Dodatak:Popis vrsta:Thu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Thuarea , Thubana , Thuchomyces Hallbauer & Jahns † , Thudaca , Thuemenella , Thuiaria , Thuidiaceae , Thuidiopsis , Thuidium , Thuidium , Thuja , Thujacorticium , Thujopsis , Thularion , Thulincola , Thulinia , Thulinius , Thuliocyclus , Thumatha , Thumathoides , Thumelinia , Thumia , Thunbergapion , Thunbergia , Thunbergiella , Thunia , Thunnosauria , Thunnus , Thunor , Thurammina , Thurauia , Thurberiphaga , Thureonella , Thuretella , Thuretellopsis , Thuretia , Thuriantha , Thuricola , Thuridilla , Thuringopteryx Kuhn, 1937 , Thuringothyris , Thuriostoma , Thuris , Thurmannolithion , Thurmannolithion , Thurnia , Thurniaceae , Thurovia , Thursania , Thurstonia , Thurstonia , Thusaenys ,

Thua[uredi | uredi kôd]

Thuarea[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Poales > Poaceae

Thue[uredi | uredi kôd]

Thuemenella[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Sordariomycetes > Xylariales > Xylariaceae

Thui[uredi | uredi kôd]

Thuiaria[uredi | uredi kôd]

  1. Thuiaria abyssicola
  2. Thuiaria acutiloba
  3. Thuiaria alternans
  4. Thuiaria alternitheca
  5. Thuiaria arctica
  6. Thuiaria articulata (Pallas, 1766); slika; slika; slika
  7. Thuiaria bidentata
  8. Thuiaria breitfussi
  9. Thuiaria carica
  10. Thuiaria cedrina
  11. Thuiaria constans
  12. Thuiaria cornigera
  13. Thuiaria coronifera
  14. Thuiaria cupressoides
  15. Thuiaria cylindrica
  16. Thuiaria deberki
  17. Thuiaria decemserialis
  18. Thuiaria diffusa
  19. Thuiaria excepticea
  20. Thuiaria gonorhiza
  21. Thuiaria hartlaubi
  22. Thuiaria hippuris
  23. Thuiaria insociabilis
  24. Thuiaria invicea
  25. Thuiaria involuta
  26. Thuiaria kudelini
  27. Thuiaria kurilae
  28. Thuiaria laxa
  29. Thuiaria lebedi
  30. Thuiaria mereschkowskii
  31. Thuiaria nivea
  32. Thuiaria obsoleta
  33. Thuiaria ochotensis
  34. Thuiaria operculata
  35. Thuiaria pinaster
  36. Thuiaria pinna
  37. Thuiaria plumiformis
  38. Thuiaria plumularioides
  39. Thuiaria purpurea
  40. Thuiaria sachalini
  41. Thuiaria stelleri
  42. Thuiaria subthuja
  43. Thuiaria tetrastriata
  44. Thuiaria thuja
  45. Thuiaria trilateralis
  46. Thuiaria triserialis
  47. Thuiaria uschakovi
  48. Thuiaria wulfiusi
  49. Thuiaria zachsi

SertulariidaeLeptothecataHydrozoaCnidariaAnimalia

Thuidiopsis[uredi | uredi kôd]

Plantae > Bryophyta > Bryopsida > Hypnales > Thuidiaceae

Thuidium Schimp. in B.S.G.[uredi | uredi kôd]

  1. Thuidium abietinum (Hedw.) Schimp.
  2. Thuidium aciculum Broth.
  3. Thuidium aculeoserratum Renauld & Cardot
  4. Thuidium algarvicum (Schimp.) Kindb.
  5. Thuidium allenii Austin
  6. Thuidium alvarezianum Cardot
  7. Thuidium amblyostomum (Müll. Hal.) Kindb.
  8. Thuidium angustifolium (Hampe & Müll. Hal.) A. Jaeger
  9. Thuidium arzobispoae (Müll. Hal.) A. Jaeger
  10. Thuidium assimile (Mitt.) A. Jaeger
  11. Thuidium assurgens (Sull. & Lesq.) Mitt.
  12. Thuidium atlanticum Hedenäs
  13. Thuidium attenuatum Broth. & Paris
  14. Thuidium austro-serpens (Müll. Hal.) Kindb.
  15. Thuidium bifarium Bosch & Sande Lac.
  16. Thuidium blandowii (F. Weber & D. Mohr) Schimp.
  17. Thuidium blepharophyllum (Müll. Hal.) A. Jaeger
  18. Thuidium bolanderi (Best) Paris
  19. Thuidium bonianum Besch.
  20. Thuidium brachymenium Herzog
  21. Thuidium brachypyxis Müll. Hal.
  22. Thuidium brachythecium (Hampe & Lorentz) A. Jaeger
  23. Thuidium brandisii (Müll. Hal.) A. Jaeger
  24. Thuidium brasiliense Mitt.
  25. Thuidium breviacuminatum Herzog
  26. Thuidium brevirameum Dixon
  27. Thuidium calyptratum (Sull.) Paris
  28. Thuidium campanulatum Mitt.
  29. Thuidium campbellianum (Hampe) A. Jaeger
  30. Thuidium capillatum (Mitt.) A. Jaeger
  31. Thuidium carantae (Müll. Hal.) A. Jaeger
  32. Thuidium cardotii Paris
  33. Thuidium catenulatum (Brid. ex Schrad.) De Not.
  34. Thuidium chacoanum Müll. Hal.
  35. Thuidium chenagonii Müll. Hal. ex Renauld & Cardot
  36. Thuidium chilense Mitt.
  37. Thuidium chloropsis (Müll. Hal.) Paris
  38. Thuidium ciliatum Mitt.
  39. Thuidium contortulum (Mitt.) A. Jaeger
  40. Thuidium costaricense Broth. & Thér.
  41. Thuidium crispifolium (Hook.) Lindb.
  42. Thuidium cylindraceum Mitt.
  43. Thuidium cylindrella Müll. Hal.
  44. Thuidium cymbifoliolum (Müll. Hal.) Paris
  45. Thuidium cymbifolium (Dozy & Molk.) Dozy & Molk.
  46. Thuidium decurvatum (Mitt.) Broth.
  47. Thuidium delicatulum (Hedw.) Schimp.
  48. Thuidium denticulosum (Mitt.) A. Jaeger
  49. Thuidium diaphanum (Müll. Hal.) Paris
  50. Thuidium dimorphum (Brid.) Kindb.
  51. Thuidium djuriense (Müll. Hal.) A. Jaeger
  52. Thuidium dusenii Broth.
  53. Thuidium eccremocarpum (Müll. Hal.) Mitt.
  54. Thuidium erosifolium S.Y. Zeng
  55. Thuidium espinosae Herzog
  56. Thuidium exilissimum Müll. Hal.
  57. Thuidium fallax (Brid.) Kindb.
  58. Thuidium faulense (Reichardt) Reichardt
  59. Thuidium ferricola (Müll. Hal.) A. Jaeger
  60. Thuidium filicinum (Hedw.) Kindb.
  61. Thuidium frontinoae (Müll. Hal.) A. Jaeger
  62. Thuidium fuciforme (Brid.) Besch.
  63. Thuidium fujisanum Paris
  64. Thuidium fulvastrum (Mitt.) A. Jaeger
  65. Thuidium furfurosum (Hook. f. & Wilson) Reichardt
  66. Thuidium fuscatum Besch.
  67. Thuidium giraldii (Müll. Hal.) Paris
  68. Thuidium glaucinum (Mitt.) Bosch & Sande Lac.
  69. Thuidium granulatum (Hampe) A. Jaeger
  70. Thuidium gratum (P. Beauv.) A. Jaeger
  71. Thuidium guatemalense Paris
  72. Thuidium hookeri (Mitt.) A. Jaeger
  73. Thuidium hygrophilum Glow.
  74. Thuidium hystricosum Mitt.
  75. Thuidium inconspicuum Herzog
  76. Thuidium intermedium Mitt.
  77. Thuidium intricatum A. Jaeger
  78. Thuidium investe (Mitt.) A. Jaeger
  79. Thuidium involvens (Hedw.) Mitt.
  80. Thuidium jacquemontii (Bruch & Schimp. ex Müll. Hal.) A. Jaeger
  81. Thuidium kanedae Sakurai
  82. Thuidium kiasense R.S. Williams
  83. Thuidium kuripanum (Dozy & Molk.) R. Watan.
  84. Thuidium laevipes Mitt.
  85. Thuidium laeviusculum (Mitt.) A. Jaeger
  86. Thuidium lasiomitrium (Müll. Hal.) A. Jaeger
  87. Thuidium laterculi (Müll. Hal.) Kindb.
  88. Thuidium latifolium (Sande Lac.) Broth.
  89. Thuidium laxifolium (Hook.) Kindb.
  90. Thuidium leptocladum (Taylor) Mitt.
  91. Thuidium ligulifolium Herzog
  92. Thuidium longinerve Lindb.
  93. Thuidium loricalycinum (Müll. Hal.) Kindb.
  94. Thuidium ludoviciae Broth. & Paris
  95. Thuidium mascarenicum (Müll. Hal.) A. Jaeger
  96. Thuidium mattogrossense Broth.
  97. Thuidium meyenianum (Hampe) Dozy & Molk.
  98. Thuidium minusculum (Mitt.) A. Jaeger
  99. Thuidium mittenii Broth.
  100. Thuidium molkenboeri Sande Lac.
  101. Thuidium molluscum (Hedw.) Mitt. ex Zodda
  102. Thuidium muricatulum (Hampe) A. Jaeger
  103. Thuidium muricola (Müll. Hal.) A. Jaeger
  104. Thuidium nabambissense (Müll. Hal.) A. Jaeger
  105. Thuidium nanodelicatulum (Hampe) A. Jaeger
  106. Thuidium nigerianum (Mitt.) Paris
  107. Thuidium obscuriusculum (Mitt.) A. Jaeger
  108. Thuidium occultirete Müll. Hal.
  109. Thuidium occultissimum (Müll. Hal.) Paris
  110. Thuidium ochraceum Herzog
  111. Thuidium oeningense (A. Braun) Broth.
  112. Thuidium papillosum (Lindb.) Kindb.
  113. Thuidium paraguense Besch.
  114. Thuidium patrum Sehnem
  115. Thuidium pauperum (Müll. Hal.) Mitt.
  116. Thuidium pellucinerve (Mitt.) Paris
  117. Thuidium perscissum (Müll. Hal.) A. Jaeger
  118. Thuidium persistens (Müll. Hal.) Kindb.
  119. Thuidium peruvianum Mitt.
  120. Thuidium pinnatulum (Hampe) Lindb.
  121. Thuidium plumulosiforme (Hampe) A. Jaeger
  122. Thuidium plumulosum (Dozy & Molk.) Dozy & Molk.
  123. Thuidium poeppigii Müll. Hal.
  124. Thuidium pristocalyx (Müll. Hal.) A. Jaeger
  125. Thuidium promontorii (Müll. Hal.) Paris
  126. Thuidium pseudoaequatoriale (Müll. Hal.) Paris
  127. Thuidium pseudodelicatulum A. Jaeger
  128. Thuidium pseudoglaucinum A. Touw
  129. Thuidium pseudoinvolvens (Müll. Hal.) A. Jaeger
  130. Thuidium pseudoprotensum (Müll. Hal.) Mitt.
  131. Thuidium pseudorecognitum (Hampe) Kindb.
  132. Thuidium pseudotamarisci Limpr.
  133. Thuidium pulvinatulum Müll. Hal.
  134. Thuidium punctulatum (Bals.-Criv. & De Not.) De Not.
  135. Thuidium purpureum (Geh. & Hampe) Paris
  136. Thuidium pycnothallum (Müll. Hal.) Paris
  137. Thuidium quadrifarium Mitt.
  138. Thuidium ramentosum (Mitt.) Mitt.
  139. Thuidium ramosissimum Dixon & E.B. Bartram
  140. Thuidium ramuligerum (Mitt.) A. Jaeger
  141. Thuidium ramulosum (Hampe) A. Jaeger
  142. Thuidium ramusculosum (Mitt.) A. Jaeger
  143. Thuidium raphidostegum (Müll. Hal.) Mitt.
  144. Thuidium recognitum (Hedw.) Lindb.
  145. Thuidium remotifolium (Grev.) Renauld & Cardot
  146. Thuidium robbinsii E.B. Bartram
  147. Thuidium rubicundulum (Müll. Hal.) Paris
  148. Thuidium sachalinense Lindb.
  149. Thuidium samoanum Mitt.
  150. Thuidium scabrosulum Mitt.
  151. Thuidium schiedeanum (Müll. Hal.) Mitt.
  152. Thuidium schistocalyx (Müll. Hal.) Mitt.
  153. Thuidium scitum (P. Beauv.) Austin
  154. Thuidium scopulum (Mitt.) A. Jaeger
  155. Thuidium semitortulum (Müll. Hal.) A. Jaeger
  156. Thuidium serricola (Müll. Hal.) Paris
  157. Thuidium sharpii H.A. Crum
  158. Thuidium sigmatella (Müll. Hal.) A. Jaeger
  159. Thuidium siphotheca (Müll. Hal.) A. Jaeger
  160. Thuidium sparsifolium (Mitt.) A. Jaeger
  161. Thuidium sparsum (Hook. f. & Wilson) A. Jaeger
  162. Thuidium stellatifolium (Hampe) A. Jaeger
  163. Thuidium stuartii (Müll. Hal.) A. Jaeger
  164. Thuidium subdelicatulum (Hampe) Broth.
  165. Thuidium suberectum (Hampe) A. Jaeger
  166. Thuidium subfalcatum (Mitt.) Paris
  167. Thuidium subglaucinum Cardot
  168. Thuidium subgracile (Hampe) Ångström
  169. Thuidium subgranulatum (Geh. & Hampe) Kindb.
  170. Thuidium submicropteris Cardot
  171. Thuidium subpinnatum Broth.
  172. Thuidium subtamariscinum (Hampe) Broth.
  173. Thuidium subulaceum (Mitt.) A. Jaeger
  174. Thuidium synoicum A. Touw
  175. Thuidium tamariscellum (Müll. Hal.) Bosch & Sande Lac.
  176. Thuidium tamariscinum (Hedw.) Schimp.
  177. Thuidium thamniopsis Rehmann ex Sim
  178. Thuidium thermophilum Czernjadieva
  179. Thuidium tomentosum Schimp.
  180. Thuidium torrentium Müll. Hal.
  181. Thuidium trachypodum Bosch & Sande Lac.
  182. Thuidium transvaaliense (Müll. Hal.) Paris
  183. Thuidium tripinnatum (Müll. Hal.) Paris
  184. Thuidium unguiculatum (Hook. & Wilson) M. Fleisch.
  185. Thuidium unipinnatum Y. M. Fang & T.J. Kop.
  186. Thuidium urceolatum Lorentz
  187. Thuidium varians Welw. & Duby
  188. Thuidium velatum (Mitt.) Paris
  189. Thuidium ventrifolium (Müll. Hal.) Paris
  190. Thuidium versicolor (Hornsch. ex Müll. Hal.) A. Jaeger
  191. Thuidium virginianum (Brid.) Schimp.
  192. Thuidium watanabei A. Touw
  193. Thuidium whippleanum (Sull.) A. Jaeger
  194. Thuidium yungarum Herzog

Plantae → Bryophyta → Bryopsida → Hypnales → Thuidiaceae

Thuj[uredi | uredi kôd]

  1. Thuja
  2. Thujacorticium
  3. Thujopsis

Thul[uredi | uredi kôd]

Thularion Stanisic, 1993[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pulmonata → Helicarionoidea → Helicarionidae

  1. Thulinia
  2. Thulinius

Thum[uredi | uredi kôd]

  1. Thumelinia

Thun[uredi | uredi kôd]

Thunbergapion Alonso-Zarazaga, 2013[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Apionidae

Thunbergia Retz.[uredi | uredi kôd]

  1. Thunbergia adenocalyx
  2. Thunbergia affinis
  3. Thunbergia alata
  4. Thunbergia amoena
  5. Thunbergia anatina
  6. Thunbergia angolensis
  7. Thunbergia angulata
  8. Thunbergia annua
  9. Thunbergia armipotens
  10. Thunbergia arnhemica
  11. Thunbergia atacorensis
  12. Thunbergia atriplicifolia
  13. Thunbergia austromontana
  14. Thunbergia bancana
  15. Thunbergia barbata
  16. Thunbergia batjanensis
  17. Thunbergia battiscombei
  18. Thunbergia benguettensis
  19. Thunbergia bianoensis
  20. Thunbergia bicolor
  21. Thunbergia bogoroensis
  22. Thunbergia brachypoda
  23. Thunbergia brachytyla
  24. Thunbergia buennemeyeri
  25. Thunbergia capensis
  26. Thunbergia chrysops
  27. Thunbergia ciliata
  28. Thunbergia citrina
  29. Thunbergia clarkei
  30. Thunbergia coccinea
  31. Thunbergia colpifera
  32. Thunbergia convolvulifolia
  33. Thunbergia crispa
  34. Thunbergia crispula
  35. Thunbergia cuanzensis
  36. Thunbergia cyanea
  37. Thunbergia cycloneura
  38. Thunbergia cycnium
  39. Thunbergia cynanchifolia
  40. Thunbergia dasychlamys
  41. Thunbergia dregeana
  42. Thunbergia eberhardtii
  43. Thunbergia erecta
  44. Thunbergia erythreae
  45. Thunbergia eymae
  46. Thunbergia fasciculata
  47. Thunbergia fischeri
  48. Thunbergia fragrans
  49. Thunbergia geoffrayi
  50. Thunbergia gibsonii
  51. Thunbergia gossweileri
  52. Thunbergia gracilis
  53. Thunbergia graminifolia
  54. Thunbergia grandiflora
  55. Thunbergia gregorii
  56. Thunbergia guerkeana
  57. Thunbergia hamata
  58. Thunbergia hastata
  59. Thunbergia hebecocca
  60. Thunbergia hederifolia
  61. Thunbergia heterochondros
  62. Thunbergia hirsuta
  63. Thunbergia hossei
  64. Thunbergia huillensis
  65. Thunbergia hyalina
  66. Thunbergia ilocana
  67. Thunbergia jayii
  68. Thunbergia kangeanensis
  69. Thunbergia kirkiana
  70. Thunbergia kirkii
  71. Thunbergia laborans
  72. Thunbergia lacei
  73. Thunbergia laevis
  74. Thunbergia lamellata
  75. Thunbergia lancifolia
  76. Thunbergia lathyroides
  77. Thunbergia laurifolia
  78. Thunbergia leucorhiza
  79. Thunbergia liebrechtsiana
  80. Thunbergia longifolia
  81. Thunbergia lutea
  82. Thunbergia macalensis
  83. Thunbergia maculata
  84. Thunbergia malangana
  85. Thunbergia masisiensis
  86. Thunbergia mauginii
  87. Thunbergia mechowii
  88. Thunbergia microchlamys
  89. Thunbergia mildbraediana
  90. Thunbergia minziroensis
  91. Thunbergia mufindiensis
  92. Thunbergia mysorensis
  93. Thunbergia napperae
  94. Thunbergia natalensis
  95. Thunbergia neglecta
  96. Thunbergia nivea
  97. Thunbergia oblongifolia
  98. Thunbergia oubanguiensis
  99. Thunbergia palawanensis
  100. Thunbergia papilionacea
  101. Thunbergia papuana
  102. Thunbergia parviflora
  103. Thunbergia parvifolia
  104. Thunbergia paulitschkeana
  105. Thunbergia petersiana
  106. Thunbergia pleistodonta
  107. Thunbergia pondoensis
  108. Thunbergia purpurata
  109. Thunbergia pynaertii
  110. Thunbergia quadrialata
  111. Thunbergia quadricostata
  112. Thunbergia racemosa
  113. Thunbergia recasa
  114. Thunbergia reniformis
  115. Thunbergia retefolia
  116. Thunbergia reticulata
  117. Thunbergia richardsiae
  118. Thunbergia ridleyi
  119. Thunbergia rogersii
  120. Thunbergia rufescens
  121. Thunbergia ruspolii
  122. Thunbergia schimbensis
  123. Thunbergia schliebenii
  124. Thunbergia schweinfurthii
  125. Thunbergia serpens
  126. Thunbergia siantanensis
  127. Thunbergia similis
  128. Thunbergia smilacifolia
  129. Thunbergia solmsiana
  130. Thunbergia stellarioides
  131. Thunbergia stelligera
  132. Thunbergia stenochlamys
  133. Thunbergia subalata
  134. Thunbergia subcordatifolia
  135. Thunbergia thespesiifolia
  136. Thunbergia togoensis
  137. Thunbergia tomentosa
  138. Thunbergia trachychlamys
  139. Thunbergia trichocarpa
  140. Thunbergia tsavoensis
  141. Thunbergia usambarica
  142. Thunbergia venosa
  143. Thunbergia verdcourtii
  144. Thunbergia vogeliana
  145. Thunbergia vossiana

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Acanthaceae

  1. Thunbergiella
  2. Thunia

Klada †Thunnosauria Motani 1999[uredi | uredi kôd]

  1. Baracromia Fischer et al. 2013
  2. Ichthyosauridae Bonaparte 1841
  3. Malawania Fischer et al. 2013
  4. Ophthalmosauridae Appleby 1956
  5. Stenopterygiidae Kühn 1934
  6. Stenopterygius Jaekel 1904

Animalia → Chordata → Reptilia → Diapsida → Ichthyopterygia

  1. Thunnus
  2. Thunor

Thur[uredi | uredi kôd]

  1. Thuretella
  2. Thuretellopsis
  3. Thuretia
  4. Thuricola
  5. Thuridilla
  6. Thurnia
  7. Thurovia

Thus[uredi | uredi kôd]

Thusaenys[uredi | uredi kôd]

Epialtidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]