coronididae
  • Corophiidae
  • Corystidae
  • Crangonidae
  • Crangonyctidae
  • Cressidae
  • Crinoniscidae
  • Crossotonotidae
  • Cryptochiridae
  • Cryptoniscidae
  • Cryptothiridae
  • Ctenochelidae
  • Cyamidae
  • Cyclodorippidae
  • Cylisticidae
  • Cyllopodidae
  • Cymonomidae
  • Cymothoidae
  • Cyphocarididae
  • Cyproideidae
  • Cyproniscidae
  • Cystisomatidae
  • Dacryopilumnidae
  • Dairellidae
  • Dairidae
  • Dairoididae
  • Dajidae
  • Delatorreidae
  • Dendrotionidae
  • Desmosomatidae
  • Detonidae
  • Dexaminidae
  • Diastylidae
  • Diogenidae
  • Disciadidae
  • Dogielinotidae
  • Domeciidae
  • Dorippidae
  • Dotillidae
  • Dromiidae
  • Dubioniscidae
  • Dynomenidae
  • Echinothambematidae
  • Endevouridae
  • Enoplometopidae
  • Entoniscidae
  • Eophliantidae
  • Epialtidae
  • Epimeriidae
  • Eriphiidae
  • Ethusidae
  • Eubelidae
  • Eucopiidae
  • Eugonatonotidae
  • Euphausiidae
  • Euryplacidae
  • Eurysquillidae
  • Eusiridae
  • Exoedicerotidae
  • Expanathuridae
  • Galatheidae
  • Galenidae
  • Gammaracanthidae
  • Gammarellidae
  • Gammaridae
  • Gammaroporeiidae
  • Gecarcinidae
  • Gecarcinucidae
  • Geryonidae
  • Gigantapseudidae
  • Glypheidae
  • Glyphocrangonidae
  • Glyptograpsidae
  • Gnathiidae
  • Gnathophyllidae
  • Gnathostenetroidae
  • Goneplacidae
  • Gonodactylidae
  • Grapsidae
  • Gynodiastylidae
  • Hadromastacidae
  • Hadziidae
  • Halophilosciidae
  • Halosbaenidae
  • Haplomunnidae
  • Haploniscidae
  • Haustoriidae
  • Hekelidae
  • Heloeciidae
  • Hemioniscidae
  • Hemisquillidae
  • Hexapodidae
  • Hippidae
  • Hippolytidae
  • Hirsutiidae
  • Holidoteidae
  • Holognathidae
  • Homolidae
  • Homolodromiidae
  • Hyalellidae
  • Hyalidae
  • Hymenoceridae
  • Hymenosomatidae
  • Hyperiidae
  • Hyperiopsidae
  • Hypothalassiidae
  • Hypsimetopidae
  • Hyssuridae
  • Idoteidae
  • Inachidae
  • Inachoididae
  • Indosquillidae
  • Ingolfiellidae
  • Iphiculidae
  • Iphimediidae
  • Irmaosidae
  • Isaeidae
  • Ischnomesidae
  • Ischyroceridae
  • Iulopididae
  • Janirellidae
  • Janiridae
  • Joeropsididae
  • Kalliapseudidae
  • Kamakidae
  • Katianiridae
  • Keuphyliidae
  • Kiwaidae
  • Lafystiidae
  • Lampropidae
  • Lanceolidae
  • Laomediidae
  • Laphystiopsidae
  • Latreilliidae
  • Lepidomysidae
  • Leptanthuridae
  • Leptocheliidae
  • Leptognathiidae
  • Lestrigonidae
  • Leuconidae
  • Leucosiidae
  • Leucothoidae
  • Ligiidae
  • Liljeborgiidae
  • Limnoriidae
  • Lithodidae
  • Litocheiridae
  • Lophogastridae
  • Luciferidae
  • Lycaeidae
  • Lycaeopsidae
  • Lysianassidae
  • Lysiosquillidae
  • Macrophthalmidae
  • Macrostylidae
  • Majidae
  • Mathildellidae
  • Matutidae
  • Megaluropidae
  • Melitidae
  • Melphidippidae
  • Menippidae
  • Meoniscidae
  • Mesamphisopidae
  • Mesogammaridae
  • Mesosignidae
  • Metapseudidae
  • Micheleidae
  • Microcerberidae
  • Microparasellidae
  • Microphasmatidae
  • Mictosomatidae
  • Mictyridae
  • Mimonectidae
  • Mirandotanaidae
  • Mithracidae
  • Monodellidae
  • Munnidae
  • Munnopsidae
  • Mysidae
  • Najnidae
  • Nannastacidae
  • Nannoniscidae
  • Nannosquillidae
  • Nebaliidae
  • Nebaliopsididae
  • Nematocarcinidae
  • Neomegamphopidae
  • Neotanaidae
  • Nephropidae
  • Nihotungidae
  • Nototanaidae
  • Numbakullidae
  • Ochlesidae
  • Ocypodidae
  • Odiidae
  • Odontodactylidae
  • Oedicerotidae
  • Ogyrididae
  • Olibrinidae
  • Oniscidae
  • Opisidae
  • Oplophoridae
  • Oregoniidae
  • Orithyiidae
  • Oxycephalidae
  • Oziidae
  • Pagurapseudidae
  • Pagurapseudopsididae
  • Paguridae
  • Palaemonidae
  • Palicidae
  • Palinuridae
  • Pandalidae
  • Panopeidae
  • Parabathynellidae
  • Paracalliopiidae
  • Paracercopidae
  • Paracrangonyctidae
  • Paraleptamphopiidae
  • Paramunnidae
  • Paranebaliidae
  • Paranthuridae
  • Parapaguridae
  • Paraphronimidae
  • Parapseudidae
  • Parascelidae
  • Parasquillidae
  • Parastacidae
  • Paratanaidae
  • Pardaliscidae
  • Pariambidae
  • Parthenopidae
  • Pasiphaeidae
  • Penaeidae
  • Percnidae
  • Petalophthalmidae
  • Philosciidae
  • Phliantidae
  • Phoratopodidae
  • Phoxocephalidae
  • Phreatogammaridae
  • Phreatoicidae
  • Phreatoicopsidae
  • Phronimidae
  • Phrosinidae
  • Phtisicidae
  • Phyllotymolinidae
  • Pilumnidae
  • Pilumnoididae
  • Pinnotheridae
  • Pirimelidae
  • Pisidae
  • Plagusiidae
  • Plakarthriidae
  • Planopilumnidae
  • Platyarthridae
  • Platyischnopidae
  • Platyscelidae
  • Platyxanthidae
  • Pleurocopidae
  • Pleustidae
  • Podasconidae
  • Podoceridae
  • Polybiidae
  • Polychelidae
  • Ponderellidae
  • Pontoporeiidae
  • Porcellanidae
  • Porcellionidae
  • Portunidae
  • Potamidae
  • Potamonautidae
  • Poupiniidae
  • Procarididae
  • Processidae
  • Progeryonidae
  • Pronoidae
  • Proscinidae
  • Protellidae
  • Protognathiidae
  • Protojaniridae
  • Protosquillidae
  • Psalidopodidae
  • Pseudidotheidae
  • Pseudocrangonyctidae
  • Pseudocumatidae
  • Pseudojaniridae
  • Pseudorhombilidae
  • Pseudosquillidae
  • Pseudotanaidae
  • Pseudothelphusidae
  • Pseudozeuxidae
  • Pseudoziidae
  • Pudeoniscidae
  • Pylochelidae
  • Rakiroidae
  • Raninidae
  • Rectarcturidae
  • Retroplumidae
  • Rhabdochiridae
  • Rhabdouraeidae
  • Rhynchocinetidae
  • Rhyscotidae
  • Santiidae
  • Scalopidiidae
  • Schoebliidae
  • Scinidae
  • Scleropactidae
  • Scopelocheiridae
  • Scyllaridae
  • Scyphacidae
  • Sebidae
  • Sergestidae
  • Serolidae
  • Sesarmidae
  • Sicyoniidae
  • Solenoceridae
  • Sotoplacidae
  • Spelaeoniscidae
  • Sphaeromapseudidae
  • Sphaeromatidae
  • Sphyrapidae
  • Sphyrapodidae
  • Spongicolidae
  • Squillidae
  • Stegocephalidae
  • Stenasellidae
  • Stenetriidae
  • Stenoniscidae
  • Stenopodidae
  • Stenothoidae
  • Stilipedidae
  • Strahlaxiidae
  • Stygiomysidae
  • Stygocarididae
  • Stylodactylidae
  • Styloniscidae
  • Synaxidae
  • Synopiidae
  • Tainisopidae
  • Talitridae
  • Tanaellidae
  • Tanaidae
  • Tanaissuidae
  • Tanaochelidae
  • Tanzanapseudidae
  • Tecticipitidae
  • Tendosphaeridae
  • Tetraliidae
  • Tetrasquillidae
  • Thalassinidae
  • Thambematidae
  • Thaumastochelidae
  • Thermosbaenidae
  • Thiidae
  • Thomassiniidae
  • Titaniidae
  • Trachelipodidae
  • Trapeziidae
  • Trichoniscidae
  • Trichopeltariidae
  • Tridentellidae
  • Tulumellidae
  • Turanoniscidae
  • Tylidae
  • Typhlotanaidae
  • Ucididae
  • Upogebiidae
  • Uristidae
  • Urothoidae
  • Valettidae
  • Varunidae
  • Vermectiadidae
  • Vibiliidae
  • Vitjazianidae
  • Vultocinidae
  • Whiteleggiidae
  • Xanthidae
  • Xenarcturidae
  • Xenograpsidae
  • Xenophthalmidae
  • Xenosellidae

Maxillopoda[uredi VE | uredi]

  • Acartiidae
  • Aegisthidae
  • Aetideidae
  • Ambunguipedidae
  • Ameiridae
  • Ancorabolidae
  • Anelasmatidae
  • Anthessiidae
  • Archaeobalanidae
  • Archinotodelphyidae
  • Argestidae
  • Argulidae
  • Arietellidae
  • Artotrogidae
  • Ascidicolidae
  • Ascothoracidae
  • Asterocheridae
  • Augaptilidae
  • Balaenophilidae
  • Balanidae
  • Basipodellidae
  • Bathylasmatidae
  • Bathypontiidae
  • Bomolochidae
  • Buproridae
  • Calanidae
  • Calanticidae
  • Caligidae
  • Cancerillidae
  • Cancrincolidae
  • Candaciidae
  • Canthocamptidae
  • Canuellidae
  • Catophragmidae
  • Cecropidae
  • Centropagidae
  • Cephalobaenidae
  • Cerviniidae
  • Chelonibiidae
  • Chionelasmatidae
  • Chondracanthidae
  • Chthamalidae
  • Chthamalophilidae
  • Clausidiidae
  • Clausiidae
  • Clausocalanidae
  • Cletodidae
  • Clistosaccidae
  • Clytemnestridae
  • Coronulidae
  • Corycaeidae
  • Cryptophialidae
  • Ctenosculidae
  • Cyclopidae
  • Cyclopinidae
  • Cylindropsyllidae
  • Darcythompsoniidae
  • Dendrogastridae
  • Deoterthridae
  • Derocheilocarididae
  • Diaixidae
  • Diaptomidae
  • Dichelesthiidae
  • Diosaccidae
  • Dirivultidae
  • Dissonidae
  • Doryphallophoridae
  • Duplorbidae
  • Ectinosomatidae
  • Entomolepidae
  • Entomolepididae
  • Eolepadidae
  • Epacteriscidae
  • Erebonasteridae
  • Ergasilidae
  • Eucalanidae
  • Euchaetidae
  • Eudactalinidae
  • Eudactylinidae
  • Euryphoridae
  • Euterpinidae
  • Fosshageniidae
  • Fratiidae
  • Gastrodelphyidae
  • Harpacticidae
  • Hatschekiidae
  • Herpyllobiidae
  • Heteralepadidae
  • Heterorhabdidae
  • Huntemanniidae
  • Hyponeoidae
  • Iblidae
  • Kelleriidae
  • Koleolepadidae
  • Kroyeriidae
  • Lamippidae
  • Laophontidae
  • Laophontopsidae
  • Lauridae
  • Lepadidae
  • Leptastacidae
  • Leptopontiidae
  • Lernaeidae
  • Lernaeodiscidae
  • Lernaeopodidae
  • Lernaeosoleidae
  • Lernanthropidae
  • Lichomolgidae
  • Linguatulidae
  • Lithoglyptidae
  • Lithotryidae
  • Longipediidae
  • Louriniidae
  • Lubbockiidae
  • Lucicutiidae
  • Macrochironidae
  • Mecynoceridae
  • Megacalanidae
  • Megapontiidae
  • Melinnacheridae
  • Metidae
  • Metridinidae
  • Microdajidae
  • Micropontiidae
  • Miraciidae
  • Misophriidae
  • Monstrillidae
  • Mormonillidae
  • Mycetomorphidae
  • Myicolidae
  • Mytilicolidae
  • Naobranchiidae
  • Neobradyidae
  • Nereicolidae
  • Nicothoidae
  • Normanellidae
  • Notodelphyidae
  • Nullosetigeridae
  • Octopicolidae
  • Oithonidae
  • Oncaeidae
  • Orthopsyllidae
  • Oxynaspididae
  • Pachylasmatidae
  • Pandaridae
  • Paracalanidae
  • Paramesochridae
  • Parapontellidae
  • Parastenheliidae
  • Parastenocarididae
  • Peltidiidae
  • Peltogastridae
  • Pennellidae
  • Petrarcidae
  • Phaennidae
  • Pharodidae
  • Philichthyidae
  • Phyllodicolidae
  • Phyllognathopodidae
  • Platycopiidae
  • Platylepadidae
  • Poecilasmatidae
  • Pollicipedidae
  • Pontellidae
  • Pontoeciellidae
  • Porcellidiidae
  • Porocephalidae
  • Psammocyclopinidae
  • Pseudanthessiidae
  • Pseudocyclopidae
  • Pseudocyclopiidae
  • Pseudocycnidae
  • Pseudodiaptomidae
  • Pseudotachidiidae
  • Pyrgomatidae
  • Rataniidae
  • Reighardiidae
  • Rhincalanidae
  • Rhizothricidae
  • Rhynchomolgidae
  • Ridgewayiidae
  • Sabelliphilidae
  • Sacculinidae
  • Sapphirinidae
  • Scalpellidae
  • Scolecitrichidae
  • Sebekidae
  • Serpulidicolidae
  • Shiinoidae
  • Sphyriidae
  • Spinocalanidae
  • Spiophanicolidae
  • Splanchnotrophidae
  • Stephidae
  • Sulcanidae
  • Synagogidae
  • Tachidiidae
  • Taeniacanthidae
  • Tanypleuridae
  • Tegastidae
  • Telsidae
  • Temoridae
  • Tetraclitidae
  • Tetragonicipitidae
  • Thalestridae
  • Thamnomolgidae
  • Tharybidae
  • Thaumatopsyllidae
  • Thompsoniidae
  • Thompsonulidae
  • Tisbidae
  • Tortanidae
  • Trebiidae
  • Trypetesidae
  • Tuccidae
  • Urocopiidae
  • Verrucidae
  • Xenocoelomatidae
  • Zapfellidae

Merostomata[uredi VE | uredi]

Ostracoda[uredi VE | uredi]

  • Bairdiidae
  • Brachycytheridae
  • Bythocyprididae
  • Bythocytheridae
  • Candonidae
  • Cobanocytheridae
  • Cushmanideidae
  • Cylindroleberididae
  • Cyprididae
  • Cypridinidae
  • Cypridopsidae
  • Cytheralisonidae
  • Cytherellidae
  • Cytherettidae
  • Cytheridae
  • Cytherideidae
  • Cytheromatidae
  • Cytheruridae
  • Darwinulidae
  • Entocytheridae
  • Eucytheridae
  • Halocyprididae
  • Hemicytheridae
  • Ilyocyprididae
  • Krithidae
  • Leguminocythereididae
  • Leptocytheridae
  • Limnocytheridae
  • Loxoconchidae
  • Macrocyprididae
  • Microcytheridae
  • Neocytherideidae
  • Notodromadidae
  • Paracyprididae
  • Paracytherideidae
  • Paradoxostomatidae
  • Parvocytheridae
  • Pectocytheridae
  • Philomedidae
  • Polycopidae
  • Pontocyprididae
  • Psammocytheridae
  • Punciidae
  • Rutidermatidae
  • Saipanettidae
  • Sarsiellidae
  • Schizocytheridae
  • Thaumatocyprididae
  • Trachyleberididae
  • Xestoleberididae

Pauropoda[uredi VE | uredi]

  • Amphipauropodidae
  • Brachypauropodidae
  • Diplopauropodidae
  • Eurypauropodidae
  • Hansenauropodidae
  • Millotauropodidae
  • Pauropodidae
  • Polypauropodidae
  • Sphaeropauropodidae

Pycnogonida[uredi VE | uredi]

  • Ammotheidae
  • Austrodecidae
  • Callipallenidae
  • Colossendeidae
  • Endeididae
  • Nymphonidae
  • Phoxichilidiidae
  • Pycnogonidae
  • Rhynchothoracidae

Remipedia[uredi VE | uredi]

  • Godzilliidae
  • Micropacteridae
  • Speleonectidae
  • Tesnusocarididae

Člankonošci Symphyla[uredi VE | uredi]

  • Scolopendrellidae
  • Scutigerellidae

Brachiopoda[uredi VE | uredi]

Craniata[uredi VE | uredi]

  • Craniidae

Lingulata[uredi VE | uredi]

  • Discinidae
  • Lingulidae

Rhynchonellata[uredi VE | uredi]

  • Aulacothyropsidae
  • Basiliolidae
  • Bouchardiidae
  • Cancellothyrididae
  • Chlidonophoridae
  • Cnismatocentridae
  • Cryptoporidae
  • Dallinidae
  • Dyscoliidae
  • Frenulinidae
  • Frieleiidae
  • Hemithirididae
  • Kingenidae
  • Kraussinidae
  • Laqueidae
  • Megathyrididae
  • Notosariidae
  • Platidiidae
  • Terebrataliidae
  • Terebratellidae
  • Terebratulidae
  • Tethyrhynchiidae
  • Thaumatosiidae
  • Thecideidae
  • Thecidellinidae
  • Zeilleriidae

Bryozoa[uredi VE | uredi]

Gymnolaemata[uredi VE | uredi]

  • Acoraniidae
  • Actisecidae
  • Adeonellidae
  • Adeonidae
  • Aeteidae
  • Aethozoontidae
  • Aeverrilliidae
  • Alcyonidiidae
  • Alysidiidae
  • Antroporidae
  • Arachnidiidae
  • Arachnopusiidae
  • Ascosiidae
  • Aspidostomatidae
  • Bathyalozoontidae
  • Batoporidae
  • Beaniidae
  • Benedeniporidae
  • Bifaxariidae
  • Biporidae
  • Bitectiporidae
  • Brydonellidae
  • Bryocryptellidae
  • Bryopastoridae
  • Buffonellodidae
  • Bugulidae
  • Buskiidae
  • Calescharidae
  • Calloporidae
  • Calwelliidae
  • Candidae
  • Catenicellidae
  • Cellariidae
  • Celleporidae
  • Chaperiidae
  • Cheiloporinidae
  • Chlidoniidae
  • Chlidoniopsidae
  • Chorizoporidae
  • Clavoporidae
  • Cleidochasmatidae
  • Colatooeciidae
  • Crepidacanthidae
  • Cribrilinidae
  • Cryptosulidae
  • Cupuladriidae
  • Cyclicoporidae
  • Dhondtiscidae
  • Didymosellidae
  • Doryporellidae
  • Echinovadomidae
  • Electridae
  • Eminooeciidae
  • Epistomiidae
  • Escharinidae
  • Eucrateidae
  • Euoplozoidae
  • Eurystomellidae
  • Euthyrisellidae
  • Euthyroididae
  • Exechonellidae
  • Exochellidae
  • Farciminariidae
  • Farrellidae
  • Flustrellidridae
  • Flustridae
  • Foveolariidae
  • Gemelliporellidae
  • Gigantoporidae
  • Haplopomidae
  • Harmeriellidae
  • Heliodomidae
  • Hiantoporidae
  • Hincksiporidae
  • Hippaliosinidae
  • Hippopodinidae
  • Hippoporidridae
  • Hippothoidae
  • Hislopiidae
  • Hypophorellidae
  • Immergentiidae
  • Inversiulidae
  • Jaculinidae
  • Jubellidae
  • Labiostomellidae
  • Lacernidae
  • Leiosalpingidae
  • Lekythoporidae
  • Lepraliellidae
  • Lunulariidae
  • Macroporidae
  • Mamilloporidae
  • Margarettidae
  • Mawatariidae
  • Membranicellariidae
  • Membraniporidae
  • Metrarabdotosidae
  • Microporellidae
  • Microporidae
  • Mimosellidae
  • Mixtopeltidae
  • Monobryozoontidae
  • Monoporellidae
  • Myriaporidae
  • Nolellidae
  • Onychocellidae
  • Orbituliporidae
  • Otionellidae
  • Pachyzoontidae
  • Pacificincolidae
  • Paludicellidae
  • Panolicellidae
  • Parmulariidae
  • Pasytheidae
  • Penetrantiidae
  • Petalostegidae
  • Petraliellidae
  • Petraliidae
  • Pherusellidae
  • Phidoloporidae
  • Phoceanidae
  • Phorioppniidae
  • Polliciporidae
  • Poricellariidae
  • Porinidae
  • Pottsiellidae
  • Prostomariidae
  • Pseudolepraliidae
  • Quadricellariidae
  • Rhabdozoidae
  • Robertsonidridae
  • Romancheinidae
  • Savignyellidae
  • Schizoporellidae
  • Sclerodomidae
  • Scrupariidae
  • Selenariidae
  • Setosellidae
  • Setosellinidae
  • Sinoflustridae
  • Siphonicytaridae
  • Smittinidae
  • Spathiporidae
  • Steginoporellidae
  • Stomachetosellidae
  • Tendridae
  • Terebriporidae
  • Tessaradomidae
  • Tetraplariidae
  • Teuchoporidae
  • Thalamoporellidae
  • Torquatellidae
  • Triticellidae
  • Trypostegidae
  • Umbonulidae
  • Urceoliporidae
  • Vesiculariidae
  • Vicidae
  • Victorellidae
  • Walkeriidae
  • Watersiporidae

Phylactolaemata[uredi VE | uredi]

  • Cristatellidae
  • Fredericellidae
  • Lophopodidae
  • Pectinatellidae
  • Plumatellidae
  • Stephanellidae

Stenolaemata[uredi VE | uredi]

  • Actinoporidae
  • Aisenvergiidae
  • Amplexoporidae
  • Annectocymidae
  • Anolotichiidae
  • Atactotoechidae
  • Bereniceidae
  • Calvetiidae
  • Ceramoporidae
  • Cerioporidae
  • Cinctiporidae
  • Crisiidae
  • Crisinidae
  • Crisuliporidae
  • Cystodictyonidae
  • Cytididae
  • Densiporidae
  • Diaperoeciidae
  • Diastoporidae
  • Entalophoridae
  • Eridotrypellidae
  • Fenestellidae
  • Fistuliporidae
  • Frondiporidae
  • Goniocladiidae
  • Hastingsiidae
  • Heteroporidae
  • Hexagonellidae
  • Horneridae
  • Hyphasmoporidae
  • Idmoneidae
  • Intraporidae
  • Leioclemidae
  • Lichenoporidae
  • Multisparsidae
  • Nikiforovellidae
  • Oncousoeciidae
  • Orbiporidae
  • Petaloporidae
  • Phaceloporidae
  • Plagioeciidae
  • Pseudidmoneidae
  • Ptilodictyidae
  • Pustuloporidae
  • Ralfimartitidae
  • Rhabdomesidae
  • Rhinidictyidae
  • Rhinoporidae
  • Semicosciniidae
  • Stictoporellidae
  • Stigmatoechidae
  • Stomatoporidae
  • Terviidae
  • Trematoporidae
  • Tretocycloeciidae
  • Tubuliporidae

Chaetognatha[uredi VE | uredi]

  • Bathybelosidae
  • Eukrohniidae
  • Krohnitelldae
  • Krohnittellidae
  • Krohnittidae
  • Pterokrohniidae
  • Pterosagittidae
  • Sagittidae
  • Spadellidae
  • Torquatoridae

Chordata[uredi VE | uredi]

Actinopterygii[uredi VE | uredi]

  • Abyssocottidae
  • Acanthuridae
  • Acestrorhynchidae
  • Achiridae
  • Achiropsettidae
  • Acipenseridae
  • Acropomatidae
  • Adrianichthyidae
  • Agonidae
  • Akysidae
  • Albulidae
  • Alepisauridae
  • Alepocephalidae
  • Alestidae
  • Amarsipidae
  • Ambassidae
  • Amblycipitidae
  • Amblyopsidae
  • Amiidae
  • Ammodytidae
  • Amphiliidae
  • Anabantidae
  • Anablepidae
  • Anarhichadidae
  • Anchariidae
  • Anguillidae
  • Anomalopidae
  • Anoplogastridae
  • Anoplopomatidae
  • Anostomidae
  • Anotopteridae
  • Antennariidae
  • Aphredoderidae
  • Aphyonidae
  • Apistidae
  • Aploactinidae
  • Aplocheilidae
  • Aplodactylidae
  • Apogonidae
  • Apteronotidae
  • Aracanidae
  • Arapaimidae
  • Argentinidae
  • Ariidae
  • Ariommatidae
  • Arripidae
  • Artedidraconidae
  • Aspredinidae
  • Astroblepidae
  • Ateleopodidae
  • Atherinidae
  • Atherinopsidae
  • Auchenipteridae
  • Aulopidae
  • Aulorhynchidae
  • Aulostomidae
  • Austroglanididae
  • Badidae
  • Bagridae
  • Balistidae
  • Balitoridae
  • Banjosidae
  • Barbourisiidae
  • Bathyclupeidae
  • Bathydraconidae
  • Bathylaconidae
  • Bathylagidae
  • Bathylutichthyidae
  • Bathymasteridae
  • Bathysauridae
  • Bathysauroididae
  • Bathysauropsidae
  • Batrachoididae
  • Bedotiidae
  • Belonidae
  • Bembridae
  • Berycidae
  • Blenniidae
  • Bothidae
  • Bovichtidae
  • Brachionichthyidae
  • Bramidae
  • Bregmacerotidae
  • Bythitidae
  • Caesionidae
  • Callanthiidae
  • Callichthyidae
  • Callionymidae
  • Caproidae
  • Caracanthidae
  • Carangidae
  • Carapidae
  • Caristiidae
  • Catostomidae
  • Caulophrynidae
  • Centracanthidae
  • Centrarchidae
  • Centriscidae
  • Centrogenyidae
  • Centrolophidae
  • Centrophrynidae
  • Centropomidae
  • Cepolidae
  • Ceratiidae
  • Cetomimidae
  • Cetopsidae
  • Chacidae
  • Chaenopsidae
  • Chaetodontidae
  • Champsodontidae
  • Chanidae
  • Channichthyidae
  • Channidae
  • Characidae
  • Chaudhuriidae
  • Chaunacidae
  • Cheilodactylidae
  • Cheimarrichthyidae
  • Chiasmodontidae
  • Chilodontidae
  • Chirocentridae
  • Chironemidae
  • Chlopsidae
  • Chlorophthalmidae
  • Cichlidae
  • Cirrhitidae
  • Citharidae
  • Citharinidae
  • Clariidae
  • Claroteidae
  • Clinidae
  • Clupeidae
  • Cobitidae
  • Colocongridae
  • Comephoridae
  • Congiopodidae
  • Congridae
  • Coryphaenidae
  • Cottidae
  • Cottocomephoridae
  • Cranoglanididae
  • Creediidae
  • Crenuchidae
  • Cryptacanthodidae
  • Ctenoluciidae
  • Curimatidae
  • Cyclopteridae
  • Cyematidae
  • Cynodontidae
  • Cynoglossidae
  • Cyprinidae
  • Cyprinodontidae
  • Cyttidae
  • Dactylopteridae
  • Dactyloscopidae
  • Datnioididae
  • Dentatherinidae
  • Denticipitidae
  • Derichthyidae
  • Diceratiidae
  • Dichistiidae
  • Dinolestidae
  • Dinopercidae
  • Diodontidae
  • Diplomystidae
  • Diretmidae
  • Distichodontidae
  • Doradidae
  • Draconettidae
  • Drepaneidae
  • Echeneidae
  • Elassomatidae
  • Eleginopsidae
  • Eleotridae
  • Elopidae
  • Embiotocidae
  • Emmelichthyidae
  • Engraulidae
  • Enoplosidae
  • Ephippidae
  • Epigonidae
  • Erethistidae
  • Ereuniidae
  • Erythrinidae
  • Eschmeyeridae
  • Esocidae
  • Euclichthyidae
  • Eurypharyngidae
  • Evermannellidae
  • Exocoetidae
  • Fistulariidae
  • Fundulidae
  • Gadidae
  • Galaxiidae
  • Gasteropelecidae
  • Gasterosteidae
  • Gempylidae
  • Gerreidae
  • Gibberichthyidae
  • Gigantactinidae
  • Giganturidae
  • Glaucosomatidae
  • Gnathanacanthidae
  • Gobiesocidae
  • Gobiidae
  • Gonorynchidae
  • Gonostomatidae
  • Goodeidae
  • Grammatidae
  • Grammicolepididae
  • Gymnarchidae
  • Gymnotidae
  • Gyrinocheilidae
  • Haemulidae
  • Halosauridae
  • Hapalogenyidae
  • Harpagiferidae
  • Helostomatidae
  • Hemiodontidae
  • Hemiramphidae
  • Hemitripteridae
  • Hepsetidae
  • Heptapteridae
  • Heterenchelyidae
  • Heteropneustidae
  • Hexagrammidae
  • Himantolophidae
  • Hiodontidae
  • Hispidoberycidae
  • Holocentridae
  • Hoplichthyidae
  • Howellidae
  • Hypopomidae
  • Hypoptychidae
  • Icosteidae
  • Ictaluridae
  • Indostomidae
  • Inermiidae
  • Ipnopidae
  • Istiophoridae
  • Kneriidae
  • Kraemeriidae
  • Kuhliidae
  • Kurtidae
  • Kyphosidae
  • Labridae
  • Labrisomidae
  • Lacantuniidae
  • Lactariidae
  • Lampridae
  • Lateolabracidae
  • Latidae
  • Latridae
  • Lebiasinidae
  • Leiognathidae
  • Lepidogalaxiidae
  • Lepisosteidae
  • Leptobramidae
  • Leptochilichthyidae
  • Leptoscopidae
  • Lethrinidae
  • Linophrynidae
  • Liparidae
  • Lobotidae
  • Lophichthyidae
  • Lophiidae
  • Lophotidae
  • Loricariidae
  • Lotidae
  • Lutjanidae
  • Luvaridae
  • Macrouridae
  • Malacanthidae
  • Malapteruridae
  • Mastacembelidae
  • Megalopidae
  • Melamphaidae
  • Melanocetidae
  • Melanonidae
  • Melanotaeniidae
  • Menidae
  • Merlucciidae
  • Microdesmidae
  • Microstomatidae
  • Mochokidae
  • Molidae
  • Monacanthidae
  • Monocentridae
  • Monodactylidae
  • Monognathidae
  • Moridae
  • Moringuidae
  • Mormyridae
  • Moronidae
  • Mugilidae
  • Mullidae
  • Muraenesocidae
  • Muraenidae
  • Muraenolepididae
  • Myctophidae
  • Myrocongridae
  • Nandidae
  • Nematistiidae
  • Nematogenyidae
  • Nemichthyidae
  • Nemipteridae
  • Neoceratiidae
  • Neoscopelidae
  • Neosebastidae
  • Nettastomatidae
  • Nomeidae
  • Normanichthyidae
  • Notacanthidae
  • Nothobranchiidae
  • Notocheiridae
  • Notopteridae
  • Notosudidae
  • Nototheniidae
  • Odacidae
  • Odontobutidae
  • Ogcocephalidae
  • Olyridae
  • Omosudidae
  • Oneirodidae
  • Ophichthidae
  • Ophidiidae
  • Opisthoproctidae
  • Opistognathidae
  • Oplegnathidae
  • Oreosomatidae
  • Osmeridae
  • Osphronemidae
  • Osteoglossidae
  • Ostraciidae
  • Ostracoberycidae
  • Pangasiidae
  • Pantodontidae
  • Parabembridae
  • Parabrotulidae
  • Paralepididae
  • Paralichthyidae
  • Parascorpididae
  • Paraulopidae
  • Parazenidae
  • Parodontidae
  • Pataecidae
  • Pegasidae
  • Pempheridae
  • Pentacerotidae
  • Percichthyidae
  • Percidae
  • Perciliidae
  • Percophidae
  • Percopsidae
  • Peristediidae
  • Phallostethidae
  • Pholidae
  • Pholidichthyidae
  • Phosichthyidae
  • Phractolaemidae
  • Phycidae
  • Pimelodidae
  • Pinguipedidae
  • Platycephalidae
  • Platytroctidae
  • Plecoglossidae
  • Plectrogeniidae
  • Plesiopidae
  • Pleuronectidae
  • Plotosidae
  • Poeciliidae
  • Polycentridae
  • Polymixiidae
  • Polynemidae
  • Polyodontidae
  • Polyprionidae
  • Polypteridae
  • Pomacanthidae
  • Pomacentridae
  • Pomatomidae
  • Priacanthidae
  • Pristigasteridae
  • Prochilodontidae
  • Profundulidae
  • Protanguillidae
  • Psettodidae
  • Pseudaphritidae
  • Pseudochromidae
  • Pseudomugilidae
  • Pseudopimelodidae
  • Pseudotrichonotidae
  • Psilorhynchidae
  • Psychrolutidae
  • Ptereleotridae
  • Ptilichthyidae
  • Rachycentridae
  • Radiicephalidae
  • Regalecidae
  • Retropinnidae
  • Rhamphichthyidae
  • Rhamphocottidae
  • Rhyacichthyidae
  • Rivulidae
  • Rondeletiidae
  • Saccopharyngidae
  • Salangidae
  • Salmonidae
  • Samaridae
  • Scaridae
  • Scatophagidae
  • Schilbeidae
  • Schindleriidae
  • Sciaenidae
  • Scoloplacidae
  • Scomberesocidae
  • Scombridae
  • Scombrolabracidae
  • Scombropidae
  • Scopelarchidae
  • Scophthalmidae
  • Scorpaenidae
  • Scytalinidae
  • Sebastidae
  • Serranidae
  • Serrivomeridae
  • Setarchidae
  • Siganidae
  • Sillaginidae
  • Siluridae
  • Sisoridae
  • Soleidae
  • Solenostomidae
  • Sparidae
  • Sphyraenidae
  • Stephanoberycidae
  • Sternoptychidae
  • Sternopygidae
  • Stichaeidae
  • Stomiidae
  • Stromateidae
  • Stylephoridae
  • Sundasalangidae
  • Symphysanodontidae
  • Synanceiidae
  • Synaphobranchidae
  • Synbranchidae
  • Syngnathidae
  • Synodontidae
  • Telmatherinidae
  • Terapontidae
  • Tetrabrachiidae
  • Tetragonuridae
  • Tetraodontidae
  • Tetrarogidae
  • Thaumatichthyidae
  • Toxotidae
  • Trachichthyidae
  • Trachinidae
  • Trachipteridae
  • Triacanthidae
  • Triacanthodidae
  • Trichiuridae
  • Trichodontidae
  • Trichomycteridae
  • Trichonotidae
  • Triglidae
  • Triodontidae
  • Tripterygiidae
  • Umbridae
  • Uranoscopidae
  • Valenciidae
  • Veliferidae
  • Xenisthmidae
  • Xiphiidae
  • Zanclidae
  • Zaproridae
  • Zeidae
  • Zenionidae
  • Zoarcidae

Amphibia[uredi VE | uredi]

  • Alytidae
  • Ambystomatidae
  • Amphiumidae
  • Aromobatidae
  • Arthroleptidae
  • Bombinatoridae
  • Brachycephalidae
  • Brevicipitidae
  • Bufonidae
  • Caeciliidae
  • Calyptocephalellidae
  • Centrolenidae
  • Ceratobatrachidae
  • Ceratophryidae
  • Craugastoridae
  • Cryptobranchidae
  • Cycloramphidae
  • Dendrobatidae
  • Dicroglossidae
  • Eleutherodactylidae
  • Heleophrynidae
  • Hemiphractidae
  • Hemisotidae
  • Hylidae
  • Hylodidae
  • Hynobiidae
  • Hyperoliidae
  • Ichthyophiidae
  • Leiopelmatidae
  • Leiuperidae
  • Leptodactylidae
  • Limnodynastidae
  • Mantellidae
  • Megophryidae
  • Micrixalidae
  • Microhylidae
  • Myobatrachidae
  • Nasikabatrachidae
  • Nyctibatrachidae
  • Pelobatidae
  • Pelodytidae
  • Petropedetidae
  • Phrynobatrachidae
  • Pipidae
  • Plethodontidae
  • Proteidae
  • Ptychadenidae
  • Pyxicephalidae
  • Ranidae
  • Ranixalidae
  • Rhacophoridae
  • Rhinatrematidae
  • Rhinophrynidae
  • Rhyacotritonidae
  • Salamandridae
  • Scaphiopodidae
  • Sirenidae
  • Sooglossidae
  • Strabomantidae

Appendicularia[uredi VE | uredi]

  • Fritillariidae
  • Kowalewskiidae
  • Oikopleuridae

Ascidiacea[uredi VE | uredi]

  • Agnesiidae
  • Agneziidae
  • Ascidiidae
  • Cionidae
  • Clavelinidae
  • Corellidae
  • Diazonidae
  • Didemnidae
  • Dimeatidae
  • Euherdmanniidae
  • Hexacrobylidae
  • Holozoidae
  • Hypobythiidae
  • Molgulidae
  • Octacnemidae
  • Perophoridae
  • Plurellidae
  • Polycitoridae
  • Polyclinidae
  • Protopolyclinidae
  • Pseudodistomidae
  • Pycnoclavellidae
  • Pyuridae
  • Ritterellidae
  • Stomozoidae
  • Styelidae

Aves[uredi VE | uredi]

  • Acanthisittidae
  • Accipitridae
  • Aegithalidae
  • Aegithinidae
  • Aegothelidae
  • Alaudidae
  • Alcedinidae
  • Alcidae
  • Anatidae
  • Anhimidae
  • Anhingidae
  • Anseranatidae
  • Apodidae
  • Apterygidae
  • Aramidae
  • Ardeidae
  • Artamidae
  • Atrichornithidae
  • Bombycillidae
  • Brachypteraciidae
  • Bucconidae
  • Bucerotidae
  • Bucorvidae
  • Burhinidae
  • Callaeatidae
  • Campephagidae
  • Caprimulgidae
  • Cardinalidae
  • Cariamidae
  • Casuariidae
  • Certhiidae
  • Charadriidae
  • Chionididae
  • Ciconiidae
  • Cinclidae
  • Cisticolidae
  • Climacteridae
  • Cnemophilidae
  • Coerebidae
  • Coliidae
  • Columbidae
  • Conopophagidae
  • Coraciidae
  • Corcoracidae
  • Corvidae
  • Cotingidae
  • Cracidae
  • Cracticidae
  • Cuculidae
  • Dicruridae
  • Diomedeidae
  • Dromaiidae
  • Dulidae
  • Emberizidae
  • Estrildidae
  • Eupetidae
  • Eurylaimidae
  • Eurypygidae
  • Falconidae
  • Formicariidae
  • Fregatidae
  • Fringillidae
  • Furnariidae
  • Galbulidae
  • Gaviidae
  • Glareolidae
  • Gruidae
  • Heliornithidae
  • Hemiprocnidae
  • Hirundinidae
  • Hydrobatidae
  • Hypocolidae
  • Icteridae
  • Indicatoridae
  • Irenidae
  • Jacanidae
  • Laniidae
  • Laridae
  • Leptosomidae
  • Malaconotidae
  • Maluridae
  • Megapodiidae
  • Melanocharitidae
  • Meliphagidae
  • Menuridae
  • Meropidae
  • Mesitornithidae
  • Mimidae
  • Momotidae
  • Monarchidae
  • Motacillidae
  • Muscicapidae
  • Musophagidae
  • Nectariniidae
  • Neosittidae
  • Numididae
  • Nyctibiidae
  • Odontophoridae
  • Opisthocomidae
  • Oriolidae
  • Orthonychidae
  • Otididae
  • Paradisaeidae
  • Paramythiidae
  • Pardalotidae
  • Paridae
  • Parulidae
  • Passeridae
  • Pedionomidae
  • Pelecanidae
  • Pelecanoididae
  • Petroicidae
  • Peucedramidae
  • Phaethontidae
  • Phalacrocoracidae
  • Phasianidae
  • Philepittidae
  • Phoenicopteridae
  • Phoeniculidae
  • Picathartidae
  • Picidae
  • Pipridae
  • Pittidae
  • Platysteiridae
  • Ploceidae
  • Pluvianellidae
  • Podargidae
  • Podicipedidae
  • Pomatostomidae
  • Procellariidae
  • Prunellidae
  • Psittacidae
  • Psophiidae
  • Pteroclididae
  • Ptilogonatidae
  • Ptilonorhynchidae
  • Pycnonotidae
  • Rallidae
  • Ramphastidae
  • Raphidae
  • Regulidae
  • Remizidae
  • Rheidae
  • Rhinocryptidae
  • Rhipiduridae
  • Rhynochetidae
  • Rostratulidae
  • Sagittariidae
  • Sapayoaidae
  • Scolopacidae
  • Scopidae
  • Sittidae
  • Spheniscidae
  • Steatornithidae
  • Stercorariidae
  • Strigidae
  • Struthionidae
  • Sturnidae
  • Sulidae
  • Sylviidae
  • Thamnophilidae
  • Thinocoridae
  • Thraupidae
  • Threskiornithidae
  • Tinamidae
  • Todidae
  • Trochilidae
  • Troglodytidae
  • Trogonidae
  • Turdidae
  • Turnicidae
  • Tyrannidae
  • Tytonidae
  • Upupidae
  • Vangidae
  • Viduidae
  • Vireonidae
  • Zosteropidae

Cephalaspidomorphi[uredi VE | uredi]

Cephalochordata[uredi VE | uredi]

Elasmobranchii[uredi VE | uredi]

  • Alopiidae
  • Anacanthobatidae
  • Brachaeluridae
  • Carcharhinidae
  • Centrophoridae
  • Cetorhinidae
  • Chlamydoselachidae
  • Dalatiidae
  • Dasyatidae
  • Echinorhinidae
  • Etmopteridae
  • Ginglymostomatidae
  • Gymnuridae
  • Hemigaleidae
  • Hemiscylliidae
  • Heterodontidae
  • Hexanchidae
  • Hexatrygonidae
  • Hypnidae
  • Lamnidae
  • Leptochariidae
  • Megachasmidae
  • Mitsukurinidae
  • Myliobatidae
  • Narcinidae
  • Narkidae
  • Odontaspididae
  • Orectolobidae
  • Oxynotidae
  • Parascylliidae
  • Plesiobatidae
  • Potamotrygonidae
  • Pristidae
  • Pristiophoridae
  • Proscylliidae
  • Pseudocarchariidae
  • Pseudotriakidae
  • Rajidae
  • Rhincodontidae
  • Rhinobatidae
  • Scyliorhinidae
  • Somniosidae
  • Sphyrnidae
  • Squalidae
  • Squatinidae
  • Stegostomatidae
  • Torpedinidae
  • Triakidae
  • Urolophidae
  • Urotrygonidae

Holocephali[uredi VE | uredi]

  • Callorhinchidae
  • Chimaeridae
  • Rhinochimaeridae

Mammalia[uredi VE | uredi]

  • Abrocomidae
  • Acrobatidae
  • Agoutidae
  • Ailuridae
  • Anomaluridae
  • Antilocapridae
  • Aplodontiidae
  • Balaenidae
  • Balaenopteridae
  • Bathyergidae
  • Bovidae
  • Bradypodidae
  • Burramyidae
  • Caenolestidae
  • Callitrichidae
  • Camelidae
  • Canidae
  • Capromyidae
  • Castoridae
  • Caviidae
  • Cebidae
  • Cercopithecidae
  • Cervidae
  • Chaeropodidae
  • Cheirogaleidae
  • Chinchillidae
  • Chrysochloridae
  • Craseonycteridae
  • Ctenodactylidae
  • Cyclopedidae
  • Cynocephalidae
  • Dasypodidae
  • Dasyuridae
  • Daubentoniidae
  • Delphinidae
  • Didelphidae
  • Dinomyidae
  • Dipodidae
  • Dugongidae
  • Echimyidae
  • Elephantidae
  • Emballonuridae
  • Equidae
  • Erethizontidae
  • Erinaceidae
  • Eschrichtiidae
  • Eupleridae
  • Felidae
  • Furipteridae
  • Galagonidae
  • Geomyidae
  • Giraffidae
  • Heptaxodontidae
  • Herpestidae
  • Heteromyidae
  • Hippopotamidae
  • Hominidae
  • Hyaenidae
  • Hydrochaeridae
  • Hylobatidae
  • Hyperoodontidae
  • Hypsiprymnodontidae
  • Hystricidae
  • Indridae
  • Iniidae
  • Kogiidae
  • Laonastidae
  • Lemuridae
  • Leporidae
  • Loridae
  • Macropodidae
  • Macroscelididae
  • Manidae
  • Megadermatidae
  • Megaladapidae
  • Megalonychidae
  • Mephitidae
  • Microbiotheriidae
  • Molossidae
  • Monodontidae
  • Mormoopidae
  • Moschidae
  • Muridae
  • Mustelidae
  • Myoxidae
  • Myrmecobiidae
  • Myrmecophagidae
  • Mystacinidae
  • Myzopodidae
  • Nandiniidae
  • Natalidae
  • Neobalaenidae
  • Nesophontidae
  • Noctilionidae
  • Notoryctidae
  • Nycteridae
  • Ochotonidae
  • Octodontidae
  • Odobenidae
  • Ornithorhynchidae
  • Orycteropodidae
  • Otariidae
  • Pedetidae
  • Peramelidae
  • Petauridae
  • Petromuridae
  • Phalangeridae
  • Phascolarctidae
  • Phocidae
  • Phocoenidae
  • Phyllostomidae
  • Physeteridae
  • Pitheciidae
  • Platanistidae
  • Potoroidae
  • Procaviidae
  • Procyonidae
  • Prolagidae
  • Pseudocheiridae
  • Pteropodidae
  • Ptilocercidae
  • Rhinocerotidae
  • Rhinolophidae
  • Rhinopomatidae
  • Sciuridae
  • Solenodontidae
  • Soricidae
  • Suidae
  • Tachyglossidae
  • Talpidae
  • Tapiridae
  • Tarsiidae
  • Tarsipedidae
  • Tayassuidae
  • Tenrecidae
  • Thryonomyidae
  • Thylacinidae
  • Thylacomyidae
  • Thyropteridae
  • Tragulidae
  • Trichechidae
  • Tupaiidae
  • Ursidae
  • Vespertilionidae
  • Viverridae
  • Vombatidae

Myxini[uredi VE | uredi]

Reptilia[uredi VE | uredi]

  • Acrochordidae
  • Agamidae
  • Amphisbaenia
  • Amphisbaenidae
  • Anguidae
  • Aniliidae
  • Anniellidae
  • Anomalepidae
  • Anomochilidae
  • Atractaspididae
  • Boidae
  • Bolyeridae
  • Carettochelyidae
  • Chamaeleonidae
  • Chelidae
  • Cheloniidae
  • Chelydridae
  • Colubridae
  • Cordylidae
  • Corytophanidae
  • Crocodylidae
  • Crotaphytidae
  • Cylindrophiidae
  • Dermatemydidae
  • Dermochelyidae
  • Dibamidae
  • Elapidae
  • Emydidae
  • Gekkonidae
  • Geoemydidae
  • Gerrhosauridae
  • Gymnophthalmidae
  • Helodermatidae
  • Hoplocercidae
  • Hydrophiidae
  • Iguanidae
  • Kinosternidae
  • Lacertidae
  • Lanthanotidae
  • Leptotyphlopidae
  • Loxocemidae
  • Opluridae
  • Pelomedusidae
  • Phrynosomatidae
  • Podocnemididae
  • Polychrotidae
  • Pygopodidae
  • Rhineuridae
  • Scincidae
  • Sphenodontidae
  • Teiidae
  • Testudinidae
  • Trionychidae
  • Tropidophiidae
  • Tropiduridae
  • Typhlopidae
  • Uropeltidae
  • Varanidae
  • Viperidae
  • Xantusiidae
  • Xenopeltidae
  • Xenosauridae

Sarcopterygii[uredi VE | uredi]

  • Latimeriidae
  • Lepidosirenidae
  • Neoceratodontidae
  • Protopteridae

Thaliacea[uredi VE | uredi]

  • Doliolidae
  • Doliopsidae
  • Doliopsoididae
  • Paradoliopsidae
  • Pyrosomatidae
  • Salpidae

Cnidaria[uredi VE | uredi]

Anthozoa[uredi VE | uredi]

  • Acanthogorgiidae
  • Acontiophoridae
  • Acroporidae
  • Actinernidae
  • Actiniidae
  • Actinodendronidae
  • Actinoscyphiidae
  • Actinostolidae
  • Agariciidae
  • Aiptasiidae
  • Aiptasiomorphidae
  • Alcyonidae
  • Alcyoniidae
  • Aliciidae
  • Andresiidae
  • Andwakiidae
  • Anthemiphylliidae
  • Anthoptilidae
  • Anthothelidae
  • Antipathidae
  • Aphanipathidae
  • Arachnactidae
  • Astrocoeniidae
  • Aurelianidae
  • Bathyphellidae
  • Boloceroididae
  • Botrucnidiferidae
  • Briareidae
  • Caryophylliidae
  • Cerianthidae
  • Chrysogorgiidae
  • Chunellidae
  • Cladopathidae
  • Clavulariidae
  • Condylanthidae
  • Coralliidae
  • Corallimorphidae
  • Cornulariidae
  • Dendrobrachiidae
  • Dendrophylliidae
  • Diadumenidae
  • Discosomatidae
  • Echinoptilidae
  • Edwardsiidae
  • Ellisellidae
  • Epizoanthidae
  • Euphyllidae
  • Exocoelactiidae
  • Faviidae
  • Flabellidae
  • Fungiacyathidae
  • Fungiidae
  • Funiculinidae
  • Galatheanthemidae
  • Gardineriidae
  • Gonactiniidae
  • Gorgoniidae
  • Guyniidae
  • Halcampidae
  • Halcampoididae
  • Halcuriidae
  • Haliactiidae
  • Haliplanellidae
  • Halipteridae
  • Haloclavidae
  • Helioporidae
  • Hormathiidae
  • Ifalukellidae
  • Iosactiidae
  • Isanthidae
  • Isididae
  • Isophelliidae
  • Keroeididae
  • Kophobelemnidae
  • Leiopathidae
  • Limnactiniidae
  • Liponematidae
  • Lithothelestidae
  • Meandrinidae
  • Melithaeidae
  • Merulinidae
  • Metridiidae
  • Micrabaciidae
  • Minyadidae
  • Mussidae
  • Myriopathidae
  • Nemanthidae
  • Neozoanthidae
  • Nephtheidae
  • Nevadneidae
  • Nidaliidae
  • Octineonidae
  • Oculinidae
  • Paragorgiidae
  • Paralcyoniidae
  • Parazoanthidae
  • Parisididae
  • Pectiniidae
  • Pennatulidae
  • Pennautlidae
  • Phymanthidae
  • Plexauridae
  • Pocilloporidae
  • Poritidae
  • Preactiidae
  • Primnoidae
  • Proheliolitidae
  • Protoptilidae
  • Pseudogorgiidae
  • Ptychodactiidae
  • Renillidae
  • Rhizangiidae
  • Ricordiidae
  • Sagartiidae
  • Sagartiomorphidae
  • Schizopathidae
  • Scleroptilidae
  • Sideractiidae
  • Siderastreidae
  • Sphenopidae
  • Stachyptilidae
  • Stichodactylidae
  • Stylopathidae
  • Subergorgiidae
  • Taiaroidae
  • Thalassianthidae
  • Trachyphylliidae
  • Tubiporidae
  • Turbinoliidae
  • Umbellulidae
  • Veretillidae
  • Virgulariidae
  • Xenidae
  • Xeniidae
  • Zoanthidae

Cubozoa[uredi VE | uredi]

  • Alatinidae
  • Carybdeidae
  • Chirodropidae
  • Chiropsalmidae
  • Tamoyidae

Hydrozoa[uredi VE | uredi]

  • Abylidae
  • Acaulidae
  • Aeginidae
  • Aequoreidae
  • Agalmatidae
  • Aglaopheniidae
  • Apolemiidae
  • Armorhydridae
  • Asyncorynidae
  • Athorybiidae
  • Australomedusidae
  • Balellidae
  • Barcinididae
  • Blackfordiidae
  • Boeromedusidae
  • Bonneviellidae
  • Boreohydridae
  • Bougainvilliidae
  • Bythotiaridae
  • Campanulariidae
  • Campanulinidae
  • Candelabridae
  • Cirrholoveniidae
  • Cladocorynidae
  • Cladonematidae
  • Clathrozoellidae
  • Clathrozoidae
  • Clausophyidae
  • Cordylophoridae
  • Corymorphidae
  • Corynidae
  • Csiromedusidae
  • Cuninidae
  • Cytaeididae
  • Diphyidae
  • Dipleurosomatidae
  • Eirenidae
  • Erennidae
  • Eucodoniidae
  • Eudendriidae
  • Forskaliidae
  • Geryoniidae
  • Halammohydridae
  • Haleciidae
  • Halicreatidae
  • Halimedusidae
  • Halopterididae
  • Hebellidae
  • Heterotentaculidae
  • Hippopodiidae
  • Hydractiniidae
  • Hydrichthyidae
  • Hydridae
  • Hydrocorynidae
  • Jeanbouilloniidae
  • Kirchenpaueriidae
  • Lafoeidae
  • Laodiceidae
  • Lineolariidae
  • Lovenellidae
  • Magapiidae
  • Malagazziidae
  • Margelopsidae
  • Melicertidae
  • Microhydrulidae
  • Milleporidae
  • Mitrocomidae
  • Moerisiidae
  • Monobrachiidae
  • Niobiidae
  • Oceaniidae
  • Octocannoididae
  • Olindiasidae
  • Orchistomidae
  • Otohydridae
  • Pandeidae
  • Paracorynidae
  • Pennariidae
  • Petasidae
  • Phialellidae
  • Phialuciidae
  • Physaliidae
  • Physophoridae
  • Plumulariidae
  • Polyorchidae
  • Porpitidae
  • Prayidae
  • Proboscidactylidae
  • Protiaridae
  • Protohydridae
  • Ptilocodiidae
  • Ptychogastriidae
  • Pyrostephidae
  • Rathkeidae
  • Rhizophysidae
  • Rhodaliidae
  • Rhopalonematidae
  • Rhysiidae
  • Rosalindidae
  • Sertulariidae
  • Solanderiidae
  • Solmarisidae
  • Sphaerocorynidae
  • Sphaeronectidae
  • Stylasteridae
  • Sugiuridae
  • Syntheciidae
  • Teclaiidae
  • Teissieridae
  • Tetraplatidae
  • Thyroscyphidae
  • Tiarannidae
  • Tiaropsidae
  • Trichydridae
  • Tricyclusidae
  • Tubiclavoididae
  • Tubulariidae
  • Zancleidae
  • Zancleopsidae

Scyphozoa[uredi VE | uredi]

  • Archirhizidae
  • Atollidae
  • Atorellidae
  • Cassiopeidae
  • Catostylidae
  • Cepheidae
  • Cyaneidae
  • Linuchidae
  • Lobonematidae
  • Lychnorhizidae
  • Mastigiidae
  • Nausithoidae
  • Paraphyllinidae
  • Pelagiidae
  • Periphyllidae
  • Rhizostomatidae
  • Stomolophidae
  • Ulmaridae

Staurozoa[uredi VE | uredi]

  • Depastridae
  • Kishinouyeidae
  • Kyopodidae
  • Lipkeidae
  • Lucernariidae
  • Tesseranthidae

Ctenophora[uredi VE | uredi]

Nuda[uredi VE | uredi]

  • Beroidae

Tentaculata[uredi VE | uredi]

  • Aulacoctenidae
  • Bathocyroidae
  • Bathyctenidae
  • Bolinopsidae
  • Cestidae
  • Coeloplanidae
  • Cryptocodidae
  • Cryptolobatidae
  • Ctenellidae
  • Ctenoplanidae
  • Dryodoridae
  • Euchloridae
  • Euplokamidae
  • Eurhamphaeidae
  • Ganeshidae
  • Haeckeliidae
  • Lampeidae
  • Lampoctenidae
  • Leucotheidae
  • Lobatolampeidae
  • Lyroctenidae
  • Mertensiidae
  • Ocyropsidae
  • Pleurobrachiidae
  • Savangiidae
  • Thalassocalycidae
  • Tjalfiellidae

Cycliophora[uredi VE | uredi]

Echinodermata[uredi VE | uredi]

Asteroidea[uredi VE | uredi]

  • Acanthasteridae
  • Archasteridae
  • Asteriidae
  • Asterinidae
  • Asterodiscididae
  • Asteropseidae
  • Astropectinidae
  • Benthopectinidae
  • Brisingidae
  • Caymanostellidae
  • Chaetasteridae
  • Ctenodiscidae
  • Echinasteridae
  • Freyellidae
  • Ganeriidae
  • Goniasteridae
  • Goniopectinidae
  • Heliasteridae
  • Korethrasteridae
  • Leilasteridae
  • Luidiidae
  • Mithrodiidae
  • Myxasteridae
  • Neomorphasteridae
  • Odontasteridae
  • Ophidiasteridae
  • Oreasteridae
  • Pedicellasteridae
  • Podosphaerasteridae
  • Poraniidae
  • Porcellanasteridae
  • Pseudarchasteridae
  • Pterasteridae
  • Pycnopodiidae
  • Radiasteridae
  • Solasteridae
  • Stichasteridae
  • Zoroasteridae

Crinoidea[uredi VE | uredi]

  • Antedonidae
  • Atelecrinidae
  • Bathycrinidae
  • Charitometridae
  • Colobometridae
  • Comasteridae
  • Pentacrinitidae
  • Pentametrocrinidae
  • Phrynocrinidae
  • Thalassometridae
  • Tropiometridae
  • Zenometridae

Echinoidea[uredi VE | uredi]

  • Aeropsidae
  • Apatopygidae
  • Arbaciidae
  • Aspidodiadematidae
  • Astriclypeidae
  • Brissidae
  • Calymnidae
  • Cassidulidae
  • Cidaridae
  • Clypeasteridae
  • Corystusidae
  • Ctenocidaridae
  • Dendrasteridae
  • Diadematidae
  • Echinarachniidae
  • Echinidae
  • Echinocyamidae
  • Echinolampadidae
  • Echinometridae
  • Echinoneidae
  • Echinothuriidae
  • Eupatagidae
  • Eurypatagidae
  • Faujasiidae
  • Fibulariidae
  • Gitolampadids
  • Glyptocidaridae
  • Hemiasteridae
  • Histocidaridae
  • Kamptosomatidae
  • Laganidae
  • Loveniidae
  • Macropneustidae
  • Maretiidae
  • Mellitidae
  • Micrasteridae
  • Micropygidae
  • Neolampadidae
  • Palaeostomatidae
  • Palaeotropidae
  • Paleopneustidae
  • Parasaleniidae
  • Parechinidae
  • Pedinidae
  • Pericosmidae
  • Phormosomatidae
  • Plexechinidae
  • Pourtalesiidae
  • Prenasteridae
  • Psychocidaridae
  • Rotulidae
  • Saleniidae
  • Schizasteridae
  • Scutellidae
  • Spatangidae
  • Stomopneustidae
  • Strongylocentrotidae
  • Taiwanasteridae
  • Temnopleuridae
  • Toxopneustidae
  • Trigonocidaridae
  • Urechinidae

Holothuroidea[uredi VE | uredi]

  • Caudinidae
  • Chiridotidae
  • Cucumariidae
  • Deimatidae
  • Elpidiidae
  • Eupyrgidae
  • Gephyrothuriidae
  • Heterothyonidae
  • Holothuriidae
  • Laetmogonidae
  • Molpadiidae
  • Myriotrochidae
  • Paracucumidae
  • Pelagothuridae
  • Phyllophoridae
  • Placothuriidae
  • Psolidae
  • Psychropotidae
  • Rhopalodinidae
  • Sclerodactylidae
  • Stichopodidae
  • Synallactidae
  • Synaptidae
  • Vaneyellidae
  • Ypsilothuriidae

Ophiuroidea[uredi VE | uredi]

  • Amphilepididae
  • Amphiuridae
  • Asteronychidae
  • Euryalidae
  • Gorgonocephalidae
  • Hemieuryalidae
  • Ophiacanthidae
  • Ophiactidae
  • Ophiochitonidae
  • Ophiocomidae
  • Ophiodermatidae
  • Ophiolepididae
  • Ophiomyxidae
  • Ophionereididae
  • Ophiotrichidae
  • Ophiuridae

Somasteroidea[uredi VE | uredi]

  • Platasteriidae

Echiura[uredi VE | uredi]

Gastrotricha[uredi VE | uredi]

  • Chaetonotidae
  • Chordodasyidae
  • Dactylopodolidae
  • Dasydytidae
  • Dichaeturidae
  • Lepidodasyidae
  • Macrodasyidae
  • Neodasyidae
  • Neogosseidae
  • Planodasyidae
  • Proichthydiidae
  • Thaumastodermatidae
  • Turbanellidae
  • Xenodasyidae
  • Xenotrichulidae

Gnathostomulida[uredi VE | uredi]

  • Agnathiellidae
  • Austrognathiidae
  • Clausognathiidae
  • Gnathostomariidae
  • Gnathostomulidae
  • Haplognathiidae
  • Mesognathariidae
  • Onychognathiidae
  • Paucidentulidae
  • Problognathiidae
  • Pterognathiidae
  • Rastrognathiidae

Hemichordata[uredi VE | uredi]

Enteropneusta[uredi VE | uredi]

  • Harrimaniidae
  • Ptychoderidae
  • Saxipendiidae
  • Spengelidae

Pterobranchia[uredi VE | uredi]

  • Atubaridae
  • Cephalodiscidae
  • Rhabdopleuridae

Kamptozoa[uredi VE | uredi]

  • Barentsiidae
  • Loxokalypodidae
  • Loxosomatidae
  • Pedicellinidae

Kinorhyncha[uredi VE | uredi]

  • Antigomonidae
  • Antygomonidae
  • Cateriidae
  • Centroderidae
  • Dracoderidae
  • Echinoderidae
  • Neocentrophyidae
  • Pycnophyidae
  • Semnoderidae
  • Zelinkaderidae

Loricifera[uredi VE | uredi]

  • Nanaloricidae
  • Pliciloricidae

Micrognathozoa[uredi VE | uredi]

Mollusca[uredi VE | uredi]

Aplacophora[uredi VE | uredi]

  • Amphimeniidae
  • Chaetodermatidae
  • Dondersiidae
  • Gymnomeniidae
  • Lepidomeniidae
  • Limifossoridae
  • Meiomeniidae
  • Neomeniidae
  • Pararrhopaliidae
  • Prochaetodermatidae
  • Proneomeniidae
  • Rhopalomeniidae
  • Simrothiellidae
  • Strophomeniidae

Bivalvia[uredi VE | uredi]

  • Anomiidae
  • Arcidae
  • Arcticidae
  • Astartidae
  • Cardiidae
  • Cardiniidae
  • Carditidae
  • Chamidae
  • Cleidothaeridae
  • Condylocardiidae
  • Corbiculidae
  • Corbulidae
  • Crassatellidae
  • Cucullaeidae
  • Cuspidariidae
  • Cyamiidae
  • Cyrenoididae
  • Dimyidae
  • Donacidae
  • Dreissenidae
  • Fimbriidae
  • Galeommatidae
  • Gastrochaenidae
  • Glossidae
  • Glycymerididae
  • Gryphaeidae
  • Hiatellidae
  • Hyriidae
  • Isognomonidae
  • Kelliellidae
  • Lametilidae
  • Lasaeidae
  • Limidae
  • Limopsidae
  • Lucinidae
  • Lyonsiidae
  • Mactridae
  • Malleidae
  • Malletiidae
  • Manzanellidae
  • Margaritiferidae
  • Mesodesmatidae
  • Myidae
  • Myochamidae
  • Mytilidae
  • Neilonellidae
  • Neoleptonidae
  • Noetiidae
  • Nuculanidae
  • Nuculidae
  • Ostreidae
  • Pandoridae
  • Parallelodontidae
  • Parilimyidae
  • Pectinidae
  • Periplomatidae
  • Petricolidae
  • Pharidae
  • Philobryidae
  • Pholadidae
  • Pholadomyidae
  • Pinnidae
  • Pisidiidae
  • Plicatulidae
  • Poromyidae
  • Pristiglomidae
  • Propeamussidae
  • Propeamussiidae
  • Psammobiidae
  • Pteriidae
  • Pulvinitidae
  • Semelidae
  • Siliculidae
  • Solecurtidae
  • Solemyidae
  • Solenidae
  • Spheniopsidae
  • Spondylidae
  • Sportellidae
  • Syncyclonemidae
  • Tellinidae
  • Teredinidae
  • Thraciidae
  • Thyasiridae
  • Trapezidae
  • Turtoniidae
  • Ungulinidae
  • Unionidae
  • Veneridae
  • Verticordiidae
  • Vesicomyidae
  • Yoldiidae

Cephalopoda[uredi VE | uredi]

  • Alloposidae
  • Amphitretidae
  • Ancistrocheiridae
  • Architeuthidae
  • Argonautidae
  • Bathyteuthidae
  • Batoteuthidae
  • Bolitaenidae
  • Brachioteuthidae
  • Chiroteuthidae
  • Chiroteuthididae
  • Chtenopterygidae
  • Cirroteuthidae
  • Cranchiidae
  • Cycloteuthidae
  • Enoploteuthidae
  • Gonatidae
  • Grimpoteuthididae
  • Histioteuthidae
  • Idioctopodidae
  • Idiosepiidae
  • Joubiniteuthidae
  • Lepidoteuthidae
  • Loliginidae
  • Lycoteuthidae
  • Mastigoteuthidae
  • Nautilidae
  • Neoteuthidae
  • Octopodidae
  • Octopoteuthidae
  • Ocythoidae
  • Ommastrephidae
  • Onychoteuthidae
  • Opisthoteuthidae
  • Promachoteuthidae
  • Psychroteuthidae
  • Pyroteuthidae
  • Sepiadariidae
  • Sepiidae
  • Sepiolidae
  • Spirulidae
  • Stauroteuthidae
  • Thysanoteuthidae
  • Tremoctopodidae
  • Vampyroteuthidae
  • Vitreledonellidae
  • Walvisteuthidae

Gastropoda[uredi VE | uredi]

  • Achatinellidae
  • Achatinidae
  • Aclididae
  • Acmaeidae
  • Acroloxidae
  • Acteonidae
  • Actinocyclidae
  • Addisoniidae
  • Aegiridae
  • Aeolidiidae
  • Aglajidae
  • Akeridae
  • Aldisidae
  • Amathinidae
  • Amphibolidae
  • Ampullariidae
  • Anabathridae
  • Anatomidae
  • Ancylidae
  • Annulariidae
  • Aplustridae
  • Aplysiidae
  • Aporrhaididae
  • Archidorididae
  • Architectonicidae
  • Arionidae
  • Arminidae
  • Assimineidae
  • Asteronotidae
  • Athoracophoridae
  • Atlantidae
  • Babakinidae
  • Barleeidae
  • Barleeiidae
  • Batillariidae
  • Bithyniidae
  • Bornellidae
  • Bradybaenidae
  • Buccinidae
  • Bulimulidae
  • Bullidae
  • Bullinidae
  • Bursidae
  • Caecidae
  • Caliphyllidae
  • Calliostomatidae
  • Calmidae
  • Calyptraeidae
  • Camaenidae
  • Cancellariidae
  • Capulidae
  • Carinariidae
  • Carychiidae
  • Caryodidae
  • Cassidae
  • Cavoliniidae
  • Cerastuidae
  • Ceriidae
  • Cerithiidae
  • Cerithiopsidae
  • Charopidae
  • Choristeidae
  • Choristellidae
  • Chromodorididae
  • Cingulopsidae
  • Cionellidae
  • Clionidae
  • Cliopsidae
  • Cocculinellidae
  • Cocculinidae
  • Cochlicopidae
  • Columbariidae
  • Columbellidae
  • Conidae
  • Conualeviidae
  • Coralliophilidae
  • Corambidae
  • Corillidae
  • Cornirostridae
  • Costasiellidae
  • Costellariidae
  • Cumanotidae
  • Cuthonidae
  • Cyclostrematidae
  • Cylichnidae
  • Cylindrobullidae
  • Cymbuliidae
  • Cypraeidae
  • Cystiscidae
  • Cystopeltidae
  • Dendrodorididae
  • Dendronotidae
  • Desmopteridae
  • Diaphanidae
  • Diastomidae
  • Dironidae
  • Discidae
  • Discodorididae
  • Dorididae
  • Dotoidae
  • Drilliidae
  • Eatoniellidae
  • Ebalidae
  • Elachisinidae
  • Ellobiidae
  • Elysiidae
  • Enidae
  • Epitoniidae
  • Eubranchidae
  • Eulimidae
  • Facelinidae
  • Falsicingulidae
  • Fasciolariidae
  • Ferrussaciidae
  • Ficidae
  • Fionidae
  • Fissurellidae
  • Flabellinidae
  • Gastropteridae
  • Glacidorbidae
  • Glaucidae
  • Gonieolididae
  • Goniodorididae
  • Gymnodorididae
  • Halgerdidae
  • Haliotididae
  • Haloceratidae
  • Haminoeidae
  • Hancockiidae
  • Haplotrematidae
  • Harpidae
  • Helicarionidae
  • Helicidae
  • Helicinidae
  • Helicodiscidae
  • Helminthoglyptidae
  • Heroidae
  • Heterodorididae
  • Hexabranchidae
  • Hipponicidae
  • Humboldtianidae
  • Hyalogyrinidae
  • Hydrobiidae
  • Hydrocenidae
  • Hydromylidae
  • Hygromiidae
  • Iravadiidae
  • Janolidae
  • Janthinidae
  • Juliidae
  • Kentrodorididae
  • Lamellariidae
  • Latiidae
  • Laubierinidae
  • Lepetellidae
  • Lepetidae
  • Limacidae
  • Limacinidae
  • Limapontiidae
  • Litiopidae
  • Littorinidae
  • Lomanotidae
  • Lottiidae
  • Lymnaeidae
  • Madrellidae
  • Magilidae
  • Marginellidae
  • Mathildidae
  • Megaspiridae
  • Megomphicidae
  • Melanopsidae
  • Melongenidae
  • Microhedylidae
  • Milacidae
  • Mitridae
  • Modulidae
  • Muricidae
  • Nacellidae
  • Nassariidae
  • Naticidae
  • Neritidae
  • Notarchidae
  • Notobranchaeidae
  • Obtortionidae
  • Oleacinidae
  • Olividae
  • Omalogyridae
  • Onchidiidae
  • Onchidorididae
  • Orbitestellidae
  • Oreohelicidae
  • Osteopeltidae
  • Otinidae
  • Ovulidae
  • Oxynoidae
  • Patellidae
  • Pelycidiidae
  • Peraclididae
  • Personidae
  • Phenacolepadidae
  • Philinidae
  • Philinoglossidae
  • Philomycidae
  • Phyllidiidae
  • Phylliroidae
  • Physidae
  • Pickworthiidae
  • Pisanianuridae
  • Planaxidae
  • Planorbidae
  • Platydorididae
  • Pleurobranchidae
  • Pleuroceridae
  • Pleurodiscidae
  • Pleurotomariidae
  • Pneumodermatidae
  • Polyceridae
  • Polygyridae
  • Pomatiopsidae
  • Potamididae
  • Pseudococculinidae
  • Pseudolividae
  • Pseudomelatomidae
  • Pseudovermidae
  • Pterotracheidae
  • Punctidae
  • Pupillidae
  • Pupinidae
  • Pyramidellidae
  • Ranellidae
  • Rastodentidae
  • Rathouisiidae
  • Retusidae
  • Rhodopidae
  • Rhytididae
  • Ringiculidae
  • Rissoellidae
  • Rissoidae
  • Rostangidae
  • Runcinidae
  • Sagdidae
  • Scissurellidae
  • Scyllaeidae
  • Seguenziidae
  • Siliquariidae
  • Siphonariidae
  • Skeneidae
  • Skeneopsidae
  • Smeagolidae
  • Spiraxidae
  • Stiliferidae
  • Stiligeridae
  • Stomatellidae
  • Streptaxidae
  • Strictispiridae
  • Strobilopsidae
  • Strombidae
  • Struthiolariidae
  • Subulinidae
  • Succineidae
  • Terebridae
  • Tergipedidae
  • Testacellidae
  • Tethydidae
  • Thalassocynidae
  • Thiaridae
  • Thliptodontidae
  • Thysanophoridae
  • Titiscaniidae
  • Tonnidae
  • Tornidae
  • Tricoliidae
  • Triforidae
  • Trimusculidae
  • Triophidae
  • Triphoridae
  • Tritoniidae
  • Triviidae
  • Trochaclididae
  • Trochidae
  • Trochomorphidae
  • Truncatellidae
  • Turbinellidae
  • Turbinidae
  • Turridae
  • Turritellidae
  • Tylodinidae
  • Typhidae
  • Umbraculidae
  • Urocoptidae
  • Valloniidae
  • Valvatidae
  • Vanikoridae
  • Velutinidae
  • Vermetidae
  • Veronicellidae
  • Vitrinellidae
  • Vitrinidae
  • Viviparidae
  • Volutidae
  • Volutomitridae
  • Volvatellidae
  • Xanthonychidae
  • Xenophoridae
  • Xylodisculidae
  • Zephyrinidae
  • Zerotulidae
  • Zonitidae

Monoplacophora[uredi VE | uredi]

  • Laevipilinidae
  • Micropilinidae
  • Monoplacophoridae
  • Neopilinidae

Polyplacophora[uredi VE | uredi]

  • Acanthochitonidae
  • Chitonidae
  • Choriplacidae
  • Cryptoplacidae
  • Ferreiraellidae
  • Hanleyidae
  • Ischnochitonidae
  • Leptochitonidae
  • Mopaliidae
  • Schizochitonidae

Scaphopoda[uredi VE | uredi]

  • Anulidentaliidae
  • Calliodentaliidae
  • Dentaliidae
  • Entalinidae
  • Fustiariidae
  • Gadilidae
  • Gadilinidae
  • Laevidentaliidae
  • Omniglyptidae
  • Pulsellidae
  • Rhabdidae
  • Wemersoniellidae

Myxozoa[uredi VE | uredi]

  • Auerbachiidae
  • Ceratomyxidae
  • Chloromyxidae
  • Myxidiidae
  • Myxobolidae
  • Myxosomatidae
  • Sinuolineidae
  • Sphaeromyxidae

Nematoda[uredi VE | uredi]

Adenophorea[uredi VE | uredi]

  • Actinolaimidae
  • Alaimidae
  • Anatonchidae
  • Anoplostomatidae
  • Anticomidae
  • Aponchiidae
  • Aporcelaimidae
  • Aulolaimidae
  • Axonolaimidae
  • Bastianiidae
  • Belondiridae
  • Campgdoridae
  • Carcharolaimidae
  • Ceramonematidae
  • Choniolaimidae
  • Chromadoridae
  • Cobbonchidae
  • Comesomatidae
  • Cryptonchidae
  • Cyatholaimidae
  • Cystoopsidae
  • Desmodoridae
  • Desmoscolecidae
  • Diphterophoridae
  • Diphtherophoridae
  • Dorylaimidae
  • Draconematidae
  • Enoplidae
  • Epsilonematidae
  • Eurystominidae
  • Falcihastidae
  • Haliplectidae
  • Iotonchusidae
  • Ironidae
  • Isolaimiidae
  • Lauratonematidae
  • Leptolaimidae
  • Leptonchidae
  • Leptosomatidae
  • Linhomoeidae
  • Longidoridae
  • Mermithidae
  • Microlaimidae
  • Monhysteridae
  • Mononchidae
  • Mononchulidae
  • Monoposthiidae
  • Nygolaimellidae
  • Nygolaimidae
  • Oncholaimidae
  • Onchulidae
  • Opailaimidae
  • Oxydiridae
  • Oxystominidae
  • Phanodermatidae
  • Plectidae
  • Prismatolaimidae
  • Qudsianematidae
  • Rhabdodemaniidae
  • Rhabdolaimidae
  • Richtersiidae
  • Robertdollfusidae
  • Scaptrellidae
  • Selachinematidae
  • Siphonolaimidae
  • Sphaerolaimidae
  • Symplocostomatidae
  • Teratocephalidae
  • Thoracostomopsidae
  • Trachypleurosidae
  • Trefusiidae
  • Trichinellidae
  • Trichodoridae
  • Trichuridae
  • Triodontolaimidae
  • Tripylidae
  • Tripyloididae
  • Tylencholaimellidae
  • Tylencholaimidae
  • Xennellidae

Secernentea[uredi VE | uredi]

  • Acuariidae
  • Agfidae
  • Alirhabditidae
  • Allantonematidae
  • Alloionematidae
  • Amidostomatidae
  • Ancylostomatidae
  • Angiostrongylidae
  • Anguillicolidae
  • Anguinidae
  • Anisakidae
  • Aphelenchidae
  • Aphelenchoididae
  • Ascarididae
  • Ascaridiidae
  • Belonolaimidae
  • Brevibuccidae
  • Bunonematidae
  • Camallanidae
  • Cephalobidae
  • Cloacinidae
  • Cosmocercidae
  • Crenosomatidae
  • Criconematidae
  • Cucullanidae
  • Cylindrocorporidae
  • Cystidicolidae
  • Dictyocaulidae
  • Diplogasteridae
  • Diplogasteroididae
  • Dolichodoridae
  • Drilonematidae
  • Elaphonematidae
  • Fergusobiidae
  • Filaroididae
  • Gnathostomatidae
  • Gongylonematidae
  • Habronematidae
  • Heligosomidae
  • Herpetostrongylidae
  • Heterakidae
  • Heteroderidae
  • Heterohabditidae
  • Heterorhabditidae
  • Hoplolaimidae
  • Iotonchiidae
  • Maupasinidae
  • Metastrongylidae
  • Molineidae
  • Neodiplogasteridae
  • Neotylenchidae
  • Odontopharyngidae
  • Odontorhabditidae
  • Onchocercidae
  • Ornithostrongylidae
  • Oxyuridae
  • Panagrolaimidae
  • Pangrolaimidae
  • Paraphelenchidae
  • Pharyngodonidae
  • Pharyngostrongylidae
  • Philometridae
  • Physalopteridae
  • Pratylenchidae
  • Protostrongylidae
  • Pseudaliidae
  • Pterygorhabditidae
  • Rhabdiasidae
  • Rhabditidae
  • Rhigonematidae
  • Robertiidae
  • Setariidae
  • Skrjabingylidae
  • Sphaerulariidae
  • Spirocercidae
  • Spiruridae
  • Steinernematidae
  • Strongylidae
  • Strongyloididae
  • Syngamidae
  • Syrphonematidae
  • Thelastomatidae
  • Thelaziidae
  • Toxocaridae
  • Trichostrongylidae
  • Tylenchidae
  • Tylenchulidae
  • Uncinariidae

Nematomorpha[uredi VE | uredi]

  • Chordodidae
  • Gordiidae
  • Nectonemidae

Nemertea[uredi VE | uredi]

Anopla[uredi VE | uredi]

  • Carinomidae
  • Cephalothricidae
  • Cerebratulidae
  • Gorgonorhynchidae
  • Hubrechtidae
  • Lineidae
  • Mixolineidae
  • Panorhynchidae
  • Polybrachiorhynchidae
  • Riseriellidae
  • Tubulanidae
  • Valenciniidae

Enopla[uredi VE | uredi]

  • Amphiporidae
  • Armaueriidae
  • Balaenanemertidae
  • Brinkmanniidae
  • Buergeriellidae
  • Carcinonemertidae
  • Chuniellidae
  • Cratenemertidae
  • Dinonemertidae
  • Drepanobandidae
  • Drepanogigantidae
  • Drepanophorellidae
  • Drepanophoridae
  • Emplectonematidae
  • Fasciculonemertidae
  • Malacobdellidae
  • Nectonemertidae
  • Oerstediidae
  • Ototyphlonemertidae
  • Pachynemertidae
  • Paradrepanophoridae
  • Pelagonemertidae
  • Phallonemertidae
  • Planktonemertidae
  • Plectonemertidae
  • Prosorhochmidae
  • Protopelagonemertidae
  • Siboganemertidae
  • Tetrastemmatidae
  • Uniporidae

Nepoznato[uredi VE | uredi]

  • Arhynchonemertidae

Onychophora[uredi VE | uredi]

  • Peripatidae
  • Peripatopsidae

Orthonectida[uredi VE | uredi]

  • Pelmatosphaeridae
  • Rhopaluridae

Phoronida[uredi VE | uredi]

/

Placozoa[uredi VE | uredi]

  • Trichoplacidae

Platyhelminthes[uredi VE | uredi]

Acoela[uredi VE | uredi]

  • Actinoposthiidae
  • Anaperidae
  • Antigonariidae
  • Antroposthiidae
  • Childiidae
  • Convolutidae
  • Dakuidae
  • Diopisthoporidae
  • Hallangiidae
  • Haploposthiidae
  • Hofsteniidae
  • Isodiametridae
  • Mecynostomidae
  • Nadinidae
  • Otocelididae
  • Paratomellidae
  • Polycanthiidae
  • Proporidae
  • Sagittiferidae
  • Solenofilomorphidae
  • Taurididae

Archoophora[uredi VE | uredi]

  • Anonymidae
  • Ilyplanidae
  • Pleioplanidae

Cestoda[uredi VE | uredi]

  • Amphilinidae
  • Dioecotaeniidae
  • Diphyllobothriidae
  • Gyrocotylidae
  • Oncobothriidae
  • Phyllobothriidae
  • Schizochoeridae
  • Tetrabothriidae

Nemertodermatida[uredi VE | uredi]

  • Ascopariidae
  • Nemertodermatidae

Neoophora[uredi VE | uredi]

  • Anoplocephalidae
  • Anoplodiscidae
  • Bothriocephalidae
  • Dalyellidae
  • Davaineidae
  • Didymorchidae
  • Dilepididae
  • Diploposthidae
  • Echinobothriidae
  • Eutetrarhynchidae
  • Gymnorhynchidae
  • Hepatoxylidae
  • Hymenolepididae
  • Lacistorhynchidae
  • Nematoparataeniidae
  • Nematotaeniidae
  • Nippotaeniidae
  • Onchobothriidae
  • Progynotaeniidae
  • Taeniidae
  • Temnocephalidae
  • Tentaculariidae
  • Triaenophoridae
  • Triloculariidae

Rhabditophora[uredi VE | uredi]

  • Acrumenidae
  • Aculeorhynchidae
  • Archimonocelididae
  • Bertiliellidae
  • Calviriidae
  • Cicerinidae
  • Coelogynoporidae
  • Crassicollidae
  • Cystiplanidae
  • Cytocystidae
  • Diascorhynchidae
  • Gnathorhynchidae
  • Karkinorhynchidae
  • Koinocystididae
  • Meidiamidae
  • Monocelididae
  • Monotoplanidae
  • Nematoplanidae
  • Nematorhynchidae
  • Otomesostomatidae
  • Otoplanidae
  • Placorhynchidae
  • Polycystididae
  • Polystyliphoridae
  • Psammorhynchidae
  • Rhynchokarlingiidae
  • Schizorhynchidae

Trematoda[uredi VE | uredi]

  • Acanthocollaritrematidae
  • Acanthocolpidae
  • Acanthocotylidae
  • Acanthostomatidae
  • Accacoeliidae
  • Albulatrematidae
  • Allassogonoporidae
  • Allocreadiidae
  • Allomicrocotylidae
  • Allopyragraphoridae
  • Anchorophoridae
  • Aphanhysteridae
  • Areobiotrematidae
  • Arnolidae
  • Aspidogastridae
  • Auridistomidae
  • Aviellidae
  • Axinidae
  • Azygiidae
  • Balfouriidae
  • Bathycotylidae
  • Batrachotrematidae
  • Bivesiculidae
  • Bolbocephalodidae
  • Bothitrematidae
  • Botulidae
  • Botulisaccidae
  • Brachycoeliidae
  • Brachylaimidae
  • Brauninidae
  • Brumptidae
  • Bucephalidae
  • Calceostomatidae
  • Calycodidae
  • Campulidae
  • Campululidae
  • Capsalidae
  • Cathaemasiidae
  • Cemocotylidae
  • Cephalogonimidae
  • Cephaloporidae
  • Chimaericolidae
  • Clinostomatidae
  • Collyriclidae
  • Cryptogonimidae
  • Cyathocotylidae
  • Cyclocoelidae
  • Cylindrorchiidae
  • Dactylocotylidae
  • Dactylogyridae
  • Deropristiidae
  • Diclidophoridae
  • Diclybothriidae
  • Dicrocoeliidae
  • Dictysarcidae
  • Didymozoidae
  • Dionchidae
  • Diplectanidae
  • Diplostomatidae
  • Discocotylidae
  • Echinoporidae
  • Echinostomatidae
  • Eucotylidae
  • Fasciolidae
  • Fellodistomatidae
  • Gastrocotylidae
  • Gekkonotrematidae
  • Gorgocephalidae
  • Gorgoderidae
  • Gymnophallidae
  • Gyrodactylidae
  • Haematoloechidae
  • Halipegidae
  • Haploporidae
  • Haplosplanchnidae
  • Harmotrematidae
  • Hasstilesiidae
  • Hemiuridae
  • Heronimidae
  • Heteraxinidae
  • Heterophyidae
  • Hexabothriidae
  • Hexostomatidae
  • Hirudinellidae
  • Homalometridae
  • Isoparorchiidae
  • Jubilariidae
  • Lampritrematidae
  • Laterotrematidae
  • Lecithodendriidae
  • Lepocreadiidae
  • Leucochloridiidae
  • Leucochloridiomorphidae
  • Liolopidae
  • Lissorchiidae
  • Lobatovitelliovariidae
  • Loimoidae
  • Mabiaramidae
  • Macroderoididae
  • Macrovalvitrematidae
  • Maseniidae
  • Mazocraeidae
  • Megalonchidae
  • Megaperidae
  • Meristocotylidae
  • Mesocoeliidae
  • Mesometridae
  • Microbothriidae
  • Microcotylidae
  • Microphallidae
  • Microscaphidiidae
  • Monascidae
  • Monocotylidae
  • Monorchiidae
  • Moreauiidae
  • Multicalycidae
  • Nanophyetidae
  • Nasitrematidae
  • Notocotylidae
  • Nudacotylidae
  • Ochetosomatidae
  • Octolabeidae
  • Oesophagicolidae
  • Omphalometridae
  • Opecoelidae
  • Opisthogonimidae
  • Opistholebetidae
  • Opisthorchiidae
  • Opisthotrematidae
  • Orchipedidae
  • Ovariopteridae
  • Pachypsolidae
  • Pachytrematidae
  • Paragonimidae
  • Paramphistomatidae
  • Philophthalmidae
  • Plagiorchiidae
  • Pleorchiidae
  • Pleurogenidae
  • Polystomatidae
  • Pronocephalidae
  • Prosogonotrematidae
  • Prosthogonimidae
  • Protomicrocotylidae
  • Protrodiplostomatidae
  • Psilostomatidae
  • Pterinotrematidae
  • Ptychogonimidae
  • Pyragraphoridae
  • Renicolidae
  • Rhopaliidae
  • Rhytidodidae
  • Rugogastridae
  • Sanguinicolidae
  • Schistosomatidae
  • Sclerodistomidae
  • Sphyranuridae
  • Spirorchiidae
  • Steganodermatidae
  • Stichocotylidae
  • Stomylotrematidae
  • Strigeidae
  • Syncoeliidae
  • Telorchiidae
  • Tetraonchidae
  • Tetrasteridae
  • Thapariellidae
  • Troglotrematidae
  • Udonellidae
  • Urotrematidae
  • Zoogonidae

Turbellaria[uredi VE | uredi]

  • Baicalarctiidae
  • Bdellouridae
  • Bipaliidae
  • Bothrioplanidae
  • Callioplanidae
  • Catenulidae
  • Cestoplanidae
  • Chordariidae
  • Cryptocelidae
  • Cylindrostomidae
  • Dalyelliidae
  • Dendrocoelidae
  • Dugesiidae
  • Emprosthoparnygidae
  • Euryleptidae
  • Fecampiidae
  • Geoplanidae
  • Graffillidae
  • Hoploplanidae
  • Latocestidae
  • Leptoplanidae
  • Macrostomidae
  • Microstomidae
  • Multipeniatidae
  • Nexilidae
  • Pericelidae
  • Plagiostomidae
  • Planariidae
  • Planoceridae
  • Plehniidae
  • Polycystidae
  • Polyposthiidae
  • Procerodidae
  • Prorhynchidae
  • Prosthiostomidae
  • Protomonotresidae
  • Provorticidae
  • Pseudoceritidae
  • Pseudostomidae
  • Pterastericolidae
  • Rhynchodemidae
  • Stenostomidae
  • Stylochidae
  • Typhloplanidae
  • Umagillidae
  • Uteriporidae

Porifera[uredi VE | uredi]

Calcarea[uredi VE | uredi]

  • Achramorphidae
  • Amphoriscidae
  • Baeriidae
  • Clathrinidae
  • Grantiidae
  • Heteropiidae
  • Jenkinidae
  • Lelapiellidae
  • Lelapiidae
  • Lepidoleuconidae
  • Leucaltidae
  • Leucascidae
  • Leucettidae
  • Leucosoleniidae
  • Levinellidae
  • Minchinellidae
  • Murrayonidae
  • Paramurrayonidae
  • Petrobionidae
  • Soleneiscidae
  • Sycanthidae
  • Sycettidae
  • Trichogypsiidae

Demospongiae[uredi VE | uredi]

  • Acanthochaetetidae
  • Acarnidae
  • Agelasidae
  • Ancorinidae
  • Aplysinellidae
  • Aplysinidae
  • Astroscleridae
  • Axinellidae
  • Azoricidae
  • Bubaridae
  • Calcifibrospongiidae
  • Callyspongiidae
  • Calthropellidae
  • Chalinidae
  • Chondrillidae
  • Chondropsidae
  • Cladorhizidae
  • Clionaidae
  • Coelosphaeridae
  • Corallistidae
  • Crambeidae
  • Crellidae
  • Darwinellidae
  • Dendoricellidae
  • Desmacellidae
  • Desmacididae
  • Desmanthidae
  • Dictyodendrillidae
  • Dictyonellidae
  • Dysideidae
  • Esperiopsidae
  • Geodiidae
  • Guitarridae
  • Halichondriidae
  • Halisarcidae
  • Hamacanthidae
  • Hemiasterellidae
  • Heteroxyidae
  • Hymedesmiidae
  • Ianthellidae
  • Iotrochotidae
  • Irciniidae
  • Isodictyidae
  • Isoraphiniidae
  • Latrunculiidae
  • Lubomirskiidae
  • Macandrewiidae
  • Malawispongiidae
  • Merliidae
  • Metaniidae
  • Metschnikowiidae
  • Microcionidae
  • Mycalidae
  • Myxillidae
  • Neopeltidae
  • Niphatidae
  • Pachastrellidae
  • Petrosiidae
  • Phellodermidae
  • Phloeodictyidae
  • Phymaraphiniidae
  • Phymatellidae
  • Placospongiidae
  • Pleromidae
  • Podospongiidae
  • Polymastiidae
  • Potamolepidae
  • Pseudoceratinidae
  • Raspailiidae
  • Rhabderemiidae
  • Samidae
  • Scleritodermidae
  • Siphonidiidae
  • Spirasigmidae
  • Spirastrellidae
  • Spongiidae
  • Spongillidae
  • Stylocordylidae
  • Suberitidae
  • Tedaniidae
  • Tethyidae
  • Tetillidae
  • Theonellidae
  • Thoosidae
  • Thorectidae
  • Thrombidae
  • Timeidae
  • Trachycladidae
  • Vetulinidae

Hexactinellida[uredi VE | uredi]

  • Aphrocallistidae
  • Aulocalycidae
  • Aulocystidae
  • Auloplacidae
  • Craticulariidae
  • Cribrospongiidae
  • Dactylocalycidae
  • Diapleuridae
  • Euplectellidae
  • Euretidae
  • Farreidae
  • Fieldingiidae
  • Hyalonematidae
  • Leucopsacidae
  • Monorhaphididae
  • Pheronematidae
  • Rossellidae
  • Tretodictyidae
  • Uncinateridae

Homoscleromorpha[uredi VE | uredi]

  • Oscarellidae
  • Plakinidae

Priapulida[uredi VE | uredi]

Rhombozoa[uredi VE | uredi]

Rotifera[uredi VE | uredi]

Eurotatoria[uredi VE | uredi]

Pararotatoria[uredi VE | uredi]

Sipuncula[uredi VE | uredi]

Phascolosomatidea[uredi VE | uredi]

Sipunculidea[uredi VE | uredi]

Tardigrada[uredi VE | uredi]

Eutardigrada[uredi VE | uredi]

Heterotardigrada[uredi VE | uredi]

Mesotardigrada[uredi VE | uredi]

Xenoturbellida[uredi VE | uredi]