Dodatak:Popis vrsta:Xes

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Xestagonum Habu, 1978 , Xestaspis , Xestia , Xestiodion , Xestips , Xestipyge , Xestobium , Xestoblatta , Xestocasis , Xestocephalus , Xestochilus , Xestochironomus , Xestocis , Xestoconcha , Xestocoris , Xestocoryphus , Xestoderma , Xestogaster , Xestoiulus , Xestojoppa , Xestolabus , Xestoleberididae , Xestoleberis , Xestoleptura , Xestomnaster , Xestomyia , Xestomyza , Xestomyzina , Xestonotus , Xestonotus J. LeConte, 1853 , Xestopelta , Xestophanes , Xestophasis , Xestophrys , Xestopilumnus , Xestoptera , Xestopus Andrewes, 1937 , Xestorhinus , Xestosoma , Xestospongia , Xestotendipes , Xestotrachelus , Xesturida ,

Xesta[uredi | uredi kôd]

Xestagonum[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae > Platynini > Platynina

Xestaspis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Oonopidae

Xesti[uredi | uredi kôd]

Xestia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Noctuoidea > Noctuidae

Xestiodion[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Xestips[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Xestipyge[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Histeroidea > Histeridae

Xesto[uredi | uredi kôd]

Xestobium[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Bostrichoidea > Anobiidae

Xestoblatta[uredi | uredi kôd]

  • Xestoblatta agautierae
  • Xestoblatta amaparica
  • Xestoblatta amazonica
  • Xestoblatta amedegnatae
  • Xestoblatta annulicornis
  • Xestoblatta bananae
  • Xestoblatta braziliae
  • Xestoblatta buscki
  • Xestoblatta cantralli
  • Xestoblatta carbuncula
  • Xestoblatta carrikeri
  • Xestoblatta castanea
  • Xestoblatta caussaneli
  • Xestoblatta cavicola
  • Xestoblatta deleporti
  • Xestoblatta ecuadorana
  • Xestoblatta erythrina
  • Xestoblatta festae
  • Xestoblatta hamata
  • Xestoblatta hoplites
  • Xestoblatta iani
  • Xestoblatta immaculata
  • Xestoblatta jygautieri
  • Xestoblatta mamorensis
  • Xestoblatta micra
  • Xestoblatta mira
  • Xestoblatta nourragui
  • Xestoblatta nyctiboroides
  • Xestoblatta panamae
  • Xestoblatta para
  • Xestoblatta peruana
  • Xestoblatta poecila
  • Xestoblatta potrix
  • Xestoblatta ramona
  • Xestoblatta roppai
  • Xestoblatta sancta
  • Xestoblatta surinamensis
  • Xestoblatta tingomariensis
  • Xestoblatta vera
  • Xestoblatta zeteki

Animalia > Arthropoda > Insecta > Blattodea > Blaberoidea > Blattellidae

Xestocasis[uredi | uredi kôd]

  • Xestocasis antirrhopa
  • Xestocasis chromaturga
  • Xestocasis erymnota
  • Xestocasis iostrota
  • Xestocasis lamprodoxa
  • Xestocasis tetraconcha

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Yponomeutoidea > Heliodinidae >

Xestocephalus[uredi | uredi kôd]

  • Xestocephalus abyssinicus
  • Xestocephalus adiopodoumus
  • Xestocephalus aethiopicus
  • Xestocephalus agassizi
  • Xestocephalus albidus
  • Xestocephalus albopunctatus
  • Xestocephalus amenus
  • Xestocephalus ancorifer
  • Xestocephalus antimachus
  • Xestocephalus antlerus
  • Xestocephalus apicalis
  • Xestocephalus aquilus
  • Xestocephalus artarus
  • Xestocephalus asper
  • Xestocephalus australensis
  • Xestocephalus badius
  • Xestocephalus balli
  • Xestocephalus bicolor
  • Xestocephalus bicoloratus
  • Xestocephalus bicornis
  • Xestocephalus bifasciatus
  • Xestocephalus bifidus
  • Xestocephalus binatus
  • Xestocephalus bipunctatus
  • Xestocephalus botelensis
  • Xestocephalus bulbus
  • Xestocephalus canidia
  • Xestocephalus cervinus
  • Xestocephalus chibianus
  • Xestocephalus cinctus
  • Xestocephalus cirus
  • Xestocephalus cognatus
  • Xestocephalus consentaneus
  • Xestocephalus contortuplicatus
  • Xestocephalus coronatus
  • Xestocephalus cristifer
  • Xestocephalus culmus
  • Xestocephalus curtus
  • Xestocephalus dedecus
  • Xestocephalus delongi
  • Xestocephalus desertorum
  • Xestocephalus dimonika
  • Xestocephalus dissimilis
  • Xestocephalus dubius
  • Xestocephalus eumaios
  • Xestocephalus fasciatus
  • Xestocephalus feowerpacchus
  • Xestocephalus fistutlus
  • Xestocephalus fucatus
  • Xestocephalus fulvus
  • Xestocephalus fuscarus
  • Xestocephalus fuscomaculatus
  • Xestocephalus fuscus
  • Xestocephalus guttulatus
  • Xestocephalus igerna
  • Xestocephalus iguchii
  • Xestocephalus immaculatus
  • Xestocephalus irroratus
  • Xestocephalus ishidae
  • Xestocephalus izzardi
  • Xestocephalus japonicus
  • Xestocephalus javanus
  • Xestocephalus jucundus
  • Xestocephalus koreanus
  • Xestocephalus koshunensis
  • Xestocephalus kuyanianus
  • Xestocephalus longus
  • Xestocephalus lunatus
  • Xestocephalus luridus
  • Xestocephalus maculatus
  • Xestocephalus magnificus
  • Xestocephalus maquilingensis
  • Xestocephalus medius
  • Xestocephalus mexicanus
  • Xestocephalus minimus
  • Xestocephalus miramari
  • Xestocephalus montanus
  • Xestocephalus nikkoensis
  • Xestocephalus nilgiriensis
  • Xestocephalus ornatus
  • Xestocephalus osborni
  • Xestocephalus ovalis
  • Xestocephalus paganurus
  • Xestocephalus pallescens
  • Xestocephalus pallidiceps
  • Xestocephalus panamanus
  • Xestocephalus piceatus
  • Xestocephalus polleti
  • Xestocephalus pullus
  • Xestocephalus punctatus
  • Xestocephalus purpurascens
  • Xestocephalus quadripunctatus
  • Xestocephalus ramulus
  • Xestocephalus reflexus
  • Xestocephalus relatus
  • Xestocephalus ryukyuensis
  • Xestocephalus shikokuanus
  • Xestocephalus sidnicus
  • Xestocephalus sinchonus
  • Xestocephalus spicatus
  • Xestocephalus spinestyleus
  • Xestocephalus spinifer
  • Xestocephalus spinosus
  • Xestocephalus suakoko
  • Xestocephalus subfusculus
  • Xestocephalus subtessellatus
  • Xestocephalus sycophantus
  • Xestocephalus tangaensis
  • Xestocephalus tasmaniensis
  • Xestocephalus tessellatus
  • Xestocephalus toroensis
  • Xestocephalus transversus
  • Xestocephalus triatus
  • Xestocephalus tucsoni
  • Xestocephalus tutuilanus
  • Xestocephalus variarius
  • Xestocephalus vitiensis
  • Xestocephalus vittanotus
  • Xestocephalus youngi
  • Xestocephalus zambicus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hemiptera > Membracoidea > Cicadellidae

Xestochilus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Anguilliformes > Ophichthidae >

Xestochironomus[uredi | uredi kôd]

  • Xestochironomus aisenensis
  • Xestochironomus ankylis
  • Xestochironomus brunneus
  • Xestochironomus bulbosus
  • Xestochironomus comptus
  • Xestochironomus dominicanus
  • Xestochironomus flinti
  • Xestochironomus furcatus
  • Xestochironomus gilvus
  • Xestochironomus laselvensis
  • Xestochironomus latilobus
  • Xestochironomus luteifurcatus
  • Xestochironomus nebulosus
  • Xestochironomus subletti

Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera > Chironomidae

Xestocis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Xestocoris[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hemiptera > Lygaeoidea > Rhyparochromidae >

Xestocoryphus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Brentidae

Xestoderma[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Xestogaster[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Xestoiulus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Julida > Julidae

Xestojoppa[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Ichneumonoidea > Ichneumonidae

Xestolabus[uredi | uredi kôd]

  • Xestolabus angustifrons
  • Xestolabus biplagiatus
  • Xestolabus brevicollis
  • Xestolabus brunnescens
  • Xestolabus brunneus
  • Xestolabus cearensis
  • Xestolabus centomyrciae
  • Xestolabus clinolaboides
  • Xestolabus conicollis
  • Xestolabus corvinus
  • Xestolabus fulvitarsis
  • Xestolabus heterocerus
  • Xestolabus jatahyensis
  • Xestolabus laesicollis
  • Xestolabus lepidus
  • Xestolabus longiclava
  • Xestolabus melanopygus
  • Xestolabus mutabilis
  • Xestolabus nitidus
  • Xestolabus piceovirens
  • Xestolabus rubellus
  • Xestolabus schirmi
  • Xestolabus sedatus
  • Xestolabus tabaci
  • Xestolabus tabascoensis
  • Xestolabus troglodytes
  • Xestolabus violaceus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Attelabidae >

Xestoleberididae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Aspidoconcha (1), Microxestoleberis (1), Semixestoleberis (1), Xestoleberis (8)

Animalia > Arthropoda > Ostracoda > Podocopida > Cytheroidea

Xestoleberis[uredi | uredi kôd]

  • Xestoleberis aurantia
  • Xestoleberis banda
  • Xestoleberis depressa
  • Xestoleberis hawaiiensis
  • Xestoleberis hopkinsi
  • Xestoleberis mixohalina
  • Xestoleberis nana
  • Xestoleberis punctata

Animalia > Arthropoda > Ostracoda > Podocopida > Cytheroidea > Xestoleberididae

Xestoleptura[uredi | uredi kôd]

  • Xestoleptura baeckmanni
  • Xestoleptura behrensii
  • Xestoleptura cockerelli
  • Xestoleptura crassicornis
  • Xestoleptura crassipes
  • Xestoleptura nigroflava
  • Xestoleptura octonotata
  • Xestoleptura rufiventris
  • Xestoleptura tibialis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Xestomnaster[uredi | uredi kôd]

  • Xestomnaster brevis
  • Xestomnaster chrysochlorus
  • Xestomnaster eucallus
  • Xestomnaster lanifer
  • Xestomnaster mazares
  • Xestomnaster obliquus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Chalcidoidea > Pteromalidae

Xestomyia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera > Muscidae >

Xestomyza[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera > Therevidae

Xestomyzina[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera > Therevidae >

Xestonotus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae

Xestopelta[uredi | uredi kôd]

  • Xestopelta alutacea
  • Xestopelta gracillima
  • Xestopelta lugens
  • Xestopelta sexcincta
  • Xestopelta vertebrata

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Ichneumonoidea > Ichneumonidae

Xestophanes[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Cynipoidea > Cynipidae

Xestophasis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae >

Xestophrys[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae >

Xestopilumnus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Xanthoidea > Pilumnidae

Xestoptera[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

Xestopus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae > Platyninae > Sphodrini

Xestorhinus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Xestosoma[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae >

Xestospongia de Laubenfels, 1932[uredi | uredi kôd]

  1. Xestospongia arenosa van Soest & de Weerdt, 2001
  2. Xestospongia bergquistia Fromont, 1991
  3. Xestospongia bocatorensis Díaz, Thacker, Rützler & Piantoni, 2007
  4. Xestospongia caminata Pulitzer-Finali, 1986
  5. Xestospongia clavata Pulitzer-Finali, 1993
  6. Xestospongia coralloides (Dendy, 1924)
  7. Xestospongia delaubenfelsi Riveros, 1951
  8. Xestospongia deweerdtae Lehnert & van Soest, 1999
  9. Xestospongia diprosopia (de Laubenfels, 1930)
  10. Xestospongia dubia (Ristau, 1978)
  11. Xestospongia edapha (de Laubenfels, 1930)
  12. Xestospongia emphasis (de Laubenfels, 1954)
  13. Xestospongia friabilis (Topsent, 1892)
  14. Xestospongia grayi (Hechtel, 1983)
  15. Xestospongia hispida (Ridley & Dendy, 1886)
  16. Xestospongia informis Pulitzer-Finali, 1993
  17. Xestospongia madidus (de Laubenfels, 1954)
  18. Xestospongia mamillata Pulitzer-Finali, 1982
  19. Xestospongia menzeli (Little, 1963)
  20. Xestospongia muta (Schmidt, 1870)
  21. Xestospongia novaezealandiae Bergquist & Warne, 1980
  22. Xestospongia papuensis Pulitzer-Finali, 1996
  23. Xestospongia plana (Topsent, 1892)
  24. Xestospongia portoricensis van Soest, 1980
  25. Xestospongia purpurea Rützler, Piantoni, van Soest, Díaz, 2014
  26. Xestospongia rampa (de Laubenfels, 1934)
  27. Xestospongia ridleyi (Keller, 1891)
  28. Xestospongia testudinaria (Lamarck, 1815)
  29. Xestospongia tuberosa Pulitzer-Finali, 1993
  30. Xestospongia vansoesti Bakus & Nishiyama, 2000
  31. Xestospongia variabilis (Topsent, 1892)
  32. Xestospongia variabilis (Ridley, 1884)
  33. Xestospongia viridenigra (Vacelet, Vasseur & Lévi, 1976)
  34. Xestospongia wiedenmayeri van Soest, 1980

Animalia → Porifera → Demospongiae → Haplosclerida → Petrosiidae

Xestotendipes[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera > Chironomidae >

Xestotrachelus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Romaleidae

Xestu[uredi | uredi kôd]

Xesturida[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Staphylinoidea > Staphylinidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]