Donnie Wahlberg

Izvor: Wikipedija
Donnie Wahlberg
Donnie Wahlberg
Donnie Wahlberg, 2010.
Rodno ime Donald Edmond Wahlberg, Jr.
Rođenje 17. kolovoza 1969., Dorchester, Massachusetts
Supruga Kim Fey (1999. – 2007.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Donald Edmond Wahlberg ,Jr. ili kraće Donnie Wahlberg (17. kolovoza 1969.), američki pjevač, glumac i producent.

Rodio se u bostonskoj četvrti Dorchester, kao sin bankovne činovnice i vozača dostavnog kamiona. Bio je osmo od devetero djece, a mlađi je samo njegov brat Mark, također uspješni glumac. Ima petoricu braće i dvije sestre.

Roditelji su mu se razveli kad je imao 13 godina. Već u prvom razredu, nastupa u predstavama, a u srednjoj školi zanima se i za režiju. S 15 godina, postaje članom grupe New Kids on the Block, s kojom postiže hitove,i stiče prepoznatljivost psovanjem u javnosti.

Bio je optužen za palež u hotelu, ali su optužbe kasnije odbačene kada su njegovi kolege iz benda braća Knight objasnila situaciju. Problem je bio u aparatu za gašenje.Njegovom aktivacijom gosti su se prepali što je dovelo do optužbi. NKOTB se raspao 1994., a Donnie se upušta u glumačke vode, ostvarivši do sada 30 uloga. Najpoznatiji je po ulozi u filmu "Šesto čulo" i Emmyima nagrađenoj miniseriji "Združena braća". Sada radi kao producent.

Iz osam godina braka ima sinove Xaviera i Elijaha. Sestra Debbie umrla je 2003. od sepse. Otac mu je umro na Valentinovo 2008. godine.