Donnie Wahlberg

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Donnie Wahlberg
Donnie Wahlberg
Donnie Wahlberg, 2008.
Rodno ime Donald Edmond Wahlberg, Jr.
Rođenje 17. kolovoza 1969. (Flag of the United States.svg Dorchester, Massachusetts)
Supruga Kim Fey (1999. – 2007.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Donald Edmond Wahlberg ,Jr. ili kraće Donnie Wahlberg (17. kolovoza 1969.), američki pjevač, glumac i producent.

Rodio se u bostonskoj četvrti Dorchester, kao sin bankovne činovnice i vozača dostavnog kamiona. Bio je osmo od devetero djece, a mlađi je samo njegov brat Mark, također uspješni glumac. Ima petoricu braće i dvije sestre.

Roditelji su mu se razveli kad je imao 13 godina. Već u prvom razredu, nastupa u predstavama, a u srednjoj školi zanima se i za režiju. S 15 godina, postaje članom grupe New Kids on the Block, s kojom postiže hitove,i stiče prepoznatljivost psovanjem u javnosti.

Bio je optužen za palež u hotelu, ali su optužbe kasnije odbačene kada su njegovi kolege iz benda braća Knight objasnila situaciju. Problem je bio u aparatu za gašenje.Njegovom aktivacijom gosti su se prepali što je dovelo do optužbi. NKOTB se raspao 1994., a Donnie se upušta u glumačke vode, ostvarivši do sada 30 uloga. Najpoznatiji je po ulozi u filmu "Šesto čulo" i Emmyima nagrađenoj miniseriji "Združena braća". Sada radi kao producent.

Iz osam godina braka ima sinove Xaviera i Elijaha. Sestra Debbie umrla je 2003. od sepse. Otac mu je umro na Valentinovo 2008. godine.